ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Ενημέρωση από την 3η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη


Οι εργασίες της πανελλαδικής θα ξεκινήσουν σήμερα και ώρα 5 μ.μ. στο ΣΕΦ. Αν δεν πάτε με το "πουλμανάκι" κάποιας συνιστώσας, σας προτείνουμε εναλλακτικούς δρόμους είτε με το ΜΕΤΡΟ (ηλεκτρικός), είτε με το ΤΡΑΜ (ΣΕΦ) είτε με αυτοκίνητο από τις πιο πάνω διαδρομές. Υπάρχουν πολλές θέσεις parking

Πρόγραμμα:
Γνωρίζουμε μέχρι τώρα:
Παρασκευή 27/11
4.00μμ Έναρξη προσέλευσης- εγγραφή ομιλητών. Η Γραμματεία εισηγήθηκε η κατανομή του χρόνου να γίνει για να τοποθετηθούν 30 από τον ΣΥΝ, 30 απ’ όλες τις άλλες συνιστώσες και 60 ανένταχτοι. Αν προκύψουν περισσότερες αιτήσεις, θα γίνει κλήρωση
5.00μμ Εισηγητική τοποθέτηση από τον συντονιστή της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις εκπροσώπων απ’ όλες τις συλλογικότητες που έχουν καταθέσει προτάσεις και ομιλίες


Θα προσπαθήσουμε να σας κρατάμε ενήμερους από τις εργασίες της Συνδιάσκεψης με άμεσες ενημερώσεις. Αναλυτικό ενημερωτικό υλικό για απόψεις αλλά και αποφάσεις τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα της ΠΑΣΑ, εδώ: http://dosepasa.wordpress.com/

Ο σ. Α. Αλαβάνος αναμένεται να μιλήσει αύριο Σάββατο, το μεσημέρι  (2- 3 μ.μ)

Αν και δεν είμαστε οπαδοί της ομοφωνίας, δημοσιεύουμε μια ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση μιας επαρχιακής οργάνωσης που είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στον βάση του ΣΥΡΙΖΑ:


ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΟΥ- ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Η Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Πάρου- Αντιπάρου που έγινε στις 25/11/09 ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε τα παρακάτω:

1.  Η Ενότητα της Αριστεράς όπως εκφράζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ενισχυθεί και να διευρυνθεί.
2. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποκτήσει ενιαία πολιτική έκφραση και οργανωτική αυτοτέλεια.
3. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Ενωτικό Σχήμα της Αριστεράς και έχει ΜΕΛΗ που ανήκουν σε συνιστώσες ή όχι.
4. Όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ισότιμα και έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και δικαιώματα.
5. Τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ είναι άμεσα εκλεγμένα, ΑΝΑΚΛΗΤΑ και με θητεία για ένα με δύο χρόνια .Ενα μέλος μπορεί να εκλέγεται στα όργανα για μέχρι και δύο θητείες.
6. Όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν σε μία Τοπική, Θεματική, Συνδικαλιστική ή άλλη Επιτροπή, που αποτελούν την καρδιά του, και μέσω συνελεύσεων αποφασίζουν,εκλέγουν και εκλέγονται.
7. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αποκτήσει παντού ενιαία έκφραση με την έναρξη της διαδικασίας ενοποίησης των συνδικαλιστικών, δημοτικών, νομαρχιακών και άλλων παρατάξεων που δρουν στους διάφορους χώρους και αναφέρονται στις δυνάμεις που τον αποτελούν.
8. Δημιουργούνται παντού Τοπικές και άλλες Επιτροπές (Οργανώσεις) του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες αποτελούν το όργανο που διαχέει τις θέσεις, τις απόψεις, και τις πρακτικές του.
9. Πρώτιστο καθήκον του ΣΥΡΙΖΑ είναι η οργάνωσή του παντού ώστε συμμετέχοντας μαζί με τους εργαζόμενους να βοηθήσει και να πυροδοτήσει τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας. Στους κοινωνικούς αγώνες εφαρμόζονται και κρίνονται οι πολιτικές και η αποτελεσματικότητά τους, εκεί, μέσα από την πολιτική αντιπαράθεση, διαμορφώνονται συγκλίσεις και συναινέσεις. Έτσι θα προκύψει και η ανασύνθεση της Αριστεράς.

ΘΕΛΟΥΜΕ
ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ

ΠΑΡΟΣ 26/11/09


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ