ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Κλάμα η κυρία…

Με δακρυσμένα μάτια η «ίσκρα» εξοργίζεται για την «βρώμικη επιχείρηση» του μνημονιακού κατεστημένου για την «απαξίωση και διάλυση των Ανεξάρτητων Ελλήνων». Το παρακάτω απόσπασμα δεν είναι από το γραφείο τύπου του Π. Καμμένου, αλλά από το γραφείο τύπου του «Αριστερού Ρεύματος»:

Μια μεθοδευμένη βρώμικη επιχείρηση του μνημονιακού κατεστημένου, σχεδιασμένη εδώ και καιρό, εξελίσσεται αυτές τις μέρες με τον κωδικό: «απαξίωση και διάλυση των Ανεξάρτητων Ελλήνων» (ΑΝΕΛ).

Πρωταγωνιστές αυτής της βρώμικης επιχείρησης είναι ισχυρότατοι κύκλοι του οικονομικού κατεστημένου, βασικοί παράγοντες των ΜΜΕ και φυσικά η ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Πολιτικοί κύκλοι, που γνωρίζουν αρκετά το παρασκήνιο, τόνιζαν ότι δεν είναι καθόλου τυχαία η συγκυρία που εκδηλώνεται η κρίση στους ΑΝΕΛ.

Αυτή η κρίση θέλει να καταδείξει ότι στο μεγάλο αστικό πολιτικό και οικονομικό μπλοκ δεν μπορεί να έχει θέση, ρόλο και προοπτική μια αντιμνημονιακή πολιτική έκφραση.

Στόχος της μεθοδευμένης κρίσης στους ΑΝΕΛ είναι να δοθεί μια ανάσα στη συγκυβέρνηση και ειδικότερα στην καταρρέουσα μέσα στην κοινή γνώμη ΝΔ.

Οι ίδιοι πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν ότι οι αποσκιρτήσαντες από τους ΑΝΕΛ είναι μάλλον βέβαιο ότι σταδιακά θα προσεγγίσουν τη ΝΔ.

Το κείμενο αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει την θέση που είχαμε εκφράσει (Για την φραξιονιστική δράση του “Αριστερού Ρεύματος” και όχι μόνο...) πριν λίγες μέρες:


Αν λοιπόν εξετάσουμε το ενδεχόμενο μιας συμμαχικής αντιμνημονιακής κυβέρνησης, με βάση τους σημερινούς συσχετισμούς στο κοινοβούλιο και τις δημοσκοπικές έρευνες, γίνεται ορατή η εκδοχή συνεργασίας ή στήριξης από το κόμμα του Καμμένου. Το "Αριστερό Ρεύμα" - γιατί να το κρύψουμε άλλωστε - είναι ανοικτό σε μια τέτοια εκδοχή. Όμως αυτή την εκδοχή δεν την προβάλει σήμερα. Και το κάνει για λόγους τακτικισμού. Προβάλει την συνεργασία με το ΚΚΕ, που είναι εκ των προτέρων εξασφαλισμένη η αποτυχία της, και περιμένει αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει από την κάλπη 1ο κόμμα και γίνει επιτακτική η απαίτηση για να κυβερνήσει, τότε να ρίξει τις ευθύνες στο ΚΚΕ για την αποτυχία μιας «αριστερής κυβέρνησης» και να ανοίξει ο δρόμος προς αυτές τις κατευθύνσεις…

Βέβαια μετά τις τελευταίες εξελίξεις, το «αριστερό ρεύμα» προσπαθεί να πάρει τις αποστάσεις του από το κόμμα του Π. Καμμένου και πλασάρει το …αναμενόμενο «παραμύθι»:

Πρέπει να σημειωθεί, φυσικά, ότι η μεθόδευση μιας κρίσης στους ΑΝΕΛ, δεν θα μπορούσε να πιάσει τόπο, αν αυτή η πολιτική δύναμη δεν ήταν χτισμένη πάνω σε σαθρά θεμέλια.
Ειδικότερα, ο ακραίος αρχηγισμός των ΑΝΕΛ, η απουσία σαφούς και αποτελεσματικού ιδεολογικοπολιτικού ιστού, οι ανερμάτιστες και ετερόκλητες πολιτικές επιλογές, οι ακροδεξιές αποκλίσεις σε κρίσιμα θέματα, η κενόλογη, σχεδόν σκανδαλοθηρική, αντιμνημονιακή ρητορική, προσέφεραν τους ΑΝΕΛ εύκολη λεία στις διαλυτικές οργανωμένες επιθέσεις από τα έξω και από τα μέσα!

Για να γίνει αντιληπτό πόσο «παραμύθι» είναι αυτές οι δικαιολογίες, αρκεί μια σύγκριση με την «χρυσή αυγή». Μήπως και η «χρυσή αυγή» δεν είναι κτισμένη σε σαθρά θεμέλια, δεν πατάει σε ετερόκλητες πολιτικές επιλογές, δεν έχει «αρχηγισμό» και κενόλογη και σκανδαλοθηρική αντιμνημονιακή ρητορική; Γιατί δεν υφίσταται ανάλογη  «απαξίωση και διάλυση»;  Εξάλλου και το ΚΚΕ το οποίο στερείται όλων αυτών των ελαττωμάτων, έχει ισχυρό «ιδεολογικοπολιτικό ιστό» και «σταθερά» θεμέλια είδαμε την κατάντια του…

Κάποτε οι σ. του «αριστερού ρεύματος» θα πρέπει να σταματήσουν να καθορίζουν τις επιλογές τους μόνον από το τι συμβαίνει στην πολιτική σκηνή και τις συνωμοσιολογίες σκοτεινών μηχανισμών και «προβοκατόρων». Ας δουν με ανοικτά μάτια τι συμβαίνει και στην ελληνική κοινωνία. Τότε, ίσως αντιληφθούν τις διαστάσεις της ταξικής πόλωσης και ποιοι είναι οι πραγματικοί πολιτικοί εκφραστές αυτής της πόλωσης: Από την μια μεριά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Και αν το τοπίο στην Αριστερά έχει ξεκαθαρίσει – όχι βέβαια από την «γραμμή» των επιτελείων της αλλά από την λαϊκή πρωτοβουλία - με την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ ως κυρίαρχης πολιτικής δύναμης, στην Δεξιά τα πράγματα ακόμη είναι ρευστά, αφού οι παραδοσιακοί πολιτικοί μηχανισμοί αυτού του χώρου βρίσκονται σε κρίση. Το γεγονός ότι ο Βορίδης τον τελευταίο καιρό δεν εμφανίζεται στα κανάλια θα πρέπει να μας προβληματίσει περισσότερο από τις τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα του Π. Καμμένου για το που οδηγούνται οι εξελίξεις σε αυτόν τον χώρο...

9 σχόλια :

  1. μάλιστα...

    όποιος λέει ότι δεν θέλει να κάνει κυβέρνηση με τον Καμένο , και το κατεβάζει και στην συνδιάσκεψη , είναι ... με τον Καμένο ...

    και δεν έχει δικαίωμα να δηλώνει δικαιωμένος με τις εξελίξεις στους ΑΝΕΛ , που κινούνται στην κατεύθυνση να υπάρξει ενιαίος μνημονιακός αστικός πόλος ...

    από την άλλη , όποιος θέλει να κυβερνήσει με τον Καμένο , είναι γιατί είναι εναντίον του , και χρεώνει άρθρα του κομματιού του ΣΥΡΙΖΑ που δεν τον θέλει , ότι στην πραγματικότητα τον θέλει , και τον παρουσιάζει σαν ήρωα ...

    η εποχή είναι ρευστή , αλλά να έχουμε λίγο και κάποιον μπούσουλα στην κουβέντα , για να μην τρελαθούμε...

    αν ήσουν στην συνδιάσκεψη ( ίσως και να ήσουν ) , θα καταψήφιζες ναι ή όχι την τροπολογία που αναφερόταν και σε αυτό το θέμα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράφουμε τι κάνουν οι "παπάδες" και οι "δεσποτάδες" και εσύ απαντάς τι γράφουν τα ιερά "ευαγγέλια"...

      Διαγραφή
    2. Φυσικα το μορφωμα των ΑΝΕΛ ειχε κοντα ποδαρια σαν "δεξιο αντιμνημονιακο ρευμα"(τι οξυμωρο!!!) ,ενα κοινο προγραμμα(και οχι τα μπλα μπλα
      που ακουγονται απο το ΣΥΡΙΖΑ )δεν θα μπορουσε με τιποτε να τους χωρεσει και αποδειξη η συνθεση του η οποια κατερρευσε σαν τραπουλοχαρτο.
      Μιλατε ομως σαν "ενωση οπαδων" και απαντατε και σαν τετοια με οτι σημαινει αυτο.Και επικαλειστε και το αρθρο του Δραγασακη παλι,που φυσικα σας συσπειρωσε εκτος απο το ανοιχτα φιλο Ε.Ε. και παλαιοσοσιαλδημοκρατικου-σταλινικου τυπου περιεχομενο του και η οπαδικου πνευματος διαπιστωση του για τη διαθεση της Αριστερης Πλατφορμας απεναντι στους ΑΝΕΛ. Γιατι φυσικα που ακουστηκε ενα κεντρικο στελεχος του ΣΥΡΙΖΑ να φερεται σαν μεγαλοπαραγοντας απο δω και απο κει κυριοι οπαδοι(και το τονιζω) του "ΣΥΡΙΖΑ των μελων"?
      κκ EOS ο καθενας κρινεται σαν αριστερος οχι γενικα απο το αν "προσαρμοζεται και ελισσεται" στη συγκυρια αλλα πως την αξιοποιει και ιδιαιτερα στις περιοδους κρισης τον"αδυναμο κρικο" που εδω ειναι τα μνημονια κλπ για να δημιουργησει συνθηκες που αντιμαχονται τις αιτιες που τον γενναν.
      Οι "παπαδες" και οι "δεσποταδες" προερχονται απο την οποια εξελιξη των "ιερων ευαγγελιων" ,και τετοια εχουν ολοι καπου απο πισω και παραδιπλα.....
      Δεν ειμαι στο ΣΥΡΙΖΑ αλλα η αριστερα εξακολουθει αυτιστικα να ειναι γεματη "θρυλους","οπαδους" και "ενωσεις" τους

      Διαγραφή
  2. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν χρειάζονται συνωμοσίες για να χτυπηθούν. Θα εξαφανιστούν απο μόνοι τους -και σύντομα- επειδή απλά ο Καμμένος είναι...ο Καμμένος. (αυτό το ξέρει κάθε σοβαρός συνωμότης, γι αυτό και δεν ασχολείται μαζύ του) Οχι πως θα μασήσει: στο καπάκι θα ιδρύσει το επόμενο σχήμα, τους Ενωμένους Παρανοικούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σταθερή συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ -κομμουνιστών κατά του μνημονίου.
    Ο Αριστερισμός δεκανίκι του συστήματος.

    markos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. markos
      στην "αριστερή πλατφόρμα" να τα πεις αυτά να τους διαλύσεις την άλλη μέρα!

      Διαγραφή
  4. Ο κ.Μπαλάφας σήμερα στην εφημερίδα Κύρτσου:

    http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=111956

    Γιάννης Μπαλάφας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ «Δεν αποκλείουμε συνεργασία με τους ΑΝΕΛ»..........

    ____________________

    Άντε και με τη Χ.Α., αντιμνημονιακή είναι και αυτή.
    Άλλωστε ο κ.Καπερνάρος των Ανεξέλ, έχει αναλάβει την υπεράσπιση (στις αναβαλλόμενες δίκες) Σκορδέλη
    Λασκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι θα γίνει μ'αυτόν τον Μπαλάφα;
      Οποιοσδήποτε κανονικός άνθρωπος,από την 'human race' που λένε και στο χωριό μου,
      μετά την απίστευτη Μπαλαφάρα 'θα το ρισκάρουμε με την Τουρκία',θα αποφάσιζε μόνος του,χωρίς να του το πει κανένας,να πάει σπίτι για τσάι και για χαμόμηλο.
      Αντίθετα,τούτος εδώ επανέρχεται σε νέες περιπέτειες...
      Ήμαρτον.
      Δεν είμαστε στο 4% για να μην τρέχει και τίποτα με τις Μπαλαφάρες του ενός και του άλλου.
      Τώρα κάθε λέξη περνά από μικροσκόπιο και καταγράφεται.
      Άμα έχεις τον έναν να σου λέει 'θα το ρισκάρουμε με την Τουρκία' και τον άλλον να σου λέει 'ε δεν έγινε και τίποτα στα βουνά της Αλβανίας' δεν πας για κυβέρνηση.
      Πας για βρούβες.
      Άμα γουστάρουνε μερικοί να γυρίσουμε στο 4% για να λένε τις παπαριές τους ανέξοδα,
      δεν τους φταίμε σε τίποτα οι υπόλοιποι.
      Πρέπει να γίνουμε ΓΡΗΓΟΡΑ από πολύχρωμο ροζ τσίρκο,ΠΑΡΑΤΑΞΗ που να είναι ικανή να κυβερνήσει για το λαό.
      Όποιοι δεν μπορούν,πρόβλημά τους.
      Να πάνε να πιουν τσάι και να παίξουν με τις κούκλες.
      Η μόνη σοβαρή τάση στον ΣΥΡΙΖΑ αυτήν την ώρα είναι η Αριστερή Πτέρυγα.
      Είτε συμφωνείς είτε όχι μαζί της,έχει σοβαρότητα,έχει κομματική συνείδηση,είναι υπεύθυνη και δεν λέει παπαριές.
      Η σοβαρότητα όλων των άλλων,παραμένει προς το παρόν άλυτος γρίφος...
      Κι αυτό είναι πολύ κακό,γιατί ένας μεγάλος ΣΥΡΙΖΑ,και σήμερα και αύριο στην κυβέρνηση,
      χρειάζεται ''2 ψυχές''.
      Μία ριζοσπαστική που να μας ξεκολλάει από την πεπατημένη της διαχείρισης και μία ρεαλιστική που να μας κρατά γειωμένους στον σκληρό κόσμο.
      Και οι ''2 ψυχές'' πρέπει να έχουν ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ για να παίξουν το ρόλο τους.
      Και για την ώρα,μόνο η ριζοσπαστική τάση έχει σοβαρότητα.
      Η άλλη,η υποτίθεται πιο υπεύθυνη,για την ώρα είναι σκέτο τσίρκο...
      Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ.

      Διαγραφή
  5. Είμαι κι εγώ ένας απ'αυτούς που εύχονται τη συνεργασία Ανελ-Συριζα. Μπορεί μάλιστα να εξεταστεί αν υπάρχει δυνατότητα για κοινή πλατφόρμα και σε άλλα κρίσιμα ζητήματα, όπως είναι τα Νεφελίμ, η οζονοθεραπεία και τα ούφο. Κυρίως για τα ούφο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ