ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Για την ανεξαρτησία της Καταλονίας και την ...εθνική της ομάδα.


1. Τα στοιχεία της έρευνας κυκλοφόρησαν μες στη βδομάδα και δημοσιεύτηκαν στην El Pais, τη μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας, που εδρεύει στη Μαδρίτη. Αλλά η έρευνα διενεργήθηκε τον Ιούνιο από ένα καταλανικό ινστιτούτο, συνεπώς δε συντρέχει κάποιος εμφανής λόγος μεροληψίας των ερευνητών. Σε κάθε περίπτωση, τα ευρήματα είναι αποκαλυπτικά.

Ο πρώτος πίνακας δείχνει ποιοι τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας, με βάση την καταγωγή τους. Οι κατηγορίες κατά σειρά είναι: όσοι γεννήθηκαν σε άλλη περιφέρεια του ισπανικού κράτους, όσοι γεννήθηκαν στο εξωτερικό, όσοι γεννήθηκαν στην Καταλονία αλλά οι γονείς του δεν ήταν Καταλανοί, όσοι γεννήθκαν στην Καταλονία με έναν γονιό Καταλανό, όσοι έχουν και τους δυο γονείς τους Καταλανούς όχι όμως και τους 4 παππούδες-γιαγιάδες τους, και όσοι έχουν και τους 4 παππούδες-γιαγιάδες τους Καταλανούς.



Δε χρειάζεται πολλύ φιλοσοφία, για να καταλάβει κανείς ότι από την πρώτη στην τελευταία κατηγορία, το ποσοστό ανεβαίνει σταθερά κι από μειοψηφικό, γίνεται πλειοψηφικό.

η συνέχεια εδώ:


2. Διαβάζω σε έγκυρες ξένες εφημερίδες -αλλά και σε άρθρα στον ελληνικό Τύπο και σε σχόλια στα social media- πως οι Καταλανοί θέλουν την ανεξαρτησία της Καταλονίας επειδή η Καταλονία είναι η πιο πλούσια από τις 17 αυτόνομες περιφέρειες της Ισπανίας και δεν επιθυμούν να χρηματοδοτούν τους φτωχότερους Ισπανούς.

Δηλαδή, οι Καταλανοί που θέλουν την ανεξαρτησία της Καταλονίας δεν το κάνουν για πατριωτικούς λόγους αλλά για τα χρήματα.

Και αυτό παρουσιάζεται σαν κακό.

Παιδιά, θα μας τρελάνετε;

η συνέχεια εδώ:


3.  Πώς θα ήταν η εθνική Καταλονίας, αν αποσχιστεί από την υπόλοιπη Ισπανία και γίνει ανεξάρτητο Κράτος; Ποιοι παίκτες θα απάρτιζαν το ρόστερ της και τι ομάδα θα είχε; Διαβάστε την ιδανική 11άδα και αν μη τι άλλο θα ήταν μπελάς για κάθε αντίπαλο:

η συνέχεια εδώ:




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ