ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Ορισμένα κρίσιμα ζητήματα που ξεχνάει να αναφέρει η ΛΑΕ σε σχέση με τον Γιάνη Βαρουφάκη


«Τα παιδία παίζει»

Ο  αυγουστιάτικος καύσωνας φαίνεται πως επηρεάζει την μνήμη αλλά και την κρίση...

Ο Βαρουφάκης και η άνευ ορίων θρασύτητα

Δώσε θάρρος στον χωριάτη …που λέει και η παροιμία.

Δεν φτάνει που ο Γ. Βαρουφάκης ενέσκηψε στο παρά πέντε ως κομήτης και εκ του ασφαλούς, ελέω Τσίπρα, στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που ο τελευταίος με κόπους και θυσίες άλλων έφτασε να διεκδικεί την κυβέρνηση.

Δεν φτάνει, επίσης, ότι ο Γ. Βαρουφάκης πάλι, ελέω Τσίπρα, με τον οποίο μοιάζει αφόρητα σε πολλά και κυρίως στην ευρωπληξία, απέσπασε το πιο κρίσιμο υπουργείο, ήθελε και από πάνω να καθορίσει και την κυβέρνηση.

Όπως, ο ίδιος ο Γ. Βαρουφάκης ομολογεί με το νέο, μίνι τώρα, Κυριακάτικοεπικοινωνιακό σόου του, μόλις άκουσε ότι ο Παν. Λαφαζάνης θα αναλάμβανε το Υπουργείο Ενέργειας, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Περιβάλλοντος έγινε, περίπου έξω φρενών (!) και όπως ο ίδιος ο Βαρουφάκης ισχυρίζεται, είπε στον Τσίπρα ότι αυτή η κίνηση του συνιστά τεράστιο σφάλμα, δείχνοντας, πέραν των άλλων και την αλλεργία του απέναντι στην Αριστερή Πλατφόρμα.

Το θράσος, όπως βλέπετε, δεν έχει όρια.


Ο Γ. Βαρουφάκης μπορεί να έπεσε από τον ουρανό στον ΣΥΡΙΖΑ, ήθελε, όμως, και από πάνω με αλαζονεία εκατό καρατίων, όχι μόνο να καθορίσει την κυβέρνηση αλλά και να τον εκκαθαρίσει γρήγορα-γρήγορα και απ’ όλο το ενοχλητικό δυναμικό του!

Τα συγχαρητήρια μας!
(ανυπόγραφο κείμενο από το iskra.gr)


Το “θάρρος”, αλλά και η “θρασύτητα” δεν προσφέρονται. Είναι χαρακτηριστικά που τα έχεις ή δεν τα έχεις.

Ανυπόταχτος  δεν γίνεται χωρίς να έχεις το θάρρος να λες καθαρά την γνώμη σου, ακόμα και αν γνωρίζεις ότι δεν θα γίνει αποδεκτή.  Θέλει πράγματι «θάρρος» το να παίρνεις ρίσκα που ίσως σε οδηγήσουν σε ρήξεις και συγκρούσεις.  Η ανυποταγή με κάθε λογής εξουσίες απαιτεί και «θράσος» προς αυτές,

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι φανερό στον καθένα ότι έχει περίσσευμα σε θάρρος αλλά και θράσος σε σχέση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Όμως το ζήτημα εκφεύγει από τις προσωπικές διαφορές.

Ως "θρασύτητα" χαρακτηρίζει το κείμενο του iskra.gr την έκφραση κριτικής άποψης για ένα στέλεχος που ήταν υψηλά στην“επετηρίδα” της κομματικής ιεραρχίας του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Η κατάσταση θυμίζει  ΚΚΣΕ, όπου, όποιος εξέφραζε μια αρνητική γνώμη για κάποιο στέλεχος της ηγεσίας, είχε την αναμενόμενη ανάλογη  μεταχείριση από τον κομματικό μηχανισμό.

Είναι κοινό μυστικό ότι στον ΣΥΡΙΖΑ εκείνης της περιόδου,η «Αριστερή Πλατφόρμα» δεν προκαλούσε “αλλεργία”  μόνον στον Γ. Βαρουφάκη, αλλά και σε αρκετούς συνοδοιπόρους της από την εποχή του ΣΥΝασπισμού. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ονόματα Όμως ο χαρακτηρισμός της "θρασύτητας" απευθύνεται προς τον Γ. Βαρουφάκη, γιατί τολμά να μιλά δημόσια για την "αλλεργία" του και όχι να την κρύβει κάτω από τα μισόλογα και τα υπονοούμενα που συγκροτούσαν τον λόγο της μικροπολιτικής και των μικροσυσχετισμών των περίφημων «συνιστωσών» του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως το κείμενο παραλείπει να αναφερθεί στην έμπρακτη απάντηση του Α. Τσίπρα, ο οποίος δεν έλαβε υπόψη του τις παρατηρήσεις του Γ. Βαρουφάκη.

Δεν χρειάζεται και μεγάλη προσπάθεια για να φανταστούμε την απάντηση του Α. Τσίπρα για να δικαιολογήσει την στάση του απέναντι στον Π. Λαφαζάνη και να του αναθέσει ένα κρίσιμο υπουργείο: Μην ανησυχείς Γιάνη, ο Παναγιώτης είναι προβλέψιμος και πειθαρχικός. Δεν πρόκειται να δημιουργήσει προβλήματα. Αλλά και αν δημιουργήσει, είναι «διαχειρίσιμος». Αν επιμείνει, τότε θα βρεθεί στην πόρτα της εξόδου χωρίς να το έχει καταλάβει...

Εδώ είναι το πραγματικό πρόβλημα: Στο τι απάντησε ο Α. Τσίπρας και όχι στο τι είπε ο Βαρουφάκης.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησης της “πρώτης φοράς Αριστερά” που είχαν και το “θάρρος” και το “θράσος” να συγκρουστούν με την προεδροκεντική εξουσία στον ΣΥΡΙΖΑ, γιαυτό εκείνη την περίοδο - αλλά και σήμερα - δέχονται ένα πλήθος χυδαίων επιθέσεων καθημερινά

Ο Παναγιώτης ποτέ δεν αμφισβήτησε την προεδροκεντρική εξουσία στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως δεν την είχε αμφισβητήσει και στον ΣΥΝασπισμό.

Χέρι – χέρι με τον Α. Τσίπρα εναντιώθηκαν στην δημοκρατική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ και την στέρηση του δικαιώματος των μελών να συμμετέχουν στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων. Αυτό ουδέποτε το αποδέχτηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ως πραγματικό πρόβλημα, γιαυτό και επανέλαβε το ίδιο λάθος στην συγκρότηση της ΛΑΕ και στην προδιέγραψε την πορεία της...

Εδώ πράγματι κολλάει η καταληκτική φράση του κειμένου του iskra.gr:

Τα συγχαρητήρια μας!...

1 σχόλιο :

  1. η κόλαση είναι εδώ6 Αυγούστου 2017 στις 2:02 μ.μ.

    Τα «καλά παιδιά» ζούνε για να πάνε κάποτε στον παράδεισο, όμως τα «κακά παιδιά» πάνε παντού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ