ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Αποκάλυψη Βαρουφάκη: Είχε συμφωνηθεί να αγοράσει η Κίνα ομόλογα 10δις, αλλά το σταμάτησε η Γερμανία


Η συνέντευξη  στο «ΚΡΗΤΗTVτου Γιάννη Βαρουφάκη, είναι η πληρέστερη συνέντευξη που έχει δώσει μέχρι σήμερα για το πως έγινε η υπονόμευση της σύγκρουσης με τους δανειστές:



Παρουσίαση μερικών κεντρικών σημείων, στο παρακάτω κείμενο:
Αναδημοσίευση από το "freepen.gr"
Του Στρατή Μαζίδη

Έχουμε τονίσει κι άλλες φορές μετά από συνεντεύξεις του τ. υπουργού οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη ότι τα όσα καταθέτει αποτελούν ιστορικά τεκμήρια καθώς ουδείς μέχρι σήμερα τον έχει διαψεύσει στο παραμικρό.

Πριν λίγες ημέρες, ο κ. Βαρουφάκης υπήρξε προσκεκλημένος της εκπομπής "Αντιθέσεις" στο Κρήτη TV και το Γιώργο Σαχίνη.

Δε θα επαναλάβουμε τα όσα έχει αναφέρει σε προηγούμενες εμφανίσεις του, όπως το φιάσκο του δημοψηφίσματος με την πλειοψηφία του Μαξίμου να έχει φορέσει πλερέζες καθώς ήλπιζε σε μια επικράτηση του ΝΑΙ που θα νομιμοποιούσε την ήδη αποφασισθείσα μεταστροφή του.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης εκλήθη για να εκτελέσει μια συγκεκριμένη αποστολή. Το ζήτημα είναι ότι τελικά δεν του επετράπη να το κάνει ενώ του είχε ζητηθεί ακριβώς αυτό.

Επανέλαβε για άλλη μια φορά πως όσο ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση ρωτούσε επίμονα τον Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του, τι θα κάνουν όταν ο Ντράγκι τους απειλήσει με κλείσιμο των τραπεζών.

Η δική του πρόταση ήταν το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που κατείχε η ΕΚΤ τα οποία είχε αγοράσει πολύ χαμηλότερα στη δευτερογενή αγορά και το παράλληλο σύστημα πληρωμών.

Ωστόσο για πρώτη φορά αποκάλυψε πως ενώ ο Ντράγκι είχε θορυβηθεί από μια τέτοια πιθανή εξέλιξη, άνθρωποι της κυβέρνησης διαβεβαίωναν τον Ιταλό τραπεζίτη πως δεν πρόκειται να αφήσουν τον Ελληνα υπουργό οικονομικών να πραγματοποιήσει την απείλη του.

Επιπλέον έριξε φως στο αν τελικά είχαν βρεθεί ή όχι, χρήματα από άλλες πηγές.

Ο κ. Βαρουφάκης επιβεβαίωσε τα 5 δις ευρώ από τη Μόσχα λέγοντας ότι τότε ο πρωθυπουργός τον ενημέρωσε πως ο Πούτιν διατίθεται να δώσει το παραπάνω ποσό από την μελλοντική κατασκευή του Greek Stream. Εντούτοις ο Γιάννης Βαρουφάκης απέρριψε την επιλογή αυτή καθώς όπως αναφέρει δεν εμπιστεύεται το Ρώσο πρόεδρο και γιατί θεωρούσε ότι τότε οι δανειστές θα τραβούσαν περισσότερο τη διαπραγμάτευση βλέποντας πως υπάρχουν χρήματα στο ταμείο.

Πάρα ταύτα φάνηκε εντελώς διαφορετικό στο ζήτημα της προσέγγισης με την Κίνα.

Όπως ανέφερε, η Κίνα επιθυμούσε μέσω της Cosco το 67% του ΟΛΠ αλλά τελικά δέχθηκε να περιοριστεί στο 51% και οι υπόλοιπες μετοχές θα πήγαιναν στα ασφαλιστικά ταμεία για να ανακεφαλαιοποιηθούν. Επίσης να προχωρήσει σε μια άμεση επένδυση στο λιμάνι ύψους € 180 εκ.

Αυτό όπως που αποτελεί μεγάλη αποκάλυψη και εμπλέκει το όνομα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη είναι πως είχε συμφωνηθεί η Κίνα να αγοράσει 10 δις ευρώ ομόλογα με άμεση καταβολή του 1,5 δις σε έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου. Μάλιστα αναφέρει ότι είχε μονογραφηθεί η συμφωνία από τον κ. Δραγασάκη και περιμέναν το ποσό να έρθει στον ΟΔΔΗΧ.

Τελικώς την ημέρα που ήταν να έρθει το 1,5 δις ευρώ, ο ΟΔΔΗΧ ενημέρωσε τον υπουργό ότι το Πεκίνο έστειλε μόνο 100 εκ. Μετά από μια επικοινωνία ήρθαν άλλα 100 εκ. και εκεί απεκαλύφθη από το Πεκίνο πως το γερμανικό υπουργείο οικονομικών ήρθε σε επαφή με τους Κινέζους λέγοντας:

"Σταματήστε ότι κάνετε με τους Ελληνες μέχρι να τελειώσουμε εμείς μαζί τους!"

Πρόκειται για την πληρέστερη συνέντευξη που έχει δώσει μέχρι σήμερα ο Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος κάθε φορά γίνεται όλο και πιο αποκαλυπτικός. Επιβάλλεται να την παρακολουθήσετε από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Σας εγγυώμαι, δε θα πλήξετε.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ