ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Διεθνείς Συμμετοχές στο B-FEST 6


B-FEST 6 | WE ARE UNGOVERNABLE!
26-27-28 Μαΐου 2017, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256, Αθήνα

Jacques Rancière
Jacques Rancière: Γεννημένος το 1940 στην Αλγερία, Γάλλος φιλόσοφος και ομότιμος καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού (Saint–Denis) και στο European Graduate School της Ελβετίας. Υπήρξε στενός συνεργάτης του φιλοσόφου Λουί Αλτουσέρ. Ωστόσο, μετά τα γεγονότα του Γαλλικού Μάη του ’68, αποστασιοποιήθηκε από τον Αλτουσέρ, ασκώντας κριτική στο έργο του.

Έκτοτε, και προσπαθώντας να αναιρέσει τα όρια ανάμεσα στη φιλοσοφία, την πολιτική, την λογοτεχνική κριτική, την αισθητική, την ιστορία και την παιδαγωγική, ασχολείται με τα μείζονα θέματα της πολιτικής χειραφέτησης, της δημοκρατίας και της ισότητας.

Πλατφόρμα Δημόσιου Διαλόγου με τον Ζακ Ρανσιέρ

Βιβλία του στα ελληνικά:
Να Διαβάσουμε το Κεφάλαιο (Συλλογικό έργο – L.Althusser, E.Balibar, R. Establet, P.Macherey, J.Ranciere), Ο Αδαής Δάσκαλος, Το Μίσος για τη Δημοκρατία, Ο Μερισμός του Αισθητού, Ο Χειραφετημένος Θεατής.

Peter Sunde
Peter Sunde: Συνιδρυτής του The Pirate Bay, της δημοφιλέστερης πλατφόρμας torrent που ιδρύθηκε το 2003 και εξελίχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους κόμβους ελεύθερου διαμοιρασμού αρχείων μεταξύ των χρηστών. Υπέρμαχος του ανοιχτού διαδικτύου, διώχθηκε και φυλακίστηκε στη Σουηδία εξαιτίας της δράσης του.

Η δίωξη καθώς και η ενασχόλησή του με τα ψηφιακά Κοινά Αγαθά και το ίντερνετ ως έναν ελεύθερο δημόσιο χώρο αναγείρουν σήμερα κρίσιμα ερωτήματα για τα κοινωνικά κινήματα αλλά και για το σύνολο της κοινωνίας.


Melissa Valle
Melissa Valle: Μία γυναίκα με αφρικανική, αμερικάνικη και πουερτορικανή καταγωγή. Μεταδιδακτορική φοιτήτρια και Βοηθός Καθηγητή στο Πανεπιστημιο Rutgers University-Newark (Νιου Τζέρσεϊ). Ακτιβίστρια και κοινωνιολόγος που εργάζεται πάνω σε θέματα φυλής, φύλου, έθνους και σεξουαλικότητας. Θα είναι μαζί μας στο B-Fest για να μας μεταφέρει το κλίμα, τις συνθήκες ζωής ενός/μίας μαύρου/μαύρης πολίτη στην Αμερική. Θα μας περιγράψει τη δημιουργία, τη λειτουργία και τη δράση του κινήματος Black Lives Matter. Θα μας παρουσιάσει την πολιτική και κοινωνική κατάσταση στην Αμερική τόσο πριν από την Τραμπ εποχή όσο και μετά και ειδικότερα για τα ζητήματα που αφορούν στη φυλή και το φύλο έτσι όπως αυτά έχουν τεθεί στη δημόσια ατζέντα της Αμερικής.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο της εδώ.

Jason Hickel
Jason Hickel: Καθηγητής οικονομικής ανθρωπολογίας στο London School of Economics. Συγγραφέας, ερευνητής και σταθερός αρθρογράφος στο The Guardian και στο Al Jazeera, ειδικεύεται σε θέματα παγκοσμιοποίησης, ανάπτυξης και κλιματικών αλλαγών που απορρέουν από τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Γνωστός για την πολυετή και ενδελεχή έρευνά του σε θέματα φτώχειας και ανισοτήτων στη Νότια Αφρική. Στο B-FEST θα αναλύσει τα αποτελέσματα της έρευνάς του για την κλιματική αλλαγή και τη σχέση της με την παγκόσμια φτώχεια.

Βιβλία του:
The Divide: A New History of Global Inequality (2017)
Democracy as Death: The Moral Order of Anti-Liberal Politics in South Africa (2015)

Περισσότερα για το έργο του εδώ

Aldo Seoane
Aldo Seoane (Yoeme): Ιθαγενής, Ινδιάνος αγωνιστής από το Standing Rock, Βόρεια Ντακότα των ΗΠΑ. Ενεργός στο κίνημα NoDALP ενάντια στην κατασκευή του αγωγού πετρελαίου στην περιοχή. Εργάστηκε στενά με τη φυλή Rosebud Sioux για τη ματαίωση του αγωγού Keystone XL. Συνιδρυτής της οργάνωσης “Wica Agli”, ενεργοποιείται με άλλες φυλές στη χώρα με σκοπό την ευρύτερη ευαισθητοποίηση στις διασταυρώσεις της εξορυκτικής βιομηχανίας και της ενδοοικογενειακής και σεξουαλικής βίας. Τον Μάρτιο του ’16 ζητήθηκε από τους ίδιους τους ηλικιωμένους της φυλής Standing Rock Sioux στην “Wica Agli” να βοηθήσει με την οργάνωση της αντίστασης και τον Αύγουστο έστησε το camp στο Standing Rock. Αυτή τη στιγμή οργανώνει δράσεις στη χώρα με θέμα την άμεση σχέση του περιβαλλοντικού ρατσισμού, των δικαιωμάτων του νερού, την ενδοοικογενειακή και σεξουαλική βία και πώς αυτά είναι άρρηκτα δεμένα με τον εξορυκτισμό και την κυβερνητική πολιτική.

Ercan Ayboğa
Ercan Ayboğa: Κούρδος οικολόγος, μηχανικός περιβάλλοντος, δημοσιογράφος, ακτιβιστής και ένας εκ των συγγραφέων του δημοφιλούς βιβλίου Revolution in Rojava Συνιδρυτής της ομάδας TATORT Kurdistan στη Γερμανία. Σήμερα ζει στο Βόρειο Κουρδιστάν και συμμετέχει ενεργά στο Οικολογικό Κίνημα Μεσοποταμίας (MEH) και ειδικότερα στους αγώνες για το νερό, ενάντια στο κολοσσιαίο φράγμα του Ιλισού στην Τουρκία και στην πρωτοβουλία για την προστασία της αρχαίας πόλης Χασάνκειφ στις όχθες του ποταμού Τίγρη (Initiative to Keep Hasankeyf Alive). Στο B-FEST θα μιλήσει για την κοινοτιστική κουλτούρα των Κούρδων και τους σύγχρονους οικολογικούς αγώνες ως αναπόσπαστο κομμάτι της.

Εργάζεται στο δήμο του Ντιγιάρμπακιρ στο τμήμα πολιτιστικής κληρονομιάς. Περισσότερες πληροφορίες για το έργο του εδώ.
Βλ.: Οικολογικό Κινήμα Μεσοποταμίας: Τα Συμβούλια Οικολογίας στο Βόρειο Κουρδιστάν


Dayanışma + Συσπείρωση Ατάκτων
Για τις εξορύξεις σε Ελλάδα – Κύπρο και την απάντηση των κοινοτήτων θα μιλήσουν Τουρκοκύπριοι από την ομάδα Dayanışma και Ελληνοκύπριοι από τη Συσπείρωση Ατάκτων. Θα αναλυθούν ως περιπτωσιολογίες οι εξορύξεις στη χερσόνησο του Ακάμα, στον Πενταδάκτυλο αλλά και στη Χαλκιδική από κοινού με μέλη της Επιτροπής Αγώνα Μεγάλης Παναγίας. Επίσης, θα παρουσιαστεί η συνδεση με το κυπριακό ζήτημα, των κοινών αγαθών, της οικολογίας, της αποανάπτυξης και της υφαρπαγής γης.

dayanismanet.org , syspirosiatakton.org ,
epitropiagonapanagias.blogspot.gr

Uri Gordon
Uri Gordon: Ισραηλινός, λέκτορας πολιτικών επιστημών στο πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ. Σημαίνουσα μορφή του ισραηλινού αναρχικού κινήματος, ενεργός ακτιβιστής και μέλος των Αναρχικών ενάντια στο Τείχος, με αντικείμενο τον ρόλο του ισραηλινού αναρχικού και ακτιβιστικού κινήματος ως προς την σύγκρουση στη Λωρίδα της Γάζας. Θα βρίσκεται κοντά μας και θα μιλήσει για τον αντιμιλιταρισμό και το πρόταγμα της ελευθερίας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Στα ελληνικά δημοσιεύεται το βιβλίο του: Ισραηλινοί αναρχικοί. Η κινητοποίηση στη σύγκρουση Παλαιστινίων και Ισραηλινών

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ