ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Kυβερνητικός ανασχηματισμός μέσα σε κλίμα πανικού;


 Η δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η «ΑΥΓΗ» αποτελεί μια πολιτική παρέμβαση  που διαμορφώνει το κλίμα για τις «εκκαθαρίσεις» στον κυβερνητικό συνασπισμό οι οποίες θα εκδηλωθούν με τον αναμενόμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό. Όμως  πρόβλημα της κυβέρνησης δεν είναι μόνον η δημοσκοπική κατάρρευση αλλά η πλήρης ανικανότητα οποιασδήποτε μορφής  διαχείρισης του κράτους και των μηχανισμών του...

Τα βασικά στοιχεία της δημοσκόπησης της Public Issue που δημοσιεύει σήμερα η «Αυγή»:

 - Το 45% των ψηφοφόρων εκτιμά πως καμία από τις δύο μεγάλες δυνάμεις της σκηνής δεν είναι η καλύτερη λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας, ενώ το 80% δηλώνει δυσαρεστημένο και με τη λειτουργία της αντιπολίτευσης.

- Μεγαλώνει το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Public Issue για την εφημερίδα "Αυγή".

- Το 36% κρίνει ότι μία κυβέρνηση ΝΔ θα ήταν η καταλληλότερη για τη χώρα, ενώ μόλις το 14% απάντησε στην ίδια ερώτηση ότι είναι καταλληλότερο το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

- Η ΝΔ επικρατεί με 19 μονάδες και όσον αφορά τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίζει το 42% των πολιτών, ενώ μόλις το 23% υποστηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα.

- Εννιά στους δέκα δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τη λειτουργία της κυβέρνησης ενώ το 85% των πολιτών απαντά ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση.

- Επίσης η πλειοψηφία των ψηφοφόρων, σε ποσοστό 51%, εκτιμά πλέον ότι μάλλον χρειάζεται προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, ενώ το 46% απαντά ότι μάλλον δεν χρειάζεται.

- Το 45% των ψηφοφόρων εκτιμά πως καμία από τις δύο μεγάλες δυνάμεις της πολιτικής σκηνής δεν είναι η καλύτερη λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας, ενώ το 80% δηλώνει δυσαρεστημένο και με τη λειτουργία της αντιπολίτευσης.



2 σχόλια :

  1. http://tvxs.gr/news/ellada/paraskinio-mias-dimoskopisis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το δικό της, δε, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η ανάλυση που έκανε o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Public Issue, Γιάννης Μαυρής, δύο ημέρες πριν από τη δημοσίευση της δημοσκοπησης στην «Αυγή». Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Open και τη Βασιλική Σιούτη στις 30 Σεπτεμβρίου, ο Γιάννης Μαυρής επεσήμανε μεταξύ άλλων:
    « Ο Αλέξη Τσίπρας είναι απόλυτος κυρίαρχος στο εσωκομματικό παιχνίδι. Η εικόνα Τσίπρα όμως είναι απόλυτα αποδυναμωμένη στην κοινωνία πια... Η εξέλιξη της πρωθυπουργικής εικόνας ακολουθει την ίδια πτωτική πορεία, με μεγάλη κλιση, με την εικονα της εκλογικής επιρροής του κόμματος. Με δημοτικότητα 23% ο αρχηγός του κόμματος δεν είναι πια τόσο ισχυρό χαρτί....»
    «Μην κάνουμε το λάθος», πρόσθεσε, επίσης, «να αγνοήσουμε την εμπειρία των 6 χρόνων στην εξέλιξη των μνημονιακών κομμάτων. Τα μνημονιακά κόμματα το πλήρωσαν αυτό, υπέστησαν φθορά. Αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο να μην ισχύσει το ίδιο και για τον ΣΥΡΙΖΑ».

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ