ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Το «Unfollow» έκανε follow τα «Παραπολιτικά»!



Αίσθηση και ερωτηματικά προκαλεί στον χώρο των media η επισημοποίηση της συνεργασίας των «Παραπολιτικών» με την ομάδα του «Unfollow». Παρουσιάζουμε δύο ενημερωτικά κείμενα, σχετικά με το θέμα που σίγουρα θα συζητηθεί ευρύτερα:

Από το «PARAPOLITIKA.gr»


Το περιοδικό Report με τα Παραπολιτικά

Το REPORT είναι μηνιαίο περιοδικό δημοσιογραφικής έρευνας. Κυκλοφορεί κάθε τρίτη εβδομάδα του μήνα, ένθετο στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Το πρώτο τεύχος κυκλοφορεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου.

Η επικαιρότητα τρέχει με φρενήρεις ρυθμούς. Υπάρχουν, ωστόσο, θέματα για τα οποία δεν αρκεί να διαβάσουμε έναν κοφτό τίτλο ή να περιηγηθούμε λίγα λεπτά στα κοινωνικά δίκτυα. Θέματα τα οποία θέλουμε να γνωρίσουμε σε βάθος, επειδή επηρεάζουν τη ζωή μας αλλά κι επειδή ανοίγουν τους ορίζοντες της αντίληψής μας. Πάνω απ’ όλα, όμως, επειδή η γνώση σε βάθος θα καθορίσει τη στάση ζωής που θα τηρήσουμε ως ενεργοί πολίτες.


Η παρουσίαση τέτοιων θεμάτων απαιτεί ενδελεχή δημοσιογραφική έρευνα, συγκέντρωση κι αποκάλυψη στοιχείων, έγκυρη αναλυτική πλαισίωση, συχνές ιστορικές αναδρομές, και συνθετική, αφηγηματική, ελκυστική γραφή. Κυρίως, όμως, απαιτεί ασυμβίβαστη δημοσιογραφική στάση απέναντι σε κάθε εξουσία. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά με τα οποία σχεδιάστηκε το REPORT και αυτές είναι οι ποιότητες που θα το διακρίνουν.

Κάθε τεύχος του REPORT είναι μονοθεματικό: εξετάζει από πολλές πλευρές ένα μείζον θέμα της επικαιρότητας, φωτίζει άγνωστες πτυχές του, αποκαλύπτει τους πρωταγωνιστές του, καταγράφει την ιστορία του, αναλύει τις επιπτώσεις του στο σήμερα.

REPORT
Μηνιαίο περιοδικό έρευνας

Εκδότης – Διευθυντής: Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος

Ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος είναι δημοσιογράφος και υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού UNFOLLOW. Έχει συνεργαστεί με εφημερίδες και περιοδικά, όπως Το Βήμα και το περιοδικό Περιοδικό. Έχει διατελέσει αρχισυντάκτης του περιοδικού BHMAgazino και διευθυντής της εφημερίδας FAQ. Δημοσιογραφεί από το 1990.

Διευθυντής σύνταξης: Αυγουστίνος Ζενάκος

Ο Αυγουστίνος Ζενάκος είναι δημοσιογράφος και υπεύθυνος σύνταξης του περιοδικού UNFOLLOW. Εργάστηκε στην εφημερίδα Το Βήμα από το 2000 ως το 2010. Ήταν ένας από τους συνιδρυτές της Μπιενάλε της Αθήνας και συνδιευθυντής της από το 2005 ως το 2010. Έχει συνεργαστεί με διάφορα περιοδικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Επιμέλεια έκδοσης: Παναγιώτης Σωτήρης

O Παναγιώτης Σωτήρης εργάζεται ως δημοσιογράφος και μεταφραστής. Είναι διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου, έχει διδάξει πολιτική και κοινωνική φιλοσοφία σε ελληνικά πανεπιστήμια, και επιστημονικά άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά.

Σχεδιασμός: Κωνσταντίνος Δακανάλης

Ο Κωνσταντίνος Δακανάλης έχει εργαστεί ως video editor και γραφίστας στην TNT, ως art director σε περιοδικά του ομίλου Δάφνη Επικοινωνίες, και σε άλλα περιοδικά και εφημερίδες. Παράλληλα, ασχολείται με το 3d animation.

Το REPORT το συντάσσει ανεξάρτητη δημοσιογραφική ομάδα και στην ύλη του συνεισφέρουν δημοσιογράφοι που έχουν διακριθεί για τα μαχητικά ρεπορτάζ τους και την κριτική στάση τους. Η ομάδα του REPORT είναι αυτόνομη και έχει την πλήρη και συνολική ευθύνη της σύνταξης, του σχεδιασμού, της παραγωγής και της έκδοσης του περιοδικού.

Το REPORT διανέμεται κάθε τρίτη εβδομάδα του μήνα, ένθετο στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Από το «tvxs.gr»


Unfollow και Μαρινάκης ενώνουν τις δυνάμεις τους
Η Συνεργασία

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στο τελευταίο τεύχος του Unfollow θα σταματήσει σίγουρα στο άρθρο με την, επιβλητική, φωτογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη και τον τίτλο «Αυτός ο καναλάρχης ποιανού είναι; Άνοιξε το επάγγελμα. Διευκολύνσεις εκατέρωθεν. Τιμές φιλικές!».


Το άρθρο υπογράφει ο υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος και, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Η ένταση με την οποία επεδίωξε κάθε ενδιαφερόμενος να αποκτήσει τη «μαγική» άδεια δείχνει πόσο πολύτιμο είναι γι’ αυτούς να έχουν στα χέρια τους ένα εργαλείο που διαμορφώνει το πολιτικό κλίμα και επηρεάζει τα πολιτικά πράγματα. Η κυβέρνηση, από τη μεριά της, αν δεν υπήρχαν οι επιχειρηματίες Μαρινάκης, Σαββίδης, Καλογρίτσας, δεν θα οργάνωνε δημοπρασία με τόσο υψηλό τίμημα με τους υπάρχοντες καναλάρχες».

Η κριτική αυτή, ωστόσο, περί των «εργαλείων διαμόρφωσης του πολιτικού κλίματος», δεν εμπόδισε την εκδοτική ομάδα του – αυτοπροσδιοριζόμενου ως «αντισυστημικού» Unfollow – να συμπράξει πάραυτα με έναν από τους νέους… διαμορφωτές, τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η εφημερίδα «Παραπολιτικά», που απηχεί σταθερά τις απόψεις και τις θέσεις Μαρινάκη από την πρώτη ημέρα της έκδοσής της, ανακοίνωσε πανηγυρικά την κυκλοφορία, ως ένθετου στην εφημερίδα, ενός νέου «μηνιαίου περιοδικού έρευνας», του REPORT.

Το περιοδικό θα κάνει «πρεμιέρα» στις 24 Σεπτεμβρίου και τη έκδοσή του αναλαμβάνει η... εκδοτική ομάδα του Unfollow: 'Οπως ανακοίνωσαν τα «Παραπολιτικά», εκδότης-διευθυντής θα είναι ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, υπεύθυνος έκδοσης του Unfollow, και διευθυντής σύνταξης ο Αυγουστίνος Ζενάκος, υπεύθυνος σύνταξης του Unfollow.

Πρόκειται για μια σύμπραξη μεταξύ... «αντισυστημικών» και «συστήματος» που – αν μη τι άλλο ― γεννά ενδιαφέρον, αλλά και πολλά ερωτήματα στην τρέχουσα συγκυρία του επιχειρηματικού και πολιτικού πολέμου για τις τηλεοπτικές άδειες. Πόσο μάλλον, αφού το Unfollow διαπρέπει εδώ και πολύ καιρό στην έντονη κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά. Με εξώφυλλα όπως εκείνο με την φωτογραφία Τσίπρα και τον τίτλο «ο ΣΥΡΙΖΑ είμαι εγώ», με βολές για «παράκεντρα εξουσίας», «αρχηγικό ΣΥΡΙΖΑ» και «εθνικοπατριωτική στροφή», και με πυρά για διακυβέρνηση μέσω μιας «αυτονομημένης» ηγετικής ομάδας...

1 σχόλιο :

  1. Οταν ανοίγεις μαγαζί κυττάς να επιβιώσεις.Αφού δεν επιβιώνεις από την κυκλοφορία ψάχνεις χορηγό.Αφού τα σπάσανε με τον σύριζα βρήκανε χορηγό τον χοντρό.Αν είχε μπει η ΛΑΕ στην βουλή κ είχε φράγκα θα υποστήριζαν ΛΑΕ.Αυτή είναι η δημοσιογραφία σε γενικές γραμμές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ