ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Ντόναλντ... ερωτεύτηκε τον Βλαδίμηρο



Πολύ καλύτερο ηγέτη από τον Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε ο Ντόναλντ Τραμπ τον Βλαντίμιρ Πούτιν, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ

Αναδημοσίευση από την "εφημερίδα των συντακτών"
της Κορίνας Βασιλοπούλου

Οσο πλησιάζουμε προς τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ τόσο «αγριεύει» και η προεκλογική εκστρατεία, δίνοντας παράλληλα στον Ντόναλντ Τραμπ την ευκαιρία να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στη γραφικότητα.

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος κατάφερε να γίνει και πάλι πρώτο θέμα, όταν χαρακτήρισε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν καλύτερο από τον Μπαράκ Ομπάμα. «Αφού λέει σπουδαία πράγματα για μένα, θα πω σπουδαία πράγματα γι’ αυτόν», είπε ο Τραμπ το βράδυ της Τετάρτης στην έκτακτη εκπομπή «Commander-in-Chief» του τηλεοπτικού δικτύου NBC, όταν ρωτήθηκε για τον πρόεδρο της Ρωσίας.

«Ασφαλώς στο δικό τους σύστημα υπήρξε ηγέτης, πολύ περισσότερο από ό,τι ο πρόεδρός μας», σχολίασε, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι αν εκλεγεί, οι δυο τους θα έχουν μια πολύ καλή σχέση.

Στις ΗΠΑ ο πρόεδρος είναι παράλληλα και γενικός επιτελάρχης (commander in chief) και ο Τραμπ κάνει ό,τι μπορεί για να πείσει ότι αυτός θα είναι καλύτερος σε αυτόν τον ρόλο.

Πριν από μερικές εβδομάδες είχε χαρακτηρίσει τον Ομπάμα «ιδρυτή» του «Ισλαμικού κράτους». Προχθές επανήλθε, αν και κάπως λιγότερο «δριμύτερος».

«Νομίζω πως υπό την ηγεσία του Μπαράκ Ομπάμα και της Χίλαρι Κλίντον, οι στρατηγοί ισοπεδώθηκαν. Τους υποβάθμισαν σε βαθμό τέτοιο που ντροπιάζει τη χώρα μας», δήλωσε στην εκπομπή του NBC που το κοινό της ήταν βετεράνοι του στρατού.

«Ακατάλληλος»

«Δεν νομίζω ότι αυτός ο τύπος είναι κατάλληλος για πρόεδρος των ΗΠΑ και το αποδεικνύει κάθε φορά που μιλάει», απάντησε ο Μπαράκ Ομπάμα από το Λάος όπου βρισκόταν για τη Σύνοδο των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), ενώ δεν δίστασε να αποκαλέσει «παλαβές» τις ιδέες του Ντόναλντ Τραμπ.

H δε Χίλαρι Κλίντον βρήκε «τρομακτικό» το γεγονός ότι ο αντίπαλός της στις προεδρικές εκλογές προτιμά τον πρόεδρο της Ρωσίας από πρόεδρο της δικής του χώρας.

Ισως όμως μια σημαντική μερίδα των Αμερικανών να μην τα βρίσκει όλα αυτά τόσο «τρομακτικά». Aντιθέτως, με την έναρξη του φθινοπώρου και μετά τις χονδροειδείς ατάκες του τύπου «ο Ομπάμα είναι ο ιδρυτής του ISIS» που εξαπολύει πάλι ο Τραμπ, έχει αρχίσει να μειώνει την απόσταση που τον χωρίζει από την Κλίντον. Η υποψήφια των Δημοκρατικών είναι πρώτη σε όλες σχεδόν τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και νικά κατά κράτος ως προς την παράσταση νίκης.

Το άνετο προβάδισμα ωστόσο που είχε όλο τον Αύγουστο, όσο ακόμα ήταν νωπός ο απόηχος του συνεδρίου των Δημοκρατικών, έχει αρχίσει να συρρικνώνεται. Σύμφωνα μάλιστα με χθεσινή δημοσκόπηση των Los Angeles Times, η διαφορά είναι μόλις μιάμιση μονάδα υπέρ της Κλίντον, ενώ ένας στους πέντε ψηφοφόρους είναι αναποφάσιστος ή δηλώνει ότι θα προτιμήσει να ψηφίσει κάποιον τρίτο, ανεξάρτητο υποψήφιο.

«Η αναλογία αυτή είναι πολύ μεγαλύτερη συγκριτικά με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις όπου τέτοια εποχή, το ποσοστό των αναποφάσιστων ήταν λιγότερο από 1 προς 10. Αυτό αντανακλά την απέχθεια που νιώθει μεγάλη μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων τόσο προς τη Χίλαρι Κλίντον όσο και προς τον Ντόναλντ Τραμπ», σχολίαζε η αμερικανική εφημερίδα.

Ψάχνουν έκπληξη

Πολλά ΜΜΕ διερωτώνται ποια μπορεί να είναι φέτος η «έκπληξη του Οκτώβρη», δηλαδή μια σημαντική αποκάλυψη που συνήθως σκάει έναν μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές και ενδέχεται να αλλάξει το ρεύμα υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου. Αρκετοί ποντάρουν στη δημοσιοποίηση της νέας παρτίδας των emails της Κλίντον για την οποία το FBI θα πρέπει να αποφανθεί μέσα στην τελευταία εβδομάδα του Σεπτέμβρη.


Για το ίδιο θέμα, μια ματιά και εδώ:
«Ακούσιος πράκτορας του Πούτιν ο Ντόναλντ Τραμπ»\

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ