ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

«Ελεύθερα» για πώληση σε funds τα δάνεια πρώτης κατοικίας αξίας έως 140.000 ευρώ


ευχαριστημένη η κυβέρνηση από τα μέτρα της  «ταξικής μερολοψήμιας» που θεσμοθετεί...
Αναδημοσίευση από το ποντίκι

Στην πλήρη απελευθέρωση ως προς την πώλησή τους σε funds προχώρησε η κυβέρνηση για τα δάνεια που φέρουν την εγγύηση του Δημοσίου.

Με τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, τα δάνεια αυτά, για τα οποία στον τελευταίο νόμο (4389/2016) προβλεπόταν η επ’ αόριστον εξαίρεση από τις διαδικασίες πώλησης, παύουν να τελούν υπό καθεστώς προστασίας και θα πωλούνται ή θα μεταβιβάζονται χωρίς κανέναν περιορισμό.

Χωρίς προστασία βρίσκονται πλέον και τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί σε χαρακτηριζόμενες ευάλωτες ομάδες (σεισμόπληκτους, πυρόπληκτους και θύματα λοιπών φυσικών καταστροφών).

Με την ίδια τροπολογία αλλάζει η θέση όσων τελούν υπό καθεστώς προστασίας έως τις 31/12/2017 και συγκεκριμένα οι δανειολήπτες των οποίων τα δάνεια έχουν υποθήκη ή προσημείωση την πρώτη κατοικία, αντικειμενικής αξίας έως 140.000 ευρώ. Παρά το γεγονός ότι δεν αλλάζει το χρονικό όριο της προστασίας για την πώληση ή τη μεταβίβασή τους, με τη χθεσινή τροπολογία αίρεται η πρόνοια του νόμου 4389/2016, βάσει της οποίας για τα δάνεια αυτά δεν επιτρεπόταν η αλλαγή διαχειριστή. Πλέον, τα δάνεια αυτά θα μπορούν να ανατίθεται προς διευθέτηση και είσπραξη σε εταιρείες διαχείρισης, ωστόσο η κυριότητά τους θα παραμένει στην τράπεζα που τα χορήγησε.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος,

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ