ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Η επιδρομή των ρομπότ: Αντικαθιστούν 60.000 εργαζόμενους σε ένα μόνο εργοστάσιο στην Κίνα...



Η Foxconn, η εταιρεία που κατασκευάζει τις περισσότερες συσκευές κινητών τηλεφώνων της Apple και της Samsung ανακοίνωσε ότι θα αντικαταστήσει 60.000 βιομηχανικούς εργάτες με ρομπότ.

«Ένα εργοστάσιο της Foxconn έχει ήδη μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων από τις 110.000 στις 50.000 χάρη στη χρησιμοποίηση ρομπότ», ανέφερε ο Xu Yulian επικεφαλής του γραφείου τύπου για την περιοχή Kunshan, στην εφημερίδα «την South China Morning Post». Και πρόσθεσε ότι «και άλλες επιχειρήσεις πρόκειται να ακολουθήσουν το παράδειγμα αυτό».

Σε δήλωσή του στο BBC επεσήμανε ότι η Κίνα πραγματοποιεί μεγάλες επενδύσεις στη δημιουργία ενός εργατικού δυναμικού από ρομπότ. Η Foxconn Technology Group σε ανακοίνωσή της παραδέχεται ότι ο αυτοματισμός των λειτουργιών βρίσκεται μεταξύ των προτεραιοτήτων της, ωστόσο αρνήθηκε ότι η ρομποτοποίηση θα φέρει απώλειες θέσεων εργασίας μακροπρόθεσμα.

Σύμφωνα με την κινέζικη εφημερίδα, από το Σεπτέμβριο του 2014 στο Ντονγκουάν της βιομηχανικής επαρχίας Γκουανγκντόνγκ, όπου διατηρεί μονάδες κατασκευής και Foxconn, 505 εργοστάσια έχουν επενδύσει 4,2 δισ. γουάν (567 εκατ. ευρώ) σε ρομπότ με στόχο να αντικαταστήσουν μ’ αυτά χιλιάδες εργαζομένους.

Από το BBC:

Πηγή: South China Morning Post

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ