ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Κεν Λόουτς: Επιτίθεται στην ΕΕ, αλλά προειδοποιεί για τους κινδύνους του Brexit


(κλικ στην εικόνα για να δείτε το σχετικό VIDEO)

Η Βρετανία θα αποκτήσει «μια κυβέρνηση της άκρας δεξιάς», αν αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο σπουδαίος Άγγλος σκηνοθέτης Κεν Λοουτς, σε ερώτηση σχετικά με το δημοψήφισμα που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου.

Σε μερικές εβδομάδες έχουμε μια σημαντική ψηφοφορία: θα εγκαταλείψουμε ή όχι την Ευρωπαϊκή Ένωση; Πιστεύω ότι είναι ένα πολύ δύσκολο ερώτημα», δήλωσε ο Κεν Λόουτς, που σύντομα θα κλείσει τα 80, κατά τη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την προβολή της ταινίας του «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ» με την οποία συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ των Καννών, σύμφωνα με Το Βήμα.

«Αν εγκαταλείψουμε την Ευρώπη, ξέρουμε ότι οι βρετανικές κυβερνήσεις θα θελήσουν να περιορίσουν ακόμη περισσότερο τις κανονιστικές ρυθμίσεις, να μειώσουν ακόμη ταχύτερα την κοινωνική προστασία, να καταστρέψουν ακόμη γρηγορότερα το περιβάλλον και θα βρεθούμε με μια κυβέρνηση της άκρας δεξιάς», δήλωσε ο κινηματογραφιστής.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα νεοφιλελεύθερο σχέδιο που ωθεί στις ιδιωτικοποιήσεις, στην άρση των κανονιστικών ρυθμίσεων και η κοινωνική προστασία των εργαζομένων διαρκώς αμφισβητείται», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το θέμα είναι «πώς μπορεί κάποιος να αγωνιστεί όσο το δυνατόν καλύτερα εναντίον αυτού: παραμένοντας ή ευρισκόμενος έξω από την Ευρώπη, είναι μια τακτική επιλογή».

«Είναι δυνατό παραμένοντας μέσα στην Ευρώπη, εγκαθιδρύοντας συμμαχίες με άλλα κόμματα της αριστεράς στην Ευρώπη, να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε καλύτερα, αλλά είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη στιγμή», κατέληξε ο σκηνοθέτης.


μια ματιά και εδώ:  Film veteran Ken Loach attacks EU but warns against Brexit

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ