ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Φρέι Μπέττο: Το βάπτισμα του αίματος


(κλικ για μεγέθυνση)
Την Δευτέρα, στο βιβλιοπωλείο των “εκδόσεων των συναδέλφων”
Καλλιδρομίου 30 και ώρα 7,30
παρουσίαση του βιβλίου και συζήτηση με εισηγητές τον Κώστα Ήσυχο και τον μεταφραστή του βιβλίου Κρίτωνα Ηλιόπουλο.

Το “Bάπτισμα του αίματος”  είναι μια συγκλονιστική μαρτυρία, μια κραυγή ενάντια στην καταπίεση, τα βασανιστήρια, τη στέρηση της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας. Με αφορμή τις υποθέσεις των Κάρλος Μαριγκέλα και Φρέι Τίτο, ο Φρέι Μπέττο ανασυνθέτει με αριστουργηματικό τρόπο την εποχή της δικτατορίας στη Βραζιλία, περιγράφοντας καταλεπτώς την εφιαλτική κατάσταση που επικρατούσε σε μια χώρα, η οποία στο μυαλό του μέσου Ευρωπαίου φαντάζει ειδυλλιακή.Παράλληλα όμως, στο Βάπτισμα του αίματος αναδύεται η τρυφερότητα και η αγάπη που κρύβει μέσα του ο συγγραφέας, τόσο ως αφοσιωμένος ιερωμένος όσο και ως αγωνιστής για την ανθρώπινη χειραφέτηση και ελευθερία.


Ο Φρέι Μπέττο (Carlos Alberto Libânio Christo), γεννήθηκε το 1944 στο Μπέλο Οριζόντε της Βραζιλίας. Σπούδασε δημοσιογραφία, ανθρωπολογία, φιλοσοφία και θεολογία. Ιερέας και Δομινικανός μοναχός, συγγραφέας, αγωνιστής και υπέρμαχος της Θεολογίας της Απελευθέρωσης, φυλακίστηκε για τέσσερα χρόνια και βασανίστηκε από το δικτατορικό καθεστώς της Βραζιλίας ως «συνοδοιπόρος» και συνεργάτης των κομμουνιστών.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ