ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Μερικές παρατηρήσεις για την λήξη της 1ης πανελλαδικής σύσκεψης της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ




Παρουσιάζοντας αποσπάσματα από τις ομιλίες των εκπροσώπων των πολιτικών επιτροπών κατά την 1η μέρα της πανελλαδικής σύσκεψης της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ γράφαμε: Η καλή αίσθηση που δημιουργείται στον ακροατή αυτής της διαδικασίας αφορά και στο περιεχόμενο των τοποθετήσεων που εκφωνήθηκαν εντός της αίθουσας. Βέβαια δεν πρόκειται για την κορύφωση μιας πλατιάς και ανοικτής διαδικασίας διαλόγου – που δεν υπήρξε ποτέ εντός της Λαϊκής Ενότητας – αλλά για μια καλά σκηνοθετημένη θεατρική παράσταση με την εκούσια ή ακούσια συμμετοχή όλων των συμμετεχόντων. Η κατάσταση αυτή επαναλήφθηκε και την 2η μέρα και κορυφώθηκε κατά την λήξη των διαδικασιών της σύσκεψης.

Ο Π. Λαφαζάνης ως επικεφαλής  έκανε το κλείσιμο της διαδικασίας των τοποθετήσεων και επικεντρώθηκε με την παρουσίαση των προσωπικών του θέσεων και εκτιμήσεων στο παρόν και το μέλλον της κυβέρνησης, στο κίνημα και τα καθήκοντα της Λαϊκής Ενότητας:



Μετά την τοποθέτηση του Παναγιώτη, ακολούθησε μια διαδικασία η οποία δεν είχε κανένα απολύτως νόημα. Όπως προτάσσουν οι αριστερές και οι κομμουνιστικές παραδόσεις, στο τέλος παρόμοιων διαδικασιών θα πρέπει να εκδίδεται και ένα ντοκουμέντο που θα αποτυπώνει πολιτικά συμπεράσματα και αποφάσεις. Βέβαια ήταν ξεκάθαρο ότι στην σύσκεψη δεν θα λαμβάνονταν αποφάσεις (δεν θα υπήρχαν ψηφοφορίες). Η ευθύνη για τα πολιτικά ντοκουμέντα ανήκε και συνεχίζει να ανήκει στο κεντρικό πολιτικό όργανο.  Την πολιτική απόφαση/ανακοίνωση αυτού του οργάνου στην σύσκεψη την παρουσίασε ο Π. Σωτήρης.

Όμως μετά την παρουσίαση αντί η διαδικασία να σταματήσει εκεί, ξεκίνησε μια κανονική θεατρική παράσταση διαβούλευσης αυτής της απόφασης. Κάποιοι σύντροφοι πήραν το λόγο και δήλωσαν συγκεκριμένες  διαφωνίες, παρατηρήσεις, προσθήκες, ή εξέφρασαν το πόνο τους γιατί κάποιες θέσεις που είχαν εκφράσει δεν περιλήφθηκαν στο συγκεκριμένο ντοκουμέντο. Ανεξάρτητα από το πόσο σημαντικές ή όχι ήταν οι απόψεις τους, αυτή η διαδικασία δεν είχε κανένα απολύτως νόημα, διότι επρόκειτο για μια κανονική φάρσα διαβούλευσης.  Οι ευθύνη βέβαια δεν ανήκει στους "παραπονούμενους" που βγήκαν στην αναφορά  για να εκφράσουν τους καημούς και τις αγωνίες τους προς το επιτελείο της ΛΑ.ΕΝ,. Ανήκει στο προεδρείο της σύσκεψης και προσωπικά στον Π. Σωτήρη, ο οποίος ανέλαβε μάλιστα να απαντήσει και να προσδιορίσει τι μπορεί να ενσωματωθεί και τι όχι σε αυτό το ντοκουμέντο, ως η ¨"συλλογική ηγεσία" που συνδιαλέγεται με την "βάση".  Πρόκειται για μια κανονική εικονική πραγματικότητα διαβούλευσης και σύνθεσης απόψεων, την οποία μπορείτε να την απολαύσετε εδώ:



Υστερόγραφο:
Αν θέλετε να μάθετε ποιά θα είναι τα επιτελεία της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και ποιοί θα τα απαρτιζουν, δείτε το παρακάτω video:




19 σχόλια :

  1. κουμανταδόρος παράγοντας27 Νοεμβρίου 2015 στις 10:45 μ.μ.

    Ψωνίσαμε από σβέρκο με το Σωτήρη...Βεβαίως και δεν πρέπει να προσωποποιούμε κλπ κλπ, όμως ο συγκεκριμένος συνιστά την πεμπτουσία του παράγοντα, όπως τον έμαθε, λούστηκε και κατατρύχεται ακόμη από δαύτον η άκρα αριστερά εν Ελλάδι. Θα πείτε τώρα, και γιατί, οι άλλοι ηγετίσκοι της ΛΑΕ καλύτεροι είναι; Σωστά, με τίποτε! Πολύ κνιταριό αδερφέ μου, πέρασαν δεν πέρασαν το το κώμα. Αυτή δυστυχώς είναι η φάση και η μοίρα μας. Σωτηρία δεν υπάρχει. Αναρωτιέμαι μόνο γιατί θεωρούμε ότι αποτελεί καθήκον μας, ενώ τα ξέρουμε άριστα όλα αυτά τα καμώματα, να συνεχίζουμε να κάνουμε τα στραβά μάτια σε αυτή την αηδία. Πιστεύουμε δηλαδή ότι θα καταφέρουμε κάτι εναντίον του αστισμού, του οποίου πρωτοπορεία είναι πλέον οι τσιπραίοι, με τα ρετάλια του κνιταριού; Είτε σε εκδοχή κουουέ, είτε ανταρσύα, είτε λαε; Παράγοντες, σταλινομούρηδες, ρεβιζιονιστές που κάνουν κρα να βγουν στην τηλεόραση. Δεν αποτελεί προυπόθεση του να κάνουμε το οτιδήποτε, να τα αφήσουμε όλα αυτά πίσω μας βουτηγμένα στη χλεύη και την καταδίκη που τους πρέπει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι ναι, ο Παναγιώτης Σωτήρης φταίει, το βρήκες, είναι παράγοντας και κάνει κρα για τηλεόραση.

      είναι και .... κνιταριό

      λοιπόν για να είμαστε οοβαροί, η ΛΑΕ έχει ρηχή ενότητα και κακές διαδικασίες γιατί δεν έχει ενοποιηθεί στο κίνημα, και με αυτό προφανώς δεν εννοώ να κάνει παρατάξεις ΛΑΕ αλλά να τελειώσει το αίσχος του ΜΕΤΑ, όπως τελειώσε της ΑΡΕΝ και στην νεολαία πάνε τα πράγματα καλύτερα.

      αν υπάρξει κοινή παρουσία εντός του ανεξάρτητου ριζοσπαστικού συνδικαλισμού η ενότητα της ΛΑΕ θα βαθύνει, θα υπάρξουν μέλη, όργανα, θέσεις και διαδικασίες, η ΛΑΕ θα γίνει μέτωπο με στοιχεία δημοκρατίας βάσης, γιατί κόμμα δεν πρέπει και δεν μπορεί να γίνει.

      "κάποιος σύντροφος"

      Διαγραφή
  2. Αν πάρουμε την "πόρτα" και φύγουμε,
    σπίτι μας θα πάμε και από τον καναπέ μας θα κάνουμε κριτική;

    Νομίζω χωρίς βιασύνη αλλά και χωρίς φίμωση μπορούμε να επιμείνουμε να ψάχνουμε το ανέφικτο ως ρεαλιστές.
    Η ήττα της συμφωνίας ήταν καταληκτική για την "Αριστερά της ανάθεσης στην ελπίδα" και σήμερα έχουν Σύσκεψη Πολιτικών Αρχηγών (spa).Ο φόβος έρχεται να καλύψει την έλλειψη εναλλακτικής. Η ζωή συνεχίζεται όπως και η πάλη των τάξεων με ακόμα πιο δύσκολους όρους. Δεν θα κάτσω σπίτι μου με σταυρωμένα τα χέρια.
    Τα λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορεί να μας εξηγήσει με απλά λόγια κάποιος από την ΕΟΣ ή ο κουμανταδόρος παράγοντας τι ακριβώς ζητάτε και θέλετε από τη ΛΑΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κουμανταδόρος παράγοντας28 Νοεμβρίου 2015 στις 7:19 μ.μ.

    Ψιτ "κάποιος σύντροφος", το γράφω ρητά, ο Σωτήρης δεν είναι χειρότερος απόι τους άλλους εκεί πέρα μέσα. Άνοιξε τα ματάκια σου να το διαβάσεις.

    Διαφωνείς εσύ ή όποιος άλλος Λεφτ ή ό,τι άλλο με τη διαπίστωση ότι η ΛΑΕ βρίσκεται σφιχτά στα χέρια ανθρώπων που διέπονται από κνίτικη λογική;

    Τα είπε σε ένα παράδειγμα η Βαλαβάνη στο τελευταίο βίντεο.
    Το θέτε πιό πενηνταράκια; Είναι η λογική συμφωνιών και συμψηφισμών στα γραφεία, που κατεβαίνουν μετά και εγκρίνονται από τα μαντριά. Ή μήπως κι όχι;

    Δεν έχω την αφέλεια να πιστεύω ότι όλα μπορούν ξαφνικά να γίνουν τέλεια και να ξεδιπλωθεί η προλεταριακή δημοκρατία. Δεν βλέπω όμως το παραμικρό σημάδι διαφοροποίησης από τις παλιές δοκιμασμένες παραδόσεις του χώρου, τον οποίο και υπηρετούμε πιστά δεκαετίες τώρα.
    Βεβαίως ο παραγοντισμός δεν είναι ζήτημα χαρακτήρα ή πάστας. Είναι πρωτίστως πολιτικό πρόβλημα.
    Αυτά έχουν χιλιοσυζητηθεί ήδη από τέλη της δεκαετίας του 80 κι όμως βήμα δεν έχουμε προχωρήσει.

    Λοιπόν, αυτό που εγώ θα περίμενα από τη ΛΑΕ είναι να κηρύξει καταστατικές, ανοιχτές διαδικασίες.
    Αντ' αυτού βλέπουμε το συνήθες αλισβερίσι διαφόρων Π.Γ. που βασικά έχουν διοριστεί μόνα τους.

    Πάρτε το χαμπάρι. Αν ο δικός μας κόσμος δεν δει ότι υπάρχει ένα, έστω και μικρό, παράθυρο αυτενέργειας, δημοκρατικής διαδικασίας (ΟΧΙ φιλελευθερισμού, αυτος είναι αντιδημοικρατικός) και λογικής μιάς αντιαστικής πολιτικής, δηλ. έξω από τους συνηθισμένους διαύλους διαμεσολάβησης, ξεχάστε το.
    Η ΛΑΕ θα καταντήσει να τσακώνεται με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ανάποδο, δηλ. κνίτες μεταξύ τους και με το άθλιο ΚΚΕ, συνεπικουρούμενοι από διάφορους τροτσκιστές από δω κι από κει.
    Οι τελευταίοι μου είναι μεν πιό συμπαθείς, αλλά νομίζουν ότι ο Λένιν κι ο Τρότσκυ τους έστειλαν ον λάιν το διορισμό στην πρωτοπορεία. Έτσι δεν πάμε όμως μπροστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ψιτ κουμανταδόρε, είναι κάμποσο καλύτερος από πολλούς, όταν επιλέγεις να κάνεις προσωπική επίθεση θα δέχεσαι και τον αντίλογο. Δεν έχει δώσει δικαιώματα πουθενά και ποτέ. Και μόνο ότι πήρε πάνω του τον μαλακισμένο αυτόν και άχαρο ρόλο την ποιότητα του δείχνει, γιατί χρεώθηκε συμβολικά κάτι για το οποίο φταίει λιγότερο.

      όμως αν η ΛΑΕ δεν αποκτήσει συμφωνίες (στο κίνημα, την πολιτική γραμμή, και το πρόγραμμα) έτσι θα λειτουργεί, ένα ψηφοδέλτιο είναι ακόμα, το θέμα δεν είναι να κλαιγόμαστε λες και θα γίνονται θαύματα μέσα σε βδομάδες αλλά να δούμε τι θα κάνουμε.

      "κάποιος σύντροφος"

      Διαγραφή
    2. Μάλιστα. Η ίδια γνωστή ιστορία: «Μαμά, μαμά, το παιζάκι που είναι δική του η μπάλα με βάζει να παίζω όλο τέμα ενώ εγώ θέλω να παίτσω μποστά, να βάζω γκολ!».

      Ρε φίλε κουμανταδόρε, έχεις κάτι πολιτικό να καταλογίσεις στους «παράγοντες»; Μια λάθος γραμμή, μία πατάτα χοντρή που να αποδεικνύει ότι δεν κάνουν να είναι μπροστά και πρέπει να πάνε να κολλάνε αφίσες και να πουλάνε κουπόνια; Από εκεί ξεκίνα. Αυτό είναι το βασικό.

      Κι έπειτα, τι θα πει «παράγοντας»; Μου το κάνεις λίγο λιανά; Και να μου εξηγήσεις το κωμικό φαινόμενο πώς γίνεται οι φίλοι μας εδώ που τρέχουν το μαγαζί να κάνουν λόγο ειρωνικά και απαξιωτικά για «παράγοντες», ενώ συχνά αναδημοσιεύουν ή και πρωτοδημοσιεύουν άρθρα τους (π.χ. Πορτάλιου). Και στην τελική:

      Οι παράγοντες αποσύρθηκαν στα ιδιαίτερα διαμερίσματά τους για να εισηγηθούν κάποια πράγματα. Αυτά θα βγουν πριν από την ιδρυτική συνδιάσκεψη και θα συζητηθούν, ένα είδος προσυνεδριακού διαλόγου. Ποιος σε εμποδίζει εσένα, τους ΕΟΣ και όποιους άλλους να τους κάνετε σκόνη;

      Άκου φίλε μου, γιατί δεν έγραψες πολλά, αλλά κάτι έπιασα κι εγώ από αυτά που έχεις στο μυαλουδάκι σου (δεν είμαι του Δημοτικού): Στην αριστερή πολιτική ένα συγκεκριμένο αμφί δεν παίζει. Γι' αυτό, λοιπόν, αποφάσισε αν είσαι με την αναρχία ή με το οργανωμένο πολιτικό κίνημα της Αριστεράς. Το οργανωμένο πολιτικό κίνημα είχε, έχει και θα έχει «παράγοντες», δηλαδή στελέχη, άλλα καλά, κι άλλα μαλάκες. Έτσι γινόταν πάντα κι έτσι θα γίνεται. Αν σου αρέ, έχει καλώς, να μιλήσουμε για συγκεκριμένες μαλακίες συγκεκριμένων παραγόντων. Αν δεν σου αρέ, πιάσε επαφή με την ΑΚ και ώρα σου καλή. Μη μας το παίζεις όμως ΛΑΕτζής. Η ΛΑΕ δεν είναι αναρχία κι ούτε θα γίνει ποτέ. Μην κουράζεσαι άδικα.


      Τα λέμε

      Διαγραφή
  5. Η Βαλαβάνη,με πολιτική σκέψη και οξυδέρκεια μακράν όλων των άλλων,συνειδητοποίησε το πρόβλημα.
    Το καλό σενάριο είναι πως υπάρχουν ακόμα πολιτικά μυαλά,το κακό σενάριο πως τα κούφια μυαλά είναι τα περισσότερα και αυτά που καθορίζουν τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πράγματι, το οργανωμένο πολιτικό κίνημα είχε, έχει και θα έχει «παράγοντες», δηλαδή στελέχη, άλλα καλά, κι άλλα μαλάκες.Αλλά εκλεγμένους, όχι αριστήνδην. Αλλιώς πρόκειται για οργανωμένο απολίτικο κίνημα που λειτουργεί με όρους κλίκας-συμμορίας.

    Σταλινικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αριστίνδην είναι μια προσωρινή κατάσταση. Δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς. Αλλά, από τη στιγμή που, όπως φαίνεται, ξυπνάς και κοιμάσαι με το μπαμπούλα τού Μεγάλου Κακού μπροστά σου, πού περιθώριο να σκεφτείς με βάση τη στοιχειώδη λογική.

      Διαγραφή
  7. Φίλε ΛΕΦΤ, είπα να μη ξαναγράψω, αλλά πολύ στην αφέλεια έχεις πέσει ξανά τώρα τελευταία. Αφέλεια για τη γραμμή, για τη διαδικασία, για τα πρόσωπα. Αλλά το χόντρυνες όταν για να αποστομώσεις πέταξες αυτό το “Τι τους εμποδίζει να τους κάνουν σκόνη ;”. Είναι σα να λες ως άλλος φιλελέ Νεοδημοκράτης ή Συριζοπασόκος, τι εμπόδισε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να βγει πρώτο κόμμα;..Δημοκρατία έχουμε. Δεν έχουμε; Γιατί λοιπόν ψηφίζετε παπάδες; Χα, Χα, καλό.
    Κρύβεις ότι η η ταξική πάλη παρωδία συνεχίζεται και εντός ταν αστικών θεσμών – κομμάτων και αποκομμάτων. Και παντού, η ηγεμονεύουσα κλάση εξασκεί απρόσκοπτα κάθε μηχανισμό συναινετικής πειθάρχησης και ανάσχεσης της χειραφέτησης. Βέβαια, όταν η κατάσταση ελέγχεται, γίνονται και εκλογές. Έτσι λοιπόν και η ΛΑΕ θα κάνει εκλογές, όπως θέλει ο Μπελαντής, αλλά φυσικά αφού ελεγχθεί πρώτα πλήρως η κατάσταση. Και ο Σύριζα έκανε το κόμμα των μελών, αφού πρώτα έβαλε καλά στο ψυγείο τη ριζοσπαστικοποίηση και τους σκόρπιους ριζοσπάστες, ώστε να μπορεί να εκφράσει την ελπίδα..

    Φιλαράκι, και ναι, στη ζωή οι αντιθέσεις εκφράζονται και με παράγοντες. Ας το πούμε παιδικά, λοιπόν, με “καλούς” και “κακούς” παράγοντες, μη σου χαλάσω την απλουστευτική σου ερμηνεία. Αν λοιπόν νομίζεις πως είσαι “καλός” και δεν μπεις μέσα στα θολά νερά, τότε θα μείνεις καθαρός στην απέξω. Αλλά εκτός από κάτι ελάχιστους, βλέπεις κανέναν “καλό” παράγοντα μέσα στη ΛΑΕ που να αντέχει;. Όχι δεν αντέχεται αυτή η πονηριά του χωριού. Υπάρχουν κάποιες προδιαγραφές φίλε, που ελκύουν, ή απωθούν. Και υπάρχει πια η εμπειρία αυτού που κάηκε και στο γιαούρτι.

    Συμβαίνει με τη μεγάλη δημοκρατία μας, και το ξανάδαμε τελευταία, δεν αλλάζει με τις ελεγχόμενες εκλογές, που όταν έχουν νόημα, τότε γίνονται στημένες προ τετελεσμένου – αντίθεται χρειάζεται μια ευρύτερη Ανατροπή.
    Αλλά αν είναι να ξεκινάμε από το μηδέν και σε ένα αριστερό κόμμα και να πρέπει να αγωνιστούμε σκληρά για Ανατροπή του παλιαοκομματισμού στο κόμμα που θα Ανατρέψει τον αστισμό, ή έστω το μνημόνιο, αυτό δεν είναι για γέλια, αλλά για κλάματα. Αν δεν έχετε μεγαλώσει φίλε να ξεπεράσετε τα εγωϊστικά σας, δεν θα βρείτε πολλούς “καλούς” παράγοντες να σας μάθουν την αλφαβήτα.

    Έχω να πω όμως και στον κουμανταδόρο, και στον ΕΟΣ, και στη λίστα του όχι διαρκεί πολύ. Δυο πράγματα σας λείπουν, που δικαιώνουν και τον ΛΕΦΤ αλλά και τον Συριζοπασόκο Νεοδημοκράτη στις προκλήσεις τους. Πρώτο, εκτός από παράπονα, δεν στρώνετε κάτω τη μπάλα, να το κάνετε λιανά, το πως θα γίνει ρε παιδιά. Γράψτε ένα καταστατικό, ένα σύνταγμα, 2 σελίδες χειροπιαστές τελοσπάντων με προτάσεις. Δεύτερο αδυνατείτε στην συνεπεξεργασία, αλλά μόνο τα λέτε σε προσωπική βάση. Δηλαδή, σας είδα κι εσάς κι έτσι δεν πάει πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε πικάπα,


      Θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι έγραψες επιπόλαια. Λόγου χάρη: Παρομοίωσες τη λογική μου με τη λογική ενός φιλελέ Νεοδημοκράτη ή Συριζοπασόκου. Ξέχασες όμως ότι εγώ αναφερόμουν στον κόσμο τής Αριστεράς, που, θωρητικά, έχει την πολιτική συνείδηση και ωριμότητα να καταλάβει γιατί η εισήγηση της ΕΟΣ και του κουμανταδόρου είναι πολύ ανώτερη από την εισήγηση των ‘‘παραγόντων’’. Αν οι άνθρωποι της Αριστεράς είναι πρόβατα όπως εκείνοι που κολυμπάνε στον πολτό τού γενικού πληθυσμού, δεν είναι δική μου ευθύνη.

      Κι ένα δεύτερο: Στη βάση ποιων δικών μου απόψεων έχεις βγάλει το συμπέρασμα ότι δείχνω αφέλεια για τη γραμμή, τις διαδικασίες και τα πρόσωπα; Δεν το καταλαβαίνω.


      Τα λέμε

      Διαγραφή
  8. κουμανταδόρος παράγοντας (magazator)29 Νοεμβρίου 2015 στις 4:15 μ.μ.

    Ωραία κάποιος σύντροφος, αυτό λέμε, να ανοίξει το παιχνίδι.
    Οι της ΛΑΕ δεν φαίνονται να έχουν καν τέτοιες προθέσεις.

    Ο παραγοντισμός, έχου ειπωθεί αυτα χίλιες φορές, είναι πολιτικό πρόβλημα, όχι πρόβλημα προσώπων. Γνωρίζουμε όλοι και τον επιτυχή χαρακτηρισμό από τα παλιά χρόνια: μαγαζάτορας.
    Βλέπεις η "ηγεσία" της ΛΑΕ να μην κινείται με λογική μαγαζιών; Το πρόβλημα δεν είναι στην ούγια, που λέει η ΕΟΣ. Είναι και κει προφανώς και κάτι δείχνει. Είναι πρόβλημα ουσίας.
    Επαναλαμβάνω, γιατί δεν προκυρήσσει η ΛΑΕ ανοιχτές, καταστατικές διαδικασίες επανίδρυσης;
    Η δικαιολογία ότι οι καταστάσεις πιέζουν, ότι προφανώς οφείλουμε να στηριχτούμε στα υπάρχοντα σχήματα, ότι αυτοί οι ηγέτες υπάρχουν κι αν σ' αρέσει κλπ. σώ-θη-καν!!!

    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι από αυτή την άποψη χαρακτηριστική περίπτωση. Διάφορες γκρούπες, που τους ενδιαφέρει βασικά ο εαυτός τους και μόνο, δηλ. η επιβίωσή τους (χα χα, νομίζουν ότι θα κάνουν και οικοδόμηση!) και σούρνουν από δω κι από κει διάφορους καημένους ανεξάρτητους γιά άλλοθι.
    Κάνω λάθος ή νομίζεις ότι δίνει κανείς σημασία στους ανεξάρτητους στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Έτσι είναι η πορεία προδιαγεγραμένη.

    ΥΓ 1. Ο Σωτήρης έχει βαρύ παρελθόν μαγαζάτορα και μαιντανού, όπου γάμος και γιορτή ο Σωτήρης πρώτος. Άστα λέμε.

    ΥΓ 2. Λεφτ 700, ρε φίλε, ούτε καταλαβαίνεις ούτε πρόκειται, γιατί πολύ απλά δεν θες. Αφού πιστεύεις ότι εκτός από το μοντέλο Λαφαζάνη, το μόνο εναλλακτικό είναι της ΑΚ, πρέπει νάχεις πολύ κάλο, γιά να στο πω ελαφρά.
    Προφανώς δεν είμαι ΛΑΕ ούτε το παίζω ΛΑΕ αν και την ψήφισα γιά μην αλωνίζει ο Τσίπρας και η κλίκα του. Και περιμένω όπως και τόσοι κάνα φως, ενώ προφανώς παράλληλα εκεί που κινούμαι εργασιακά κλπ κάνω και λέω ό,τι μπορώ. Θα μας πεις και ΑΚ! Κάνε μας τη χάρη!
    Ξεκόλα, έχεις φάει χοντρή κόλα. Κι αντί να μπουρδολογείς στο ίντερνετ σαν το κατιναριό του κομμωτηρίου, κοίτα να σκεφτείς σοβαρά, να μάθεις τίποτα από την εμπειρία (και των μη κνιτων) και να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα. Έλα μπράβο. Και άσε, δε χρειάζεται να μου εξηγήσεις περαιτέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε κουμανταδόρε, παράγοντα και μαγαζάτορα,


      Και να ήθελες, δεν επρόκειτο να σου εξηγήσω περαιτέρω. Γιατί δεν μου έδωσες καμία απάντηση στα λίγα που σε ρώτησα. Επειδή μπορεί να σου διέφυγαν, επαναλαμβάνω:

      1. Τι θα πει «παράγοντας» και σε τι διαφέρει από το στέλεχος;

      2. Πώς γίνεται τα φιλαράκια σου οι ΕΟΣ να επικρίνουν την Πορτάλιου ως «παράγοντα» την ίδια στιγμή που αναδημοσιεύουν ή πρωτοδημοσιεύουν άρθρα της;

      3. Έχεις πεδίο δόξης λαμπρό να ξεφτιλίσεις τους «παράγοντες» της ΛΑΕ δείχνοντας σε όλους μας ότι είναι μαλάκες. Γιατί δεν το κάνεις;

      Από την απάντησή σου σε μένα και στον κάποιο σύντροφο, προκύπτουν κάνα δυο άλλες απορίες. Με την άδεια σου:

      α) Η ηγεσία τής ΛΑΕ είναι «ηγεσία». Οι λόγοι; Ποιους έχεις να προτείνεις στη θέση τους που να αξίζουν πραγματικά τον τίτλο χωρίς εισαγωγικά;

      β) Πώς την εννοείς την «ανοιχτή καταστατική διαδικασία επανίδρυσης»;

      γ) Τι θα πει «μαγαζάκι» και σε τι διαφέρει από την αριστερή πολιτική οργάνωση;

      δ) Δεν είσαι ΛΑΕ και δεν το παίζεις ΛΑΕ. ΟΚ. Τι είσαι;

      Και μία επισήμανση: Βλέπω, κλώτσησες σαν μουλάρι για την ΑΚ. Αν σου πω ότι μού θύμισες κάτι κρυφοgay που μπορεί να σου κόψουν κομμάτι από τις …τσιμπιές, έτσι και τους πετάξεις καμιά σπόντα, θα αντιδράσεις σαν ταύρος σε υαλοπωλείο; ;-) :-)


      Τα λέμε (αλλά δώσε και καμιά απάντηση!)

      Διαγραφή
    2. Θα απαντήσω επίσης Λεφτ για λογαριασμό του κουμανταδόρου, που τον προκαλείς περισσότερο από όσο ίσως θα χρειαζόταν. Και πολύ κακόγουστα θα έλεγα. Όταν το παρακάνεις, αποστερείς τη δυνατότητα να πάρεις από τον άλλο αυτό που έχει να σου δώσει και που χωρίς αυτό θα μείνεις μόνο με την αφεντιά σου.
      Οι ηγεσίες χωρίς εισαγωγικά δεν δίνονται με δαχτυλίδια. Ούτε όμως έχουν αξία αν καταληφθούν με γιούργια. Καλώς ή κακώς μας βρίσκονται πάντα κάποιες κουτσο-ηγεσίες με εισαγωγικά, οι οποίες έχουν και το μαχαίρι και το καρπούζι. Εάν έχουμε την ατυχία να είναι εκτός πραγματικότητας, και να είναι και κουφές, εκτός από κουτσές, τότε πρέπει να ξανασηκώσουμε την πέτρα του σισύφου ξανά απ την αρχή, και δυστυχώς δεν προλαβαίνουμε, ούτε καν να συνεννοηθούμε. Επιγραμματικά. Ηγεσία και πρωτοπορία χωρίς εισαγωγικά είναι αυτή που μπορεί να παράξει Έγκαιρα και εντός της Συγκυρίας, Άλλη, Ευρύτερη και Καλύτερη πρωτοπορία στη δική της θέση. Αν δεν μπορεί, τότε είναι μια Αποτυχία κι αν δεν θέλει, τότε είναι μια στείρα ανακυκλούμενη εξουσία. Δυστυχώς φαίνεται πως είμαστε ξανά άτυχοι...την ατυχία μου. Αλλά ήμαστε απλώς άτυχοι, ή μήπως και λίγο μπουνταλάδες;

      Διαγραφή
    3. Θα απαντήσω επίσης Λεφτ για λογαριασμό του κουμανταδόρου, που τον προκαλείς περισσότερο από όσο ίσως θα χρειαζόταν. Και πολύ κακόγουστα θα έλεγα. Όταν το παρακάνεις, αποστερείς τη δυνατότητα να πάρεις από τον άλλο αυτό που έχει να σου δώσει και που χωρίς αυτό θα μείνεις μόνο με την αφεντιά σου.
      Οι ηγεσίες χωρίς εισαγωγικά δεν δίνονται με δαχτυλίδια. Ούτε όμως έχουν αξία αν καταληφθούν με γιούργια. Καλώς ή κακώς μας βρίσκονται πάντα κάποιες κουτσο-ηγεσίες με εισαγωγικά, οι οποίες έχουν και το μαχαίρι και το καρπούζι. Εάν έχουμε την ατυχία να είναι εκτός πραγματικότητας, και να είναι και κουφές, εκτός από κουτσές, τότε πρέπει να ξανασηκώσουμε την πέτρα του σισύφου ξανά απ την αρχή, και δυστυχώς δεν προλαβαίνουμε, ούτε καν να συνεννοηθούμε. Επιγραμματικά. Ηγεσία και πρωτοπορία χωρίς εισαγωγικά είναι αυτή που μπορεί να παράξει Έγκαιρα και εντός της Συγκυρίας, Άλλη, Ευρύτερη και Καλύτερη πρωτοπορία στη δική της θέση. Αν δεν μπορεί, τότε είναι μια Αποτυχία κι αν δεν θέλει, τότε είναι μια στείρα ανακυκλούμενη εξουσία. Δυστυχώς φαίνεται πως είμαστε ξανά άτυχοι...την ατυχία μου. Αλλά ήμαστε απλώς άτυχοι, ή μήπως και λίγο μπουνταλάδες;

      Διαγραφή
    4. Να με συγχωρείς ΕΟΣ αλλά αυτό το μικρό σχόλιο απάντηση στον Λεφτ που στρέφεται κακώς κατά του κουμανταδόρου, σχόλιο που το εστειλα ήδη 2 φορές, φιλοδοξούσα να είναι και το τελευταίο μου στην πιάτσα.
      Αν κάπου παράπεσε, γιατί εν τω μεταξύ βλέπω δημοσιεύετε ήδη μεταγενέστερα σχόλια σε άλλο ποστ, τότε βρείτε το και βάλτε το παρακαλώ. Οπότε στην περίπτωση αυτή η παρούσα παράκληση δεν χρειάζεται δημοσίευση. Σε κάθε περίπτωση σας ευχαριστώ για τη συνεργασία..

      Διαγραφή
    5. Φίλε πικάπα,


      Σεβαστή η άποψή σου για την υπερβολική και κακόγουστη πρόκληση προς τον κουμανταδόρο. Φαντάζομαι να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω.

      Κάτι ψιλά ρέστα που έχω να σου πω, αργότερα, στο τσαρδί μου.


      Τα λεμε

      Διαγραφή
  9. Φίλε ΛΕΦΤ, σχετικά με την αφέλεια, τα έχουμε πει στο μπλοκ σου. Σου έχω παραθέσει αρκετά δεδομένα και επίσης αρκετά επιχειρήματα δουλεμένα πάνω στα δεδομένα και όχι στηριγμένα αυθαίρετα στα δικά μου τα νομίσματα. Δεν με βοήθησες να τα προχωρήσουμε. Νομίζω βέβαια...
    Οι αριστεροί, είναι άνθρωποι κι αυτοί και μάλιστα σε κάποια θέματα είναι μάλλον λίγο πιο άνθρωποι από τους άλλους. Ουδέν άλλο σχόλιο επ αυτού. Όμως επί των αριστερών συσσωματώσεων και μηχανισμών, τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα. Ποτέ δεν θα πάψουν να υπάρχουν, ακόμα και στην αταξική θα υπάρχουν προτιμήσεις, παρέες, γειτονιές, συμπάθειες, κλίκες. Οι συσσωματώσεις είναι πάντα κάτι πολύ μεγαλύτερο από το άθροισμα των ανθρώπων που τις απαρτίζουν. Είναι δύναμη. Οι άνθρωποι μάλλον θα συνεχίσουν αναγκαστικά και για καιρό να δομούν τις συσσωματώσεις με καταμερισμό, που αμέσως η αδράνεια τον καθιστά ιεραρχία-κυριαρχία. Αυτή η τελευταία έχει την φυσική επίσης τάση να αναπαράγεται και να επικάθεται της δομής. Και γρήγορα ο "ευεργετικός" της ρόλος καταλήγει στην αποστέρηση των δυνατοτήτων της δομής και των ανθρώπων της.
    Η ανατροπή αυτής της αδράνειας δεν είναι εφικτή μόνο με ενέργεια, κι όποιος δεν έχει μυαλό δεν του φτάνουν τα πόδια. (Αν δεν είσαι ένας προφήτης και ψαράς θρησκευτικού διαμετρήματος ή ένας υπερσύγχρονος ν-διάστατος λένιν με μπλουτούθ, τότε), Είναι καταναγκασμός η δημιουργία ανατρεπτικών συσσωματώσεων και δομών (εντός των δομών..).
    Αυτό το καταναγκασμό τον ζούμε σε όλα τα επίπεδα και με τις συνιστώσες κ τάσεις και δε συμμαζεύεται, αλλά είναι πια κωμικοτραγικό - και επίτρεψέ μου να πω ότι στη ΛΑΕ είναι απογοητευτικό ότι ξεκινούν οι άνθρωποι σχεδόν απ το μηδέν, ξανά τα ίδια, χαμπάρι δεν φαίνεται να έχουν απόλα αυτά. Σήμερα έχουμε γεμίσει με πολυδιασπασμένες συσσωματώσεις και με πολλούς που νομίζουν πως είναι λένιν, ή πως θα ήτανε, αν τους άκουγαν... Άστα βράστα. Δυνατότητα συνεπεξεργασίας, παραδειγματικής συντροφικής πράξης και συλλογικής διανόησης, σχεδόν μηδέν. Ούτε καν οι στοιχειώδεις "φιλελεύθερες" προϋποθέσεις ανοικτού και ισότιμου διαλόγου. Κωμικοτραγική η επανάληψη του καταναγκασμού, τα ίδια και τα ίδια. Αλλά ο κόσμος τρέχει και δεν θα μας περιμένει. Καλό κουράγιο σε όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ