ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Κατάληψη της παλιάς φοιτητικής λέσχης στην Αθήνα για την στέγαση των Προσφύγων



Σε κατάληψη της παλιάς φοιτητικής λέσχης της οδού Αραχώβης στην Αθήνα, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως κατάλυμα για τους πρόσφυγες προχώρησε η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα και καλεί σήμερα σε ανοιχτή συνέλευση καλούνται συλλογικότητες και δομές αλληλέγγυων και αγωνιστών/ριων, σήμερα 22/9 στις 19:00 στον κατειλημμένο χώρο της οδού Αραχώβης 44.

Κατάληψη Στέγης Προσφύγων

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, πήραμε την πρωτοβουλία κατάληψης της παλιάς φοιτητικής λέσχης της οδού Αραχώβης, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως δομή στέγασης και οργάνωσης προσφύγων και μεταναστών μέσα από τις πρακτικές της αυτοοργάνωσης και της αυτοδιαχείρισης. Η πρωτοβουλία αυτή, έρχεται να τοποθετηθεί μπροστά σε ένα μεγάλο εύρος πολιτικών εξελίξεων και να διευρύνει τις κινηματικές πρακτικές παρέμβασης και επικοινωνίας με τις μεταναστευτικές κοινότητες και τα προσφυγικά ρεύματα.


Εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια, μαίνεται στη Συρία ένας συνεχής, πολυμέτωπος και βίαιος εμφύλιος πόλεμος. Οι βομβαρδισμοί ολόκληρων περιοχών από τον δικτάτορα Άσαντ, η κατάληψη κομματιού του βόρειου τμήματος της χώρας από ένοπλες φονταμενταλιστικές οργανώσεις όπως το ISIS και η Τζαμπάτ αλ-Νούσρα δημιούργησαν ένα μεγάλο προσφυγικό ρεύμα που συγκλόνισε τα θεμέλια της ευρωπαϊκής συναίνεσης.

Η διέλευση του προσφυγικού πλήθους μέσα στην ευρωπαϊκή ήπειρο, κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να καταρρίψει το καθεστώς συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις νομικές συνέπειες του περιβόητου Δουβλίνο 2. Παρά τους αστυνομικούς τραμπουκισμούς, την καταστολή, τις φασιστικές επιθέσεις και το ρατσιστικό μίσος που είδαμε να εκδηλώνεται τις τελευταίες μέρες (ιδιαίτερα στην Ελλάδα, αλλά και αλλού) το μεγάλο κοινωνικό ποτάμι των προσφυγικών ροών κατάφερε να ανοίξει ρωγμές και σχίσματα στο σιδερένιο και ολοκληρωτικό οικοδόμημα των ευρωπαϊκών συνόρων.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια πήραμε την πρωτοβουλία να καταλάβουμε αυτόν τον χώρο στέγασης. Οι προθέσεις μας είναι πολλαπλές και κινούνται μακριά από κινήσεις φιλανθρωπίας και εύπεπτου ανθρωπισμού:

Θέλουμε να καταλάβουμε ένα έδαφος μέσα στο οποίο να δημιουργηθούν από τους ίδιους τους πρόσφυγες/μετανάστες δομές, που θα διασφαλίσουν την επιβίωση και την κάλυψη των βασικών τους αναγκών.

Κατά δεύτερον η κίνηση αυτή έρχεται να υποδαυλίσει μια προοπτική: Μέσα από τις πρακτικές της αυτοδιαχείρισης και της αυτοοργάνωσης αποσκοπούμε στο να δημιουργηθούν εγχειρήματα που θα έρχονται σε ρήξη με το κυρίαρχο μοντέλο κοινωνικών σχέσεων, απαντώντας σε άμεσο και απτό επίπεδο στα προβλήματα και τις κοινωνικές ανάγκες.

Να συνδεθούμε με αντίστοιχες κινήσεις σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα, προκειμένου να δημιουργηθεί μια ευρεία και δυναμική εστία οργάνωσης των προσφυγικών και μεταναστευτικών κοινοτήτων, για να γίνει το ταξίδι των προσφύγων προς την επιβίωση ένα ταξίδι της ανθρωπότητας προς την ελευθερία.

Ως εκ τούτου, καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση τις συλλογικότητες και δομές αλληλέγγυων και αγωνιστών/ριων, σήμερα 22/9 στις 19:00 στον κατειλημμένο χώρο της οδού Αραχώβης 44.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ-ΑΣΥΛΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ
ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΦΡΑΧΤΗΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΛΑΣΗ

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ