ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Το Όχι το λέμε τώρα



Αναδημοσίευση από την "αυγή"
του Κρίτωνα Αρσένη

Μας ζητάνε τώρα να πουλήσουμε τον τόπο αυτό. Μας ζητάνε να πουλήσουμε τις παραλίες, τα μνημεία, το νερό και τη γη μας. Σε αντάλλαγμα μας δίνουν δάνεια που δεν μας βγάζουν από την κρίση. Μας κρατάνε μόνιμα σε μια κρίση προκειμένου να μας αρμέγουν και να μην έχουμε επιλογή. Δεν είναι Ευρώπη αυτή η Ευρώπη. Δεν είναι η δικιά μου Ευρώπη. Δεν είναι η Ευρώπη των λαών. Θέλουν να έχουμε τις ίδιες πολιτικές ανεξαρτήτως ποιον εκλέγουμε. Θέλουν να μην έχουμε ελπίδα για αλλαγή. Φοβούνται την ελπίδα. Η ελπίδα αυτή είναι το όπλο μας και γι' αυτό τη φοβούνται. Με ελπίδα θα απαντήσουμε. Με τη βεβαιότητά μας ότι τα πράγματα θα αλλάξουν και αυτοί -οι θλιβερές, γκρίζες σκιές των ευρωπαϊκών διαδρόμων και των παρασκηνίων- θα μείνουν θεατές μιας αλλαγής που θα τους ξεπεράσει.

Θέλουν να φοβόμαστε. Άρα δεν πρέπει να φοβόμαστε. Μας είπαν ότι αυτή η ματωμένη συμφωνία είναι η εκδίκησή τους για το Όχι μας. Πρέπει να μας φοβήθηκαν για να θελήσουν να μας εκδικηθούν.

Θα μας διώξουν από το ευρώ, λένε. Η άμεση απάντησή μας πρέπει να είναι ένα σαφές σχέδιο δράσης στην περίπτωση που γίνει η απειλή αυτή πραγματικότητα.

Θέλουν να στρουθοκαμηλίζουμε. Μας βάζουν να συμφωνήσουμε να παραδώσουμε γην και ύδωρ για να μείνουμε στο ευρώ. Όμως, είναι σαφές ότι ακόμη και αν όντως μας δώσουν αυτό το νέο δάνειο, η λιτότητα θα μας γονατίσει και άλλο. Αργά ή γρήγορα θα μας πετάξουν από το ευρώ, όταν δεν θα έχει μείνει στην κοινωνία μας η ζωτικότητα να επανακάμψει. Για να μη φύγουμε από το ευρώ θα κουρέψουν καταθέσεις για να ανακεφαλαιοποιήσουν τις τράπεζες. Μετά θα τις ξανακουρέψουν όταν μας διώξουν από το ευρώ. Δεν εθελοτυφλούμε.

Βρισκόμαστε σε μια εύθραυστη γειτονιά του πλανήτη, με μια πολύ δυνατή και ασταθή χώρα στα ανατολικά σύνορά μας. Οφείλουμε στην ειρήνη να αποφεύγουμε να βρισκόμαστε σε απομόνωση. Απαντάμε με άμεση προετοιμασία σε διπλωματικό επίπεδο για την αποτροπή γεωπολιτικής αξιοποίησης της εντεινόμενης κρίσης μας.

Αναγνωρίζω τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν κατά τη διαπραγμάτευση. Όμως, τον τόπο αυτό δεν μπορώ να τον πουλήσω. Δεν μπορώ να υποθηκεύσω τα παιδιά μου, να δώσω ό,τι έχω και δεν έχω για να ξεπληρώσω μια δόση από ένα τεράστιο δάνειο που δεν ξεπληρώνεται.

Δεν θα υπέγραφα αυτή τη συμφωνία για λογαριασμό κανενός.

Δεν θα την υπέγραφα, όχι μόνο για τα τραγικά που φέρνει.

Δεν θα την υπέγραφα γιατί δεν πρόκειται να φέρει τις λύσεις που υπόσχεται.

Δεν θα την υπέγραφα γιατί αυτή ήταν η εντολή του δημοψηφίσματος.

Δεν θα την υπέγραφα γιατί δεν πρόκειται να επιβραβεύσω με την υπογραφή μου τον εκβιαστή, τον τοκογλύφο, τον μαυραγορίτη, τον νταβατζή της δημοκρατίας, της Ευρώπης και της ελευθερίας.

Θα οργανωνόμουνα και θα σχεδίαζα τα επόμενα βήματα που θα μου έδιναν εναλλακτικές. Αλλά δεν θα υπέγραφα αυτή τη συμφωνία.

Τα πράγματα θα αλλάξουν. Ο φόβος ανήκει στους εκβιαστές. Η ελπίδα θα νικήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ