ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Με τον Μεϊμαράκη να περιπαίζει “εθνικό ηγέτη” μέσα στην βουλή και με δακρυγόνα έξω, πέρασε χθες το νέο μνημόνιο


Την υπόληψη της Αριστεράς προσπάθησαν να σώσουν μέσα στην βουλή η πρόεδρος της βουλής Ζωή Κωσταντοπούλου και οι βουλευτές, που με τις ομιλίες τους αλλά και με τον ψήφο τους, αρνήθηκαν να συναινέσουν στην μετατροπή της βουλής σε εκτελεστική διοίκηση της μαφίας των θεσμών της ΕΕ. Έξω από την βουλή, η συγκέντρωση του ΟΧΙ δέχτηκε την επίθεση των δυνάμεων καταστολής και διαλύθηκε...

15-7-20015, Σύνταγμα                  (κλικ στην εικόνα, για περισσότερες φωτογραφίες)


«Ναι» ψήφισαν 229 βουλευτές, «Όχι» 64 και «παρών» 6.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει τραυματισμένος από την ψηφοφορία, καθώς 32 βουλευτές του ψήφισαν «Όχι», έξι δήλωσαν «παρών», ενώ υπήρξε και μία απουσία.

Όχι ψήφισαν οι βουλευτές: Αγλαΐα Κυρίτση, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γιάνης Βαρουφάκης, Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Στρατούλης, Κωνσταντίνος Ήσυχος, Δημήτρης Κοδέλλας, Κωνσταντίνος Ζαχαριάς, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλειος Χατζηλάμπρου, Γιάννης Σταθάς, Αθανάσιος Σκούμας, Θωμάς Κώτσιας, Κωνσταντίνος Λαπαβίτσας, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Λίτσα Αμμανατίδου, Ηλίας Ιωαννίδης, Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, Στέφανος Σαμοϊλης, Ραχήλ Μακρή, Ευγενία Ουζουνίδου, Κωστής Δερμιτζάκης, Ιωάννης Ζερδελής, Κωνσταντίνος Δελημήτρος, Θανάσης Πετράκος, Ελένη Ψαρρέα, Στάθης Λεουτσάκος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ζήσης Ζάννας, Βασίλης Κυριακάκης.

Παρών δήλωσαν οι βουλευτές: Βασιλική Κατριβάνου, Χρήστος Καραγιαννίδης, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Νίκος Μιχαλάκης, Ηρώ Διώτη και Βασιλική Λέβα.
Απούσα ήταν η Αλεξάνδρα Τσανάκα.

Όλοι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ ψήφισαν «ναι».

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 25 από τις 38 προσαγωγές που έγιναν το βράδυ της Τετάρτης για τα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος. Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ