ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Οι πρώτες δημόσιες αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για να μην ψηφιστεί η συμφωνία με τους δανειστές


23-06-2015 Στο Χαλάνδρι
Σήμερα πλέον έχουν ξεκαθαρίσει δυο ζητήματα:

-  1ο)   Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται μια συμφωνία σαφώς χειρότερη από το 47σέλιδο, που κατέθεσε πριν λίγες μέρες στους θεσμούς, και 

-  2ο)   Το πλαίσιο αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από μια μεγάλη μερίδα μελών και ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας, η οποία ούτε αντέχει και ούτε ανέχεται την συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών.

Ήδη έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται οι πρώτες αντιδράσεις για την καταψήφιση του νέου μνημονίου, που προτείνει πλέον η ίδια η κυβέρνηση.


Στη χθεσινή δημόσια μαζική εκδήλωση που οργανώθηκε από το iskra.gr και το RProject.gr στο Χαλάνδρι τέθηκαν ανοικτά όλα αυτά τα ζητήματα και αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός για την νέα κατάσταση που δημιουργείται μετά τις υποχωρήσεις της κυβέρνησης προς τους δανειστές.

Θα παρουσιάσουμε αναλυτικά τις ομιλίες, τις παρεμβάσεις και τις απαντήσεις των εισηγητών σε πολλά και κρίσιμα ερωτήματα – κοινά σε όλο τον κόσμο της Αριστεράς και όχι μόνο - που τέθηκαν στην συζήτηση. Ξεκινάμε με την παρουσίαση των απαντήσεων προς αυτά, που έδωσε ο Αντώνης Νταβανέλος, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ