ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Το eurogroup της 11ης Μάη έληξε: Δώσαμε αλλά δεν πήραμε...


Δώσαμε τα 700, μια μέρα πριν για να κάνουμε για άλλη μια φορά τα “καλά παιδιά”. Όμως δεν πήραμε τίποτα.Ο Ντάισελμπλουμ, κονφερασιέ των επιτελείων της ΕΕ, έδωσε το στίγμα μετά την λήξη της συνεδρίας:
Αναγνωρίζουμε την πρόοδο. Πρώτα θα εφαρμοστούν τα μέτρα και μετά η συμφωνία. Η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου παραμένει το πλαίσιο. Είναι ευθύνη των ελληνικών αρχών να αντιμετωπίσουν τη ρευστότητά τους.
 

1 σχόλιο :

  1. Αν δεν τα δίναμε θα άδειαζαν τα ΑΤΜ. Η απειλή ήταν τόσο τζούφια που ευτυχώς αποσύρθηκε πριν καν αρχίσει το Eurogroup. Βασικά τους απειλούσαμε οτι θα αυτοκτονήσουμε. Δεν πιάνουν τέτοιες απειλές.
    Η θεωρία της συνεπούς Ελλάδας και των ασυνεπών ξένων που την εκβιάζουν είναι κυβερνητική προπαγάνδα που λειτουργεί μόνο στο εσωτερικό. Είναι θέμα οπτικής. Απο τη μεριά τους μας αντιμετωπίζουν σαν εκβιαστές, που απειλούμε οτι θα καταστρέψουμε το κοινό νόμισμα. Ήταν η θεωρία Βαρουφάκη που έκανε την ανοησία να την διατυμπανίσει. Προσωπικά πιστεύω οτι χωρις Βαρουφάκη υπήρχαν περιθώρια για κάποιου τύπου πολιτική λύση, η παρουσία του κατάστρεψε την προσπάθεια του Τσίπρα. Τάπε ο Τσακαλώτος. Επίσης το νομοσχέδιο του Κατρούγκαλου και η ΕΡΤ θεωρήθηκαν ως παρέκκλιση απο την αρχική Συμφωνία, οπότε σκλήρυναν τη στάση τους.
    Είναι 18 χώρες, ενωμένες πίσω απο μια κοινή αντίληψη, με τη στήριξη του ΔΝΤ. Τώρα πια δεν τις κουνάς με τίποτα. Είναι πρακτικά αδύνατο να συμφωνήσουν όλοι τους σε μια άλλη πολιτική. Επιπλέον υπάρχει και η γνωστή αντιπάθεια των πρώην κομμουνιστών για κάθε τι αριστερό, που είναι ένας παράγοντας που ξεχνάμε στην Ελλάδα, αλλά που επηρρεάζει, σε κάποιο βαθμό, τα πράγματα..Για να μην το ζαλίζουμε άλλο, η ουσία είναι μία:
    με κόκκινες γραμμές χρηματοδότηση αποκλείεται. Όλα τ'άλλα είναι προπαγάνδα για εσωτερική κατανάλωση. Αυτή είναι η αλήθεια, δυσάρεστη, αλλά αυτή είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ