ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Νέα από το “εσωτερικό μέτωπο”...




1. Ολική επαναφορά συμβάσεων - κατώτατου μισθού
Σε συμφωνία για αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων που διαλύθηκαν στην πενταετία των Μνημονίων κατέληξαν -παρά τις διαφορές τους- εργατικές και εργοδοτικές οργανώσεις στην πρώτη συνάντηση που είχαν με πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας. Το θεσμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί ο κοινωνικός διάλογος για τον καθορισμό του χρονοδιαγράμματος και των επιμέρους ρυθμίσεων παρέχεται με τα δύο νομοσχέδια που ετοιμάζει το υπουργείο για: α) Την άμεση επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και β) την επαναφορά του κατώτατου μισθού (751 ευρώ) στα προ Μνημονίου επίπεδα σε δύο φάσεις. Η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, πέραν των άλλων, εκτίναξε τον αριθμό των ανασφάλιστων εργαζομένων στις 800.000!
περισσότερα εδώ:

2. Μειώσεις τιμών φυσικού αερίου από 1η Απριλίου 2015
Σημαντικά χαμηλότερες τιμές φυσικού αερίου θα απολαύσουν όλοι οι πελάτες της ΔΕΠΑ (νοικοκυριά, βιομηχανία, ηλεκτροπαραγωγή) για τις ποσότητες που καταναλώνουν από την 1η Απριλίου 2015 και μετά, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.
περισσότερα εδώ:

3. Έργα και ημέρες των μνημονιακών δυνάμεων που θα απασχολήσουν την δικαιοσύνη:
α. Για 20 χρόνια θα πληρώνει ενοίκια το ελληνικό Δημόσιο, για να χρησιμοποιεί 28 κτίρια που του ανήκαν και τα οποία πούλησε το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ, το 2013, για να ταΐσει τη μαύρη τρύπα του χρέους. Το τελικό κόστος για το ελληνικό Δημόσιο θ’ αγγίξει τα 600 εκατ. ευρώ, σχεδόν το τριπλάσιο του ποσού που εξασφάλισε, μέσω της πώλησης, το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ για τους δανειστές!
περισσότερα εδώ:

β. Οι επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς σχεδίασαν, οργάνωσαν και εκτέλεσαν ένα περίπλοκο μαθηματικό μοντέλο πλήρους επιβολής κομματισμού και αναξιοκρατίας μέσω των θέσεων του δημόσιου τομέα.
περισσότερα εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ