ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Eλληνικό: Ο δημόσιος χώρος ως κοινό αγαθό




Το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού είναι ο μεγαλύτερος δημόσιος, ελεύθερος χώρος της πόλης. Ο κίνδυνος ιδιωτικοποίησής του είναι πλέον πολύ σοβαρός. Οι κοινωνικοί αγώνες των προηγούμενων ετών ανέδειξαν την ανάγκη για τη δημιουργία στο Ελληνικό ενός μητροπολιτικού πάρκου υψηλού πρασίνου, που θα ανήκει σε όλους τους πολίτες. Με γνώμονα την εμπειρία αυτή καλούμε άτομα και συλλογικότητες για την επεξεργασία και εφαρμογή συγκεκριμένης πρότασης για την δημιουργία στο Ελληνικό ενός πάρκου που δεν θα είναι ούτε κρατικό ούτε ιδιωτικό, για ένα πάρκο κοινοτικό.

Ανοιχτή Συνάντηση - Συζήτηση
Πέμπτη, 26/3, ώρα 20:00
Νοσότρος (Θεμιστοκλέους 66, Εξάρχεια)

- για ένα δημόσιο, κοινόχρηστο Μητροπολιτικό Πάρκο υψηλού πράσινου με πολιτιστικές, αθλητικές και κοινωφελείς δραστηριότητες.

- για οικειοποίηση και επανάχρηση του χώρου από αυτοοργανωμένες κοινότητες και κοινωνικούς συνεταιρισμούς με βάση την συνεργατική και αλληλέγγυα οικονομία και την ομότιμη παραγωγή.

Διοργάνωση : Ομάδα Πρωτοβουλίας για το Ελληνικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ