ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Η υπουργοποίηση του προέδρου του ΤΕΕ


Ζητήσαμε από ένα μέλος της οργάνωσης των μηχανικών του ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάσει τηνυπουργοποίηση του προέδρου του ΤΕΕ. Δημοσιεύουμε το σχόλιο του: 

Τα μέλη της Οργάνωσης Μελών Μηχανικών διαμόρφωσαν σταδιακά, μέσα από αντιφάσεις και συγκρούσεις, τη σχέση τους με το ΤΕΕ , τα όργανα και τον πρόεδρό του, ο οποίος κατέχει έναν αυξημένο θεσμικά ρόλο. Επέλεξαν για λόγους αιτιολογημένων διαφωνιών να διαχωριστούν από την πολιτική που ο κ. Σπίρτζης ασκούσε σε σχέση με τα συμφέροντα και τις ανάγκες των μηχανικών σε εποχή κατεδάφισης των εργασιακών δικαιωμάτων και της ίδιας της εργασίας.

Εύλογα, λοιπόν, απορούν και ενίσταται για την επιλογή του ως Αναπληρωτή Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όταν μάλιστα έχει κατατεθεί ένα σοβαρό επεξεργασμένο πρόγραμμα από το αντίστοιχο τμήμα. Βλέποντας την αποξένωσή τους από τις επιλογές προσώπων και συνακόλουθα τις επιλογές πολιτικής, έχουν κάθε λόγο να δυσπιστούν και να προβληματίζονται. 

Πρόκειται για ένα «επεισόδιο» που, όπως και άλλα αντίστοιχα, θέτει σοβαρά ζητήματα που αφορούν στη σημερινή κυβέρνηση συνεργασίας και τη σχέση της με το κόμμα και τα μέλη του.

4 σχόλια :

  1. Δεν πειράζει. Υγεία να υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε των 4.27,
    με την σχετική υπουργοποίηση του σ. Κουρουμπλή η εξασφάλιση της υγείας μας είναι δεδομένη.

    Μιχάλης Καστρινάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τα διόδια στα νοσοκομεία θα καταργηθούν...
    τα αντίστοιχα στους δρόμους, βλέπω να παραμένουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και φυσικά παραμένουν, αφού υπάρχουν συμβάσεις σε ισχύ. Τι νόμισες δηλαδή; Πως επειδή ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ στα πράγματα, δεν θα πλερώνεις φράγκο; Για σοβαρέψου.

      Διαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ