ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Οριστικά εκτός εκλογών 100.000 18χρονοι



Το θέμα ήταν γνωστό στον υπουργό Εσωτερικών Ντινόπουλο από το φθινόπωρο του 2014, στον οποίο είχαν κατατεθεί από τότε και οι σχετικές προτάσεις για την αντιμετώπισή του. Παρολαυτά, ο αδράνησε επιδεικτικά και επικαλέστηκε προσχήματα περί έλλειψης χρόνου και άλλα παρόμοια. Το θέμα τέθηκε ξανά χθες στην πρώτη της συνεδρίαση η Διακομματική Επιτροπή των επερχόμενων εκλογών και αναμένεται να δούμε τι θα κάνει ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Μιχάλης Θεοχαρίδης.

Στην συνεδρίαση επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ ζήτησαν να υπάρξει ειδική έκπτωση σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και ανοικτά διόδια για να μετακινηθούν οι ψηφοφόροι στα εκλογικά τμήματα. Το ΚΚΕ επίσης ζήτησε να εξαιρεθεί από τον τηλεοπτικό χρόνο η Χρυσή Αυγή με το επιχείρημα ότι ο τηλεοπτικός χρόνος αποτιμάται σε χρήμα και η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής έχει προσωρινά ανασταλεί. Η πρόταση, την οποία υποστήριξε και το Ποτάμι, δεν έγινε δεκτή, με το σκεπτικό ότι η Χρυσή Αυγή είναι κόμμα εκλεγμένο στο Κοινοβούλιο.


Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της "εφημερίδας των συντακτών" το το ΥΠΕΣ ανακοίνωσε ότι «οι γεννηθέντες το 1997, οι οποίοι δεν είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων που τηρούνται στο στο υπουργείο Εσωτερικών, ενόψει του ότι η διαδικασία σύνταξης των ονομαστικών καταστάσεων από τους δημάρχους θα λάβει χώρα την 1η έως και τέλος Φεβρουαρίου του 2015, δεν θα ψηφίσουν στις Βουλευτικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.»
περισσότερα εδώ:
Οριστικά εκτός εκλογών 100.000 18χρονοι

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ