ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Ενωτικές φωνές από τον χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ



...Με αυτό το πολιτικό σκεπτικό, συμμετέχουμε και στηρίζουμε τις 12 περιφερειακές κινήσεις που στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλη την Ελλάδα, αλλά και τις τοπικές κινήσεις τις οποίες στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πανελλαδικά, καθώς συγκεντρώνουν το πιο αγωνιστικό και ριζοσπαστικό δυναμικό και καταρχήν ενοποιούν τις διάσπαρτες οργανωμένες και ανένταχτες δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, εκφράζοντας μια μετωπική διάθεση. Δεν μπορούμε αντίθετα να στηρίξουμε σεχταριστικά κατεβάσματα που υποστηρίζονται από μεμονωμένες οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και κινούνται σε μια κατεύθυνση αυτοαναφοράς, απολύτως αναντίστοιχη με τις επιταγές της ταξικής συγκυρίας. Ιδιαίτερη σημασία έχει βέβαια να ενισχυθούν εκείνες οι ευρύτερες αριστερές ενιαιομετωπικές τοπικές κινήσεις που κινούνται στην λογική που προαναφέραμε, είτε τις υποστηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είτε όχι...
(από την ανακοίνωση της ΑΡΑΣ)
Ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ: ΓΙΑ ΕΝΑ ΡΕΥΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΜΕΤΩΠΙΚΕΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

Οι επικλήσεις της συγκυβέρνησης για το πρωτογενές πλεόνασμα, εξίσου θνησιγενές με τα προηγούμενα “ success story ”, δεν μπορούν να αποκρύψουν ότι το χρέος παραμένει μη εξυπηρετήσιμο και ότι θα ακολουθήσουν νέα μέτρα φτωχοποίησης και εκμετάλλευσης των λαϊκών στρωμάτων, αλλά και περαιτέρω διάλυση της δημόσιας υγείας, παιδείας και πρόνοιας, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και επιβάρυνση των περιβαλλοντικών όρων ζωής. Η αταλάντευτη στράτευση όλων των αστικών μερίδων πίσω από τις μνημονιακές πολιτικές και τη στρατηγική της εσωτερικής υποτίμησης και της παραμονής στο ευρώ με κάθε κόστος δείχνει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο παραχωρήσεων και συμβιβασμών στα πληττόμενα στρώματα.

Οποιαδήποτε προσπάθεια διαπραγμάτευσης εντός των ορίων που χαράζουν το ευρώ και οι συνθήκες της ΕΕ θα οδηγήσει είτε στην ενσωμάτωση, είτε στην ήττα, ενώ και η πολιτική του «ώριμου φρούτου» ενισχύει την απάθεια και τον κατακερματισμό των αντιστάσεων. Παράλληλα λύση δεν μπορούν να δώσουν πολιτικές περιθωριοποίησης και ιδεολογικής καθαρότητας. Η μοναδική δυνατότητα για έναν άλλο δρόμο διεξόδου από την κρίση βρίσκεται στην ένταση των κοινωνικών αγώνων και στη συσπείρωση γύρω από ένα πρόγραμμα εργατικής διεξόδου και ένα ενιαίο αριστερό κοινωνικοπολιτικό μέτωπο που θα προωθεί και ενισχύει αυτό το πρόγραμμα, αλλά και την κοινή δράση όλων των δυνάμεων αντίστασης μέσα στους κοινωνικούς χώρους. Για να συγκροτηθεί όμως το αναγκαίο αριστερό κοινωνικοπολιτικό μέτωπο απαιτείται κοινή πρακτική στα κοινωνικά μέτωπα, αλλά και συμμαχίες και μετωπικές συσπειρώσεις όσων δυνάμεων συμμερίζονται αυτή την κατεύθυνση και στους επιμέρους χώρους. Τέτοιοι χώροι, όπου υπάρχουν δυνατότητες μετωπικής παρουσίας της αριστεράς , είναι και οι δήμοι και οι γειτονιές.

Ενόψει και των δημοτικών εκλογών που αποκτούν αναβαθμισμένη σημασία σε αυτή την περίοδο, οι δυνάμεις της αριστεράς θα όφειλαν να συγκροτήσουν ευρείες πολιτικές συμμαχίες και μετωπικές συσπειρώσεις σε κάθε δήμο και να οικοδομήσουν σχέσεις για την ευρύτατη κοινή δράση στα κοινωνικά μέτωπα, στη βάση ενός αναγκαίου πολιτικού προγράμματος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση με άξονες :

• Κατάργηση του Καλικράτη, πάλη ενάντια στην ιδιωτικο - οικονομική λειτουργία των Δήμων, την κατάργηση των κοινωνικών παροχών, της φορομπηξίας.

• Υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων, αντίσταση στο ξεπούλημα του δημόσιου χώρου και την καπιταλιστική αξιοποίηση του χώρου.

• Ρήξη με τους νόμους και τις επιλογέ ς του μνημονίου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση , δέσμευση για καμία εφαρμογή των μνημονιακών κατευθύνσεων στην αυτοδιοίκηση στα πλαίσια της συνολικής πάλης για την κατάργηση του μνημονίου, των δανειακών συμβάσεων, σε ρήξη με τις πολιτικές κυβέρνησης - ΟΝΕ - ΕΕ - ΔΝΤ συνολικά.

• Κινηματική – αντισυνδιαχειριστι κή πρακτική, όσμωση και συμμετοχή στα τοπικά κινήματα και αντιστάσεις .

Τέτοιες μετωπικές συσπειρώσεις θα είχαν τη δυνατότητα να αλλάξουν το συσχετισμό δυνάμεων, να αποτελέσουν πεδία έκφρασης των πολλών και πολύμορφων αγωνιστικών πρακτικών που αναπτύσσονται στους δήμους και τις γειτονιές, αλλά και να βάλουν τα θεμέλια για τη συγκρότηση του αριστερού κοινωνικοπολιτικού μετώπου, μέσα από την όσμωση και την κοινή παρέμβαση και δράση διαφορετικών αντιλήψεων και ρευμάτων της αριστεράς. Το αποδεικνύουν τα ίδια τα αποτελέσματα των υπαρκτών ενιαιομετωπικών κινήσεων που ήδη λειτουργούν και παρεμβαίνουν στα τοπικά κινήματα.

Με αυτό το πολιτικό σκεπτικό , συμμετέχουμε και στηρίζουμε τις 12 περιφερειακές κινήσεις που στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλη την Ελλάδα, αλλά και τις τοπικές κινήσεις τις οποίες στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πανελλαδικά, καθώς συγκεντρώνουν το πιο αγωνιστικό και ριζοσπαστικό δυναμικό και καταρχήν ενοποιούν τις διάσπαρτες οργανωμένες και ανένταχτες δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, εκφράζοντας μια μετωπική διάθεση. Δεν μπορούμε αντίθετα να στηρίξουμε σεχταριστικά κατεβάσματα που υποστηρίζονται από μεμονωμένες οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και κινούνται σε μια κατεύθυνση αυτοαναφοράς, απολύτως αναντίστοιχη με τις επιταγές της ταξικής συγκυρίας. Ιδιαίτερη σημασία έχει βέβαια να ενισχυθούν εκείνες ο ι ευρύτερες αριστερές ενιαιομετωπικές τοπικές κινήσεις που κινούνται στην λογική που προαναφέραμε, είτε τις υποστηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είτε όχι :

1) Χαλάνδρι: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ με τους πολίτες του Χαλανδρίου
2) Ίλιον: Αριστερό Σχήμα Ιλίου
3) Αγ. Παρασκευή: ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ στην Αγία Παρασκευή
4) Βριλήσσια: Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ
5) Αγ. Βαρβάρα: Αριστερή Κίνηση Αγίας Βαρβάρας ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
6) Αιγάλεω: ΡΗΓΜΑ στα Δυτικά
7) Μαρούσι: Εκτός των τειχών
8) Νίκαια – Ρέντη: Κόντρα στο ρεύμα
9) Πετρούπολη: Ανυπόταχτη Πετρούπολη
10) Πάτρα: Ανυπόταχτη Πολιτεία
11) Γιάννενα: Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συνεργασία
12) Αγρίνιο: Ανυπόταχτο Αγρίνιο
13) Κερατσίνι - Δραπετσώνα: Άλλος Δρόμος
14) Ωρωπός: Συνεργασία Πολιτών για Δημοκρατική και Μαχητική Αυτοδιοίκηση
15) Ιστιαία - Αιδηψός: Ο Δήμος είσαι Εσύ
16) Ικαρία: Αυτόνομη Συσπείρωση Πολιτών Ικαρίας
17) Τριφυλία: Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση

Και βέβαια ιδιαίτερη αναφορά χρειάζεται στη δημοτική κίνηση Ελεύθερες Πόλεις στη Λαυρεωτική που συγκεντρώνει τους πρωτοπόρους αγωνιστές της μάχης για να μη λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ της Κερατέας .

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
15 Μαΐου 2014

3 σχόλια :

  1. απο μικρό και από τρελο μαθαίνεις την αλήθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απέναντι στις κομματοκεντρικές λογικές των ψηφοδελτίων μιας χρήσης και το "3 κάλπες μία ψήφος", το διαφορετικό δρόμο το δείχνουν ενωτικές, ριζοσπαστικές και συσπειρωσιακές παρατάξεις
    Μακάρι να υπήρχαν και στις περιφέρειες αντίστοιχα παραδείγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ