ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Ν. Βούτσης: παραδέχεται την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές και ετοιμάζεται για εσωκομματικές εκκαθαρίσεις!



Οι ευρωεκλογές και οι περιφερειακές εκλογές πάντα δείχνουν τάσεις για νέους πολιτικούς συσχετισμούς, πόσο μάλλον μέσα στη συγκυρία της κρίσης. Το ίδιο ισχύει, σε μικρότερο βαθμό όμως, ιδιαίτερα για τους μεγάλους δήμους, αλλά δεν είναι ο κανόνας στις δημοτικές εκλογές, όπου η τοπική κλίμακα και η προσωπικότητα του υποψηφίου μετράνε πολύ.
(Νίκος Βούτσης στη RealNews )

Τα επιτελεία της Κουμουνδούρου, ετοιμάζονται από τώρα να αντιμετωπίσουν την ήττα της λαθεμένης γραμμής για την “ενιαία μάχη” στις τριπλές εκλογές του Μάη. Τα δυσμενή αποτέλεσμα στους δήμους κυρίως αλλά και στις περιφέρειες που θα προκύψουν τον Μάη στις τριπλές εκλογές, είναι προφανές ότι θα εγείρουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αντιπαραθέσεις για την ορθότητα αυτής της γραμμής και αμφισβήτηση της ηγετικής ομάδας, η οποία την σχεδίασε και την επέβαλλε από τα πάνω με αυταρχικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις.

Είναι χαρακτηριστικό το παραπάνω απόσπασμα του Ν. Βούτση που παραθέσαμε, στο οποίο παραδέχεται την ήττα της “ενιαίας μάχης”, θεωρώντας πως οι καθοριστικοί παράγοντες στην μάχη των δημοτικών εκλογών θα είναι κάποιοι άλλοι και όχι η πολιτική των “καθαρών χεριών”, στην οποία παραπέμπει η προσπάθεια εξαργύρωσης της δημοσκοπικής δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική σκηνή μέσω της κομματικοποίησης αυτής της εκλογικής διαδικασίας. Όμως εξίσου χαρακτηριστικό είναι και το παρακάτω απόσπασμα από την ίδια συνέντευξη που καταγράφει την γραμμή άμυνας των επιτελείων της Κουμουνδούρου, δείχνοντας τους υπεύθυνους αυτής της ήττας: 

αν συμπεριφερόμαστε ως μια «στενή» αυτάρκης, πολιτική συλλογικότητα, ως μια ιδιότυπη σέχτα αριστερών και ριζοσπαστών κομμουνιστών, θα κινδυνεύσουμε να αποτελούμε από τώρα και στο κρίσιμο μέλλον τη χειρότερη αντιπολίτευση για τον ίδιο μας τον εαυτό και για τις προσδοκίες που ο λαός έχει επενδύσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

1 σχόλιο :

  1. Την προαναγγελία ήττας στις δημοτικές την είχε κάνει ο Τσίπρας στη συνέντευξή του την προηγούμενη Κυριακή.
    Εξάλλου, όποιος ασχολείται με το ΣΥΡΙΖΑ, βλέπει ότι έχει πέσει "γραμμή" να διασπαστούν οι ΟΜ, όπως κάθε φορά γίνεται, σε φέουδα (και φεουδάρχες): άλλος για δημοτικές, άλλος για ευρωεκλογές.
    Το περίεργο εκ πρώτης όψεως είναι ότι στελέχη του ΣΥΝ σε τοπικό επίπεδο φαίνεται ότι επιλέγουν να ασχοληθούν με τα δημοτικά. Βέβαια, όπως καταλαβαίνει κάποιος ακόμα πιο πονηρός, μπορεί μεν να χαθούν οι δημοτικές, όμως ο μηχανισμός θα έχει φουσκώσει κατά τι ελέω αυξημένου ποσοστού(10-15%). Και άρα, θα έχουν αυξηθεί και οι θέσεις, οι οποίες, περισσότερες από παλιά, αλλά σχετικά λίγες, θα είναι ρεζερβέ.
    Κατά τα άλλα, νιώθω κορόιδο που θέλω να δώσω ενιαία τη μάχη, που πείστηκα για το αποσυρθέν σύνθημα "τρεις κάλπες-μια επιλογή". Με βλέπω η μοίρα μου να είναι το περίπτερο στις ευρωεκλογές για να λούζομαι εγώ το πολιτικό κόστος για τον κάθε Σταθάκη.
    Ευχαριστώ το μηχανισμό που μου "εμφυσά" ενθουσιασμό για να δώσω την εκλογική μάχη. Πραγματικά ευχαριστώ σύντροφοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ