ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Επιστολή του Κ.Σ. της ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ προς την Κ.Ε. του Κόμματος



Αναδημοσίευση από το "ΤΖΕΚΥΛ και ΧΑΪΝΤ"

«Οι επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές έχει συνομολογηθεί ότι έχουν βαρύνουσα σημασία για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στόχος είναι να αποτελέσουν μια πρώτη «πρόβα» νίκης της Αριστεράς και ήττας της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Για το λόγο αυτό, γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να αναδείξει το πολιτικό του πρόταγμα σε επίπεδο αυτοδιοίκησης και τις προοπτικές που ξεδιπλώνονται για μια κυβέρνηση της Αριστεράς.

Εκφράζουμε καταρχάς την διαφωνία μας για τον τρόπο με τον οποίο αποφάσισε η Κ.Ε, βάζοντας όλες τις υποψηφιότητες σε μια ψηφοφορία, με αποτέλεσμα να μην επιτραπεί να διεξαχθεί η συζήτηση με τους όρους που θα επέτρεπαν μια πληρέστερη και δημοκρατικότερη διαβούλευση για κάθε υποψηφιότητα ξεχωριστά. Τέτοιου είδους ζητήματα πρέπει να επιλύονται μετά από διαβούλευση ανάμεσα στις οργανώσεις και τα κεντρικά όργανα του κόμματος με στόχο την επίτευξη των πολιτικών στόχων έτσι όπως αυτοί ορίζονται από τις συλλογικές συνεδριακές μας αποφάσεις.

Εκτός αυτού, στο προαναφερθέν πλαίσιο της σημασίας των εκλογών αυτών, δεν μπορούν να γίνουν δεκτές αποφάσεις που λειτουργούν αντιπαραθετικά με τις αποφάσεις του πρώτου Συνεδρίου του κόμματος μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να έχει ως κεντρικούς υποψηφίους πρόσωπα που έχουν πρωταγωνιστήσει επανειλημμένα στη στήριξη μνημονιακών πολιτικών και κυβερνήσεων με την ψήφο τους στο Κοινοβούλιο. Η ψήφιση του πρώτου Μνημονίου από τον Οδ. Βουδούρη, την οποία υπερασπίζεται με τις μετέπειτα δηλώσεις του ότι δεν μετανιώνει, καθιστούν τη στήριξη της υποψηφιότητάς του μη αποδεκτή.

Ως Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας με τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, μεταφέροντας και τη βούληση των Οργανώσεων Μελών της Πελοποννήσου όπως αυτή αποφασίστηκε μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες. Καλούμε, ως εκ τούτου, το κόμμα να επανεξετάσει τη στάση του και να άρει τη στήριξή του στο συγκεκριμένο υποψήφιο, λαμβάνοντας υπόψη και τις αποφάσεις των Οργανώσεων Μελών, όχι μόνο στην Πελοπόννησο αλλά και πανελλαδικά, τονίζοντας επίσης ότι μια σειρά άλλων εξαιρετικών υποψηφιοτήτων επισκιάζονται αντικειμενικά από αυτή την επιλογή που έχει τραυματίσει το κόμμα μας και τα μέλη του, που καλούνται να δώσουν σε όλα τα μέτωπα τη μάχη των επόμενων εκλογών».

1 σχόλιο :

  1. H επιστολή δημοσιεύθηκε επίσης από iskra την 23-02-2014, 15:07 αλλά εξαφανίστηκε μετά! Μήπως γνωρίζει κανείς γιατί συνέβη αυτό;

    Υ.Γ. Το μόνο που υπάρχει από αυτή την δημοσίευση είναι μια άλλη αναδημοσίευση που την αναφέρει ως πηγή:
    http://www.blog.gr/articles/241062/EPISTOLI-TOU-K-S-TIS-NEOLAIAS-SURIZA-PROS-TIN-K-E-TOU-KOMMATOS.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ