ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΚΚΕ: Η 5η φάλαγγα στην απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων


Γιατί έβαλε σήμερα
κόκκινη γραβάτα;
Σήμερα, η γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου(ΕΜΠ) αποφάσισε την αναστολή της απεργίας από τη Δευτέρα. Τις προηγούμενες μέρες ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος στις συναντήσεις του είχε δεσμευτεί στα λόγια σε σημαντικές υποχωρήσεις. Όμως οι απεργοί δεν είχαν δεχτεί τον λόγο του και ζητούσαν έγγραφη διαβεβαίωση. Χθες δόθηκε από το γραφείο και ένα χαρτί, το οποίο ανέγραφε στο τέλος το όνομά του, δεν είχε όμως την υπογραφή του. Σε αυτό το χαρτί είχε προστεθεί το θέμα της μοριοδότησης, το οποίο δεν υπήρχε στην προηγούμενη πρότασή του. Το περιεχόμενο αυτού του κειμένου, όπως το παρουσιάζει το “ποντίκι”, περιελάμβανε τα παρακάτω σημεία:

1. Να γίνουν όλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι μοριοδοτούμενοι.
2. Να αναθεωρηθούν οι κατάλογοι μοριοδότησης.
3. Να αρθούν όλες οι πειθαρχικές διώξεις για τους διοικητικούς υπαλλήλους που δεν απεγράφησαν και τέθηκαν σε αργία και
4. Να δημιουργηθούν θέσεις ερευνητικού και διδακτικού προσωπικού για να μη χαθεί καμία θέση εργασίας.

Παράλληλα η κυβέρνηση συνέχισε να κρατάει “σκληρή” γραμμή στο θέμα του Πρύτανη του Πανεπιστημίου.Στην συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κρίθηκε η ενότητα του απεργιακού κινήματος των διοικητικών υπαλλήλων, η διάσπαση της οποίας ήταν ο πρώτος στόχος της κυβερνητικής πολιτικής. Στην επίτευξη αυτού του στόχου η Κυβέρνηση βρήκε χέρι βοήθειας από το ΚΚΕ, το οποίο ψήφισε υπέρ της λήξης της απεργίας. Ο αρχισυνδικαλιστής του ΚΚΕ, όταν ρωτήθηκε αν αυτή η επιλογή αποτελεί διασπαστική πρακτική στον αγώνα με δεδομένο ότι στο πανεπιστήμιο Αθηνών και στην Πάτρα συνεχίζεται η απεργία, απάντησε ότι “διασπαστές είναι αυτοί που συνεχίζουν την απεργία”! 

Δεν πρόκειται βέβαια για “προσωπική στάση” του συγκεκριμένου συνδικαλιστή. Το ΚΚΕ εδώ και δυο βδομάδες αναζητούσε τρόπους για το πως θα σταματήσει η απεργία. Αν και η παράνομη αντιπολίτευση στο εσωτερικό του, είχε ταχθεί με πρόσφατο κείμενό της υπέρ της συνέχισης της απεργίας ( Νέα Σπορά:Με νέα ορμή η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ” ), ο Περισσός αναζητούσε τρόπους για να κλείσει το θέμα, αφού δεν ήταν ένας αγώνας που είχε την σφραγίδα και την υπογραφή του. 

Αποκαλυπτικός είναι ο τίτλος από την τελευταία σύντομη ανακοίνωση του Γραφείου τύπου της Κ.Ε. Που εκδόθηκε την Τετάρτη 20 Νοέμβρη 2013 Δίκαιος ο αγώνας, να γίνει μέρος της συνολικής πάλης”. Για το ΚΚΕ “συνολική πάλη” είναι η πάλη που κάνει το ίδιο και κανένας άλλος. Μπορεί ο αγώνας να είναι “δίκαιος”, αλλά από την στιγμή που εντάσσεται στην “συνολική πάλη” για την ανατροπή της κυβέρνησης, τότε είναι εκτός πλαισίων της “συνολικής πάλης” του ΚΚΕ, γιατί η ανατροπή της κυβέρνησης ευνοεί τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι το κώμα...

4 σχόλια :

  1. Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από το ΚΚΕ6 Δεκεμβρίου 2013 στις 2:16 π.μ.

    Κείμενο της "νεας σποράς" τελειώνει ως εξης:

    Στην κατεύθυνση αυτή πρέπει να ανταποκριθούν και οι δυνάμεις του Κόμματος του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ. Να αναδειχτούν σε πρωτοπόρα δύναμη στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων. Η πείρα που κατασταλάζει είναι πολύτιμη. Δεν πρέπει να επαναληφθεί το λάθος που έγινε με την απεργία των εκπαιδευτικών, όπου το βάρος της διεξαγωγής των εξετάσεων ουσιαστικά ανέστειλε την απεργία των εκπαιδευτικών.

    Πρέπει να κατανοηθεί η σημασία της απεργίας των εργαζομένων διοικητικών. Ότι συγκρούονται ευθέως με τη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης και ότι οι εργαζόμενοι διοικητικοί ξεπέρασαν μέσα από την ενωμένη τους δράση πολιτικούς διαχωρισμούς και κυβερνητικές αναμονές. Το κύριο είναι ότι στη συνείδησή τους οι εργαζόμενοι διοικητικοί πιστεύουν στον αγώνα τους.


    Το κόμμα όμως ζει στον κόσμο του, τυφλωμένο από τον εφιάλτη του σύριζα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανακοίνωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ σε ΑΕΙ-ΤΕΙ
    Με αφορμή την προχτεσινή συνάντηση της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ) με τον υπουργό Παιδείας, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα ΑΕΙ - ΤΕΙ εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση.
    «Κατά τη συνάντηση ο υπουργός Παιδείας δήλωσε πως δεσμεύεται πολιτικά για τα εξής:
    Οι 1.145 που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα πληρώνονται κανονικά όλο το μισθό (75% από το κράτος και 25% απ' τα Ιδρύματα).
    Από τους 276 συναδέλφους που δεν αυτοαπογράφηκαν κανένας δεν θα τεθεί σε αργία, δεν θα παραπεμφθούν σε πειθαρχικά, δεν θα απολυθεί κανένας και θα τεθούν στο πρόγραμμα κινητικότητας επί ίσοις όροις με τους άλλους συναδέλφους χωρίς αρνητική ή μηδενική μοριοδότηση.
    Δε θα γίνει καμία απόλυση. Όλοι όσοι τίθενται σε διαθεσιμότητα θα παραμείνουν ως εργαζόμενοι στα Ιδρύματα με ενδοϊδρυματική ή διαϊδρυματική κινητικότητα.
    Θεωρούμε πως τα παραπάνω είναι προϊόν της αποτελεσματικότητας και της δύναμης των αγώνων που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα.
    Το βασικό μας αίτημα "καμία απόλυση" διασφαλίζεται έστω και προσωρινά.
    Διασφαλίζεται επίσης το δεύτερο βασικό μας αίτημα, να μη γίνει καμία δίωξη πειθαρχική στους 276 συναδέλφους που δεν αυτοαπογράφηκαν. Είναι φανερό ότι η πίεση των αγώνων αναγκάζει την κυβέρνηση σε αναδίπλωση. Είναι επίσης φανερό ότι ένα μέρος του σχεδιασμού της κυβέρνησης καθυστερεί, δεν τίθεται σε άμεση εφαρμογή και παραπέμπεται για αργότερα.
    Με βάση αυτές τις εξελίξεις και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης στη Γενική Συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) προτείναμε:
    Την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων και ταυτόχρονα καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση σε περίπτωση που η κυβέρνηση αθετήσει τις δεσμεύσεις της.
    Την ίδια πρόταση θα καταθέσουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και στη ΓΣ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) που θα γίνει τη Δευτέρα 9 Δεκέμβρη.
    Δεν έχουμε αυταπάτες. Κυβέρνηση, μονοπωλιακοί όμιλοι και ΕΕ θα ενδυναμώσουν την υλοποίηση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στα ΑΕΙ - ΤΕΙ.
    Σχεδιάζουν απολύσεις μέσω των νέων οργανογραμμάτων, των νέων Οργανισμών στα Ιδρύματα, της αξιολόγησης δομών, υπηρεσιών και εργαζομένων.
    Γι' αυτό κανένας εφησυχασμός. Το μέτωπο της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και της υπεράσπισης του δικαιώματος στη δουλειά παραμένει ανοιχτό. Δεν πρόκειται να κάνουμε πόντο πίσω από τις ανάγκες μας και τα δικαιώματά μας. Από τώρα πρέπει να προετοιμαζόμαστε και να είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα ώστε να εμποδίσουμε τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης.
    Παραμένουμε όλοι στο πόστο του αγώνα!
    Δε θα δεχτούμε καμία απόλυση. Καμία δίωξη συναδέλφου.
    Όλοι μαζί στον αγώνα για να καταργήσουμε στην πράξη την Κοινή Υπουργική Απόφαση.
    Όλοι μαζί μια φωνή, μια γροθιά για να γκρεμίσουμε μνημόνια και αφεντικά.
    ΑΕΙ-ΤΕΙ στην υπηρεσία του λαού και όχι των μονοπωλιακών ομίλων».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι,ναι, με το όπλο παρά πόδας!6 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:03 μ.μ.

    Ο σημερινός ριζοσπάστης:
    Παραμένουν σε αγωνιστική ετοιμότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε οι αντιεκσυχρονιστές πασόκοι την εποχή του Σημίτη δεν ήταν τόσο αγωνιστές!

      Διαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ