ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Το νέο κόμμα της Δραχμής των Πέντε Αστέρων είναι γεγονός!..


Η δημιουργία του πρώτου πολιτικού κόμματος της δραχμής είναι γεγονός! Την 1η Μαΐου ολοκληρώθηκε η επεξεργασία και στις 2 Μαΐου κατατέθηκε από 215 ιδρυτικά μέλη και εγκρίθηκε από τον Άρειο Πάγο, η δημιουργία του νέου πολιτικού κόμματος με την ονομασία "ΔΡΑΧΜΗ, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων" με επίκεντρο τις ακόλουθες πέντε βασικές θέσεις: ανατροπή του Μνημονίου, επιστροφή στη δραχμή, αυτοδύναμη ανάπτυξη, εθνική αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη.


Όπως σημειώνεται στο κείμενο του νέου κόμματος συνεργάζεται με πολιτικούς φορείς, κινήσεις, πρωτοβουλίες και πρόσωπα, με κεντρικό στόχο την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα και για το σκοπό αυτό θέτει θέμα δημοψηφίσματος. Προωθεί  συνεργασίες  σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, επιδιώκοντας τη δημιουργία συμμαχίας των χωρών του Ευρωπαϊκού νότου. Εκφράζει τον πατριωτικό σοσιαλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο με κοινωνική αλληλεγγύη, με αποτελεσματικότητα, εντιμότητα, διαφάνεια και αξιοκρατία, με ευαισθησία για το περιβάλλον και τους μη-προνομιούχους πολίτες, με  προσήλωση στην αυτοδύναμη ανάπτυξη της χώρας, στην εγχώρια  παραγωγή, την απαλλαγή από την υποτέλεια των δανεικών. Αρνείται τον εθνομηδενισμό, την ισοπεδωτική πολυπολιτισμική παγκοσμιοποίηση. Αντιστέκεται στην  επέλαση του νεογερμανικού ιμπεριαλισμού, του διεθνούς  καζινο-καπιταλισμού, στη σύγχρονη διεθνή ‘Ιερή Συμμαχία’ της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας του τζόγου που απομυζά την πραγματική οικονομία του ανθρώπινου μόχθου.

Περισσότερα για το νέο κόμμα και την ιδρυτική του διακήρυξη [εδώ]



5 σχόλια :

  1. Δραχμή και "εθνική αξιοπρέπεια" πάνε μαζί...

    Εκείνο που λείπει είναι η σκέτη "αξιοπρέπεια" και ιδιαίτερα από τον ιδρυτή του κόμματος της δραχμής, τον κ. Κατσανέβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω οτι η αξιοπρέπεια λείπει και απο τον Αλαβάνο εντελώς.
    Την έχει απωλέσει απο καιρό και μετασχηματίζεται σε ένα ακόμα θλιβερό εξαπτέρυγο της αστικής τάξης.
    Κρίμα.
    Για τον σώγαμπρο,αναφέρθηκαν άλλοι φίλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θαελεγα των πεντε δραχμων,καλυτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί 5 αστέρων;
    Ό,τι και να πείς για τον Γκρίλο, λαμόγιο δεν είναι.
    Πού βλέπει την αντιστοιχία ο αξιαγάπητος κ. Κατσανέβας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ