ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Η σιωπή των καφενείων


Αναδημοσίευση από το «Θάρρος» της Μεσσηνίας 



Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι αγρότες δεν είναι ίδιοι. Έχω συνομιλήσει και συσχετιστεί με ανθρώπους της υπαίθρου στη Μεσσηνία που φέρονται στους μετανάστες με υποδειγματικό τρόπο.

Όμως, η «Μανωλάδα» δεν είναι «χθεσινή», είναι παλιά ιστορία. Βρίσκεται και στη Μεσσηνία. Βρίσκεται στη σιωπή των καφενείων ή σε κάποια κυνικά σχόλια που ενίοτε τη σπάνε. Αστεία, χάχανα και πειράγματα.

Κι όταν καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός, αυτά που συνέβαιναν πριν, ίδια κι απαράλλαχτα θα συνεχίσουν να συμβαίνουν. Μάλιστα, κάποια θα εξελίσσονται προς το χειρότερο.

Η κάθε «Μανωλάδα» θα παραμείνει πρόβλημα, διότι παράγει φράγκα για όσους δε θεωρούν πρόβλημα τον ξεπεσμό της κοινωνίας σε ζούγκλα. Αρχαιότατος ο νόμος του ισχυρότερου…
Α.Π.

1 σχόλιο :

  1. EOΣ,
    άσε το ΚΚΕ και πες μας τι έγινε το Σ/Κ στη ΣΥΝδιάσκεψη Α'Αθήνας του Συριζα και χτες, με τον Τσίπρα σάκο του μποξ, στο 984.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ