ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Εικόνες από την διαδήλωση στην Αθήνα (20/2/13)



Ωραία μέρα για βόλτα με τα πόδια στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς αυτοκίνητα και μετρό στους κεντρικούς σταθμούς...

2 σχόλια :

  1. η νηνεμία πριν την καταιγίδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατέβηκε πολύς κόσμος. Αν λέει η Καθημερινή ότι ήταν 40.000, μπορούμε να υποθέσουμε τουλάχιστον 50.000. Ειδικά τα μπλοκ της Υγείας ήταν μεγάλα από νωρίς.
    Όμως δεν είχε παλμό η συγκέντρωση. Και δεν είχε παλμό γιατί δεν είχε στόχο ούτε στοιχειωδώς πολιτικό. Ακόμα και τα σαΐνια που ασχολήθηκαν με την αφίσα του Συριζα, μίκρυναν τόσο πολύ το σύνθημα για πτώση της κυβέρνησης, υπονομεύοντας τον ίδιο τον Τσίπρα που το έχει θέσει.
    Πολλά πανό ήταν γραμμένα...το 2007, με οικονομικά και αμυντικά αιτήματα:για απολύσεις, μειώσεις μισθών κλπ. Άλλα, που μιλούσαν για "Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες Ευρώπης" ήταν γραμμένα το...1915. Η λέξη "Μνημόνιο" πουθενά.Άντε μόνο όσα είχαν γραφτεί το 2010, παρότι η ζωή-και η συνείδηση του κόσμου-προχωρά..
    Κερασάκι στην τούρτα ήταν ότι τα πανώ του Σύριζα ούτε δευτερόλεπτο δεν έκατσαν έξω από τη Βουλή.Προφανώς, γιατί ο επαγγελματικός μηχανισμός του ΣΥΝ δεν θέλει να θυμάται τον ιεχωβάδικο ρόλο του στις Πλατείες, που το μάξιμουμ που μπορούσε να κάνει ήταν ένα αυτοκολλητάκι "να μιλήσει ο λαός-εκλογές", δηλαδή, να κατεβάσει το Πλατειακό Κίνημα στα μέτρα του.
    Εϊναι να γελά κανείς με τις "διαρροές" τμημάτων του επαγγελματικού μηχανισμού του ΣΥΝ ότι στις 20 Φλεβάρη ξεκινά η ανατροπή της κυβέρνησης που θα ολοκληρωθεί το Μάρτη: ποιου έτους, δεν λένε, γιατί προετοιμάζονται για τις επόμενες δημοτικές εκλογές.
    Αν και ο Σύριζα "έτρεξε" την προπαγάνδιση της απεργίας σε τοπικό επίπεδο (σε επαγγελματικό, δεν πιστεύω να οργάνωσε συνελεύσεις εργαζομένων), ωστόσο, δεν μπορεί να συγκριθεί με το "τρέξιμο" που χρειάζεται ένας "ανένδοτος", για τον οποίο μας πρήζουν στις "εισηγήσεις" τους στις συνελεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ τα επαγγελματικά στελέχη του ΣΥΝ (αναβαπτισμένα με τον "τίτλο": "μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ", που την αποκαλούν πραξικοπηματικά ΚΠΕ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ