ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Σήμερα δεν μιλάει κανείς για προβοκάτορες…

Οι μορφές αγώνα με τα μαζικά συλλαλητήρια και τις διαδηλώσεις και τις 24ώρες ή 48ωρες έχουν δείξει τα όρια τους. Ο κόσμος κατεβαίνει και ξανακατεβαίνει στις διαδηλώσεις, πνίγεται στα χημικά και γυρίζει σπίτι του απογοητευμένος, αφού για μια ακόμα φορά οι αγώνες τους δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι αυτά δεν αρκούν πλέον.

Κάποιοι μιλούν για γενική πολιτική απεργία, αλλά κανένας συνδικαλιστικός φορέας ή πολιτικός σχηματισμός δεν υιοθετεί το αίτημα. Αρκετοί κρύβονται πίσω από γενικόλογους λεκτικούς αγωνιστικούς» και ανατρεπτικούς βερμπαλισμούς για να κρύψουν την αδυναμία πρακτικών προτάσεων που θα πάνε το κίνημα ένα βήμα παραπέρα. Κάποιοι έχουν την εύκολη λύση: «για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ». Μερικοί απ’ αυτούς δεν εμπιστεύονται την λαϊκή πρωτοβουλία και προεξοφλούν την ήττα του μαζικού κινήματος, γι αυτό θεωρητικοποιούν την μιζέρια τους προβάλλοντας ως κύριο πολιτικό στόχο την διαχείριση αυτής της ήττας μέσω «σχεδίων Β’».

Δειλά δειλά αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους άλλες μορφές αγώνα, όπως καταλήψεις δημοσίων κτιρίων. Και ενώ η κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική αριστερά παραμένει εγκλωβισμένη στα παραδοσιακά της στερεότυπα, ο αντιεξουσιαστικός χώρος αλλά και δυνάμεις που αποδεσμεύονται από τον δικομματισμό ( όπως τα συνδικάτα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.κλπ) δείχνουν να είναι πιο ανοικτές σε παρόμοιες αναζητήσεις.


Ενδιαφέρον προς αυτή την κατεύθυνση παρουσιάζει η κατάληψη της περιφέρειας Κρήτης, για την οποία είχαμε αναφερθεί εδώ: Για την κατάληψη της Περιφέρειας Κρήτης και όχι μόνο... Η τελευταία ανακοίνωσή της καταγράφει ακριβώς αυτό τον πολιτικό επανακαθορισμό του μαζικού κινήματος για το οποίο οι δυνάμεις της αριστεράς είναι ανέτοιμες να του δώσουν συγκεκριμένο περιεχόμενο:


Η μεγαλύτερη πρόκληση βρίσκεται μπροστά μας.

Οι κινητοποιήσεις και οι απεργίες ή θα γίνουν διαρκείας και θα ξεπεράσουν το συμβολικό επίπεδο ή θα πεθάνουν λόγω έλλειψης προοπτικής. Δεν χαρίζουμε τη ζωή μας και την αξιοπρέπεια μας σε κανέναν.

• Σχεδιάζουμε τις κινήσεις μας και αντιστεκόμαστε.
• Καλούμε όλα τα εργατικά κέντρα να κηρύξουν αύριο νέες 24ωρες και 48ωρες απεργίες.
• Καλούμε όλο τον κόσμο σε όλες τις πόλεις να αποκλείσει απο αύριο τις ΔΟΥ και τα καταστήματα της Τράπεζας της Ελλάδας.

Να χτυπήσουμε την καρδιά του καθεστώτος, την οικονομία.
ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ

Κατάληψη Περιφέρειας Κρήτης
Λαϊκή συνέλευση Ηρακλείου

Μετά την πίεση της Λαϊκής συνέλευσης που έγινε χθες αμέσως μετά την πορεία, το Εργατικό Κέντρο συμφώνησε και κάλεσε νέας 24ωρη Γενική Απεργία, και κατάληψη το πρωί σε δημόσιο κτίριο:



Νέα απεργία προκήρυξε, για αύριο, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.
Υπό τη σκέπη του ΕΚΗ εντάσσεται όλος ο δημόσιος τομέας, ΔΕΚΟ και ιδιωτικός τομέας.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της απεργίας, οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν από νωρίς. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στις 07.00 μέλη του ΕΚΗ θα μεταβούν σε δημόσιο κτίριο, το οποίο θα καταλάβουν συμβολικά.

9 σχόλια :

  1. Ενδεικτικό το κείμενο του ριζοσπάστη,
    Αγρια καταστολή από την κυβέρνηση, αλλά και η στάση από μπλοκ του ΠΑΜΕ στην χθεσινή διαδήλωση όπου έδειξαν από ανοχή αλλά και παρείχαν έμεση προστασία στους "ταραξίες" που συγκρούονταν με τις δυνάμεις καταστολής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε αποφασιστε τι σκατα θελετε απο το ΠΑΜΕ!!!!
      Την μια φευγει δεν σας κανει την αλλη καθετε εκει και ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΚΟΣΜΟ και παλι δεν σας κανει!Και ο στουρνος εδω γραφει οτι εκανε πλατες στους μπαχαλους!Εφυγε συντεταγμενα με κοσμο να προσχωρει μπας και γλυτοσει μαστορααααααα!Να σου θυμησω οτι περσυ οταν χτυπιοταν με τους μπαχαλους (με αποτελεσμα ενα συναδελφο νεκρο) λετατε οτι περιφρουρουσε την βουλη και δεν αφηνε τον κοσμο να διαδηλωσει μπροστα απο την βουλη...Τραβα σε ενα ψυχιατρο ρε φιλε!

      Διαγραφή
  2. νομίζω πως ούτε αυτά θα μας σώσουν: δημόσιοι υπάλληλοι και αποσπασμένοι να καταλαμβάνουν δημόσιες υπηρεσίες. Ποιον θίγουν; Κανένα. Συμπέρασμα: άσφαιρα πυρά.
    Δεν θα μας σώσουν όμως ούτε πρωτοβουλίες σαν το παρακάτω, χωρίς έναν συγκεκριμένο στόχο.

    http://protovoulia-metopo.gr/index.php/component/k2/item/156-keimeno

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οργανωμένο κυβερνητικό σχέδιο άγριας κρατικής καταστολής σε βάρος των διαδηλωτών εφαρμόστηκε χτες στην πλατεία Συντάγματος. Η επιβολή των άγριων αντιλαϊκών μέτρων είναι αδύνατο να μη συνοδευτεί με την ένταση της κρατικής βίας και καταστολής σε βάρος όσων αγωνίζονται οργανωμένα ενάντια στην πολιτική που σαρώνει εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις. Και θα δυναμώσει η κρατική βία κατά του λαϊκού κινήματος γιατί η κυβέρνηση δεν μπορεί να πείσει για την πολιτική της χωρίς τη βία. Προσχήματα μπορεί να βρίσκει για να χτυπά τις διαδηλώσεις. Κι αν δε βρίσκει θα τα δημιουργεί. Χτες, οι λαϊκοί άνθρωποι που διαδήλωναν στο Σύνταγμα με το ΠΑΜΕ αντιμετώπισαν την κρατική βία αποφασιστικά, ανασυντάχτηκαν και ξαναδιαδήλωσαν οργανωμένα στο Σύνταγμα μένοντας μέχρι αργά το βράδυ. Το οργανωμένο εργατικό, λαϊκό κίνημα μπορεί και πρέπει να δυναμώσει με τη μαζική οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία, με την οργάνωση και το δυνάμωμα της λαϊκής συμμαχίας, που με γραμμή ανυπακοής στο σύστημα θα διεκδικεί την ανατροπή της πολιτικής που εξαθλιώνει το λαό με μέτωπο και στην κρατική βία και καταστολή. Θα παλεύει για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από την ΕΕ και να κάνει τα μέσα παραγωγής κοινωνική ιδιοκτησία,ΡΙΖΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΟΣ, εδώ συμβαίνουν τρομερές ανακατατάξεις και εσύ τηρείς σιγή ιχθύος. Πάνε οι εποχές που μπαίναμε στο μπλογκ σου να μάθουμε τίποτα για τα εσωτερικά της Αριστεράς.

    Λοιπόν, Ξεκίνημα, Παρέμβαση (διαγραμμένοι ΚΟΕ), Κομμουνιστική Ανανέωση (συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και Αριστερή Παρέμβαση (τάση της ΑΡΑΝ) συνυπογράφουν την "Πρωτοβουλία των 1.000".

    Ερωτήματα:

    Θα διαγραφούν οι μειοψηφούντες της ΑΡΑΝ;

    Τι στάση θα κρατήσουν όλοι οι παραπάνω απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ; Παρεμπιπτόντως, το Ξεκίνημα δεν είναι πια συνιστώσα εδώ και 1,5 χρόνο, αλλά η Παρέμβαση; Είναι ή δεν είναι στον ΣΥΡΙΖΑ; Δεν έχω διαβάσει κάτι σχετικό.

    Υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον Λαφαζάνη;



    http://www.protovoulia-metopo.gr/
    http://antapocrisis.gr/index.php/2012-04-24-19-38-44/item/504
    http://www.xekinima.org/arthra/view/article/i-protoboylia-ton-1000-mia-filodoksi-kinisi-sto-xoro/


    YΓ: Το κείμενο συνυπογράφει και ο Λαπαβίτσας. Επιπλέον πολύ κοντά βρίσκεται και η Ανασύνταξη (πρώην ΝΑΡίτες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επίσης, σημαντική εξέλιξη είναι και το πανελλαδικό διήμερο των ΕΑΑΚ.
    http://aristeroextreme.blogspot.gr/2012/11/blog-post_10.html

    Σοβαρά τώρα. Το παραπάνω λειτουργεί ως διαφήμιση της πρωτοβουλίας των 1000. Λίγο ανακατώνει την σούπα με την κουτάλα, αναπαράγοντας φήμες και αβασιμες ειδήσεις, και νομίζει ότι γίνεται χαμός στα της αριστεράς. Μπαρμπούτσαλα, έχω να απαντήσω.
    Αλλά για την ακρίβεια των λεχθέντων, ούτε διαγραμμένοι είναι οι της Παρέμβασης από την ΚΟΕ, ούτε η Παρέμβαση συμμετέχει στο ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, ένας λόγος που προέβαλλαν τα επιφανή στελέχη της Παρέμβασης για την αποχώρησή τους από την ΚΟΕ ήταν η παραμονή της ΚΟΕ στο ΣΥΡΙΖΑ.
    Προσθέτει και λίγο "Ανασύνταξη" και όχι "Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη", ώστε να ανακατέψει και λίγο την κουτάλα με τους αντίστοιχους Χοτζικούς της "Κίνησης για Ανασύνταξη του ΚΚΕ"(1918-55)"και τρέχα γύρευε.
    Το ότι "πολύ κοντά βρίσκεται και η Ανασύνταξη" μαρτυρά ότι ο άνθρωπος που έγραψε τα παραπάνω, και αφού δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση (ακόμα περιμένυμε τη Συνέντευξη Τύπου) είναι κάποιος που έχει εσωτερική ενημέρωση και πασχίζει να κάνει διαφήμιση.Αλήθεια,όμως, η "Ανασύνταξη" έχει επιβεβαιώσει τις φήμες;
    Τέλος, αν θυμηθεί κανείς την περιβόητη προπέρσινη πολυδιαφημισθείσα Συνδιάσκεψη του "Ξεκινήματος" με τους 146 σύνεδρους, τότε, αν το συνδυάσει με τη φράση "Τα μέλη του «Ξ» έχουν ήδη θέσει την υπογραφή τους κάτω από το κείμενο της Πρωτοβουλίας", τότε μπορεί κανείς να συμπεράνει πως η όλη πρωτοβουλία είναι κατά βάση του "Ξ", αν υποθέσει κανείς πως έχει τουλάχιστον 5 επιρροές το κάθε μέλος..(λέμε τώρα).
    Μεταξύ μας, όμως, έχει και μεθοδολογικά λάβει λάθος κατεύθυνση η όλη πρωτοβουλία. Το να βάζω τη μάνα μου και τον πατέρα μου να υπογράψει, όπως φαίνεται από τα ονόματα των υπογράψαντων, είναι μια συλλογή υπογραφών, σαν του ΚΚΕ για τα μνημόνια. Το να την αποκαλώ, όμως, πρωτοβουλία, ε, είναι λάθος, καθώς σε αυτή υποτίθεται μπαίνουν μπροστά κάποιοι, "επιφανείς" ή όχι, πάντως όχι "αδελφές και παλικάρια" όλοι μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1. Είναι πασίγνωστο ότι οι ΚΟΕτζήδες διαγράφηκαν, δεν χρειάζεται καμία σχετική επιχειρηματολογία. Αυτό για τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτη φορά το ακούω. Στο σχετικό κείμενο της αποχώρησης δεν λέγεται πουθενά ότι η Παρέμβαση ήθελε την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήθελε πάντως να σταματήσει η ΚΟΕ να είναι ουρά του Τσίπρα.
    2. Για την Ανασύνταξη αν δεν είσαι γκαβός μπορείς να δεις ότι έβαλα σε παρένθεση "πρώην ΝΑΡίτες". Άλλωστε, μόνο δυσφήμιση θα αποτελούσε για την Πρωτοβουλία να συμμετέχουν σ'αυτήν οι ημίτρελοι θαυμαστές του Χότζα. Ποιες "φήμες" να επιβεβαιώσει η Ανασύνταξη; Το σχόλιο μου στο μπλογκ της ΕΟΣ; Την παλεύεις; Εδώ θα'μαστε και θα δούμε αν έχω δίκιο.
    3. To Ξεκίνημα ποτέ δεν έχει αναφέρει σε δημόσια ανακοίνωση ούτε αριθμό μελών, ούτε αριθμό συνέδρων. Μήπως εσύ είσαι που έχεις την εσωτερική πληροφόρηση; Από ποιον άραγε;
    4. Ειλικρινά πιστεύεις ότι ο ΕΟΣ έχει τόσο μεγάλο αριθμό αναγνωστών που θα έμπαινα εδώ για να κάνω διαφήμιση; Γιατί να μην το κάνω ποστάροντας πχ στο TVXS τα σχετικά λινκ κάτω από κάθε άσχετο άρθρο; Αυτό θα ήταν πολύ πιο αποδοτικό. Απλούστατα, θέλω να δω τον ΕΟΣ να ξεδιπλώνει ξανά το συγγραφικό του ταλέντο - ταλέντο που δυστυχώς ισχύει μόνο για τα άρθρα που αφορούν ίντριγκες, πλακώματα κτλ. Τίποτα παραπάνω.
    5. Είναι γνωστό ότι ο Λαπαβίτσας, η Παρέμβαση, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Αριστερή Παρέμβαση της ΑΡΑΝ είναι επιρροές του Ξεκινήματος. Έχεις απόλυτο δίκιο. Είναι μάλιστα τόσο δεμένοι που παντρεύονται μεταξύ τους, εξ'ου και τα πολλά κοινά επώνυμα.


    ΥΓ: Ξυδάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΝΕ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΜΕ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ...

    Χαρακτηριστικά παραδείγματα
    Στο Δήμο Αιγάλεω στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 26 Σεπτέμβρη ο πρόεδρος (ΠΑΣΚΕ) και ο γραμματέας (ΣΥΡΙΖΑ) αντί να απεργήσουν πήραν άδεια. Το παράδειγμά τους ακολούθησαν οι περισσότεροι εργαζόμενοι καθώς από τους 450 απήργησαν μόνο οι 19. Οι υπόλοιποι πήραν ρεπό ή άδεια!

    Στο Δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης, η πρόεδρος που δηλώνει «ανεξάρτητη» ήταν απεργοσπάστρια στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 18 Οκτώβρη, ενώ στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 6 και 7 Νοέμβρη πήρε άδεια. Επίσης, την περασμένη Πέμπτη, όταν ξεκίνησε η δεύτερη 48ωρη απεργία στους ΟΤΑ, ήταν απεργοσπάστρια. Ακόμα, μέλος της Διοίκησης του Σωματείου που είναι στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ πήρε άδεια αντί να απεργήσει στις 18 Οκτώβρη και στις 8 Νοέμβρη.

    Στο Δήμο Αθήνας στο Σωματείο Εργαζομένων (ΣΕΔΑ) πριν περίπου δύο βδομάδες σε γενική συνέλευση αλλά και σε πρόσφατο διοικητικό συμβούλιο, ο πρόεδρος του Σωματείου (ΔΑΚΕ) υπερασπίστηκε σθεναρά τη θέση του οι εργαζόμενοι να χτυπάνε κάρτα και μετά να πηγαίνουν στην κινητοποίηση!

    Στο Περιστέρι, ο εκπρόσωπος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε στη γενική συνέλευση, που έγινε πριν την πρώτη 48ωρη, να γίνουν καταλήψεις Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη. Οταν οι ταξικές δυνάμεις ζήτησαν να διευκρινίσει τη θέση του για την απεργία απάντησε ότι μιλά μόνο για καταλήψεις. Την περασμένη Πέμπτη σε νέα γενική συνέλευση του Σωματείου ο πρόεδρος (ΠΑΣΚΕ) πρότεινε οι εργαζόμενοι να χτυπήσουν κάρτα και να κάνουν κατάληψη.

    Στο Δήμο Ταύρου, ο πρόεδρος (ΠΑΣΚΕ), έθεσε το ίδιο ζήτημα (κάρτα και κατάληψη) παρουσιάζοντάς το ως επιθυμία των εργαζομένων. Το ίδιο είχε κάνει και στις 26 Σεπτέμβρη. Στελέχη της παράταξής του δεν πήραν μέρος στην απεργία στις 6 και 7 Νοέμβρη.

    Στο Δήμο Νέας Ιωνίας, η πλειοψηφία στο ΔΣ του Σωματείου (ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΣΥΡΙΖΑ) ανέχεται το ίδιο καθεστώς εκφυλισμού των κινητοποιήσεων.

    Στο Δήμο Κερατσινίου, η ΠΑΣΚΕ πρότεινε να γίνουν καταλήψεις χωρίς καμιά προετοιμασία και την ίδια ώρα δηλώνει ότι δεν βρίσκει κανέναν λόγο να γίνει γενική συνέλευση.

    Στο Δήμο Καλλιθέας, ο πρόεδρος του Σωματείου (στη διοίκηση ...) πρότεινε και αυτός οι εργαζόμενοι να χτυπήσουν κάρτα και να κάνουν κατάληψη.

    Στο Σωματείο Εργαζομένων στους ΟΤΑ νομού Χανίων συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, εκλεγμένοι στο ΔΣ, ήταν απεργοσπάστες και στην πρώτη και στη δεύτερη 48ωρη.

    ΑΠΟ ΡΙΖΟ 11/11/2012.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1.Εσύ ο ίδιος γράφεις "στο κείμενο της αποχώρησης". Όταν ξαναβρεις εκπροσώπους της Παρέμβασης, ζήτησέ τους την απόφαση διαγραφής τους από την ΚΟΕ ή ρώτα τους απλώς και ενημέρωσέ και εμάς τους κοινούς θνητούς.
    2. Στην ανακοίνωσή σας αποχώρησης από το ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζατε παρανοϊκούς τους Στάλιν-Μάο, οπαδοί των οποίων είναι και οι Παρεμβασιώτες ή ήταν, όντας ΚΟΕτζήδες τότε,με τους οποίους συνεργάζεστε τώρα.Επίσης, όπως εσύ ο σχετικός με τα κουτσομπολιά της αριστεράς δεν γνωρίζεις ότι οι Παρεμβασαίοι αποχώρησαν και δεν διαγράφτηκαν από την ΚΟΕ, έτσι και ο κάθε λιγότερο σχετικός δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει αν οι νυν χοτζικοί ήταν πριν 23 χρόνια ΝΑΡαίοι ή μιλάμε για άλλους. Έχουν,εξάλλου, γίνει τόσες και τόσες οβιδιακές μεταμορφώσεις ανθρώπων και οργανώσεων στην Αριστερά..
    3.Το Ξεκίνημα δεν ξέρω αν έχει γράψει ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ αριθμό μελών ή συνέδρων,αλλά το έχει κάνει στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ του και στην ιστοσελίδα του: http://www.xekinima.org/arthra/view/article/syndiaskepsi-toy-ksekinimatos-16-17-dekembri-2006/
    "Η συνδιάσκεψη έγινε στη βάση αντιπροσώπων. Στις διαδικασίες της συμμετείχαν συνολικά γύρω στους 150 σ. από όλη την Ελλάδα." Αυτό δείχνει πως ή έχετε μείνει τόσοι και λιγότεροι από το 2006 ή,ως τώρα, είστε η μεγαλύτερη ομάδα που υπογράφει,αφού λέτε πως στα 1000 άτομα έχουν υπογράψει "τα"μέλη του "Ξ".
    4.Να μου συγχωρήσεις το αμάρτημα ότι ως αριστερός δεν μπαίνω ποτέ στο τιβιεξές και να αναγνωρίζω το ρόλο του μπλογκ ΕΟΣ ως δημοφιλούς ακριβώς επειδή δημοσιεύονται πράγματα τα οποία αν κάποιος δεν γνωρίζει,μπορεί να "την πατήσει" κατά την περιπλάνησή του στο μικρόκοσμο της Αριστεράς.

    ΥΓ.Τι ξυδάκι,καποιες παρατηρήσεις έκανα και δεν πρόκειται να ασχοληθώ.Υποσκάψατε το εγχείρημά σας εξαρχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ