ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Νέα «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» από τον ΑΛΕΚΟ ΑΛΑΒΑΝΟ...

Αναδημοσίευση από το "www.matrix24.gr"
Του Γιώργου Μελιγγώνη

Επανεμφανίστηκε χθες ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, δίνοντας τροφή στα σενάρια που τον θέλουν να δημιουργεί έναν νέο πόλο «στα αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ, από κοινού με την εξωκοινοβουλευτική αριστερή δύναμη ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ο πρώην πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στα δημόσια πράγματα με δήλωσή του στην ιστοσελίδα real.gr, όπου επανέλαβε την πάγια θέση του για αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ. Ο Αλέκος Αλαβάνος, μάλιστα, ζήτησε να υπάρξει «Σχέδιο Β», ώστε η Ελλάδα να είναι προετοιμασμένη για την έξοδο από το ευρώ.

«Στην Ευρώπη όλες οι χώρες, τα κόμματα, οι τράπεζες, οι μεγάλες επιχειρήσεις τους έχουν επεξεργασθεί το “Σχέδιο Β” για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Μόνο η Ελλάδα δεν έχει ένα τέτοιο σχέδιο. Αδιαφορούν και τα κόμματα της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Αν όμως η έξοδος από το ευρώ προκύψει αιφνιδιαστικά, με τον λαό σε πανικό, θα είναι μια νέα καταστροφή», σημείωσε χθες ο κ. Αλαβάνος, ο οποίος τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την Ευρωζώνη, λέγοντας: «Αν γίνει οργανωμένα (σ.σ. Η έξοδος από το ευρώ), με την ενημέρωση και τη στήριξη του λαού μπορεί να αποτελέσει μια δυναμική απάντηση στη φτώχεια, την ανεργία, τη διάλυση».
Νέο μόρφωμα
Η επανεμφάνιση του Αλέκου Αλαβάνου δεν αφορά μόνο στη χθεσινή δήλωσή του. Η οργάνωσή του, το «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής» (στο οποίο μετέχουν οργανώσεις, οι οποίες αποτελούν και… συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η ΔΕΑ, η ΚΕΔΑ και η ΚΟΕ) ξεδιπλώνει ήδη ένα σχέδιο έντονης πολιτικής κινητικότητας, με στόχο την αναδιάταξη του πεδίου στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς -και όχι μόνο.

Μάλιστα, το σαββατοκύριακο, το «Μέτωπο» διοργανώνει ημερίδα για το «Σχέδιο Β» στην ΑΣΟΕΕ, ενώ αναμένεται να υπάρξουν αντίστοιχες εκδηλώσεις και σε άλλα μέρη της χώρας. Οι ημερίδες θα αφορούν όλες την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης, καθώς ο Αλέκος Αλαβάνος εδώ και καιρό έχει διαχωρίσει τη θέση του από τον ΣΥΡΙΖΑ και έχει ταχθεί υπέρ της επιστροφής στη δραχμή, όπως εξάλλου και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Το κόμμα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, άλλωστε, έχει αποκτήσει, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τον Αλέκο Αλαβάνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρώην επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει αύριο στην ημερίδα μαζί με το κορυφαίο στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Παναγιώτη Σωτήρη, ο οποίος επίσης τάσσεται -όπως και όλο το κόμμα του- υπέρ της αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Αντιπολίτευση «εξ αριστερών»

Οι ημερίδες που ξεκινά το «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής», αλλά και οι επαφές του Αλέκου Αλαβάνου με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδεικνύουν τα νέα πολιτικά σχέδια του βετεράνου πολιτικού για δημιουργία ενός μορφώματος, «στα αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου, ο κ. Αλαβάνος φέρεται να πιστεύει ακράδαντα ότι η Κουμουνδούρου, λόγω των κυβερνητικών φιλοδοξιών, ήδη πραγματοποιεί «δεξιά στροφή», αφήνοντας ζωτικό πολιτικό χώρο στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. Έναν χώρο, ο οποίος δεν είναι… σταθερά προσηλωμένος στο ευρώ.

Οι κινήσεις Αλαβάνου παρακολουθούνται με προσοχή από την Κουμουνδούρου, καθώς αρχίζουν να ξεδιπλώνονται σε μία ευαίσθητη εσωκομματική φάση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού δηλαδή έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες μετατροπής της συμμαχίας σε ενιαίο κόμμα, υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και το «Αριστερό Ρεύμα» του ΣΥΝ βρίσκονται πολύ κοντύτερα στις απόψεις Αλαβάνου, παρά στις απόψεις Τσίπρα, ουδείς μπορεί να αποκλείσει αλλαγές στα αριστερά του πολιτικού φάσματος, με δεδομένη την αδυναμία του ΚΚΕ να αποτελέσει καταλύτη εξελίξεων και μαγνήτη νέων αριστερών ψηφοφόρων.

Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας που διοργανώνει αύριο στην ΑΣΟΕΕ το «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής» εδώ

53 σχόλια :

  1. Ακολουθεί και συνέχεια:
    Διήμερο διαλόγου από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σάββατοκύριακο 27-28/10.

    Α. Αλαβάνος και Α. Χάγιος στο ίδιο τραπέζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα χάσω το στοίχημα!14 Οκτωβρίου 2012 στις 2:01 π.μ.

      Εδώ και και καιρό περιμένω να δω κείμενο του Α. Αλαβάνου στο ΠΡΙΝ για να βάλω σκουλαρίκι στην μύτη μου.

      Διαγραφή
  2. Που πάτε ρε Καραμήτροι;

    Ξεχάσατε τον γίγαντα της πολιτικής οικονομίας τον Γ. Τόλιο, πρώτο τραπέζι πίστα στο Περιστέρι (ΚΥΒΕ) στις 27 του Οκτώβρη, μια μέρα πριν την εθνική εορτή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρίμα, δεν θα ακουστούν όλες οι απόψεις. Ο Θ. Μαριόλης θα απουσιάζει απ' αυτό το τραπέζι...

      Όμως, γάτος ο Π. Σωτήρης, στο ένα διήμερο και στο άλλο θα είναι ομιλητής!

      Διαγραφή
    2. σκέτη "δημοκρατία"14 Οκτωβρίου 2012 στις 9:34 π.μ.

      Ο Τ. Φωτόπουλος δεν συμμετέχει, ούτε στο ένα τραπέζι του ΜΜΑ ούτε στο άλλο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Φαίνεται ότι δεν τα βρήκαν στα "οργανωτικά"...

      Διαγραφή
    3. Αυτός ο Φωτόπουλος είναι ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ;

      Διαγραφή
    4. Όχι ρε,
      αυτός είναι ο δια βίου αρχηγός της ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, αν έχεις ακουστά!

      Τον άλλον τον Φωτόπουλο, δεν τον γουστάρουνε γιατί τους βρωμάει πασοκίλα.

      Διαγραφή
    5. Από "πασοκίλα" όλοι είναι διαβρωμένοι. Ο Αλαβάνος όταν έκτιζε το ΜΑΑ, την έπεφτε από "δεξιά" στον ΣΥΡΙΖΑ και οραματιζόταν να φτιάξει κάτι πιο πλατύ από τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι σαν αυτό που είναι της μοδός σήμερα και ονομάζεται "νέο πασόκ".

      Το πρόβλημα του Αλέκου ήταν πως να την πέσει στον ΣΥΡΙΖΑ και να διαχωριστεί απ' αυτόν. Όταν απέτυχε αυτή προσπάθεια, το γύρισε στην κριτική απ' "αριστερά". Και ιδού τα αποτελέσματα...

      Διαγραφή
  3. Αφού ο κόσμος δεν βγαίνει στους δρόμους και δεν εξεγείρεται, ας βγουν στα αμφιθέατρα ολα τα τρωτοκλασάτα στελέχη και οι παράγοντες της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και ας πάρουν τα μικρόφωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Γίνεται καμιά συζήτηση με κόσμο που έφυγε από το πασοκ να πάμε να παρακολουθήσουμε; Όλους αυτούς δεν χρειάζεται να τους ακούσουμε. Το ξέρουμε το παραμύθι που λένε, είναι το ίδιο από την εποχή της γιαγιά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το 67 η χούντα έπιασε την αριστερά με τις πιτζάμες , τώρα η χρυσή αυγή την πιάσει με το μικρόφωνο στο χέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Αλέκος έπαθε αυτό που είπε ο Τρότσκι:
    “Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες!”

    Όμως οι τροτσκιστές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, -πιστοί στις παραδόσεις- αυτό το απόφθεγμα το αντιλαμβάνονται διαφορετικά. Θεωρούν ότι 'κότες' είναι ο λαϊκός κόσμος που ψήφισε στις εκλογές ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και σε μεγάλο ποσοστό προέρχεται από πρώην ψηφορόρους του πασοκ. Γιαυτό σηκώνουν το μπαϊκάκι της δήθεν αριστερής καθαρότητας και κινδυνολούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κινδυνεύει να γίνει πασόκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα, οι 'κότες' δεν τον φάγανε τον Αλέκο, απλά τον σπρώξανε στα 'πίτουρα'...

      Διαγραφή
  7. Οι εφοπλιστές από το Λονδίνο τρίβουν τα χέρια τους από χαρά!

    Δεν φοβόνται τον “κομμουνισμό” γιατί ξέρουν πως δεν θα έρθει. Τον “καπιταλισμό” του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τρέμουν μήπως χρησιμοποιήσει εναντίον τους το “αστικό” όπλο της φορολογίας και μειωθούν τα προνόμιά τους.

    Και από τα πολλά ζάρια που έχουν, ρίχνουν δύο: Το ένα για δυναμώσει η “χρυσή αυγή” και το άλλο για να κτιστεί το “αριστερό” κόμμα της δραχμής. Και απ' ότι φαίνεται η ζαριά τους κάθεται καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα, το ζάρι της χρυσής αυγής τους έκατσε. Το άλλο δεν το βλέπω να κάθεται, εκτός και αν λάβει 'εξωτερική' υποστήριξη....

      Διαγραφή
    2. Τι θέλεις να πεις με το "εξωτερική" υποστήριξη;

      Διαγραφή
    3. Όταν τα ΜΜΕ θα αρχίσουν να παίζουν το κόμμα της δραχμής, θα καταλάβεις. Τότε όμως θα είναι πολύ αργά!

      Όποιος δεν αντιλαμβάνεταισήμερα πως η ταξική πόλωση εκφράζεται πολιτικά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την χρυσή αυγή, είναι μακριά νυχτωμένος: Αυτή ειναι η βασική αντίθεση που προσδιορίζει την συγκυρία της ταξικής πάλης στη χώρα μας.

      Πρώτο καθήκον λοιπόν αυτών που αυτοαποκαλούνται "αριστεροί" είναι ότι θα πρέπει να πάρουν καθαρή θέση σε αυτή την αντίθεση και να διαλέξουν στρατόπεδο. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει.

      Αν κάποιοι αριστεροί ποντάρουν πως μέσα από την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, θα ανθίσουν τα δικά τους μικρομάγαζα, κάνουν μεγάλο λάθος. Η συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα απ' όλα θα συμπαρασύρει και την δική τους εξαφάνιση.

      Χωρίς την ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ, θα είχαν ήδη μηδενικά ακροατήρια. Όποιος θέλει να δοκιμάσει ότι σήμερα υπάρχει "τρίτος δρόμος" ας το κάνει. Δυστυχώς η συγκρότηση ενός άλλου πόλου στην αριστερά διακριτού από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ δεν έγινε δυνατόν να υπάρξει την προηγούμενη περίοδο από τότε που άρχισε η εποχή των μνημονίων. Αυτή η μάχη χάθηκε. Δυστυχώς η ιστορία δεν γυρίζει πίσω, παρά μόνον σαν φάρσα. Και ο αστισμός χρειάζεται τους κλόουν...

      Διαγραφή
  8. Αυτό είναι που λένε ξέπλυμα πολιτικού χρήματος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από ξεπλύματα και σαπουνίσματα καλά πάμε. Το πολιτικό χρήμα δεν βλέπω! Σε τι αναφέρεσαι; Στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ που μασουλάνε την κρατική επιχορήγηση και δεν δίνουν σε κανένα λογαριασμό; Μήπως στα θαλασσοδάνεια που έχουν πάρει τα κόμματα (και το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ);

      Διαγραφή
  9. Καθίστε μαλάκες συριζαίοι να νομοθετείτε στο κοινοβούλιο με τους ναζιχρυσαυγίτες, καθώς και για να συναγωνίζεστε μεταξύ σας–τα παίρνουμε βουλευτές τα mail μην ανησυχείτε- για το ποιος κατέθεσε περισσότερες τροπολογίες. Αλήθεια που πήγε –κοετζήδες- η παλιά σας πρόταση για έξοδο των βουλευτών από το μπουρδελοκοινοβούλιο; Ή μήπως τώρα έγινε προοδευτικό; Εν όσο κάθετε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα και δεν δίνει το σύνθημα για πραγματική έξοδο των βουλευτών στο λαό και μαζική κινητοποίηση στο Σύνταγμα, ο φασισμός θα καταστρώνει σχέδια για μαζικές εκκαθαρίσεις. Εδώ, δεν θα υπάρχει νέα Γυάρος, νέα Μακρόνησος κλπ. Θα γνωρίσουμε το πραγματικό πρόσωπο του ναζισμού και τα παιδιά μας θα μας αναθεματίζουν για το ραγιαδισμό που δείχνουμε. Γι΄ αυτόν τελικά θα πρέπει να καμαρώνουμε και όχι για τους ένδοξους αγώνες που τους πουλάμε με ευκολία. Τρίζουν τα κόκαλα των νεκρών μας πατεράδων από τις συμφωνίες Λιβάνου, Καζέρτας και Βάρκιζας.Στο ξεπούλημα και στην ηττοπάθεια είμαστε πρώτοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσα δεν φτάνει η Αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια. Αν δεν σου αρέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, πήγαινε στο ΚΚΕ ή όπου αλλού νομίζεις ότι θα δεν θα ακούς τα κόκαλα του νεκρού σου πατέρα να τρίζουν! Πάρε και την Κανέλη παρέα να ψάλεις κανένα τρισάγιο για να ηρεμίσει και η ψυχή του!

      Διαγραφή
  10. Θα απαγορεύσουμε στον Αλ. Αλαβάνο να έχει λόγο και δημόσια παρέμβαση?
    Ποιοί είμαστε τέλος πάντων? Μήπως έχουμε πάθει μυωπία, καταρράκτη, τυφλότητα?
    Κρίνουμε και κατακρίνουμε τον Αλαβάνο, το θεμελιωτή μας και κάνουμε το κορόιδο
    α. στο μέγα τιμονιέρη κ. Φώτη (που σχεδιάζει να αντισταθεί σθεναρά στην καθιέρωση... οκταημέρου εργασίας).
    β. στο κάθε νεοεισελθοντα (πολιτευτάκια) και όψιμο ΣΥΡΙΖΑίο.
    Επιτέλους, ας σοβαρευτούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά,
      έχει και η Αριστερά τους αγίους και τους οσίους της, οι οποίοι θα πρέπει είναι υπεράνω κάθε κριτικής γιατί έχουν το "αλάθητο" λόγω θείας επιφώτισης

      Διαγραφή
  11. Τελικά την κουβέντα για το Κόμμα-Λόμπυ της δραχμής την τροφοδοτεί ο Σαμαράς ή ο ΣΥΡΙΖΑ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ας πάψει πλέον η Αριστερά να κάνει σεμινάρια αστικής πολιτικής οικονομίας ακολουθώντας την γραμμή του Γρ. Φαράκου “Πρώτοι στα μαθήματα...” και να προσπαθεί να απεμπλακεί από τις διαχειριστικές πολιτικές της οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού. Τουλάχιστον ας διαβάσει πρώτα την “κριτική στην πολιτική οικονομία”...

    Η “τεχνοεπιστήμη” ήταν και παραμένει στην υπηρεσία του καπιταλισμού. Ο. Α. Αλαβάνος όταν δηλώνει πως «Αυτό ακριβώς το "Σχέδιο Β" επιχειρούμε να διερευνήσουμε με τη σειρά επιστημονικών ημερίδων που οργανώνουμε» κάνει ακριβώς το λάθος να υποτάσσει την πολιτική στην τεχνοεπιστήμη. . Η πολιτική ανικανότητα της Αριστεράς δεν μπορεί να ξεπεραστεί με τον εξωτερικό δανεισμό εργαλείων από το αντίπαλο στρατόπεδο. Η πολιτική δεν είναι επιστήμη.

    Εξάλλου το PLAN B' από την μεριά του κινήματος απαιτεί άλλου τύπου πρωτοβουλίες που σχετίζονται πρώτα απ' όλα με την αυτοδιαχείριση και τον εργατικό έλεγχο και δευτερευόντος με διαχειριστικές κρατικές πολιτικές που αφορούν νομισματικές πολιτικές και άλλα παρόμοια. Αν δεν εξεγερθεί ο κόσμος, όποια "πολιτικά σχέδια" για ΠΛΑΝ Β' και άλλα παρόμοια, είναι καταδικασμένα να μουχλίζουν στα ντουλάπια των κομματικών επιτελείων...

    Ποίος φανταζόταν μόλις ένα χρόνο πριν πως σήμερα η ταξική πόλωση στη χώρα μας θα εκφραζόταν πολιτικά από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ; Εξάλλου, ένα χρόνο πριν, η Αριστερά δεν έμεινε έξω από το κίνημα της 25ης Μάη επειδή δεν άκουσε τους “πεφωτισμένους καθηγητάδες” που βγάζουν λόγους στους “μαθητές” του ΜΑΑ στις “μορφωτικές” εκδηλώσεις που οργανώνει αυτές τις μέρες...

    Μια αριστερά που δεν μπορεί να διδαχτεί από τα ίδια της τα λάθη, είναι καταδικασμένη να παραμένει στο περιθώριο των πολιτικών εξελίξεων. Δυστυχώς, αυτές οι πρωτοβουλίες που λαμβάνονται αυτές τις μέρες, τόσο από το ΜΑΑ όσο και από τον χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δείχνουν όχι μόνον δεν υπάρχει διάθεση εντοπισμού και αυτοκριτικής θεώρησης αυτών των λαθών, αλλά πλήρης κάλυψη τους: Το ερώτημα γιατί ο κόσμος να εμπιστευτεί αυτή την αριστερά, παραμένει πολιτικά αναπάντητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ένας προφήτης μα τι προφήτης!14 Οκτωβρίου 2012 στις 2:28 μ.μ.

      Σε αυτό το ερώτημα τόσο το ΜΑΑ, όσο και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν την απάντηση:

      "Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα που θέτει η συγκυρία"

      Γιαυτό τον έχουν βάλει σαν πρώτο στόχό τους. Μέσω αυτής της πρακτικής δικαιολούν την ύπαρξή τους.

      Διαγραφή
  13. Το “ΝΕΟ ΕΑΜ” είναι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Μια συγχορδία από αριστερούς και δεξιούς θέλει να τον ονομάζει ως το “ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ” ακριβώς γιατί θέλει να κρύψει το γεγονός ότι αποτελεί τον κύριο αντίπαλο του αστισμού και να εξασφαλίσουν ζωτικό χώρο πολιτικής επιβίωσης.

    Τα πράγματα μάλιστα είναι καλύτερα από τότε. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι απαλλαγμένος από τις κακές πλευρές του ΕΑΜ, οι οποίες το οδήγησαν στην ήττα: Μπορεί η κοινωνική αλληλεγγύη και τα λαϊκά δικαστήρια να λειτούργησαν στον κοινωνικό χώρο σώζοντας το κόσμο από την πείνα και καταδικάζοντας τους κατσικοκλέφτες σε αυστηρές ποινές, όμως οι κρίσιμες αποφάσεις, όπως οι συμφωνίες Λιβάνου, Καζέρτας και Βάρκιζας δεν λήφθηκαν με λαϊκή συμμετοχή. Η Δημοκρατία στο ΕΑΜ δεν αφορούσε τις κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις. Αυτές δεν λήφθηκαν καν ούτε από τα επιτελεία του ΚΚΕ, το οποίο είχε εξασφαλίσει τον πλήρη οργανωτικό και τον πολιτικό έλεγχο του ΕΑΜ. Αποφασίστηκαν στην Μόσχα, και εδώ απλώς ανατέθηκε η εκτέλεσή τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να πας εσύ 10:17 στην Κανέλη και στο ΚΚΕ. Και αυτή τα ίδια σκατά με σένα είναι. Η χώρα μας έζησε έναν εμφύλιο πόλεμο και το αντάρτικο μια μεγάλη ήττα. Τα αποτελέσματα της ήττας αυτής τα ζήσαμε και τα ζούμε ακόμα. Μόνο από το γεγονός που δε σέβεσαι τους νεκρούς, αλλά και ο τρόπος που γράφεις, αποδεικνύεται τι παλιοτόμαρο είσαι, ποια η σχέση σου με το μαρξισμό και πόσο σε νοιάζει το λαϊκό κίνημα. Από τέτοια κουμάσια σαν και σένα υποφέρει ο λαός μας γι΄ αυτό εκφράζω την απογοήτευση μου αλλά και την αγωνία μου για όσα πρόκειται να δούμε στο μέλλον....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. "Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια": Με αυτό το τρίπτυχο η αριστερά δεν μπορεί να πορευτεί προς καμία νίκη. Τι λοιπόν τσαμπουνάς για τον "ΠΑΤΕΡΑ" και τα ΠΑΙΔΙΑ σαν συντηρητικός μικροαστούλης;

      Το "μαλάκας" επίσης το έχεις με μεγάλη ευκολία στο στόμα σου, για όποιον δεν συμφωνεί μαζί σου! Μήπως κατά λάθος βρέθηκες στην αριστερά λόγω του "ΠΑΤΕΡΑ", ενώ τελικά κάποιος άλλος χώρος σε εκφράζει πραγματικά;

      Διαγραφή
  15. Διάβασα 28 σχόλια και ακόμη δε βρήκα απάντηση στην απορία: Άντε και βγήκαμε κυβέρνηση, καταργήσαμε και το Μνημόνιο (αναπόσπαστο παράρτημα της Δανειακής Σύμβασης έ;)και κάναμε στάση πληρωμών γιατί διακόπηκε η ροή των δόσεων από την Τρόικα. Πως διάολο θα καταφέρουμε να παραμείνουμε και στο ευρώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. - Από που προκύπτει ότι μια χώρα της ΕΕ δεν μπορεί να χρεωκοπήσει εντός του ευρώ, αλλά χρειάζεται να βγει έξω απ' αυτό;

      - Από που προκύπτει αν μια χώρα χρεωκοπήσει εντός του ΕΕ, τότε αυτή τίθεται εκτός και με ποιό μηχανισμό;

      - Το ζήτημα που ευρώ δεν άφορά με τον ίδιο τρόπο όλους. Τον κόσμο της εργασίας τον ενδιαφέρει η κατάργηση των μνημονίων και τα επαχθή μέτρα που έχουν ληφθεί εναντίον του και όχι το νόμισμα. Το νόμισμα ενδιαφέρει εκείνους που έχουν αποθέματα (εντός ή εκτός της χώρας) σε ευρώ και ενδιαφέρονται πως να κερδίσουν μέσα από την χρεωκοπία και την υποτίμηση του εθνικού νομίσματος που θα την συνοδεύει. Μερικοί μάλιστα ποντάρουν σε αυτή την πολιτική της χρεωκοπίας - επιστροφής στην δραχμή για να κερδοσκοπίσουν. Αυτή η πρεμούρα για την επιστροφή στη δραχμή δεν και είναι πάντα και τόσο αθώα. Είδες κανέναν άνεργο ή μισθωτό που ζει μόνον από τον μισθό του και δεν έχεις περιουσία ή καταθέσεις σε ευρώ να θεωρεί ότι το κύριο ζήτημα είναι η επιστροφή στην δραχμή;

      Διαγραφή
    2. Η στάση πληρωμών/χρεωκοπία για μια χώρα είναι γνωστό τι σημαίνει (είτε είναι στο ευρώ – είτε έχει εθνικό νόμισμα), αν δεν συνοδεύεται με κοινωνική αλλαγή και ριζικές αλλαγές στον ταξικό συσχετισμό: Χωρίς αυτές τις αλλαγές, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που επωμίζονται όλα τα βάρη.

      Εθνική οικονομία – και ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης - δεν υπάρχει που να λειτουργεί προς όφελος του κόσμου της εργασίας .Υπάρχει ο καπιταλισμός που λειτουργεί με την λογική της αύξησης του κέρδους. Το εθνικό νόμισμα λοιπόν έχει ένα πλεονέκτημα για την ντόπια αστική τάξη: Με την υποτίμηση του νομίσματος βελτιώνεται την “ανταγωνιστικότητά”της γιατί μπορεί να εξάγει πιο φτηνά προϊόντα και να διατηρήσει την θέση της στον διεθνή ανταγωνισμό. Αυτή η βελτίωση δεν αφορά αλλαγές στην παραγωγική διαδικασία (εισαγωγή καινοτομιών, κλπ) άλλα στην συμπίεση του μισθού της εργατικής δύναμης. Η μισθωτή εργασία πλήττεται διπλά, όχι μόνον γιατί χάνει την αξία του ο μισθός της, αλλά γιατί είναι αναγκασμένη να καταναλώνει για να επιβιώσει (αναπαραχθεί) σημαντικό αριθμό εισαγομένων προϊόντων που είναι πιο ακριβά μετά την υποτίμηση του νομίσματος, αλλά και ντόπιων προϊόντων που και σε αυτά αυξάνονται οι τιμές γιατί η παραγωγική τους διαδικασία εξαρτάται από άλλα εισαγόμενα προϊόντα (πετρέλαιο, φυτοφάρμακα για την γεωργία κλπ).

      Το πρόβλημα λοιπόν μια στάσης πληρωμών/χρεωκοπίας της χώρας κάτω από την ηγεμονία του κεφαλαίου είναι καταστροφικό για τον κόσμο της εργασίας. Το ζήτημα του νομίσματος σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτό που μπορεί να ανατρέψει αυτή την ηγεμονία. Επομένως δεν μπορεί να θεωρείται η λυδία λίθος για την αλλαγή του κοινωνικού συσχετισμού. Αντίθετα,η θέση ότι το κρίσιμο ζήτημα είναι το ευρώ ή δραχμή είναι αποπροσανατολιστικό γιατί εγκλωβίζει την αριστερά εντός των διαχειριστικών πολιτικών του αστισμού απέναντι στην κρίση και στερεί την δική της αυτονομία να κινηθεί έξω από τα πλαίσια που προσδιορίζουν αυτές οι αστικές πολιτικές.

      Διαγραφή
    3. Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω. Θα χρεωκοπήσουμε ως χώρα, θα αρνηθούμε το χρέος και τις υποχρεώσεις που απορρέουν απο χιλιάδες υπογραφές, δεσμεύσεις, κανονισμούς, νόμους, ντιρεκτίβες κλπ, αλλά οι κουτόφραγκοι θα σηκώσουν ψηλά τα χέρια, γιατί δεν προβλέπεται διαδικασία εξόδου από την ευρωζώνη και την Ε.Ε.; Ρε πάτε καλά;
      Καλά,αυτούς τους θεωρείτε κουτόφραγκους, μήπως όμως απευθύνεστε και σε αμερικανάκια;
      Ή μήπως κάτι δεν καταλαβαίνω; Και μη μου απαντήσετε με θεωρίες! Τα ερωτήματα είναι συγκεκριμένα.

      Διαγραφή
    4. - Η άρνηση του χρέους είναι προφανής και πηγάζει πρώτα απ' όλα από την αδυναμία να το εξοφλήσεις, είναι μια μονομερής ενέργεια.

      - Η διαγραφή του χρέους είναι μια διμερής ενέργεια που προκύπτει με συμφωνία και των δανειστών. Οι δανειστές αν αντιληφθούν ότι δεν πρόκειται να πάρουν τα "δανεικά" πίσω συνήθως δέχονται την διαγραφή κάποιου μέρους του χρέους για να πάρουν κάτι ψιλά. Αυτό είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

      - Μια χώρα που κάνει στάση πληρωμών και χρεωκοπεί χρειάζεται εκτός των άλλων να βρει άλλους για να κάνει νέα δάνεια κλπ. Αν δεν βρει από πουθενά ανάλογη βοήθεια, τότε είναι σε ακόμα πιο δύσκολη θέση.

      - Αυτό που κάνει με τα μνημόνια η ΕΕ είναι να μειώσει αυτές τις συνέπειες και να σώσει το τραπεζικό σύστημα.

      - Αν ήταν να χρεωκοπήσει η Γαλλία ή Γερμανία, θα έφευγε πρώτα εκτός της ΕΕ και της ΟΝΕ; Εμείς τι έχουμε να κερδίσουμε με το να βγούμε με δική μας πρωτοβουλία εκτός; Να διευκολίνουμε ώστε να έχει η ευρωζώνη μικρότερες συνέπειες;

      - Το ζήτημα δεν είναι να έχουμε σχέδιο αντιμετώπισης της εκδοχής που η χώρα χρεωκοπήσει και βγει εκτός του ΕΕ. Δεν είναι να φύγουμε άρον - άρον με δική μας πρωτοβουλία εδώ και τώρα για να διευκολίνουμε τις επιδιώξεις τους.

      Διαγραφή
  16. Ρε παιδια αφου τα λεει πεντακαθαρα ο ιδιος ο Τσιπρας ( συνεντευξη στο Βημα )...
    <>
    <>
    Τωρα τι σχεση εχει ο μακαριτης ο Κευνς με την μαρξιστικη Αριστερα...την ιδια που εχει και ο ΣΥΡΙΖΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αν ο Α. Αλαβάνος αυτό: Δυναμική της ανεργίας, χρηματοδότηση του εξωτερικού τομέα, και αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας. θεωρεί επιστήμη που συμβάλει στην διαμόρφωση της πολιτικής της Αριστεράς, τότε καλύτερα να συμβουλευτεί κανένα αστρολόγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Προβόπουλος αν είχε αξιοποιήσει τέτοιους επιστήμονες όπως ο Μαριόλης, σίγουρα τα πράγματα για την εθνική μας οικονομία θα ήταν διαφορετικά!

      Διαγραφή
  18. "Εχασα το χρόνο μου για να διαβάσω
    τα ποιήματά σου, κι΄ αυτά με αποκοίμησαν"
    Ντ. Χριστιανόπουλος.
    Κάτι αντίστοιχο ένιωσα με τις περισσότερες θέσεις, σχόλια, κατάρες, βωμολοχίες εναντίον εαυτών και αλλήλων.
    Αρχίζει να προβάλλει ο νεο-πρασινοφρουρισμός.
    Επικίνδυνα.
    "Εν τω μεταξύ το καράβι ταξιδεύει.."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. - Το καράβι του ΣΥΡΙΖΑ πράγματι ταξιδεύει, όχι τόσο από την επιδεξιότητα των καπεταναίων του, αλλά από τον ούριο άνεμο της λαϊκής αγανάκτησης που φουσκώνει τα πανιά του…

      - Κάποια άλλα έχουν πέσει σε ξέρες, γιατί οι καπετάνιοι τους αντί να κοιτάζουν προς την πλώρη τους κοίταζαν πίσω προς την πρύμνη. Μένουν κολλημένα στο παρελθόν και βλέπουν τα φαντάσματα των «πρασινοφρουρών» να τους απειλούν…

      - Μερικά άλλα έβαλαν για καπετάνιο τους την «δραχμή» και ξεκίνησαν για την «αντικαπιταλιστική εκστρατεία». Βρίσκονται εγκλωβισμένα μεταξύ της «Σκύλας» και της «Χάρυβδης» των ενδοκαπιταλιστικών αντιθέσεων, γιατί διάλεξαν να ακολουθήσουν πορείες που περνάνε μέσα από τις συμπληγάδες της κρατικής διαχείρισης.

      Διαγραφή

    2. "τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους κώλους"...

      Διαγραφή
  19. Δυστυχως δεν προβαλει μονο ο νεο-πρασινοφρουρισμος αλλα και ο νεο-σταλινισμος.Πολλα απο τα σχολια θυμιζουν κκε στη χειροτερη περιοδο του οταν ηταν η κυριαρχη δυναμη της αριστερας.Θελω να πιστευω-ελπιζω οτι αυτοι οι σχολιαστες δεν ειναι αντιπροσωπευτικο δειγμα των συριζαιων.Γιατι αν ειναι αλοιμονο στην αριστερα και στο κινημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Έλα τώρα,

    έγινες και κυριλέ φρικιό και μιλάς για πρσσινοφρουρούς, για σταλινικούς και για καλούς τρόπους, επειδή κάποιοι δεν ανέχονται τις παπάρες που λένε και γράφουν κάποιοι ξεγάνωτοι ντενεκέδες της Αριστεράς (και δυστυχώς τέτοιοι υπάρχουν πολλοί!), οι οποίοι προβάλλονται ως "επιστήμονες", "έμπειρα στελέχη" και άλλα παρόμοια...

    Και μην ξεχνάς ότι η επίκληση της ηθικής είναι δήλωση αδυναμίας για να απαντήσεις πολιτικά. Μετά την ηθική, το επόμενο βήμα είναι ψυχανάλυση και το τελικό τα ψυχιατρεία και τα γκούλαγκ!




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τα πράγματα είναι απλά .

    Ουσία της αριστερής πολιτικής είναι η ανάλυση της ταξικής συμμαχίας και στρατηγικής του αντιπάλου και η χάραξη της ανταγωνιστικής γραμμής από την αριστερά.

    Ουσία της γραμμής του λόμπι του ευρώ (δανειστές , αστική τάξη ,τρόικες ) είναι η διαχείριση της κρίσης με αλλεπάλληλα κύματα εσωτερικής υποτίμησης και χρεοκοπίας εντός του ευρώ δηλαδή η πολιτική του σκληρού χρήματος σαν μοχλός για την ασιατικοποίηση .

    Μόλις αυτό δεν προχωράει πλέον (πχ σκαλώνει η εσωτερική υποτίμηση , βγαίνει εκτός ελέγχου λόγω Ισπανίας η κρίση του ευρώ, διαλύεται το ευρώ κλπ ) θα παίξουν και άλλα σενάρια .

    Το πρόβλημα είναι όταν έχεις μια αριστερά που σου λέει ότι θα πάρω το όπλο του αντιπάλου , δηλαδή το ευρώ και θα το γυρίσω μπούμερανγκ και θα κάνω από το μνημόνιο νο 3 του Τσίπρα και του Σταθάκη μέχρι την πανευρωπαϊκή αντικαπιταλιστική επανάσταση.

    Και επειδή βασικά ο ΣΥΡΙΖΑ (πλειοψηφικά ) εννοεί το πρώτο βγαίνει στην ΔΕΘ , απευθύνεται στο έθνος και όχι στους εργαζομένους, δεν μιλάει ως αριστερά για τον σοσιαλισμό αλλά ως δημοκρατική παράταξη για την σταθερότητα, αναγνωρίζει την τρόικα ( Ράιχενμπαχ ) και πόσα άλλα.

    Το θέμα τώρα είναι οι φωνές της αριστεράς που συμφωνούν με την συγκρότηση του κοινωνικού και πολιτικού υποκειμένου σε μια ταξικά, τακτικά προγραμματικά και στρατηγικά γραμμή απέναντι στου αστισμού να οργανώσουν αυτόν ακριβώς τον διάλογο μέσα στον λαό και την αριστερά , ούτως ώστε σε ένα κλίμα παλαικής κινητοποίησης και οργάνωσης η εκλογική νίκη της αριστεράς να μην αφήνει περιθώρια στους Καψήδες να μοιράζουν συγχαρητήρια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βαγγέλη,

      αφιερεωμένο εξαιρετικά το video με τον Γιάννη Δραγασάκη, που μιλάει για το πρόγραμμα της Αριστεράς και ιδιαίτερα το κομμάτι που αναφέρεται στην «Κριτική του προγράμματος της Γκότα»...

      Διαγραφή
    2. Ομιλία Δραγασάκη ή πως να μετατρέψετε τον Μαρξ από επαναστάτη σε φιλελεύθερο οπορτουνιστή της πεντάρας.

      1. Τα "άμεσα" μέτρα του Κομμουνιστικού Μανιφέστου, μέτρα που λαμβάνονται κατά τον Μαρξ αφού έχει γίνει το "πρώτο βήμα στην εργατική επανάσταση" ("η ανύψωση του προλεταριάτου σε κυρίαρχη τάξη, η κατάκτηση της δημοκρατίας", δηλ. η δικτατορία του προλεταριάτου) μετατρέπονται από τον Δραγασάκη σε μέτρα που θα λάβει μια "αριστερή κυβέρνηση" χωρίς επανάσταση και πάρσιμο της κρατικής εξουσίας.

      2. Το κράτος, κατά Δραγασάκη, αποτελεί ένα αταξικό κατασκεύασμα στο οποίο μπορούν προφανώς να μπαινοβγαίνουν "αριστεροί" ή "νεοφιλελεύθεροι" κυβερνήτες. Καμμία φυσικά αναφορά στην ανάγκη (που διαπίστωσε φυσικά ο ίδιος ο Μαρξ) γιά τσάκισμα του αστικού κράτους. Αντίθετα, ο Δραγασάκης εμφανίζεται να ειρωνεύεται την ανάγκη κατάκτησης της πολιτικής εξουσίας προκειμένου να οικοδομηθεί η σοσιαλιστική κοινωνία (με τα λεγόμενα του περί "υπαρκτού σοσιαλισμού"). Θεωρητικές αρλούμπες φυσικά, γι' αυτό και διαχέεται μια θολούρα στα σημεία αυτά της ομιλίας, προκειμένου να κρυφτεί η αντίληψη για μεταρρύθμιση του αστικού κράτους.

      3. Ο "υπέρμαχος" του Κομμουνιστικού Μανιφέστου Δραγασάκης δε λέει κουβέντα για το βασικό ζήτημα που θέτει ο Μαρξ ως προϋπόθεση των "άμεσων" μέτρων: τις "δεσποτικές επεμβάσεις στο δικαίωμα της ιδιοκτησίας". Δεν είναι εξάλλου καιρός για τέτοια....το νέο πολιτικό πουλέν πλασάρεται σήμερα στα αστικά σαλόνια.

      Πέτρος

      Διαγραφή
    3. Εδώ ο κόσμος αγωνίζεται για να μην του πάρει την "ιδιοκτησία" το κεφάλαιο και οι τράπεζες και συ αναφέρεσαι στην "κατάργησή" της; Το κίνημα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ", οι αντιδράσεις για τα χαράτσια και το φόρους, το κίνημα της "κερατέας", ο αγώνας των χαλυβουργών και τόσα άλλα κινήματα που σημάδεψαν την προηγούμενη περίοδο είχαν σαν στόχο την κατάργηση της "ατομικής ιδιοκτησίας";

      Μάλλον δεν έχεις πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει και γιατί κινητοποιείται ο κόσμος! Αν νομίζεις πως είμαστε στα πρόθυρα της "σοσιαλιστικής επανάστασης" μάλλον βρίσκεσαι σε βαθύ ύπνο και ονειρεύεσαι!...

      Ο ΣΥΡΙΖΑ από "αριστεροσύνη" μάλλον είναι πιο μπροστά από το κίνημα. Και η αριστεροσύνη δεν μετριέται από τα συνθήματα και από πόσο καποιος φωνάζει ενάντια στην ΕΕ και το ευρώ, αλλά από ποιά είναι τα πραγματικά του κίνητρα που κινητοποιείται και αντιδρά και κυρίως από το πόσο οι προτάσεις και τα οράματά του έρχονται σε σύγκρουση με τον αστισμό, αλλά και τροποποιούν τον κοινωνικό συσχετισμό προς όφελος του κόσμου της εργασίας.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμε της 1:06

      Τρία πουλάκια κάθονταν η απάντηση σου. Εγώ δεν μιλάω για τις εργατικές και λαϊκές αντιδράσεις του προηγούμενου διαστήματος και τα αιτήματα υπεράσπισης των κατακτήσεων και αντίστασης στα μέτρα που έβαζαν. Μιλάω για τη διαστρέβλωση του Μαρξισμού από τον Δραγασάκη και την προσπάθεια χρησιμοποίησης του Μαρξ για να στηριχτεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για "αριστερή κυβέρνηση".

      Τώρα για το αν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ "έρχονται σε σύγκρουση με τον αστισμό" (αυτό το φασούλι ο αστισμός τώρα τι είναι;) και για το αν "τροποποιούν τον κοινωνικό συσχετισμό προς όφελος του κόσμου της εργασίας" (είπαμε όχι ξύλινη ορολογία - όχι εργατική τάξη), βρες κάποιν μιας άλλης συνιστώσας να αντιπαρατεθείτε, γιατί εγώ το βρίσκω τουλάχιστον κωμικό αυτό που λες.

      Πέτρος

      Διαγραφή
  22. ξεγάνωτοι τενεκέδες...

    κουίζ:ποιός το είχε πει αυτό;πότε;και για ποιούς;

    βοηθώ, το πότε είναι την περίοδο της δίκης του Ανδρέα στο Ειδικό Δικαστήριο και η δήλωση έγινε στο αλήστου μνήμης Κανάλι 29...

    γλώσσα λανθάνουσα...Πες μας πάλι φίλε τίποτα διασκεδαστικό που κάποια πράγματα μας θυμίζουν τόσο (μα τόσο...) πρασινοφρουρούς.

    Κατάντια και απογοήτευση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "ερυθροφουροι" φίλε μου,
      ερυθροφουροι!

      Έχεις ακουστά για την "συμμορία των 4"; Οι
      "πρασινοφρουροί" μπροστά τους είναι αγγελούδια!
      Έχουν να δουν πολλά τα μάτια μας ακόμα. Δεν σέβονται τίποτα, ξεφτιλίζουν τους τιμημένους ηγέτες μας, τα επαγγελματικά μας στελέχη, τους άξιους επιστήμονες του διαλεκτικού υλισμού!

      Τι περιμένεις από “μαοϊκούς”;

      Σε λίγο τους βλέπω να ρίχνουν και γιαούρτια...

      Θα πρέπει να οργανωθούμε, να επιβάλουμε την τάξη στις γραμμές μας!

      Διαγραφή
  23. "Αργά το απόγευμα η τρόικα με μεγάλη καθυστέρηση συνάντησε τον κ. Μανιτάκη επιμένοντας να ξεκινήσουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων κυρίως ως ένα μήνυμα ότι η κυβέρνηση μπορεί να το κάνει"
    Δηλαδή δεν μας αρκεί αυτό για ξεσηκωθούμε;
    Να μπαινοβγαίνουν οι τροΙκανοί στη χώρα μας και μεις κλεισμένοι στα αμφιθέατρα να συζητάμε;.... Και να συζητάαααααααααμε συνέχεια, αυτοδιαιρούμενοι διαρκώς; Στην πλατεία είναι η ζωή! Εκεί είναι ο καθαρός αέρας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η πρωτοπορία της πρωτοπορίας!16 Οκτωβρίου 2012 στις 12:54 μ.μ.

    Ενώ ο Α.Αλαβάνος προσεγγίζει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΝΑΡ στρέφεται προς το ΚΚΕ καλεί σε ιντερνετική σύγκλιση του, μιας και στο μαζικό κίνημα αυτό δεν είναι κατορθωτό!...

    Φαίνεται πως ο "τρίτος πόλος" της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πάει για διάλυση, αφού οι μισοί προσβέπουν προς ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι στο ΚΚΕ...

    Περισσότερα εδώ:
    Πρόταση ΚΚΕ: Κατάργηση μνημονίων, νόμων και συμβάσεων

    και εδώ:
    Ενώνει την Αριστερά η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση μνημονίων



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ΝΑΡ σε παλιότερα δημοσιεύματά του είχε χαρακτηρίσει τον Αλαβάνο "μεγαλοαστό πολιτικό" και "παράγοντα" της Αριστεράς και ότι με τέτοιους τύπους δεν "συνδιαλέγεται", γιαυτό και είχε αποφύγει κάθε δημόσια εμφάνιση μαζί του. Γιαυτό και αντιστάθηκε στην κοινή κάθοδο των εκλογών με το ΜΑΑ στις εκλογές του Μάη και του Ιούνη.

      Σήμερα που ο Αλαβάνος προσεταιρίστηκε τις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λόγω των εσωτερικών πιέσεων στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει κάνει τακτική υποχώρηση και δεν μπορεί να αρνηθεί τον «διάλογο» μαζί του. Όμως, ενώ ένα κομμάτι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ διάκειται ευνοϊκά προς τον ΣΥΡΙΖΑ (πράγμα που φάνηκε και στις τελευταίες εκλογές με διαρροή ψήφων προς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ), ένα άλλο (με πρώτους και καλύτερους τους ΝΑΡίτες) προσανατολίζεται προς το ΚΚΕ, παρόλες τις ροχάλες που δέχεται.

      Αυτοί οι αποκλίνοντες πολιτικοί προσανατολισμοί ουσιαστικά εντείνουν την κατάσταση φθοράς και διάλυσης της ΑΝΤΑΡΥΑ.

      Διαγραφή
    2. Αν νομίζεις ότι με αυτό τον τρόπο βγάζεις συμπεράσματα για τις γραμμές μέσα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ μάλλον δεν έχεις τα κριτήρια της αριστερής πολιτικής σύμφωνα με το πως επιδρά μέσα στην ταξική σύγκρουση ,εν προκειμένω μέσα στην αντιπαράθεση εργαζομένων + νεολαίας με το μνημονικό ευρώδουλο κοινωνικό + πολιτικό μπλοκ.

      Το ΚΚΕ κάτω από την πίεση της εκλογικής του κατάρρευσης πήρε μια πρωτοβουλία πλατιάς απεύθυνσης στον λαό , άρα και στην αριστερά άσχετα από τις προθέσεις της ηγεσίας του ΚΚΕ και τις προθέσεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ που τώρα τελευταία πείστηκε ότι αριστερά δεν υπάρχει και για αυτό δεν την ακούς ποτέ από τον Τσίπρα .

      Η πρωτοβουλία είναι πάνω στην ελάχιστη αντιμνημονιακή προϋπόθεση δηλαδή κατάργηση των μνημονίων , δηλαδή κατάργηση των όρων των δανειακών , άρα και της δανειακής μιας και διαπραγμάτευση άλλων όρων είναι διαπραγμάτευση για άλλο μνημόνιο.

      Μην είσαι λοιπόν τόσο σίγουρος ότι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είμαστε μισοί μισοί ως προς το που θα " τρουπώσουμε " που έλεγε και ο Βουτσάς σε μια ταινία .Δεν μας έλειψαν δα και οι ευκαιρίες ... Τεχνογνωσία υπάρχει σε τελευταία ανάλυση , και όχι απαραίτητα σε όλους όσους μπήκαν στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά σε αυτούς που από εντός εκτός ΣΥΡΙΖΑ το 2009 σήμερα καταγγέλλουν σαν προβοκατόρικες τις αφίσες τους και είναι και τα πρωτοπαλίκαρα της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης ( της αριστεράς ντε , όχι του ΓΑΠ , πως κάνω έτσι ??? )

      ΥΓ όποιος μυγιαστεί καλό είναι να μην απαντήσει , θα καρφωθεί ,αν η περιγραφή μου δεν αντιστοιχεί σε κανέναν αφήστε με να εκτεθώ σε κάθε αναγνώστη ...

      Διαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ