ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Δήλωση μελών και στελεχών του ΚΚΕ



Στο blog “Νέα Σπορά” δίνεται στην δημοσιότητα μετά από δύο ακριβώς μήνες από την σύνταξή του, το 3ο πολιτικό κείμενο της εσωτερικής αντιπολίτευσης του ΚΚΕ  με την υπογραφή "μέλη και στελέχη του ΚΚΕ" και θέμα: “ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ 6ης ΤΟΥ ΜΑΗ ΚΑΙ ΤΗΣ 17ης ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ”. Διαλέξαμε και αναδημοσιεύουμε μερικά χαρακτηριστικά σημεία αντιπροσωπευτικά της πολιτικής ταυτότητας της “Νέας Σποράς”, με δικές υπογραμμήσεις και αρίθμιση:

1.Απόλυτης προτεραιότητας πολιτικό ζήτημα είναι η αλλαγή της στάσης του Κόμματος μέσα στο εργατικό κίνημα. Πρέπει να δοθεί άμεση και πρακτική κατεύθυνση ώστε να υπάρξει στροφή στην εργατική δουλειά στα σωματεία, στους συλλόγους και τις ομοσπονδίες, στους τόπους δουλειάς και στις συνοικίες, στους Δήμους. Να αποκατασταθεί η ενότητα δράσης του εργατικού κινήματος από τα κάτω και με προσπάθειες από τα πάνω, με βάση τη δράση των εργαζομένων στα σωματεία και στις ομοσπονδίες.
2. Η ηγεσία του Κόμματος επικέντρωσε όλη την προεκλογική μάχη και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις σχεδόν ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ. Πέρα από το γεγονός ότι η στάση της ηγεσίας απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ δεν έπειθε με την επιχειρηματολογία της, ότι προκαλούσε συμπαθή αισθήματα που ευνοούσαν το ΣΥΡΙΖΑ, η έλλειψη, όμως, προβολής και υποστήριξης της πρότασης του 15ου Συνεδρίου στάθηκε η πραγματική αιτία που δεν κατέστη δυνατόν να αναχαιτιστεί η δημιουργία εκλογικού ρεύματος υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, που επέτρεψε, τελικά, στο ΣΥΡΙΖΑ να καρπωθεί την πλατιά δυσαρέσκεια των εργαζομένων και του ελληνικού λαού, δυσαρέσκεια που βασιζόταν σε πολύ μεγάλο βαθμό στην ωρίμανση μέσα στη συνείδηση του ελληνικού λαού των πάγιων θέσεων του ΚΚΕ.
3.Η στάση αυτή της ηγεσίας του Κόμματος, ουσιαστικά, είναι η ίδια μ’ αυτήν που κράτησε απέναντι σε τμήματα των εργαζομένων και των μικροαστικών στρωμάτων, που κινητοποιούνταν την τελευταία διετία, στρέφοντάς τους την πλάτη και φτάνοντας μέχρι και την ανοιχτή καταγγελίας τους. 
4. Η ηγεσία του Κόμματος υποτίμησε και απαξίωσε ανεπανόρθωτα τα έντονα αντιμνημονιακά αισθήματα του ελληνικού λαού, που, ταυτόχρονα, εκφράζανε και μια γενικότερη άρνησή του ως προς την οικονομική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν μπόρεσε να συλλάβει τη σημασία τους, σε αντίθεση με τα κόμματα της άρχουσας τάξης, να τα αξιοποιήσει και να τα συνδυάσει με τη γενικότερη στάση του Κόμματος ως προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί ήταν εγκλωβισμένη στη θέση, που είχε αυθαίρετα διαμορφώσει, για αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση με σοσιαλιστική επανάσταση, θέση που στρέφεται ευθέως ενάντια στο Πρόγραμμα του Κόμματος και στις αποφάσεις του 15ου Συνεδρίου.


(ολόκληρη η δήλωση είναι εδώ: “νεα σπορά)

Υ.Γ.  Ο Ν. Μπογιόπουλος πάλι θα μιλήσει για προβοκάτορες, στον κύβο αυτή την φορά;

21 σχόλια :

  1. Δεν πάνε τα παιδιά στο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, να βρούνε την υγειά τους? Τα έχει σκάσει η τροτσκιστική ηγεσία του ΚΚΕ, με την ανευθυνότητα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από την εποχή που το Radical Desire μεταλάχτηκε σε lenin Reloaded και μετεγκαστάθηκε στο Περισσό, έγινε φερέφωνο του κόμματος της Κανέλλη και της Παπαρήγα. Αναμενόμενο λοιπόν να θεωρεί ότι η έκφραση διαφορετικής γνώμης εντός του ΚΚΕ ως έργο πρακτόρων και να επαναλαμβάνει την θέση του Ν. Μπογιόπουλου:

    Πολιτική ηθική μέλους και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ.
    Με τα δεοντολογικά κριτήρια του ιδίου, σύμφωνα με τα οποία έχει το δικαίωμα να αποφασίζει και να επαναλαμβάνει ως δεδομένο μόνος του ότι η "Νέα Σπορά" είναι "μέλη και στελέχη του ΚΚΕ" και άρα "εσωκομματική αντιπολίτευση", βεβαίως και είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, της ΕΥΠ, της CIA και της Μοσάντ.

    Αντί για απάντηση τους αφιερώνουμε το video εδώ Αλλαγή γραμμής στο "ΠΑΜΕ"! για να δουν με τα ίδια τους τα μάτια πως οι απόψεις της “νέας σποράς” έχουν ριζώσει μέσα στο κόμμα. Ας λάβουν λοιπόν τα μέτρα τους γιατί οι πράκτορες της της ΕΥΠ, της CIA και της Μοσάντ έχουν βάλει για τα καλά το χέρι τους στο κόμμα!

    Την ίδια δυστυχώς ανάλογη θέση απέναντι στην εσωτερική αντιπολίτευση του ΚΚΕ, έχει υιοθετήσει και η iska, παρουσιάζει μόνον την επίσημη γραμμή του Περισσού, όπως αυτή εκφωνείται από τον πρώτο την τάξη αγκιτάτορα κ. Ν. Μπογιόπουλο. Για αυτό τον λόγο, το μόνο δημοσίευμά της [εδώ] για την εσωτερική αντιπολίτευση στο ΚΚΕ αφορά μόνον ένα κείμενο του Ν. Μπογιόπουλου, το οποίο μας χαρακτηρίζει “προβοκάτορες στο τετράγωνο”!

    Φαίνεται ότι τόσα χρόνια που ο Π. Λαφαζάνης έκανε παρέα με τον Λ. Κύρκο, δεν έγινε καλός μαθητήτης του. Ότι διδάχτηκε απ' αυτόν το έμαθε μισό. Όταν λοιπόν ο Λ. Κύρκος έλεγε ότι “δεν πρέπει να επεμβαίνουμε στα εσωτερικά των αδελφών κομμάτων”, αναφερόταν στο ΚΚΣΕ που ανεβοκατέβαζε τις ηγεσίες του κόμματος και δεν μπορούσε να γίνει κανένας γραμματέας αν δεν έπαιρνε το χρίσμα από την Μόσχα. Δεν έλεγε ότι δεν θα πρέπει να εκφράζουμε την γνώμη μας για το κόμμα της Κανέλλη και της Παπαρήγα!

    Το γεγονός και μόνο από τον χώρο της iskra, της μη αναγνώρισης του προβλήματος της εσωτερικής δημοκρατίας στο ΚΚΕ  που αναγκάζει στελέχη και μέλη του ΚΚΕ να καταφεύγουν στην ανωνυμία και να κρύβονται για να εκφράζουν την κριτική τους προς την ηγεσία του κόμματος, είναι δηλωτικό των αντιλήψεων αλλά και των προθέσεων για το πως αντιλαμβάνονται την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ν. Μπογιόπουλος αρκείται να λέει κοινοτυπίες για πόσο κακός είναι ο καπιταλισμός και η ΕΕ. Εντάξει, αυτό το γνωρίζει ο καθένας πλέον και δεν χρειάζεται να το εμπεδώσουμε άλλο.

      Για το ΚΚΕ όμως και τον λαθεμένο δρόμο που ακολουθεί η ηγετική του ομάδα, τσιμουδιά!

      Ο τυχοδιωκτισμός του Αριστερού Ρεύματος που έχει ως πρώτη του πολιτική προτεραιότητα την συνεργασία με το ΚΚΕ, φαίνεται καθαρά πλέον που υποτιμά το ζήτημα της δημοκρατίας, τόσο στο ΚΚΕ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πήρε φαίνεται τίποτα χαμπάρι από το κίνημα των πλατειών!
      Πώς να συνεργαστείς με το ΚΚΕ όταν για το μαζικό κίνημα έχει την αντίληψη του οργανωτικού και πολιτικού ελέγχου;

      Διαγραφή
    2. Υστερόγραφο

      Και για να μην ξεχνάμε: Την εποχή που ο Π. Λαφαζάνης έκανε παρέα με τον Λ. Κύρκο, εμείς κάναμε παρέα με το ...ΚΚΕ.

      Διαγραφή
    3. Είσαστε προβοκάτορες στο "οκτάγωνο"... Και όταν ξυπνήσετε από τον ύπνο το βαρύ, μέσα από τον οποίο "βλέπετε" αυτά που επιμένετε να παρουσιάζετε ως "πραγματικότητα", τότε θα καταλάβετε, πως ο κ..λος σας ήταν ξέσκεπος...
      Οσο για το κόμμα της Κανέλλη και της Παπαρήγα, χωνέψτε το, είναι το τιμημένο ΚΚΕ και αυτό δεν αλλάζει με τίποτε... Χωνέψτε το, γιατί αυτογελοιποιείσθε...

      Διαγραφή
  3. Δεν κατάλαβα ρε παιδιά, με ποιο δικαίωμα συνδέετε τον Μπογιόπουλο με οποιοδήποτε ανώνυμο πολιτικό κείμενο της Νέας Σποράς? Εφόσον εκεί πέρα αναρτούνται ανώνυμα πολιτικά κείμενα (προφανώς μελών του ΚΚΕ, όπως μπορεί να κρίνει κανείς από το καθαρό περιεχόμενό τους) τι είδους μαγκιά είναι αυτή, το να έρχεται ο κάθε ένας και να πετάει αυθαίρετα ονόματα στελεχών του ΚΚΕ ως συμμετέχοντες στη Νέα Σπορά κτλ? Εσείς υποτίθεται κόπτεστε και "κατανοείτε" ότι η αντιπολίτευση στο ΚΚΕ, με τα σημερινά δεδομένα του, μόνο ανώνυμα μπορεί να γίνει. Για ποιο λόγο τότε μόλις βγει κάτι προς τα έξω τρέχετε με τέτοια αγωνία να κάνετε "αποκαλύψεις" ονομάτων? Κάτι βρωμάει εδώ πέρα μάγκες... Αλλιώς πρόκειται είτε για απύθμενη βλακεία είτε για αλητεία ολκής. Προσωπικά δεν ξέρω ούτε τι ευσταθεί ούτε τι όχι (και δε με νοιάζουν ως οπαδό του ΚΚΕ αυτές οι "αστυνομικές" λεπτομέρειες), αλλά αυτό το "κάρφωμα" ονομάτων από ανθρώπους, οι οποίοι υποτίθεται παρουσιάζουν με κατανόηση (αν όχι με συμπάθεια) την κριτική που γίνεται στην ηγεσία του ΚΚΕ, είναι ακατανόητο έως σοβαρά ύποπτο. Αν δεν είσαστε όντως προβοκάτορες και πρακτορίσκοι που σας λέει κι ο Μπογιόπουλος (ένος θεός ξέρει πώς στο διάολο τον συνδέετε με ό,τι κυκλοφορεί στο ίντερνετ!), τότε μόνο ένα πράγμα μένει να σας ρωτήσω: είσαστε τόσο ηλίθιοι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Την γνώμη μας για το Ν. Μπογιόπουλο την έχουμε γράψει εδώ:[ΕΔΩ]

      2. Έχουμε το δικαίωμα όμως να σχολιάζουμε κείμενά του που αναφέρονται στην "νέα σπορά" και να λέμε την γνώμη μας για τα συμπεράσματα που βγάζουμε απ' αυτά, όπως εδώ [ΕΔΩ]. Τουλάχιστον δεν έχουμε χούντα που να μας απαγορεύει να εκφράσουμε την θέση μας για αυτά που διαβάζουμε!

      3. Το γεγονός ότι ο Ν. Μπογιόπουλος (και η ίσκρα που αναδημοσιεύει τα σχόλιά του) που μας αποκαλεί προβοκάτορες, όπως αποκαλεί παρομοίως και τους συντρόφους του της 'Νεας Σποράς' δεν σε ενοχλεί καθόλου και δεν το σχολιάζεις!

      4. Αλητεία και απύθμενη βλακεία είτε για αλητεία ολκής είναι η δική σου στάση που αποδέχεσαι και υποθάπτεις αυτό το ασφαλίτικο καθεστώς που επικρατεί στο ΚΚΕ και δεν μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα τα μέλη του την γνώμη τους. Δεν ζούμε στον μεσαίωνα ούτε στα καθεστώτα του υπαρκτού κομμουνισμού, που όποιος έλεγε κάτι διαφορετικό τον έτρωγε το μαύρο σκοτάδι!

      5. Όποιος αποδέχεται αυτές τις καταστάσεις δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά. Πήγαινε να κάνεις παρέα με τους χρυσαυγήτες με τους οποίους έχει την ίδια άποψη για την δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου και πάψε να ασχολείσαι με την Αριστερά!

      Διαγραφή
    2. τι κάνει νιάου - νιάου στα κεραμίδια21 Σεπτεμβρίου 2012 στις 4:50 μ.μ.

      Μεγαλύτερο "κάρφωμα" για τον Ν. Μπογιόπουλο από αυτό που κάνει η ίσκρα δεν υπάρχει!

      Και ο πιο ανυποψίαστος αναρωτιέται τι σημαίνει άραγε η προνομιακή και αποκλειστική αναδημοσίευση όλων των κειμένων του. Δεν βάζουν τουλάχιστον και κανένα κείμενο του Μαϊλη,της Παπαρήγα, της Κανέλλη ή κάποιου άλλου στελέχους της ηγεσίας του ΚΚΕ για ξεκάρφωμα!...

      Διαγραφή
    3. Την πάτησε πάλι ο Παναγιώτης!

      Σε κουτσό άλογο ποντάρησε για να οικοδομήσει την ενότητα με το ΚΚΕ.

      Φορτώθηκε τον Μπογιόπουλο και τώρα τρίβει τα μάτια του με την "νέα σπορά" που φαίνεται πως είναι η μόνη ουσιαστική αντιπολίτευση το ΚΚΕ που έχει κάποια ευρύτερη απήχηση εντός του ΚΚΕ

      Διαγραφή
  4. Όταν κάνεις πολιτική με παραγοντιλίκια αυτά παθαίνεις! Αυτοί που νομίζουν ότι θα διεμβολίσουν το ΚΚΕ με τον παράγοντα Μπογιόπουλο, το μόνο που καταφέρνουν είναι να αυτοκαταναλώνονται σε αδιέξοδες καταστάσεις.

    Όμως, συμπληρώνοντας τον προηγούμενο(4.55μμ) θα υπενθυμίσω ότι και αρκετοί αντικαπιταλιστές την πάτησαν από τον Παναγιώτη, που περίμεναν να κάνουν κολεγιά και να κτίσουν το κόμμα της δραχμής! Είχαν ποντάρει και αυτοί σε κουτσό άλογο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΟΣ, δεν καταλαβαίνεις ότι μόνο κακό κάνεις στην υπόθεση, άμα την πιάνεις στα χέρια σου;
    Δεν καταλαβαίνεις ότι δίνεις τροφή στην ηγεσία του ΚΚΕ και σε όσους θέλουν η ηγεσία του ΚΚΕ να διατηρεί μια τέτοια τροτσκιστική πολιτική για να σπιλώνουν την προσπάθεια αυτών των ανθρώπων;
    Είσαι ένας "ανανεωτικός". Αυτό και μόνο "πιάνει" στα μέλη και μη του ΚΚΕ που τους γυρνάνε τα άντερα (δικαίως, κατ'εμέ) και με το που ακούνε τη λέξη αυτή, για να κλείσουν την πόρτα σε όσους έχου για "διαφημιστή" έναν "ανανεωτικό".
    Για αυτό, σε παρακαλώ, stay away, για να το πω και στα αρχαιοελληνικά (που λέει και ο Κασιδιάρης). Δεν συμβάλλεις στο να βρει το ΚΚΕ το δρόμο του.
    Αντιθέτως, δείχνεις ότι "τρέφεσαι" (δεν εννοώ χρηματικά-δεν είμαι καραγκιόζης να σε χαρακτηρίσω "πράκτορα") με κουτσομπολιό. Και είναι κρίμα και για σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά,
      αυτά τα θέματα δεν μπορούν να συζητιόνται μπροστά λαό, γιατί είναι καθυστερημένος και δεν τα αντιλαμβάνεται αλλά και διαβρωμένος από τον εχθρό!

      Μπορούν μόνον να τα συζητάνε πίσω από τις κουρτίνες οι μυημένοι και να τα χειρίζονται υπογείως, μόνον όσοι έχουν πάρει πιστοποιητικό πολιτικό φρονημάτων από τις υπηρεσίες ασφάλειας του κόμματος.

      Ποιό είναι το κουτσομπολιό; Τα σημεία που επιλέξαμε να δημοσιεύσουμε από το κείμενο της “νέας σποράς” και δείχνουν τις πολιτικές διαφωνίες με το ιερατείο του Περισσού;

      Αναρωτήθηκες ποτέ αν σκέφτεσαι σαν χαφιές σε εντεταλμένη υπηρεσία: Δεν ακούς τι σου λέει ο άλλος, απλά το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να τον φακελώσεις.

      Ψάχνεις να δεις γιατί το είπε, ποίος είναι, που αποβλέπει και τι κίνητρα έχει. Την ίδια στάση με τους χαφιέδες έχουν και όσοι δεν τους ενδιαφέρει η αλήθεια, αλλά αναζητούν τρόπους πως να πασάρουν τα ψέμματά τους, γιαυτό έχουν τις ίδιες κοινές πρακτικές.

      Όσο για τους ΚΚΕδες (όπως και συ), που τους γυρνάνε τα άντερα αν ακούνε ανανεωτικός, ΣΥΡΙΖΑ και άλλα παρόμοια χάρισμά σου! Και επειδή έχετε μεγάλη ανακατούρα, προσοχή, Να πάτε μην πάρετε όλα τα Malox, αφήστε και κανένα γιατί κάποιοι άλλοι αυτό το φθινόπωρο θα χρειαστούν για άλλη χρήση...

      Διαγραφή
    2. ΕΟΣ,

      κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις; Ο άνθρωπος σου λέει άσε τον Παναγιώτη - που τον θεωρούν “δικό” τους άνθρωπο - να τους πάει με το λάου λάου και να κάνει την δουλειά!

      Όσο για την στάση απέναντι στους “ανανεωτικούς”, έχουν το σύνδρομο του Ιζνογκούντ. Ανακατεύονται γιατί τους ζηλεύουν: Η τακτική που προτείνει απέναντι στο ΚΚΕ είναι η ίδια με του Κύρκου απέναντι στην χούντα του Παπαδόπουλου, που στήριζεται την φιλελευθερωποίηση του Μαρκεζίνη. Με το λάου λάου δεν θα έφερνε την δημοκρατία στη χώρα μας ο Κύρκος;

      Όμως τα αυταρχικά καθεστώτα και οι αυταρχικοί μηχανισμοί δεν εκδημοκρατίζονται, κάποια στιγμή καταρέουν από τις ίδιες τους τις αντιφάσεις. Αυτό έγινε και με την χούντα, αυτό έγινε και με τα καθεστώτα του υπαρκτού, αυτό θα γίνει και με το ΚΚΕ.

      Διαγραφή
  6. Από όλα αυτά, "συνάγεις" και αφήνεις να εννοηθεί ότι είμαι προσκείμενος στο ΚΚΕ, για αυτό μου λες "χάρισμά σας". Σε νοιάζει τι είμαι. Κάνεις,επομένως, ό,τι με κατηγορείς.
    Ε,λοιπόν, δεν είμαι ούτε μέλος στο ΚΚΕ ούτε ήμουν.
    Αυτό που βλέπω είναι απλώς ότι οι "ανανεωτικοί" έναντι του ΚΚΕ είναι πιο κομπλεξικοί από ό,τι το ΚΚΕ έναντί τους,γιατί ήταν πάντα οι λούζερς έναντί του.
    Ας αφήσουμε,όμως, αυτό.
    Ποιος σου είπε ότι είναι δικαίωμα καθενός να ασχολείται με τα εσωτερικά της αριστεράς; Λίγη ζημιά έκανε η ενασχόληση των "Νέων" το 1989-'91 με τα εσωτερικά του ΣΥΝ-ΚΚΕ;(ένα μπλογκ πέρσι έκανε αφιέρωμα-ξαναδες τα άρθρα).
    Αδιαφορεί μήπως ο ταξικός εχθρός;
    Βεβαίως, αυτός θα μπει μέσα στην αριστερά είτε ο διάλογός είναι δημόσιος είτε όχι.
    Αλλά, δεν εννοώ τους πράκτορες.
    Εννοώ ότι με το δημόσιο διάλογο όπως τον εννοείς εσύ-δηλαδή μέσω μπλογκ-δίνεται υπερβολικό βάρος σε απόψεις μικροαστικές σαν τις δικές σου, στις απόψεις των "ρητόρων" με τις ξυπνητζίδικες ατάκες, και ο πραγματικός -δηλαδή, συγκροτημένος,με αρχή,μέση και τέλος-διάλογος, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΚΑΤΙ,πάει αντικειμενικά πίσω.
    Δεν πρόκειται,λοιπόν,περί αυταρχικότητας και "υπαρκτού", Κρεμλίνου και άλλα ψυχροπολεμικά που εσείς (και οι κασιδιάρηδες) χρησιμοποιείτε.
    Πρόκειται περί Δημο-Κρατίας, δηλαδή περί οργανωμένης έκφρασης του λαού.
    Μόνο έτσι μπορεί να γίνει δουλειά και για το ΚΚΕ.
    Για αυτό και οι Νεοσπορίτες κάνουν μεν ανώνυμα τη δουλειά τους, αλλά την κάνουν στραμμένη προς το εσωτερικό του κόμματός τους, για να βοηθήσουν,δηλαδή, όσους ασπάζονται την άποψή τους και να την προωθήσουν ΕΝΤΟΣ των διαδικασιών του ΚΚΕ (το ίδιο και για τους προσκείμενους στο ΚΚΕ που υπάρχουν και για αυτούς συγκροτημένα "φίλτρα" ακρόασης της άποψής τους-ασχέτως αν τα "στελέχη" το παίζουν σκληροί).
    Αν εσύ τώρα μεταφράζεις τις τρέχουσες εσωτερικές συζητήσεις στο ΚΚΕ ως τη συνήθη "μουρμούρα" σε αστικά και μικροαστικά κόμματα μετά από ένα κακό εκλογικό αποτέλεσμα, ε, μόνο ζημιά κάνεις στην υπόθεση του να αναλάβει το ΚΚΕ το ρόλο του στο λαϊκό κίνημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. - Ποίος είναι τελικά ο κριτής που κρίνει τι κάνει λίγη ή πολύ ζημιά στο λαό ή στο κίνημα ή στο κόμμα;

      - Ποιός ελέγχει και διαχειρίζεται τα συγκροτημένα "φίλτρα" ακρόασης, το τι και το πως πρέπει να μαθαίνει ο λαός;

      Ας μην κοροϊδευόμαστε άλλο! Όλα αυτά που υποστηρίζεις δεν αποβλέπουν σε τίποτα άλλο από το να καθαγιάζουν την αυθεντία χρεοκοπημένων μηχανισμών.

      Όσο για τους αστούς μην ανησυχείς, δεν έχουν να φοβηθούν και πολλά πράγματα από το ΚΚΕ, στο βαθμό που οι πράξεις του και οι ενέργειές του είναι απόλυτα προβλέψιμες.

      Και αυτό συμβαίνει για δεν παράγει πολιτική γραμμή με βάση την ανάλυση της πολιτικής συγκυρίας, αλλά με βάση ιερές γραφές, απολιθωμένα προγράμματα και παγιωμένες πολιτικές πρακτικές που δεν έχουν αλλάξει στο παραμικρό από εδώ και δεκαετίες.

      Ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί φόβο στον αστισμό γιατί ακριβώς δεν είναι προβλέψιμος, όπως το ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και διάφορες άλλες ομάδες τις αριστεράς. Είναι ο ίδιος φόβος που τους προκαλεί μια εξέγερση, όπως ο ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ!

      Οι Ανανεωτικοί, όσο λούζερς και ξελούζερς να τους χαρακτηρίζεις, δεν μπορείς να κλείνεις τα μάτια στην ιστορία. Οι συνασπιστές, που θυμήθηκαν τώρα τα νιάτα τους στην ΚΝΕ, τόσα χρόνια ξεχνούν πως είχε στην γαλότσα ο Κύρκος, ο Κωνσταντόπουλος και διάφοροι άλλοι παρόμοιοι....




      Διαγραφή
  7. Ρε, ο Πάνος Κοσμάς κήρυξε την σοσιαλιστική επανάσταση και εσείς κάθεστε και ασχολείστε με την “νέα σπορά” και το ΚΚΕ!
    ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΔΕΘ: EΝΑ ΟΥΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ακριβός στα πίτουρα και φτηνός στ' αλεύρι" ο Πάνος Κοσμάς!

      Πριν αναφερθεί στα ζητήματα οικονομικής διαχείρισης του ελληνικού κράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ, μήπως θα έπρεπε να αναφερθεί στα "οικονομικά" του ΣΥΡΙΖΑ, για να καταλάβουμε και εμείς οι αδαείς, αν εκεί δεν αντιμετωπίζονται τα πράγματα εκεί ανάμεσα στις συνιστώσες με “γλώσσα καπιταλιστικής διαχείρισης”...

      Διαγραφή
  8. Πράγματι, κάποια λίστα με αποσπασμένους και άλλους προσληφθέντες θα δούμε;
    Μήπως ένας δημοκρατικός Σύριζα θα έπρεπε να τους ορίζει με εκλογές ή, έστω δημοσίως, όλους αυτούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλοι τής ΕΟΣ,


    Δεν θα μπω στην ουσία τής ανάρτησης. Χωρίς παρεξήγηση, το τσαρδί σας είναι μάλλον το πιο ακατάλληλο για σοβαρή συζήτηση που αφορά στο ΚΚΕ. Γιατί, με δεδομένο ότι πολύ θα θέλατε το ΚΚΕ να βάραγε διάλυση αύριο κιόλας, η ανάρτηση δεν έχει άλλα κίνητρα από τη δημιουργία μεγάλης αναταραχής σ' αυτό, όσο μπορείτε βέβαια, για να φτάσουμε στην υπέροχη κατάσταση της διάλυσης.

    Ούτε θα ασχοληθώ με το αν έχετε ή δεν έχετε πολιτική ηθική στη βάση τής λογικής τού Lenin Reloaded. Είναι μία λογική τύπου Σιδηρού Προσωπείου και μας ζορίζει λίγο...

    Αναρωτιέμαι όμως αν είναι όχι ηθικά, ας τα αφήσουμε αυτά τα "βαριά" απ' έξω, αλλά έστω δεοντολογικά σωστό ή στοιχειωδώς σοβαρό να διατυπώνετε την εκτίμηση πριν λίγο καιρό ότι ο Μπογιόπουλος(!!!) βρίσκεται πίσω από τη Νέα Σπορά και τώρα, που από το υστερόγραφο της ανάρτησης και μόνο φαίνεται ότι κι εσείς οι ίδιοι καταλάβατε πόσο ολοστρόγγυλη ανοησία ήταν μια τέτοια άποψη, δεν βγάζετε κιχ για την πατάτα σας. Όταν είχατε κάνει την ‘‘ανακάλυψη’’, σας είχαμε πει πως βλέπατε ό,τι θέλατε (δηλαδή, …πουλάκια!) και μας είχατε απαντήσει ότι εκτός από τη δική σας εκτίμηση, ακούγεται και από κουκουέδες περί Μπογιόπουλου και Νέας Σποράς. Τώρα τσιμουδιά; Γιατί παίδες; Τόσο ‘‘ντροπαλοί’’ είστε για τα παραμύθια τής Χαλιμάς που κατά καιρούς σάς κατεβαίνουν στο κάπως (αρκετά) πολιτικά θολωμένο μυαλό;

    Τέτοια συνηθίζονται στα Επιτελεία που θέλετε να κάψετε. Τι έγινε; Αποκτήσατε τις συνήθειές τους κι εσείς τής "αυτόνομης" και "αυτοθεσμισμένης" βάσης;;;

    Παίδες, σας βλέπουμε. Και (με το μπαρντόν) από πολιτική άποψη ...γελάμε!


    Τα λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1.[22 Ιουνίου 2012] -Στο κείμενο μας Στο internet οργανώνεται η εσωτερική αντιπολίτευση του ΚΚΕ... γράφαμε μια πληροφορία που την είχαμε ακούσει με τα ίδια μας τα αυτιά:

      Άτυπες διαδόσεις από κύκλους του ΚΚΕ υποστηρίζουν ότι πίσω από την κίνηση βρίσκεται ο Ν. Μπογιόπουλος. (τι έπρεπε να γράφουμε δηλαδή, οτι ο τέδε σ. από το ΚΚΕ μας είπε ότι συμβαίνει αυτό;)

      2.[24 Ιουνίου 2012] -Με το κείμενό μας:Ομολογεί ο Ν. Μπογιόπουλος την σχέση του με την "Νέα Σπορά"... στο οποίο απαντάμε σε κείμενο του Ν. Μπογιόπουλου που μας χαρακτήριζε προβοκάτορες, γιατί γράψαμε μια απολύτως έγκυρη πληροφορία για το τι λένε μερικοί συντρόφοι εναντίον του. Σε αυτό το κείμενο, ο Ν. Μπογιόπουλος αντι να βγει και να πει ότι τον προβοκάρουμε, τον ίδιο αυτοπροσώπως μας χαρακτηρίζει ως προβοκάτορες εναντίων "μελών και στελεχών του Κόμματος", δηλαδή της "Νέας σποράς" γιατί υπογράφει με αυτό τον τίτλο τα όλα κείμενά της και έχει πολιτιογραφηθεί έτσι. Για αυτή την στάση του γράφαμε:

      Ο κύριος Μπογιόπουλος προσπαθεί να υπερασπιστεί τους συντάκτες αυτού του κειμένου(της νέας σποράς) σύμφωνα με τα ιερατικά καθιερωμένα, αφού θεωρεί ιεροσυλία και πράξη βεβήλωσης την διακίνηση αυτού του κειμένου από άπιστους, και την χαρακτηρίζει προβοκάτσια εναντίον αυτών των "μελών και στελεχών του Κόμματος", διαχωριζόμενος από τον Περισσό που τους χαρακτηρίζει ως προβοκάτορες οι οποίοι κρύβονται πίσω από την ιντερνετική ανωνυμία και υπογράφουν κείμενα ως "μέλη και στελέχη του ΚΚΕ"

      (γιατί άραγε δεν γράφει ποιά είναι τα "μέλη και στελέχη του κόμματος" που προβοκάρουμε; Αν θεωρεί πως προβοκάρουμε γενικώς το ΚΚΕ και όλα τα μέλη του, θα έγραφε για προβοκάτσια ενάντια στο ΚΚΕ; Αν θεωρεί ότι προβοκάρουμε τον ίδιο θα έγραφε ότι τον προβοκάρουμε. Ποιά είναι λοιπόν αυτά τα "στελέχη και μέλη του κόμματος" πέρα από τον ίδιο που θεωρεί ότι προβοκάρουμε;)

      3. [27 Ιουνίου 2012] [εδώ] -Η δική μας θέση (που προκύπτει από στοιχειά και εκτιμήσεις) είναι ότι ο Ν. Μπογιόπουλος δεν έχει σχέση με την "ΝΕΑ ΣΠΟΡΑ". Ο Μπογιόπουλος δεν μπορεί να λειτουργήσει ως φραξιονιστής, γιατί του αρέσει να το παίζει "παράγοντας", να βγάζει τα βιβλία του στον Λιβάνη, να του δημοσιεύει άρθρα του η iskra και να παραμυθιάζει διάφορους πρώην κουκουέδες ότι υπάρχουν και αξιόλογοι παράγοντες το ΚΚΕ με τους "πάλι με χρόνια και καιρούς", θα συμπορευτούν μαζί...
      κλπ,κλπ

      Μετά από (3) τρείς μήνες λοιπόν επανέρχεστε στα ίδια! Δεν πειράζει, ότι έχει μπει στην κεφάλα σας, φαίνεται πως δεν βγαίνει με τίποτα!....

      Υ.Γ. Για την φιλότιμη προσπάθειά σας να "συμβουλέψετε" τον Α. Τσίπρα, σας αφιερώνουμε το βιντεάκι με τον τίτλο "ΣΥΡΙΖΑ μωρό μου" από εδώ: Τέχνη σε καιρούς κρίσης ΙΙ

      Διαγραφή
  10. "τα μαλώνεις, κλαίνε... "23 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:27 π.μ.

    ΕΟΣ,

    σου λένε τα συνασπιστάκια πως το blog σου είναι "πλέον ακατάλληλο για σοβαρή συζήτηση που αφορά στο ΚΚΕ" και κάθεσαι και τους απαντάς σοβαρά στις ψευτιές που γράφουν για να καλύψουν τις σχέσεις ίσκρας - Μπογιόπουλου;

    Δεν είναι και τόσο μαλάκες στον Περισσό να μην καταλαβαίνουν τι γίνεται με αυτό το παιχνιδάκι.

    Το κείμενο του Μπογιόπουλου που μιλάει για "προβοκάστια ενάντια σε μέλη και στελέχη του ΚΚΕ" είναι πούστικα γραμμένο για να έχει πολλές αναγνώσεις. Και πολύ καλά κάνατε και του την είπατε χοντρά!

    Υ.Γ. Βέβαια υπάρχει και μια μικρή περίπτωση επειδή έχει καβαλήσει το καλάμι, να αντιλαμβάνεται με τον όρο "μέλη και στελέχη του ΚΚΕ" την πολλαπλότητα του είναι Του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ