ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

30%, παλάτια στην άμμο...

Η κοινωνική πόλωση καταγράφεται στην νέα δημοσκόπηση της VPRC η οποία εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται 2 μονάδες της ΝΔ και να συγκεντρώνει το 30% και την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τρίτο κόμμα με 12%. Η ΝΔ παραμένει στο 28% ενώ το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 1/2 περίπου του ποσοστού της Χ.Α με 7,5%, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με 7%, το ΚΚΕ με 6% και η ΔΗΜΑΡ με 4%.

Σε μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση για αυτό το θέμα - που δημοσιεύτηκε στην ΕΠΟΧΗ πριν από την δημοσίευση της τελευταίας δημοσκόπησης - ο Π. Κοροβέσης γράφει:

Η ακροδεξιά στην Ελλάδα έχει βαθιές ρίζες και οι ιδέες της είναι διάχυτες σε όλη την κοινωνία άσχετα από την κομματική ένταξη. Π. χ. ο ρατσισμός, η ξενοφοβία σε διάφορους βαθμούς είναι στοιχείο της προσωπικότητας του Νεοέλληνα. Ο ατομικισμός και ο εγωκεντρισμός που συνοδεύεται από μια υποταγή σε μια ανώτερη και αδιαμφισβήτητη εξουσία, είναι θεμελιώδης αρχή του φασισμού. Χαρακτηριστική περίπτωση εκλεπτυσμένης φασιστικής προπαγάνδας είναι οι ταινίες του Κλιντ Ίστγουντ, όπου υπάρχει ένα ανώτερος ήρωας, που δρα πάντα μόνος, εκτός θεσμών, κοινωνίας, συλλογικότητας και θριαμβεύει χάρη στις ξεχωριστές του ικανότητες τιμωρώντας τους κακούς όπου και να βρίσκονται. Η δράση κοινωνικών δυνάμεων, η πάλη των τάξεων, είναι άγνωστη και ανύπαρκτη στις ταινίες του Ίστγουντ. Και όμως έχει φανατικούς θαυμαστές από την Αριστερά, που δεν χάνουν ταινία του.

ολόκληρο το κείμενο, εδώ: 27% παλάτια στην άμμο

3 σχόλια :

  1. Η Αριστερά της Κανέλη, του Καζάκη και του εθνικοπατριωτισμού άρχισε να γεύεται τους καρπούς της πολιτικής της. Ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν είχε σαφώς διαχωρισμένη γραμμή πλεύσης θα υποστεί και αυτός τις συνέπειες αν δεν αλλάξει γρήγορα στάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν η αριστερά φοβίσει τους συντηρητικούς αστούς νομίζετε οτι αυτό θα λειτουργήσει θετικά στην αποδυνάμωση των αστικών κομμάτων και της ΧΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν η αριστερά φοβίσει τους αστούς, τότε η νίκη είναι των αστικών κομμάτων και της ΧΑ. Αυτά τα παιχνίδια είναι επικίνδυνα και η αριστερά δεν ξέρει από όπλα. Ας παλέψει στην αρένα που κυριαρχεί και ήταν πάντα πρωταθλητής, στον πολιτισμό. Οι άλλοι να ζουν με τη ψευδαίσθηση ότι κυβερνούν, ενώ τα ινία κρατάς εσύ. Αν θέλουμε το καλό του λαού, διαφορετικά αν το θέμα είναι ποιος θα οριστεί υπουργός, τότε το παιχνίδι είναι χαμένο άλλη μια φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ