ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Μερικές σκέψεις για τα ρεύματα, τις τάσεις, τις φράξιες στον νέο ΣΥΡΙΖΑ.


Η απόφαση για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα ενιαίο πολιτικό φορέα είναι μια θετική εξέλιξη. Οι βασικές μας θέσεις για αυτό το ζήτημα, τις οποίες τις έχουμε αναπτύξει σε ένα παλαιότερο κείμενο μας, είναι καταγεγραμμένες εδώ: "Αναπαραγωγή ή μετασχηματισμός;" , γιαυτό δεν θα τις επαναλάβουμε. Επισημαίνουμε μόνον ότι αυτές οι απόψεις που πριν 3 χρόνια ήταν περιθωριακές στον ΣΥΡΙΖΑ και αντιμετωπίστηκαν με εχθρικό τρόπο από δυνάμεις του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και όχι μόνο, σήμερα βρίσκονται στο επίκεντρο των εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. 

Αυτή η αλλαγή δεν έγινε γιατί οι κομματικοί μηχανισμοί που συγκροτούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τον "διάλογο" και την πολιτική διαπάλη άλλαξαν άποψη για το ρόλο τους σε αυτό το πολιτικό μέτωπο. Οφείλεται στην "εισβολή" του λαϊκού παράγοντα στον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, εισβολή η οποία τον ανέδειξε στην πολιτική σκηνή ως αιχμή του δόρατος της ταξικής πάλης. Η αλλαγή προέκυψε κυρίως από την συναίσθηση της αδυναμίας να ανταποκριθούν σε αυτόν τον νέο ρόλο.

Για τα θέματα της μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ σε ενιαίο πολιτικό φορέα σκοπεύουμε να έχουμε αρκετές αναφορές το επόμενο χρονικό διάστημα. Σήμερα θα σταθούμε μόνον σε μερικές τομές και οριοθετήσεις σε σχέση με το παρελθόν που τις θεωρούμε απαραίτητες για αυτόν τον μετασχηματισμό. Ας αρχίσουμε από τα εύκολα.

Όλοι συμφωνούν ότι το όνομα ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα από τα λίγα πράγματα που θα πρέπει να διατηρηθούν στο νέο φορέα. Το όνομα του εκλογικού σχήματος ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ όμως δεν μπορεί να εκφράσει αυτή την μετεξέλιξη. Παραπέμπει στις γνωστές στην Αριστερά λογικές ονοματοδοσίας τύπου ΚΚΕ-ΜΛ. Στον νέο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζονται παύλες και τελείες για πρόσθετους προσδιορισμούς της ταυτότητάς του.

Όμως μπορεί να γίνει αυτό με την διατήρηση του ονόματος ΣΥΡΙΖΑ; Βεβαίως! Αλλάζοντας φύλο, με τον επαναπροσδιορισμό του πρώτου συνθετικού. Από "ΣΥνασπισμός της ΡΙΖοσπαστικής" Αριστεράς" μπορεί να γίνει "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς". Η αντικατάσταση της λέξης "ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ" από την λέξη "ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" εκτός των άλλων θα πρέπει να σηματοδοτήσει και το τέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ως κομματικού μηχανισμού, να σηματοδοτήσει την τομή και όχι  την συνέχεια με την γέννηση του νέου πολιτικού φορέα.

Σήμερα όλοι αναφέρονται ανεπίσημα και άτυπα στα αρνητικά χαρακτηριστικά που είχε και έχει η σύγκρουση των μηχανισμών, τόσο στον ΣΥΝασπισμό, όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως αυτές οι αναφορές δεν γίνονται δημόσια και δεν καταγράφονται στις επίσημες ανακοινώσεις των κομματικών μηχανισμών και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Γιατί να το κρύψωμε άλλοστε, η μικροπολιτική, ο παραγοντισμός και η διαμόρφωση μικροσυσχετισμών είναι φαινόμενα που δεν εξαλήφθηκαν αλλά αντίθετα εντάθηκαν την προεκλογική περίοδο.

Η νέα ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι ανοικτή στο "ΝΕΟ". Δεν μπορεί να μετασχηματιστεί με μια διευρυμένη αναπαραγωγή του "ΠΑΛΙΟΥ". Το πολιτικό στοίχημα στο εσωτερικό του θα κριθεί από την συγκρότηση νέων ομαδοποιήσεων και την δημιουργία νέων ρευμάτων σε ρήξη με τα υπάρχοντα. Αν δεν είναι ανοικτή σε νέες ιδέες, δεν γεννηθούν νέες δυνάμεις και δεν δοκιμαστούν νέες πολιτικές πρακτικές, είναι βέβαιο ότι θα αποτύχει πολιτικά.

Όμως, πιστεύουμε ότι οι υπαρκτές αντιπαλότητες και τα ζητήματα της ηγεμονίας μέσα στο νέο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα λυθούν μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες αν η συμμετοχή του λαϊκού παράγοντα δεν ενεργοποιηθεί στο εσωτερικό του. ¨Ηδη είναι φανερό ότι οι μηχανισμοί που αισθάνονται ότι περιθωριοποιούνται και χάνουν τα προνόμιά τους θα δώσουν τις μάχες τους με κάθε μέσο. Έχουμε τα πρώτα δείγματα γραφής. Κάποιοι τάχθηκαν φανερά κατά του μετασχηματισμού της ΣΥΡΙΖΑ σε εννιαίο πολιτικό οργανισμό. Κάποιοι άλλοι το κάνουν καλυμένα.

Η ΑΚΟΑ πράγματι είναι από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που είναι μπροστάρηδες στον αγώνα για μετεξέλιξη σε ένα ενιαίο πολιτικό φορέα. Όμως βλέπει τον ρόλο της σε αυτόν να επαναπροσδιορίζεται μέσα από την δραστηριοποίηση ομαδοποιήσεων που έρχονται από το παρελθόν. Γράφει στην τελευταία της ανακοίνωση: "Στη συ­νε­δρία­ση συ­ζη­τή­θη­κε, ε­πί­σης, η α­νά­γκη στε­νής συ­νεν­νό­η­σης και συ­νερ­γα­σίας με τις δυ­νά­μεις της Α­ΝΑ­ΣΑ, αλ­λά και με άλ­λες α­νέ­ντα­χτες ή και ορ­γα­νω­μέ­νες δυ­νά­μεις, που συ­γκλί­νουν σε βα­σι­κές αρ­χές σε αυ­τή την πο­ρεία". Ποιός άραγε γνωρίζει σήμερα τι ήταν και τι έκανε ΑΝΑΣΑ, εκτός από ένα μικρό στελεχικό δυναμικό του προηγούμενου ΣΥΡΙΖΑ;

Το Αριστερό Ρεύμα του ΣΥΝ, κάνει ένα βήμα παραπέρα. Προσπαθεί να ακυρώσει αυτόν τον μετασχηματισμό, επιλέγοντας στόχους που ανατρέπουν τον κεντρικό πολιτικό ρόλο που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ στην μετεκλογική πολιτική συγκυρία, προβάλλοντας  ως πρώτη προτεραιότητα το "μέτωπο της Αριστεράς" και άλλα αποτυχημένα παρόμοια. Οι πολιτικές ανασφάλειες του Π. Λαφαζάνη για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα νέα καθήκοντα του - τις οποίες και συμμεριζόμαστε, όπως τις συμμερίζεται και κάθε λογικός αριστερός - δεν μπορούν να καλυφθούν πίσω από της πλάτες του ΚΚΕ και κυρίως πίσω από αποτυχημένες και ανεπαρκείς πολιτικές στρατηγικές. Εξάλλου, είναι δεδομένο σήμερα ότι αυτή η ενότητα της Αριστεράς δεν μπορεί να προχωρήσει, όχι γιατί δεν την θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά γιατί δεν την επιθυμούν οι άλλες δυνάμεις της Αριστεράς (ΚΚΕ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Και αυτό, αν δεν το γνωρίζει ο Π. Λαφαζάνης, το γνωρίζει πρώτα απ' όλους ο απλός κόσμος της Αριστεράς. Γιαυτό και έδωσε την απάντηση του με την ψήφο τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Είναι προσβλητικό για όλον αυτόν τον κόσμο που στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, και ο οποίος έκανε τις υπερβάσεις του και άλλαξε ακόμα και κομματική ταυτότητα,  ο οποίος σήμερα συμμετέχει στις συνελεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και έρχεται να ενταχθεί στον νέο πολιτικό φορέα, να οδηγείται αρκετά βήματα πίσω,  με γραμμές τύπου: "αλλαγή δεν γίνεται χωρίς το ΚΚΕ". Το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να μας φτύσει...

Όλοι έχουν μια θέση στην νέα ΣΥΡΙΖΑ. Από την αριστερά  της δραχμής ως τους αντιεξουσιαστές και τους οπαδούς της αποανάπτυξης. Θέση δεν θα πρέπει να έχει η μικροπολιτική, ο παραγοντισμός και οι τακτικές των μικροηγεμονισμών, και κυρίως αυτοί που θεωρούν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μαζικό χώρο για να κάνουν την προπαγάνδα τους  και επιδιώκουν να ψαρεύουν σε "θολά νερά"  εξασφαλίζοντας μια καλή ψαριά για τα μαγαζάκια τους...

14 σχόλια :

  1. Για άλλη μια φορά υπερβάλλεις, τόσο στις κατηγορίες που εξαπολύεις (και παίρνει η μπάλα τους πάντες), όσο και στο εύρος των αλλαγών που επιθυμείς.
    Ούτε ο Θεωνάς έχει ίδια κίνητρα με τον κάθε Κοσμά, ούτε γίνεται να γράψεις μέλη σου την πολιτική επιρροή, γιατί είτε εκφυλίζεις τον όρο "μέλος", είτε δεν πετυχαίνεις το στόχο και απλώς πέφτεις από τα σύννεφα.
    Επίσης, νομίζεις πως με διοικητικές-τυπικές αποφάσεις, θα φύγει το χούι του παραγοντισμού, ασχέτως αν πράγματι, θα περιοριστεί, όταν "εισβάλλει" οι απλές μάζες του λαού και θα κοπεί ο βερμπαλισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Η ανάλυση των κινήτρων οδηγεί στην καλύτερη περίπτωση σε ψυχαναλυτικές προσεγγίσεις για την πολιτική και στην χειρότερη σε ασφαλήτικες. Ο κάθε Θεωνάς και Κοσμάς κρίνονται από τα λόγια τους και από τα έργα τους και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

      2. Το όρο "μέλος" τον έχουν εκφυλίσει πρώτα απ' όλα οι κομματικοί μηχανισμοί της αριστεράς, με τον τρόπο που λειτουργούν, που λαμβάνουν τις αποφάσεις και διαμορφώνουν την γραμμή τους. Η κομμουνιστική αριστερά τον έχει ξεφτιλίσει ακόμα πιο πολύ, με πρώτο και καλύτερο στο ΚΚΕ.

      3. Ποιός μίλησε για "δικοικητικές - τυπικές αποφάσεις"; Μάλλον δεν κατάλαβες αυτά που διάβασες...

      Διαγραφή
  2. το καράβι δεν χρειάζεται μόνον νέο πλήρωμα, αλλά και νέους καπετάνιους!22 Ιουλίου 2012 στις 2:48 μ.μ.

    Χωρίς να παραχωρηθεί χώρος ύπαρξης και ενεργού συμμετοχής στους νέους ανθρώπους (όχι μόνον ηλικιακά αλλά και πολιτικά) που δραστηριοποιούνται ή επαναδραστηριοποιούντια στον νέο ΣΥΡΙΖΑ η προσπάθεια είναι σίγουρο ότι θα χειραγωγηθεί από το στελεχικό των μηχανισμών, το οποίο επανειλημμένα έχει αποδειχθεί ανεπαρκές πολιτικά να ανίκανο να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις ανάγκες στις ανάγκες της πολιτικής συγκυρίας. Είναι αναγκαία η αλλαγή προσώπων: Με τα ίδιους καπεταναίους στο τιμόνι είναι σίγουρο ότι το πλοίο θα πέσει ξέρες!

    Το φθαρμένο στελεχικό δυναμικό θα πρέπει να μπει στην άκρη. Χρειάζεται μια νέα "πολιτιστική επανάσταση" στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την ανατροπή των αγκυλώσεων που παραμένουν ενεργές στο εσωτερικό του και των χρεοκοπημένων αντιλήψεων μιας αριστεράς που δεν έχει αντιληφθεί ακόμα τους λόγους της ήττας της αλλά και το μέγεθος της ανεπάρκειας των θεωρητικών εργαλείων της και συντηρείται με κατεψυγμένες τροφές από τον προηγούμενο αιώνα.

    Σήμερα επαληθεύεται ως ορθή η επιλογή του Αλέκου Αλαβάνου να αναδείξει τον Αλέξη Τσίπρα στην Αρχηγία του Συνασπισμού. Είναι κρίμα, ότι ο οραματιστής και πρωτεργάτης αυτών των αλλαγών να βρίσκεται σήμερα έξω από τις πολιτικές εξελίξεις αυτού του χώρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ηδη εντός του ΣΥΡΙΖΑ η πολιτική διαπάλη οξύνεται και θα πάρει ακόμη πιο έντονα χαρακτηριστικά την επόμενη περίοδο. Αν σταθούμε μόνον στα φαινόμενα της δημόσιας καταγραφής αυτής της διαπάλης και όχι στο πολιτικό κουτσομπολιό, γίνεται αντιληπτό ότι η ομάδα του Π. Λαφαζάνη που εκφράζεται δημόσια αυτόνομα μέσω της iskra, αν έχει πολιτικά ηττηθεί έχει διευρίνει την επιρροή της σε ένα κομμάτι νέων ψηφοφόρων του προέρχονται κυρίως από το ΠΑΣΟΚ μέσω κοινών ιδεολογημάτων που συγκροτούσαν την μεταπολιτευτική αριστερά ( περί εξάρτησης, παραγωγικής ανάπτυξης και άλλα παρόμοια). Ακριβώς αυτά τα ιδεολογήματα την εποχή την δεκαετία του 80 αποτέλεσαν την γέφυρα μέσω της οποίας ένα μεγάλο κομμάτι της κομμουνιστικής αριστεράς αφομοιώθηκε από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα, σήμερα λειτουργούν αντίστροφα.

    Επειδή λοιπόν σήμερα αυτά τα Ανδρεοπασοκικά/παλαιοοκουκουέδικα ιδεολογήματα αποτελούν κοινό τόπο για μια διευρυμένη εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, και η ομάδα του Α. Τσίπρα - παρά τις διαφορές της με τον Π. Λαφαζάνη και την ομάδα του - φροντίζει να τα προβάλει μέσα από την πολιτική της πρακτική.

    Από την άλλη ο κόσμος που στήριξε και συμμετείχε στο κίνημα της 25ης Μάη και οι νέες ιδέες για την "άμεση δημοκρατία" και άλλα στοιχεία που έφερε από τα κάτω, εκφράστηκε εκλογικά στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αναγκασμένος να παρέχει "πολιτική στέγη" σε αυτό το κίνημα αν δεν θέλει να ασκεί πολιτική με τους όρους την την ασκούσε ο συνασπισμός από την ίδρυση του μέχρι τις πρόσφατες εκλογές.

    Αυτές οι δύο τάσεις βρίσκονται σε σύγκρουση σήμερα εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Η πρώτη κυριαρχεί στα πολιτικά όργανα ενώ η δεύτερη απλά εκφράζεται και μόνο ως φυσική και όχι ως πολιτική "παρουσία" εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν κατορθώσει να συγκροτηθεί ως αυτοτελές πολιτικό ρεύμα εντός του, δεν πρόκειται να έχει καμία τύχη εκεί. Αυτό είναι ένα στοίχημα που θα κριθεί τον επόμενο καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από "ΣΥνασπισμός της ΡΙΖοσπαστικής" Αριστεράς" μπορεί να γίνει "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς".
    κ εστι οι ομαδουλες που περικυκλωσαν τον Συνασπισμο καποτε θα τον ..αποτελειωσουν .. ε ετσι ειναι αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ξεχνάς:

      1. ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι ήδη ένα ενιαίο κόμμα ! Ως τοιούτο κατέβηκε στις εκλογές.

      2. Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ είναι μια εξωκοινοβουλευτική πολιτική οργάνωση που είχε με το ζόρι 5000μέλη. Μήπως θυμάσαι πότε κατέβηκε για τελευταία φορά στις εκλογές ως κόμμα και τι ποσοστό είχε;

      Διαγραφή
  5. @ΕΟΣ
    Αν έχεις συμμετάσχει σε καμιά λαϊκή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ θα έχεις πάρει χαμπάρι ότι όσα νέα μέλη έρχονται ζητούν άμεσα έξοδο από την ευρωζώνη και το ευρώ. Αυτός είναι σήμερα ο φόβος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Οτι θα χάσουν τη μπάλα μέσα από τα πόδια τους γι' αυτό βάζουν τον Σταθάκη, τον Δραγασάκη και κάτι άλλους να συμμαζέψουν τα νέα μέλη με το κύρος του... στελέχους. Ακόμη και την περασμένη Πέμπτη σε σύσκεψη ενημέρωση του χρηματοπιστωτικού τομέα ίδρωνε και ξεϊδρωνε ο Σταθάκης όταν του την έπεσαν όλοι από κάτω για τις παπαριές που έλεγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. redteam,

    1. έκανες αίτηση εγγραφής στον ΣΥΡΙΖΑ, ή πηγαίνεις στις συνελεύσεις σαν σουλατραδόρος λικβινταριστής που λέει το γνωστό παραμυθάκι του;

    2. Στον ΣΥΡΙΖΑ χωράνε όλες οι απόψεις. Επίσης εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο της εξόδου της χώρας από το ευρώ και πια θα είναι πρέπει να είναι τα μέτρα για την προστασία του κόσμου της εργασίας σε αυτή την περίπτωση. Αυτοί που υποστηρίζουν ότι να βγει η χώρα από το ευρώ με δική της πρωτοβουλία ΕΔΩ & ΤΩΡΑ χωρίς μια πολιτική διαπραγμάτευσης είναι ελάχιστοι. Εξάλλου αυτό καταγράφηκε και στο εκλογικό αποτέλεσμα με το οποίο καταδικάστηκε η γραμμή της ΑΝΤΡΣΥΑ και του ΚΚΕ που προσεγγίζει προς τις δικές σου θέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Περίεργο, είχα την εντύπωση οτι στις εκλογές υπερψηφίστηκε η παραμονή στο ευρώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν η χώρα βγει απ'το ευρώ , θα είναι ακόμα πιο εξαρτημένη από την ΕΕ. Και χωρίς ευρω, πάλι μιά μορφή τρόικας θα έχουμε, μόνο που θα τους κοστίζει πολύ φτηνότερα. Και φυσικά θα ντιλάρουμε μαζύ τους με επαχθεστερους όρους, γιατί αυτοί καλώς ή κακώς είναι οι μεγαλύτεροι εμπορικοί μας εταίροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ καλή ανάλυση. Δυστυχώς μέτωπο της υπαρκτής Αριστεράς δεν μπορεί να γίνει. Ενα όνειρο ήταν που έσβησε. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει πλέον να αποβλέπει σε ένα Μέτωπο του λαού. Του λαού της αριστεράς και όχι μόνο. Για να λάβουν επιτέλους τα όνειρα εκδίκηση.
    Αυτά. Τίποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μπορεί να ονομαστεί: ΣΥΡΙΖΑ-ΜΛ όπου το ΜΛ θα σημαίνει "Μέτωπο Λαϊκό".

    Οι Συνασπισμένοι που θέλουν να διατηρήσουν το όνομα ΣΥΡΙΖΑ, στην πραγματικότητα θέλουν να διατηρήσουν το όνομα ΣΥΝασπιμός, το οποίο είναι και το πρώτο συνθετικό του ΣΥΡΙΖΑ. Να χάσουν την πρωτιά στο όνομα;

    Επομένως παραμένοντας η ονομασία ΣΥΡΙΖΑ( ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ Ριζοσπασπαστικής Αριστεράς) το μόνο που απομένει είναι ονοματολογίες του τύπου ΣΥΡΙΖΑ - ΜΛ, ΣΥΡΙΖΑ-ΨΛ και άλλα παρόμοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πέτυχε η εγχείρηση Μήτσο;25 Ιουλίου 2012 στις 12:02 π.μ.

      Άσε που είναι φαλλοκράτες και αν γίνει η ΣΥΡΙΖΑ όπως λέει και ο ΕΟΣ, θα το εκλάβουν ότι ευνουχίστηκε ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ και άλλαξε φύλο!

      Διαγραφή
  11. Όταν οι διάφοροι Σταθάκηδες της ηγεσίας ξεκαβαλήσουν το καλάμι,σταματήσουν για κανα-δυο μέρες να σκέφτονται πόσο τους χαϊδεύει το MEGA και καταλάβουν ότι δεν ψηφίσαμε ΣΥΡΙΖΑ για τις αυταπάτες που σπέρνουν για το ευρώ και την ΕΕ,θα είναι πολύ αργά.
    Ποιος σας είπε ότι το 27% ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ επειδή δέχεται τη δουλικότητα μερικών της ηγεσίας απέναντι στο ευρώ και την ΕΕ;
    Που τό'δατε αυτό γραμμένο;
    Εντολή κατάργησης του Μνημονίου και των Δανειακών πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ.Δεν πήρε εντολή να τα πουλήσει όλα για να μείνει στην ΟΝΕ.
    Άμα θέλαμε να δώσουμε τέτοια εντολή θα ψηφίζαμε Κουβέλη!
    Α,και να ξέρετε κάτι για να μην ξεγελιέστε.
    Το Βήμα δεν θα κάνει παραινέσεις και δεν θα σας προβάλλει για πολύ ακόμα.
    Αν δεν τα καταφέρετε σύντομα να ξεμπλέξετε με τις ριζοσπαστικές απόψεις και τους φορείς τους εντός του ΣΥΡΙΖΑ,όπως περιμένουν από σας να κάνετε,θα σταματήσουνε τα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη απ΄τον Ψυχάρη και θα ξαναρχίσει ο πόλεμος.
    Οι Ψυχάρηδες θέλουνε ανθρώπους να διεκπεραιώνουν τις δουλειές.Πασαλείμματα δεν ανέχεται.
    Και δυστυχώς για μερικούς,όπως φαίνεται απ'τις λαϊκές συνελεύσεις και τις συσκέψεις,μόνο για πασαλείμματα είναι ικανοί.Ούτε μια δεξιά στροφή της προκοπής δεν είναι σε θέση να κάνουνε.
    Α,να πω και κάτι τελευταίο.
    Μην κάνετε μερικοί το λάθος να ταυτίζετε τον Τσίπρα με μερικούς δεξιούς ή,στην καλύτερη,
    σοσιαλδημοκράτες που χώθηκαν στην ηγετική ομάδα.
    Ο Τσίπρας μπορεί να κάνει και μαλακίες (όπως έχει κάνει και πολλά σωστά),αλλά σαν τα μούτρα αυτών των κυρίων δεν είναι.
    Να το πω καθαρότερα.Όσο και να πάνε μερικοί της ηγετικής ομάδας να τον εγκλωβίσουν στην στρούγκα της διαχείρισης και της συναλλαγής με τη ντόπια διαπλοκή,στο τέλος θα πάνε για χόρτα.
    Να το ξέρετε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ