ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Αλ. Τσίπρας: Το 20% της βουλευτικής αποζημίωσης για τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης


"Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου, όλες τις δυνατότητες που μας δίνει ο κανονισμός της Βουλής για να ανταποκριθούμε στη λαϊκή επιθυμία για δικαιοσύνη.
Ταυτόχρονα, όμως, η κοινοβουλευτική ομάδα, θα πρέπει να δώσει πρώτη το παράδειγμα υποστήριξης της πολύ σημαντικής δουλειάς που οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στη κοινωνία για την υποστήριξη των δομών και των δικτύων αλληλεγγύης στους συμπολίτες μας που έχουν περισσότερο ανάγκη.
Για αυτό και σας προτείνω για συμβολικούς, αλλά και ουσιαστικούς λόγους ενίσχυσης να αποφασίσουμε ότι πέρα από το 20% της παρακράτησης της βουλευτικής αποζημίωσης υπέρ του κόμματος να εκχωρούμε κάθε μήνα και ένα επιπλέον 20% για την ενίσχυση των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης.
Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα και έξω από τη Βουλή θα αποτελέσουν τη φωνή όσων δεν έχουν φωνή και ασπίδα όσων βάλλονται βάναυσα από τη βαρβαρότητα του μνημονίου και έχουν άμεσα την ανάγκη της υποστήριξής και της αλληλεγγύης μας."

Το τελευταίο μέρος της ομιλίας του Α. Τσίπρα  στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Ολόκληρο το κείμενο   [εδώ].

6 σχόλια :

  1. Tα κόμματα δεν είναι φιλάνθρωπες κυρίες.
    Αν ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει περισσευούμενη τη βουλευτικη αποζημίωση, και εδώ θα συμφωνήσω, να ζητήσει επίσημα τη μείωσή της.

    Αυτές είναι φτηνές προτάσεις που ρίχνουν μύλο στις υποκριτικές παρόμοιες ενέργειες του Λάος και τωρινές της Χρυσής Αυγής.

    Δεν είναι αυτή η αποστολή των κομμάτων.
    Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Είδαμε την κατάντια αυτών με τις "ακριβές προτάσεις" και μας αρκεί!

      2. Εξάλλου, η δική σου πρόταση για να ζητήσει επίσημα τη μείωσή της βουλευτικής αποζημίωσης, το μόνο που έχει να προσφέρει είναι να βοηθήσει την πολιτική της κυβέρνησης και του Σαμαρά και τα σχέδια της τρόικας για περιορισμό των εξόδων του κράτους.

      3. Η πρόταση του Τσίπρα δεν απευθύνεται στο κράτος. Απευθύνεται στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και στο πως θα διαχειριστούν αυτή την αποζημίωση. Είναι σαφώς καλύτερα να πάνε αυτά τα λεφτά για κοινωνική αλληλεγγύη και όχι για κρατικές δαπάνες. Τόσο απλό είναι!

      4. Ένας από τους πιο βασικούς λόγους που το ΕΑΜ απόκτησε τεράστια κοινωνική γείωση ήταν το θέμα της κοινωνικής αλληλεγγύης.

      Το αν σήμερα αυτό δεν μπορεί να το κάνει η Αριστερά και το εκμεταλλεύεται ιδεολογικά η χρυσή αυγή αυτό ας το το σκεφτεί η Αριστερά. Η χρυσή αυγή δεν ενισχύει την λαϊκή αυτοργάνωση και τα δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης.

      Μόνο προπαγανδιστικά το εκμεταλλεύεται κάνοντας μερικές "παραδειγματικές ενέργειες", όπως οι "παραδειγματικές καταλήψεις των 5' λεπτών" που κάνει το ΚΚΕ σε δημόσια κτίρια...

      5. Μετά απ' αυτά σκέψου ποίος είναι πραγματικά υποκριτής, ποιός κάνει φτηνιάρικες σκέψεις και ποίος πουλάει ψεύτικη επαναστατικότητα.

      Διαγραφή
  2. Εξακολουθώ να επιμένω πως ο ΣΥΡΙΖΑ με τον τρόπο αυτό παίζει σε ξένο γήπεδο.
    Είναι εντελώς άλλο πράγμα να οργανώσει δίκτυα Αλληλεγγύης και άλλο πράγμα το να δίνουν οι βουλευτές μέρος του μισθού τους.
    Προσωπικά το βρίσκω ευτελέστατο.
    Έχω τη βεβαιότητα ότι είναι πολλοί αυτοί που αντιλαμβάνονται τι θέλω να πω.
    Ο βουλευτικός μισθος είναι πράγματι προκλητικός και πρέπει να μειωθεί.
    Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίρνει θέση ούτε στη μείωση κατά 12% του μισθού των Αρχιερέων.
    Ίσως διότι τους θεωρεί εν φιλανθρωπία αδελφούς ίσως για να μην ενισχύσει όπως είπες το κράτος, για το οποίο υποθέτω ότι ελπίζει να γονατίσει σύντομα.
    Λ.
    ΥΓ
    Ποτέ δεν πούλησα επαναστατικότητα.
    Σιχαίνομαι σχεδόν όλες τις επαναστάσεις και τους επαναστάτες που έχυσαν ποταμούς αίματος αθώων ανθρώπων και εγκαθίδρυσαν νέες τυραννίες στη θέση των παλιών.
    Οι μόνες επαναστασεις στις οποίες σταθερά πιστεύω είναι η επιστημονική Επανάσταση και η Επανάσταση των συνειδήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια και πιστεύεις στην "επιστημονική επανάσταση" καλό θα είναι να ενημερώνεσαι και με "επιστημονικό" τρόπο για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τα έργα και να μην εμπιστεύεσαι τις διαδόσεις και τις φήμες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βασικά, αν έχω καταλάβει καλά, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής παίρνουν αρκετά μικρότερο μισθό απ'αυτούς του Συριζα παρά το -40%.Βάλε κάτω τα νούμερα και θα το δείς. (Και μην ξεχάσεις τις επιτροπές)
    Φυσικά αυτό είναι απαράδεκτο. Συμφωνώ με τον προλαλησαντα ανώνυμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχεις καταλάβει τίποτα! Λοιπόν, οι βουλευτές της Αριστεράς παίρνουν διπλό μισθό από τους άλλους γιατί έχουν αυξημένα επιδόματα ανθυγιεινής εργασίας,και κάνουν κομπίνες με πλασματικές υπερωρίες και ψεύτικα οδοιπορικά!

      Διαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ