ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ο Γαβριάς των «Αθλίων» του Βίκτωρα Ουγκό, τι θα έκανε αν είχε κατέβει χθες στο Σύνταγμα;


Ο Γαβριάς των «Αθλίων» του Βίκτωρα Ουγκό, αν είχε κατέβει χθες στο Σύνταγμα, δεν θα ήταν στα κλειστά μπλοκ κομματικών νεολαιών, θα έκαιγε με την παρέα του τράπεζες και κινηματογράφους.
(απόσπασμα από ανακοίνωση του ΜΑΑ) 

Ολόκληρη η ανακοίνωση, εδώ:  

5 σχόλια :

  1. (αντιγραφή από την ιστοσελίδα του ΜΑΑ)

    Γιατί η Λώρη Κέζα, συντάκτρια του «Βήματος», θα έπρεπε επιτέλους να διαβάσει τους «Αθλίους» και να σταματήσει να τους θυμάται από τα «Κλασσικά Εικονογραφημένα» που της τα διάβαζε ο μπαμπάς της για να φάει την κρέμα της;


    Η κ. Λώρη Κέζα στο σημερινό Βήμα (14-2-2012) δημοσίευσε το παρακάτω άρθρο :

    "Οι παρανοήσεις του κ. Αλαβάνου"

    Τι θα έκανε η κυρία Μποβαρύ αν κατέβαινε στο Σύνταγμα με τους διαδηλωτές; Επειδή υπήρξε λυσσάρα, θα έκανε ομαδικό σεξ με τους κουκουλοφόρους. Μια τέτοια προσομοίωση θα έκανε ο κ. Αλαβάνος αν έπιανε στο στόμα του την ηρωίδα του Φλομπέρ.

    Μια ανάλογη υπέρβαση έκανε με άλλον κλασικό τίτλο, λέγοντας ότι «Ο Γαβριάς των “Αθλίων” του Βίκτωρος Ουγκώ, αν είχε κατέβει χθες στο Σύνταγμα, δεν θα ήταν στα κλειστά μπλοκ κομματικών νεολαιών, θα έκαιγε με την παρέα του τράπεζες και κινηματογράφους». Να επισημάνουμε κατ’ αρχάς ότι είναι πολύ χαριτωμένο να επικαλείται ο αρχηγός των ατάκτων έναν συντηρητικούλη συγγραφέα του 19ου αιώνα.

    Ο Ουγκώ δεν υπήρξε μπροστάρης των προοδευτικών δυνάμεων παρά το γεγονός ότι ήταν έντονα πολιτικοποιημένος. Προπάντων ήταν υπέρμαχος της μη-βίας. Και για να πετάξουμε ένα τσιτάτο, θα θυμηθούμε ότι έλεγε: «καμία περίσταση δεν επιτρέπει στο δίκαιο να εκχωρήσει τη θέση του στη βία και τον θυμό».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δεν κάνω λάθος ο μπαμπάς της Λώρης Κέζα ήταν υποψήφιος βουλευτής Κορινθίας της ΝΔ, τέλη δεκαετίας '70 αρχές '80. Το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν δεν κάνω κι εγώ λάθος, ο Αλαβάνος είναι ο τρίτος απ'το σόι του που έχει κάνει βουλευτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βασικά υπάρχουν 4 Αλαβάνοι πρώην βουλευτές:
    1 Κωνσταντίνος Αλαβάνος "παπούς", βουλευτής 1915-36 Φιλελεύθέροι, αντιπρόεδρος της βουλής
    2 Νικόλαος Αλαβάνος "πατέρας", βουλευτής 1974-78 ΕΔΗΚ
    3 Κωνσταντίνος Ν. Αλαβάνος "αδελφός", βουλευτής 1974-81 Νέες Δυνάμεις, γγ Υπ. Πολιτισμού, γεν διευθ ΕΤ1,διευθ του καναλιού της Βουλής (να μην συγχέεται με τον αδελφό του Γιάννη Ν. Αλαβάνο, πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος)
    4 Αλέκος Ν. Αλαβάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mήπως το παράκανε ο Αλέκος; Διάβασα ένα άρθρο στο σαιτ του Ροιδη και μου φαίνεται ότι το Μέτωπο ρετάρει με αυτήν την ανακοίνωση.
    Νίκος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ