ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Όταν η κοινωνία συντηρητικοποιείται, η αριστερά σιωπά...


Το δυνάμωμα των συντηρητικών ανακλαστικών της κοινωνίας σε περιόδους κρίσης καταγράφεται με φαινόμενα ανοχής συμπεριφορών και κοινωνικών πρακτικών ενάντια στο ότι είναι διαφορετικό και ξεφεύγει από τους μέσους όρους και τα κοινωνικά στερεότυπα. Το επόμενο βήμα αυτής της πορείας είναι η ενσωμάτωση ανάλογων κοινωνικών πρακτικών στους κρατικούς ιδεολογικούς μηχανισμούς. Ένα δείγμα είναι η παρακάτω διαφήμιση:

Δυστυχώς η Αριστερά έχει ερμητικά κλειστά τα μάτια απέναντι σε αυτή την κατάσταση. Και ενώ άλλες εποχές θα ήταν αναμενόμενη η εκφορά ενός καταγγελτικού λόγου, σήμερα η ενσωμάτωσή της στο εθνικοπατριωτικό τόξο έχει μειώσει και αμβλύνει τις αντιστάσεις της απέναντι στο κοινωνικό συντηρητισμό, ο οποίος αποτελεί το υπόβαθρο ενός διευρυμένου πολιτικού συντηρητισμού και την βάση ενσωμάτωσης και χειραγώγησης πλατιών κοινωνικών στρωμάτων από τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις του αστισμού.

Δημοσιεύουμε καταγγελία της HOMOphonia, για την παραπάνω διαφήμιση:
Το τελευταίο διάστημα μια διαφήμιση της εταιρείας 11 8 80 προσβάλλει βάναυσα μια μερίδα του πληθυσμού με διαφορετική σεξουαλική ταυτότητα. Η εταιρεία αυτή στις διαφημίσεις της αναπαράγει μια εικόνα του ομοφυλόφιλου άντρα, βγαλμένη από το παρελθόν, διαποτισμένη από τη ναφθαλίνη του λαϊκισμού της δεκαετίας του ‘60, αναπαράγοντας στερεότυπα, υποτιμώντας την όποια διαφορετικότητα, ανάγοντάς την σε αντικείμενο άξιο χλευασμού...
Πώς αλλιώς να εκλάβει κανείς την ερώτηση του άντρα του «πολλά βαρύ», βλέποντας έναν ομοφυλόφιλο «καρικατούρα»: «ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ;» ή ακόμα χειρότερα στην τελευταία εκδοχή της διαφήμισης να ακούγεται να λέει (sic)… «ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΖΩΟ...»!
Εμείς οι ομοφυλόφιλοι, γυναίκες και άντρες αυτής της χώρας, ίσοι μεταξύ ίσων, είμαστε αγανακτισμένοι και οργισμένοι με τη συγκεκριμένη διαφήμιση της εταιρείας, η οποία εδώ και χρόνια αναπαράγει μια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πλειονότητα των ομοφυλόφιλων, στιγματίζοντας και υποτιμώντας την όποια διαφορετικότητα. Και εδώ γεννάται ένα μεγάλο ερώτημα για το ίδιο το ΕΣΡ. Ποιός έδωσε την άδεια σε μια διαφήμιση που προσβάλει την αξιοπρέπεια και την ύπαρξη ανθρώπων με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό;

Και δεν έχουμε ακόμα εμείς οι ομοφυλόφιλοι-ες αυτής της χώρας ξεχάσει το πρόστιμο του ΕΣΡ σε συγκεκριμένο κανάλι, γιατί σε σήριαλ του εμφανίστηκαν 2 άντρες να φιλιούνται... Εύλογο είναι το συμπέρασμα πως το ΕΣΡ διακατέχεται από ομοφοβικές αντιλήψεις, ενστερνίζεται την προσβολή κάθε διαφορετικότητας και τηρεί το νόμο κατά τω δοκούν, κρίνοντας με δυο μέτρα και δυο σταθμά. Ένα φιλί μεταξύ 2 αντρών επιφέρει πρόστιμα, ενώ μια διαστρεβλωμένη εικόνα του ομοφυλόφιλου άντρα μπορεί για χρόνια να προβάλλεται από την ελληνική τηλεόραση, συμβάλλοντας στην εδραίωση μιας εικόνας για τους ομοφυλόφιλους στην κατηγορία των ΖΩΩΝ… και των ΦΡΟΥΤΩΝ. Αν αύριο αρχίσει μια όποια βία ενάντια σ’ αυτά τα «ζώα» και τα «φρούτα», την ευθύνη θα την έχει ποιος;
Αυτά τα - κατά τη διαφήμιση - ΖΩΑ και ΦΡΟΥΤΑ βρίσκονται παντού... στη Βουλή των Ελλήνων, στον πνευματικό και παραγωγικό κόσμο της χώρας, στις ένοπλες δυνάμεις, στα σώματα ασφαλείας, στον χώρο της υγείας, της παιδείας και της δικαιοσύνης … ΠΑΝΤΟΥ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση απόσυρση της διαφήμισης, γιατί θεωρούμε ότι προσβάλλει την αξιοπρέπεια ανθρώπων με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ακόμα να υποχρεωθεί η εταιρεία μέσω των ΜΜΕ σε δημόσια συγνώμη και αποκατάσταση της αλήθειας.

Άλλα κείμενα σχετικά με το θέμα:

13 σχόλια :

  1. Κάποιοι αριστεροί, αντιλήφθηκαν ότι υπάρχει πρόβλημα με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ όταν μπήκε μέσα στον μητροπολιτικό ναό της πολιτικής και κυρίως της ιδεολογικής τους ορθοδοξίας και συνλειτουργησε με τους πατριάρχες της εργατικής τάξης.

    Μέχρι τότε δεν είχαν πάρει χαμπάρι τι γίνεται στην ελληνική κοινωνία; Τον κοινωνικό συντηρητισμό του ΚΚΕ δεν τον έχουν ξαναδεί;

    Για τις θέσεις του ΚΚΕ για τους εξαρτημένους από εθιστικές ουσίες, οι οποίες ταυτίζονται με αυτές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, γιατί άραγε δεν εξοργίζονται;

    Μόνον όταν υπάρχουν εξόφθαλμες πολιτικές αντιφάσεις προβληματίζονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν το ΚΚΕ έρθει στην εξουσία, τους ναρκομανείς θα τους βάλει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και θα βάλει για δεσμοφύλακες τους χρυσαυγίτες!

    Αυτό προβλέπει το πρόγραμμα της Λαϊκής εξουσίας του ΚΚΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα έχει και ειδικά παραρτήματα για τους ομοφυλόφιλους.

      Διαγραφή
    2. Είμαι σίγουρος...
      Δείτε εδώ:
      http://gaynewsingreek.blogspot.com/2011/09/3_26.html

      Και στο blog ενός υποστηρικτή του ΚΚΕ, που δηλώνει και χριστιανός:
      http://yperboles.wordpress.com/2012/02/23/xr_ekloges/

      Διαγραφή
  3. Και υπεύθυνος της Εθνικής Ηθικής Διαπαιδαγώγησης θα είναι ο Μανδρέκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το παρακάτω δημοσίευμα δεν είναι του ΚΚΕ. Είναι της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και δείχνει την σύμπλευση στον κοινωνικό συντηρητισμό αυτών των πολιτικών χώρων:

    Υπέρ του νομοσχεδίου ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς…

    Καθημερινώς, υπερψηφίζονται, υπό το άπλετο… μισοσκόταδο της βρωμερής μεταπολιτευτικής σαπίλας, τα όσα μύρια ανθελληνικά και εθνοκτόνα (νομο)σχέδια, που οδηγούν, με μαθηματική ακρίβεια, στην καταστροφή της Ελλάδος! Μετά από ένα λογύδριο του μνημονιακού υπουργού δικαιοσύνης, κ. Παπαϊωάννου, περί μεταρρυθμιστικών διατάξεων του νομοσχεδίου για τον «Κώδικα Ναρκωτικών», η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων ενέκρινε επί της αρχής του, το προαναφερόμενο σχέδιο νόμου.

    Τα… επιχειρήματα του προκλητικού Παπαϊωάννου, του άξιου αυτού συνεχιστή του Καστανίδη είναι άκρως επικίνδυνα για την νεολαία, και όχι μόνον. Κατά τα λεγόμενα του Παπαϊωάννου, λοιπόν, παρ’ όλες τις όποιες τροποποιήσεις που γίνονται, το ελληνικό νομικό πλαίσιο για την χρήση των ναρκωτικών ουσιών είναι πολύ αυστηρό και προέτρεψε να κοιτάξουμε τί κάνουν και οι άλλες χώρες. Υπεραμυνόμενος της ελεύθερης χρήσης, χαριτολόγησε πως «αν διαπιστώσετε ότι οι χώρες που θεωρούν τη χρήση αδίκημα είναι περισσότερες, εγώ θα αποσύρω το νομοθέτημα». Με τέτοιους παραληρηματικούς παραλογισμούς αποφασίζουν για τη ζωή μας, τα ανδρείκελα της μεταπολιτευτικής ψευτοδημοκρατίας.

    Χαρά σκόρπισε η ως άνω υπερψήφιση, στα στασίδια των κ(υ)νοβουλευτικών θολοκουλτουριάρηδων Συριζαίων και Δημοκρατών αριστεριστών. Εμπρός, λοιπόν, στο δρόμο (και στο πεζοδρόμιο) που χάραξαν οι… γνήσιοι και δοξασμένοι υπερασπιστές της μαστούρας!

    ΥΓ1: Γιατί δεν το λέτε ευθέως, κκ. φανατικοί της αποποινικοποίησης των ναρκωτικών, ότι ο Έλληνας πρέπει να αποχαυνώνεται, ώστε να πράττετε εσείς τα δέοντα για την επίτευξη της παγκοσμιοποιητικής και ανθελληνικής σας πολιτικής; Γιατί δεν το λέτε ευθέως, κκ. παχυλόμισθοι πολιτικάντηδες, ότι η άνεργη νεολαία μας πρέπει να ζει υπό την συνεχή απειλή και την επήρεια των ναρκωτικών ψευδαισθήσεων, ζητιανεύοντας στους δρόμους, κλέβοντας και διαλύοντας συθέμελα τόσες ελληνικές οικογένειες;

    Δεκάρα δεν δίνετε, ούτε τώρα ούτε ποτέ!
    ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ! ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρεξήγηση!

    Η εκδήλωση στη χαλυβουργία ήταν μια κοινή εκδήλωση του ΚΚΕ και της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ για να ατσαλώσουν τους απεργούς εργάτες στην ταξική πάλη και να μην το ρίξουν στα ναρκωτικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την επόμενη φορά θα υπάρχει και πανό με το σύνθημα
    "ΟΧΙ στην ΝΑΡΚΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ της ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ" που από την μια μεριά θα το κρατάνε χρυσαυγίτες και από την αλλη παμίτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ΚΚΕ είναι συνεπές με τη φιλοσοφία του. Γίνεται δικτατορία του προλεταριάτου με ατομικά δικαιώματα; Είναι έννοιες φύσει αντίθετες. Οταν το άτομο δεν ανήκει στον εαυτό του, αλλά στό σύνολο, η αυτοδιάθεση είναι "αντεπαναστατική".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εκεί οφείλεται και η σχιζοφρένεια της Λ Κανέλλη (μεταξύ μας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμε 05:00,
    ισχύει ΑΚΡΙΒΩΣ το αντίθετο από αυτό που λες.

    ΔΕΝ υπάρχει δικτατορία του προλεταριάτου ΧΩΡΙΣ ατομικά δικαιώματα:
    Όταν λέμε δικτατορία του προλεταριάτου, εννοούμε την κατάληψη της εξουσία από τον κόσμο της εργασίας, δηλαδή τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού, με τσάκισμα των αστικών θεσμών και οικοδόμηση εργατικού κράτους χωρίς διαχωρισμούς και με πλήρη ατομικά δικαιώματα, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ "ΔΙΚΑΙΩΜΑ" ΣΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ!

    Φτάνει πια με τη διαστρέβλωση των εννοιών που κάνει συστηματικά τόσο το αστικό σύστημα εξουσίας (νεοφιλελευθερισμός) όσο και το ΚΚΕ.
    Το ΚΚΕ ΤΑΥΤΙΖΕΙ τη δικτατορία του προλεταριάτου με τη δικτατορία του ΕΝΟΣ κόμματος! Αντίθετα εμείς οι επαναστάτες μαρξιστές και μαρξίστριες πιστεύουμε στις ελεύθερες πολυκομματικές εκλογές, με δικαίωμα συμμετοχής σε ΟΛΑ τα εργατικά κόμματα, που θα σέβονται το σύνταγμα του νέου εργατικού κράτους.

    Αφήστε τα λοιπόν αυτά τα "δεν γίνεται δικτατορία του προλεταριάτου με ατομικά δικαιώματα". Μας τα παν κι άλλοι το 89-90 αυτά.
    Και μη γυρίσετε και μου πείτε ότι τα καθεστώτα του Ανατολικού Μπλοκ ήταν δικτατορία του προλεταριάτου, διότι ΔΕΝ ΗΤΑΝ. Δικτατορίες του ΕΝΟΣ κόμματος ήταν αυτά τα καθεστώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτά που λες, παρ'ότι αναμφίβολα ωραία, στην πράξη αλλιώς μας προέκυψαν. Στην πράξη δοκιμάζεται η θεωρία. Προτείνεις έναν κομουνισμό με εκλογές και ατομικά δικαιώματα. Ας το δούμε κάπου κάποτε και τότε το συζητάμε. Γιατι απο δικτατορίες, κάθε τύπου, έχουμε χορτάσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιά πράξη; Των εκφυλισμένων καθεστώτων του σταλινισμού της Ανατολικής Ευρώπης;

      ΕΛΕΟΣ πια με την ταύτιση σταλινισμού και σοσιαλισμού.
      Πάρτε το χαμπάρι: Το τέλος της Ιστορίας ΔΕΝ ήρθε το 1989-90, όπως παπαγάλιζαν τότε οι προσκυνημένοι του νεοφιλελευθερισμού. Το 89-90 τελείωσε ο σταλινισμός και όχι ο σοσιαλισμός-δικτατορία του προλεταριάτου.

      Δύο δρόμοι υπάρχουν:
      - Είτε η δικτατορία από το κεφάλαιο και τους προσκυνημένους στο κεφάλαιο (στην Ελλάδα γύρω στο 10%)
      - Είτε η δικτατορία του προλεταριάτου, που σήμερα μεταφράζεται σε δικτατορία του κόσμου της εργασίας σε συνεργασία με τα προλεταριοποιημένα μικροαστικά στρώματα (δηλαδή του 90% του πληθυσμού)

      Διάλεξε και πάρε...

      Διαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ