ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Ο Μίκης Θεοδωράκης μέσα από τα μάτια της “Iskra”...

Η iskra στο δημοσίευμά της με τίτλο: "ΜΙΚΗΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ", γράφει: "Η Iskra, προς ενημέρωση των αναγνωστών της, δημοσιεύει πληροφορίες αλλά και ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες, χωρίς, προς το παρόν, να προβαίνει σε κρίσεις και σχόλια, για την πρωτοβουλία ίδρυσης πατριωτικού Πολιτικού Μετώπου από τον Μίκη Θεοδωράκη και την επιστολή που έστειλε η "Ενωτική Κίνηση" με επικεφαλής τον Π. Κουρουμπλή προς έξι πολιτικούς φορείς."και λίγο παρακάτω συνεχίζει, παρουσιάζοντας ένα ρεπορτάζ, χωρίς να αναφέρεται η πηγή:

Την ίδρυση νέου πολιτικού μετώπου ανακοίνωσε ο Μίκης Θεοδωράκης
Τη δημιουργία ενός νέου πατριωτικού πολιτικού μετώπου με την ονομασία "Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση" που θα κάνει την επίσημη εμφάνισή του σε λίγες ημέρες, ανακοίνωσε προχθές (09.01) στη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, ο συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.

Το ρεπορτάζ αυτό είναι από το ΒΗΜΑ (Την ίδρυση νέου πολιτικού μετώπου ανακοίνωσε ο Μίκης Θεοδωράκης. Το όνομα αυτού «Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση»). Αυτό το ρεπορτάζ έχει αναδημοσιευτεί ολόκληρο και σε πολλά άλλα ηλεκτρονικά μέσα. Όμως η iskra παραλείπει το τελευταίο κομμάτι, το οποίο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί δείχνει σε ποιούς ακριβώς ανακοίνωσε αυτή την απόφασή του ο Άρχοντας της ΣΠΙΘΑΣ. «Πες μου το φίλο σου να σου πω τι είσαι», όπως λέει η λαϊκή ρήση. Αναδημοσιεύουμε αυτό το απόσπασμα για να καταλάβετε τι εννοούμε:
- Νωρίτερα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Ζησιμάτος ευχαρίστησε τον Μίκη Θεοδωράκη για την παρουσία του στην εκδήλωση και τον χαρακτήρισε μεγάλο πρεσβευτή του πολιτισμού και του ελληνισμού.
- Ανέφερε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης φωτίζει και θα φωτίζει στα πέρατα του κόσμου αυτό που οι άλλοι θέλουν να μειώσουν το απέραντο ελληνικό φως που έδινε και δίνει ο πολιτισμός μας.
- Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος βουλευτές όλων των κομμάτων και ο πρόεδρος του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Αυτές τις "καλές παρέες" του Μίκη  η iskra  τις χώνει σαν την γάτα, κάτω απ' το χαλί. Το ίδιο έκανε και για την συνέντευξη του Αλέξη σε ακροδεξιές ιστοσελίδες και τις εμφανίσεις του σε κανάλια ανάλογου πολιτικού ήθους. Ακριβώς με αυτόν τον τρόπο, που είναι αντίστοιχος με αυτά που διακηρύττει στην πρώτη του παράγραφο το κειμένο: "χωρίς να προβαίνει σε κρίσεις και σχόλια",  μπορεί να γίνει καλύτερα η δουλειά, ώστε  τα πράγματα να φαίνονται όχι όπως είναι  αλλά όπως θα ήθελε να είναι η συντακτική ομάδα της iskra...




5 σχόλια :

  1. Μετά το ΛΑΟΣ αποκτήσαμε και την ΕΛΛΑΔΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οσο δεν καλύπτει η αριστερα το κενο του πατριωτικού τόσι θα το καλύπτουν τετοιες κινήσεις και ισως κάποιες πιο ακροδεξιές. Αυτή είναι η ουσία. Ο Μικης την δουλεια του κάνει. Εμείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "κενό του πατριωτικού" υπάρχει στα κεφάλια όσων έχουν διαβρωθεί από τον αστισμό και χειραγωγούνται από τους κρατικούς ιδεολογικούς μηχανισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς ανώνυμο των 07:14 AM

    Τους Τσιπρο-Λαφαζανέους θέλεις να δικαιολογήσεις ή τους Θεοδωρακικο-Καζάκιδες;

    Ή μήπως είναι ΚΟΕτζής που τελεί σε σύγχυση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ειμαι ο 7.14.. ρε σεις και γω μπορω να απαντησω ετσι. απλως σκεφτειται μηπως δεν ειναι τοσο καθαρα τα πραγματα. εκτος και αν εχετε στην κολοτσεπη την αληθεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ