ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Eπιστολή του Μετωπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής προς τα κόμματα και τις συλλογικότητες της Αριστεράς

 

AAAAΑγαπητοί σύντροφοι,
Τον Οκτώβριο έγιναν τρεις συναντήσεις ανάμεσα σε κόμματα, οργανώσεις και κινήσεις της αριστεράς. Οι συναντήσεις αυτές κατέληξαν σε μια κοινή δήλωση για τις νέες επιβαρύνσεις με το λογαριασμό της ΔΕΗ και σε κοινές δράσεις σε κοινωνικό επίπεδο. Στη διάρκεια των συναντήσεων αυτών, από αρκετές πλευρές τέθηκε το θέμα να συζητήσουμε για τις δυνατότητες σύγκλισης σε ένα πρόγραμμα κοινής δράσης και πολιτικής συμπαράταξης, που να ανταποκρίνεται στις δύσκολες συνθήκες που περνά ο κόσμος της εργασίας

Το διάστημα που μεσολάβησε η χώρα μας στροβιλίζεται σε μια συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση, η κατάληξη της οποίας θα είναι το πιθανότερο μια χρεοκοπία με ανεξέλεγκτες κοινωνικές συνέπειες. Παρόλο που, κατά τη γνώμη μας, από διάφορες αριστερές συλλογικότητες εκφέρονται θέσεις που ανταποκρίνονται σε μια άμεση ανατροπή - διέξοδο προς όφελος των εργαζόμενων και της  χώρας, στην κοινωνία κυρίως καταγράφεται απουσία αριστερής εναλλακτικής λύσης στις σημερινές συνθήκες.  Καταγράφεται μια "εγωιστική" πολυδιάσπαση και αδυναμία να αντιπαρατεθεί με τόλμη και αισιοδοξία ενωμένη η αριστερά απέναντι στις ενωμένες δυνάμεις του συστήματος.

Υπάρχει λοιπόν, κατά τη γνώμη μας,   άμεση ανάγκη να αρχίσει διάλογος, για να τεθεί το περίγραμμα ενός κοινού αριστερού προγράμματος διεξόδου από τη σημερινή κατάσταση με συμμέτοχο την κοινωνία. Ο διάλογος δε θα γίνεται κεκλεισμένων των θυρών. Προτείνουμε μάλιστα μετά την πρώτη συνάντηση – συνεννόηση μεταξύ μας, ο διάλογος να μεταδίδεται ζωντανά μέσω του διαδικτύου. Και να συνδυάζεται με διοργάνωση εκδηλώσεων, ημερίδων, περιοδειών, επαφών με εργαζόμενους, κοινής παρουσίας στις καταλήψεις και όλους τους αγώνες που διεξάγονται.

Με την τρόικα η χώρα καταποντίζεται, η οικονομία διαλύεται, ο κόσμος της εργασίας βογγά, το μέλλον είναι σκοτεινό. Σε τέτοιες συνθήκες δεν έχει δικαίωμα, κατά τη γνώμη μας, η αριστερά να μη εξαντλεί όλες τις δυνατότητες διαλόγου για την επίτευξη μιας μεγάλης πολιτικής συμπαράταξης στη βάση ενός εναλλακτικού προγράμματος ανατροπής. Όχι άλλοθι ή πρόσχημα ή ακολουθία μονολόγων, αλλά διάλογος ουσίας με συναίσθηση της κρισιμότητας των στιγμών.

Ο χρόνος εξαντλείται. Η κάθε συλλογικότητα της αριστεράς βρίσκεται προ ιστορικών ευθυνών.
  • Με αυτό το σκεπτικό το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής σας καλεί να βρεθούμε σε ένα κοινό τραπέζι και να συζητήσουμε, τη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012, στις 16.00, στην Περιφέρεια Αττικής, 6ος όροφος. Σας κοινοποιούμε τον κατάλογο των προσκληθέντων.

ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ     10.1.2012

Κατάλογος προσκληθέντων κομμάτων και οργανώσεων
ΚΚΕ
ΣΥΡΙΖΑ
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΑΚΟΑ
ΔΗΚΚΙ
Ενεργοί Πολίτες
Κόκκινο
Οικοσοσιαλιστές
Ομάδα Ρόζα
Ριζοσπάστες
Συνασπισμός
ΑΡΑΝ
ΑΡΑΣ
ΕΚΚΕ
Κομμουνιστική Ανανέωση
ΝΑΡ
ΟΚΔΕ – Σπάρτακος
ΣΕΚ
Ξεκίνημα

10 σχόλια :

  1. - Το ΚΚΕ δεν έχει να συζητήσει τίποτα με όλους αυτούς τους τυχάρπαστους. Αν πάρει κάποτε την εξουσία, αρκετούς απ' αυτούς θα τους στείλει στα ξερονήσια.

    Οι υπόλοιποι ουσιαστικά συσπειρώνονται σε δύο γραμμές, οι οποίες σχηματικά περιγράφονται ως:

    - Η μια γραμμή είναι ότι το Ευρώ είναι η "λυδία λίθος" που κρίνει α)ποιοί είναι οι συνεπής αντιιμπεριαλιστές και αντικαπιταλιστές και β) ότι η αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΕΥΡΩ είναι προϋπόθεση για μια κοινωνική ανατροπή.

    - Η άλλη γραμμή είναι που προκρίνει ως ζητούμενο την ανατροπή του ταξικού συσχετισμού προς όφελος του κόσμου της εργασίας. Αν δεν υπάρξει αλλαγή αυτού του συσχετισμού, οι όποιες πολιτικές της αποδέσμευσης από την ΕΕ και το Ευρώ θα γίνουν κάτω από την ηγεμονία του αστικού μπλοκ εξουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας αφήσουμε τα minimum και maximum προγράμματα και ας γίνουμε πιο ρεαλιστές. Όπως διαβάζω στον ηλεκτρονικό τύπο, «Την επόμενη Τρίτη θα έρθει στην Αθήνα το κλιμάκιο της τρόικας». Είναι τόσο πολύ δύσκολο να συμφωνήσουν οι 40 οργανώσεις της αριστεράς –κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής- για να κάνουν μια μεγάλη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία που θα στρατοπεδεύσει η τρόικα; Τόσο δύσκολο είναι να συμφωνήσουν σε αυτή τη minimum πρόταση; Τώρα είναι η ευκαιρία, που τα γραφεία της σύγχρονης Γκεστάπο δεν φυλάγονται με τανκς. Δεν θα ηταν μια νίκη για το λαϊκό παράγοντα αν τους κάνουμε να χεστούν πάνω τους και να το βάλουν στα πόδια; Γιατί δεν ξεκινάμε από τέτοιες απλές ενωτικές συμφωνίες που μπορούν να δοκιμασθούν στη δράση για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για πιο μαξιμαλιστικές συμφωνίες; Τέτοιες πρωτοβουλίες κατά τη γνώμη μου θα προετοιμάσουν τη δημιουργία του πολυπόθητου Μετωπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χωρις ευρω, πλατφορμα και βερμπαλισμο δεν γίνεται τίποτα! δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακουσα εχτές τις τοποθετήσεις. Αν εξαιρέσεις ΚΟΕ και Μπιτσάκη όλοι συμφωνούσαν. Στις εκδηλώσεις της ΑΡΑΝ το Ναρ, ο Λαφαζάνης πάλι τα ίδια έλεγαν. Τελικά γιατί δεν φτιάχνουν το Ριζοσπαστικό Μέτωπο της αριστεράς; Να δοκιμάσουν στην πράξη απο το να συζητούν συνεχώς τα ίδια; Και τελικά ανεξάρτητα το Θέμα της συζήτησης (είτε ειναι ευρώ, είτε μέτωπο είτε η τρύπα του όζοντος) οι τοποθετήσεις μοιάζουν πολύ. Ενωθείτε και δοκιμάστε... Αλλοιώς είτε δεν το πιστεύεται,είτε σας ενδιαφέρει η εξουσία εντός αριστεράς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα μας τρελανει ο ΕΟΣ
    Τωρα προβαλλει ενωτικο καλεσμα των (μονιμων διασπαστων) ΚΟΕ-Αλαβανος-ΔΕΑ σε οργανωσεις της αριστερας, μεταξυ αυτων και το ΚΚΕ
    Και το αναρτα ο ΕΟΣ, ο οποιος εχει ξεβαφτισει καθε ατομο που ειναι μελος-στελεχος-φιλος-οπαδος του ΚΚΕ, και ειμαι σιγουρος οτι εαν δεχοταν το ΚΚΕ τοτε ο ΕΟΣ θα εφευγε

    Ε ρε γλεντια εκει στα ρεταλακια
    Μεινετε στο φαινομενο διασπαση-μετασχηματισμος-ανασχηματισμος-δισπαση......μεταξυ σας παντα ,αλλα ολοι σας και οι 6 δηλαδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Oι ριζοσπαστες ποιοι ειναι;
    Το ΕΠΑΜ γιατι δεν κληθηκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ας φτιάξουν άλλο ένα μαγαζί "αριστερό ριζοσπαστικό μέτωπο"-ΑΡΜΕ. Ας προσθέσουν και το ΓΩ, από το ΕΓΩ, για να γίνει ΑΡΜΕΓΩ. Για άλλο ένα μαγαζάκι θα πρόκειται, όσο θα αντέξει κι αυτό. Όπως και το Μέτωπο, που κατέληξε μαγαζάκι του Αλαβάνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φαγωθήκατε όλοι σας με τις βρισιές και τα μαχαιρώματα. Είμαι ο 5:10. Φτάνει. Δεν αντέχω άλλο τον εμφύλιο της αριστεράς. Ευθύνεται 100% για την επιβολή της νέας καθεστωτικής κατάστασης. Χαζή είναι η αστική τάξη;. Βλέπει τον εμφύλιο σπαραγμό ανάμεσά μας γι΄ αυτό και μας παίζει στα δάχτυλα. Όπως πάει το πράγμα, μας βλέπω να τσακωνόμαστε στις φυλακές και τις εξορίες που οσονούπω μας περιμένουν. Και θέλουμε να φτιάξουμε τη νέα κοινωνία! Είστε-Είμαστε καλά; Ντροπή μας. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Oι οργανωση Ριζοσπαστες ειναι διασπαση των ενεργων πολιτων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εδω χαλανε μαγαζια...
    http://eleftheri-ellada.blogspot.com/2012/01/blog-post_3346.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ