ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Aνακοίνωση του Μετώπου Αλληλεγγυης και Ανατροπής σχετικά με τις προτάσεις για τα ναρκωτικά


Aνακοίνωση του Μετώπου Αλληλεγγυης και Ανατροπής σχετικά με τις προτάσεις για τα ναρκωτικά

Η προώθηση της εκκρεμούσας πρότασης νόμου για τα ναρκωτικά με ρυθμίσεις που περιλαμβάνουν την αποποινικοποίηση των χρηστών σήμερα συναντά την σθεναρή αντίσταση και πίεση εντός της κυβέρνησης Παπαδήμου της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Είναι αντιρρήσεις που προέρχονται από τις παραδοσιακές αντιλήψεις της δεξιάς και της ακροδεξιάς.

Όπως είχαμε τοποθετηθεί και την εποχή που πρωτοείδαν το φως της δημοσιότητας οι προτάσεις αυτές η αποποινικοποίηση της χρήσης και του χρήστη καθώς και η ανάληψη της ευθύνης από το δημόσιο σύστημα υγείας της παροχής των θεραπευτικών μεθόδων απεξάρτησης είναι στοιχειώδη μέτρα κατακτημένα στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης εδώ και δεκαετίες, κατακτήσεις των κοινωνιών και των κινημάτων και έπρεπε να είχαν παρθεί προ καιρού. Η δίωξη και η φυλάκιση του χρήστη ουσιών δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα των ναρκωτικών και οδηγεί στον άδικο εγκλεισμό στις φυλακές εξαρτημένους ανθρώπους ως κοινούς εγκληματίες.

Αποτελεί ασφαλώς προφανή αντίφαση και υποκρισία η εξαγγελία ενός τέτοιου μέτρου την ίδια ώρα που η κυβερνητική πολιτική κατεδαφίζει το κράτος πρόνοιας και συστηματοποιεί την περιστολή της δημοκρατίας και των λαϊκών και εργατικών κατακτήσεων. Σκληραίνει δηλαδή τους κοινωνικούς όρους που οδηγούν τον κόσμο και κυρίως την νεολαία στα αδιέξοδα και την απελπισία και αποτελούν υπόβαθρο της εξάπλωσης των ναρκωτικών.

Ωστόσο δεν είναι σωστό στο όνομα της επιβεβλημένης, γενικής και σκληρής αντιπολιτευτικής γραμμής ενάντια στις κυβερνήσεις του μαύρου μπλοκ και της τρόικας η αριστερά να σταθεί εχθρικά και να καταψηφίσει τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις που αποτελούν στοιχειώδη αστικό εκσυγχρονισμό στην κατεύθυνση των απαιτήσεων των σχετικών κινημάτων και της συντριπτικής πλειοψηφίας των αριστερών προσεγγίσεων παγκοσμίως.

Όχι στην κυβέρνηση του μαύρου μπλοκ – όχι στο σάπιο πολιτικό σύστημα εξουσίας με πυλώνες το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ – ναι στην αποποινικοποίηση των χρηστών ουσιών

Αθήνα 23 Ιανουαρίου 2012 


 Η συμπόρευση του ΚΚΕ με το ΛΑΟΣ και με άλλες συντηρητικές δυνάμεις, δεν μπορεί να κρυφτεί, όσο και αν προσπαθεί ο "ριζοσπάστης", όπως στο δημοσίευμα:
Ξεκίνησε η συζήτηση για το νομοσχέδιο της ναρκω-κουλτούρας 
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ στήριξαν το νομοσχέδιο διάδοσης των ναρκωτικών, 
ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. διαφώνησαν
Την κατηγορηματική διαφωνία του με πλούσια επιχειρηματολογία ανέπτυξε το ΚΚΕ

10 σχόλια :

  1. ψηφαλάκια από από συντηρητικά κοινωνικά στρώματα προσπαθεί να μαζέψει το ΚΚΕ, και τα καταφέρνει μια χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί νομίζετε ότι έβαλε ο Περισσός και κάτι άλλους να επιτεθούν σε κάθε εναλλακτικό μέσο και δίκτυο αυτοοργάνωσης κι αντίστασης κολλώντας μάλιστα (πιστό στις μεθόδους του πατερούλη Ιωσήφ Στάλιν) κάτι ταμπέλες ότι και καλά είναι σιωνιστικά, συστημικά και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο;

      Διαγραφή
  2. Γιαυτό θα κάνει επανάσταση που δεν ραγίσει ούτε ένα τζάμι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι θα κάνει επανάσταση για να κοινωνικοποιηθεί ο μπάφος. Καμένε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα ζητουμενα της εποχης μας ειναι 2
    Ελευθερο και δωρεαν downloading και ελευθερη νταφου

    Εν ολιγοις με τσοντα και κανα ρο θα γινουμε και στο κοσμο που θα φτασουμε θα ειναι ολα σοσιαλιστικα

    ΖΗΤΩ το ΜΑΑ
    ΖΗΤΩ η ζαπρε
    ΖΗΤΩ οι εμποροι ναρκωτικων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με ΜαΪλη - Κανέλλη - Παπαρήγα, είναι σίγουρο ότι ΠΟΤΕ δεν θα φτάσουμε σε ΚΑΝΕΝΑ Σοσιαλισμό. Σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας ίσως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στανταράκι όμως. Βάλε και το σταλινισμό μερικών πατερούληδων και τα γκούλαγκ είναι εγγυημένα για τους "κοσμοπολίτες" και τους "εθνομηδενιστές".

      Διαγραφή
  6. Παρατηρώντας το περίεργο βλέμμα του Μαϊλη,και τον αργόσυρτο λόγο του Μεντρέκα και της Παπαρήγα,στοιχηματίζω ότι στον Περισσό το.. σκάνε το τριφυλλάκι!
    Ωστόσο τους ρίχνει.Ενοχές και τύψεις;Κακή ποιότητα;Ποιός ξέρει...

    Αντιθέτως τον αγαπημένο "Μπογιό" σίγουρα τον ανεβάζει.Ροδάνι πάει η σκέψη και η γλώσσα του,και γι' αυτό τον πάω!

    Αλλά έτσι είναι.Οι νέοι θα σπάσουν τον πάγο,θα χαράξουν το δρόμο,για άλλη μια φορά στην ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Eίναι πάντως γεγονός ότι στην πιο σκληρή βαρβαρότητα επιβάλλεται πάντα η ναρκοκουλτούρα, βλέπε πολέμους, δυστυχίες.

    Όσο για το γελοίο επιχείρημα της αρχικής δημοσίευσης ότι το ΚΚΕ επειδή είναι κατά των ναρκωτικών συμπορεύεται με το ΛΑΟΣ, είναι ανάλογο με το ότι το ΚΚΕ τη δεκαετία του '30 ήταν επίσης κατά των καπιταλιστών και υπέρ της επικράτησης της δημοκρατίας, συμπορεύονταν δηλαδή με το Χίτλερ τον αντικαπιταλισή και τον Μεταξά τον υπερασπιστή της δημοκρατίας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότωφ σου λέει τίποτα;

      Διαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ