ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Το ΚΚΕ πτωχεύει με το άρθρο 99!...


Ο Σημερινός "ριζοσπάστης"  (28/1/12) κάτω από τον άχρωμο και αδιάφορο τίτλο: Ανακοίνωση της εταιρείας «ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  ΑΕ»,  προβάλει την είδηση ότι:  "Η εταιρεία «ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ» την 27.01.2012 κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία εξυγίανσης ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 99 του ν.3588/2007". Η είδηση ήταν ήδη γνωστή από την προηγούμενη μέρα.
Όπως δημοσίευε το www.in.gr: " Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα κατέθεσε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. Η ιστορική εκτυπωτική επιχείρηση του ΚΚΕ φέρεται να οδηγήθηκε στην έσχατη αυτή κίνηση λόγω των ασφυκτικών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει και των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν συσσωρευτεί. "

Η μετοχική σύνθεση της Τυποεκδοτικής Α.Ε.,  σύμφωνα με δημοσίευμα του "βήματος" είναι:

"Το 2010 το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδος κατείχε 11.389.472 μετοχές (ποσοστό 99,40%), ο κ. Ιορδάνης Α. Μενεμενόγλου, επικεφαλής της επιχείρησης επί σειρά ετών, ο οποίος έχει ήδη αποχωρήσει, 22.916 μετοχές (ποσοστό 0,20%), ο κ. Στέφανος Λουκάς, διευθυντής του «Ριζοσπάστη» 22.916 μετοχές (ποσοστό 0,20%) και ο κ. Χρ. Καράτσαλος 22.916 μετοχές (ποσοστό επίσης 0,20%). Σύνολο 11.458.220 μετοχές.
Η εταιρεία δημιουργήθηκε το 1977 και σήμερα έχει στην κυριότητά της ένα συγκρότημα κτιρίων συνολικής επιφάνειας 19.907 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στο Κρυονέρι Αττικής, κτισμένο σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 33.419,00 τ.μ. και χρησιμοποιείται ως βιομηχανική μονάδα εκτυπώσεων τόσο του «Ριζοσπάστη» και των άλλων κομματικών εντύπων, όσο και εφημερίδων ή άλλων εντύπων άλλων επιχειρήσεων."

Ο κύκλος εργασιών και κέρδη (μετα φόρων) των επιχειρήσεων του ΚΚΕ σύμφωνα με τους ισολογισμούς τους από το 2004 έως σήμερα είναι:
(κλικ στον πίνακα για μεγένθυση)
Ο πίνακας είναι  δανεισμένος το blog e-globbing.blogspot.com, όπου μπορείτε να διαβάσετε και ένα κείμενο υπεράσπισης της πολιτικής του ΚΚΕ, το οποίο τελικά μάλλον επιφέρει το αντίθετο αποτέλεσμα. Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια. Όμως για κάποιους  καπιταλιστές φαίνεται πως όχι μόνον δεν είναι τίμιοι, αλλά ούτε και να κρυφτούν δεν τα καταφέρνουν...  

Το "κώμα" της εργατικής τάξης όχι μόνον λειτούργησε ως ατομικός καπιταλιστής  παρεμβαίνοντας στον ανταγωνισμό εκμεταλλευόμενο  κρατικές επιχορηγήσεις και θαλασσοδάνεια, ακόμα και την πολιτική του ταυτότητα, αλλά έρχεται σήμερα να εφαρμόσει στην πράξη την πολιτική του μνημόνιου σε μια από τις πιο βάρβαρες και αντιλαϊκές εκδοχές της!...


20 σχόλια :

  1. Το μαγαζάκι τους και μόνο.
    Αν αγαπούσαν τους εργαζόμενους , τώρα θα είχαμε το αντιμνημονιακό μέτωπο πιο δυνατό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ Η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΗΤΑΝ ΖΗΜΙΟΓΟΝΑ.ΤΩΡΑ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΟ 99 ΛΕΕΙ ΟΛΟΚΑΘΑΡΑ ΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.ΕΣΑΣ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ ΜΗΠΩΣ ΤΥΧΟΝ ΧΑΣΕΙ ΛΕΦΤΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To KKE φουντάρει τις δικές του επιχειρήσεις, παρ' όλο ότι παίρνει και κρατική επιδότηση 10εκατομυρια το χρόνο, και δάνεια που δεν τα παίρνουν εύκολα άλλοι καπιταλιστές!

      Σκεφτείτε πως θα φουντάρει την ελληνική οικονομία αν ήταν στην κυβέρνηση, όπου δεν θα έπαιρνε ούτε τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις.

      Διαγραφή
    2. Εγώ τι πρόβλημα να έχω αν κάποιος επιχειρηματίας που του χρωστάει το ΚΚΕ χάσει τα λεφτά του; Οι εργαζόμενοι στην επιχείρησή του έχουν το πρόβλημα!!!!!

      Διαγραφή
    3. Γκουχ-γκουχ, κάτι απολύσεις καθαρά κομματικού χαρακτήρα στην "Τυποεκδοτική" τις ξεχνάμε;

      Κι επίσης, η "Τυποεκδοτική" δεν είχε περιοριστεί στο ρόλο του να υποστηρίζει τις ανάγκες του κόμματος. Αντίθετα, την είχε δει κερδοσκοπική επιχείρηση καθαρά καπιταλιστική. Εμ δε γίνεται να μου το παίζεις αντικαπιταλιστής και ταυτόχρονα εσύ ο ίδιος να εφαρμόζεις πούρο καπιταλισμό!

      Διαγραφή
  3. Που πήγαν τα λεφτά του ΚΚΕ;

    - Όπως κάθε σκληρός καπιταλιστής επιβραβεύει τους μπράβους και τους υποτακτικούς του, το ίδιο κάνει και το ΚΚΕ με τον επαγγελματικό στρατό των στελεχών που έχει στήσει. Όποιο στέλεχος υπάρχουν υποψίες ότι δεν είναι πιστό στην Κουμουνδούρου, υφίσταται τις συνέπειες...

    Πρόκειται για μια νησίδα με όλα τα χαρακτηριστικά του "κρατικού καπιταλισμού" μέσα στην νεοφιλελεύθερη λέλαπα που σαρώνει την χώρα.

    Και τέτοιες νησίδες δεν μπορούν να επιβιώσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ΚΚΕ ούτε σκέφτηκε ποτέ, ούτε τώρα την συμμετοχή των εργαζομένων στις επιχειρήσεις. Το μοντέλο του "κεντρικού σχεδιασμού στην οικονομία" το εφαρμόζει και στις δικές του επιχειρήσεις.

      Η Κουμουνδούρου είναι το αφεντικό και οι εργαζόμενοι να κοιτάνε την δουλειά τους...

      Όπως κάθε συνεπής με την κοινωνική του θέση καπιταλιστής, λαμβάνει μόνος του τις αποφάσεις για τα κέρδη και τις ζημιές, και ούτε του περνάει από το μυαλό η συμμετοχή των εργαζομένων στην διαχείρηση των επιχειρήσεων,για να μην μιλήσουμε για αυτοδιαχείρηση και άμεση δημοκρατία στους χώρους της εργασίας.

      Τι σχέση έχουν αυτές οι πρακτικές του ΚΚΕ με την Αριστερά, κοινωνική απελευθέρωση και την χειραφέτηση των εργαζομένων;

      Διαγραφή
  4. Η ανακοίνωση του "ΚΚΕ Α.Ε", η οποία εκδόθηκε κάτω τον ψευδεπίγραφο τίτλο "ανακοίνωση της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ Α.Ε", γράφει:

    Η προσφυγή της «Τυποεκδοτικής» στο άρθρο 99 είναι ένα έσχατο βήμα άμυνας, προκειμένου να ενισχυθούν οι προσπάθειες που κάνει για την εξυγίανσή της και εν τέλει τη διάσωσή της. Η υπαγωγή της στη διαδικασία αυτή θα της επιτρέψει να συμφωνήσει με τους πιστωτές της (Τράπεζες και Προμηθευτές) σε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα ικανοποιήσεως των απαιτήσεών τους και να μπορέσει να εφαρμόσει το επιχειρηματικό σχέδιο που έχει καταστρώσει.

    Ακριβώς αυτά περί εξυγίανσης και διάσωσης είναι τα βασικά επιχειρήματα των καπιταλιστών, οι οποίοι θα πρέπει να επικαλεστούν κάποιες δικαιολογίες για να εφαρμόσουν ενάντια στους εργαζόμενους τις επιταγές του μνημονίου σύμφωνα με το άρθρο 99...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ΚΚΕ,
      όχι μόνο ένα,
      αλλά δύο και τρια μνημόνια
      μπορεί να εφαρμόσει τους δικούς εργαζόμενους, για το καλό του κόμματος!

      Τα δάνεια να παίρνει και την επιδότητηση, και το πως θα τα διαχειριστεί, είναι δουλειά της καθοδήγησης.

      Για το καλό της εργατικής τάξης γίνονται όλα αυτά..

      Διαγραφή
  5. Όπου διαζύγιο και δυστυχία, η ΕΟΣ πρώτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι έγινε;

      τα ευρώ που μαζεύετε για τους απεργούς της χαλυβουργικής σκέφτεστε να τα σπρώξτε τώρα στο κόμμα για να μην χρεοκοπήσει, και σας έχουν πιάσει οι τύψεις;

      Υ.Γ. Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη!...

      Διαγραφή
  6. Αν είχαν κάνει αναδιάρθρωση και απολύσεις νωρίτερα, μπορεί και να'χαν αποφύγει την πτώχευση. Προφανώς,αντίθετα απ'οτι τους καταλόγισαν, προσπάθησαν να τις αποφύγουν μέχρι την τελευταία στιγμή. Με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τώρα, να μείνουν άνεργοι και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κανοντας αρχικα μια παρατηρηση να πω οτι ειναι ενδιαφερουσα ολη η σταση του συριζα σε σχεση με την τυποεκδοτικη, το ΚΚΕ και τα οποια οικονομικα προβληματα του.Ας παμε ομως στα γεγονοτα.
    Η τυποεκδοτικη δημιουργηθηκε απο την ΚΕ του ΚΚΕ ως αναγκη για να εκδιδει τον ριζοσπαστη και τα αλλα εντυπα του κομματος και αρχικα εκανε μονο αυτο...δλδ τυπωνε τον καθημερινο και τον κυριακατικο ριζο και τα λοιπα προπαγανδιστικα εντυπα του κομματος.
    Αργοτερα , δηλαδη κατα τα '90 αρχισε να παιρνει και δουλειες αλλων γνωστων εφημεριδων και περιοδικων.Το αν αυτο ηταν σωστη τακτικη ή οχι ειναι προς κριτικη και συζητηση παντως εγινε.Ετσι μπορουσε να λειτουργει χωρις να εχει ζημιες απο την εκδοση του καθημερινου φυλλου.
    Απο την εκδηλωση της κριδης υπεστη μεγαλη ζημια αλλα το μεγαλο προβλημα δεν ηταν η κριση.Μια σειρα απο πελατες οπως realnew , ET κτλ εφυγαν(και μαλιστα τωρα τυπωνονται ακριβοτερα) και αφησαν τεραστια φεσια.Αυτη την στιγμη τα χρεη προς την τυποεκδοτικη ειναι γυρω στα 17εκατ. ευρω.Λογικο ηταν να υπαρχει μεγαλη μειωση της δουλειας αφου πλεον τυπωνει σχεδον μονο δουλειες του κομματος.Αυτη την στιγμη εχοντας απολυσει αρκετους εργαζομενους δουλευει γυρω στις 2-3 ωρες την ημερα.Προφανως πριν απολυσει υπηρχαν παρα πολλοι εργαζομενοι που δεν ειχαν αντικειμενο.Εκεινη την περιοδο πολλοι εργαζομενοι απολυθηκαν,αλλα αρνηθηκαν να παρουν την αποζημειωση και την εδωσαν στο κομμα.Κατα την γνωμη μου ειναι πολυ θετικο οτι αυτο το στοιχειο δεν χρησιμοποιηθηκε ,γιατι ετσι και αλλιως και εκεινοι που την πηραν την ειχαν μεγαλη αναγκη.
    Τελος οσον αφορα τη σταση των μμε και της υπολοιπης αριστερας.Απο τα αστικα μμε δεν περιμενεις προφανως κατι καλυτερο...απο την αλλη απο την υπολοιπη αριστερα για να ειμαι ειληκρινης περιμενα λιγοτερη λασπη.Καταρχην ο εργαζομενος που αρχισε ολο αυτο το θεμα ειχε απολυθει πολυ πριν αυτα τα γεγονοτα.Ειχε απολυθει γιατι εγραφε κειμενα κατα των μεταναστων και γενικα ας πουμε οτι ηταν πολυ δεξιος για εκει.Ο ριζοσπαστης δεν νομιζω να υποστηριξε ποτε οτι ειναι μια ανεξαρτητη-δημοκρατικη εφημεριδα...οραγανο του κκε ειναι ουτως ή αλλως.Ομως αυτη η κινηση ειχε τη μεγαλη υποστηριξη του σκαι και των λοιπων συνοδηπορων του και βεβαιως του συριζα που ειχε βρει την μεγαλη ευκαιρια.
    Ανακεφαλαινοντας, γενικα καποιος μπορει να θεωρει πολυ μεγαλο λαθος την στιγμη που αρχισε η τυποεκδοτικη να παιρνει και αλλες δουλειες,δεκτο.Ομως ειναι κατι τελειως διαφορετικο αυτο απο το πνευμα ολης της αναρτησης.Ετσι κι'αλλιως το αρθο 99 αφορα τα χρεη προς τους πιστωτες της τυποεκδοτικης και οχι προς τους εργαζομενους που εχει δωσει στο ακεραιο τις αποζημιωσεις τους και μαλιστα μην θελοντας να εφαρμοσει το νεο νομο που δινει το δικαιωμα να καταβαλει την μιση αποζημιωση αν προειδοποιησει τους εργαζομενους.
    Συγγνωμη για το σεντονι,μαλλον βγηκε λιγο μεγαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Toli,

    το ΚΚΕ εκμεταλεύτηκε ως καλός καπιταλιστής όλα τις δυνατότητες και τα μέσα και τις διασυνδέσεις του να στήσει επιχειρήσεις και την κατάλληση στιγμή να τις χρεωκοπεί και να τις εντάσει στο άρθρο 99. Σε τι διαφέρει από τους άλλους καπιταλιστές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρχικα δεν τις πτωχευει.Απο την αλλη θα πρεπει να δεις τον πολεμο που διεξαγεται.Να δεχτω οτι ηταν λαθος να παρει αλλες δουλειες ή να μην υπολογισει σε αυτη την επιθεση.
      Να διευκρινησω οτι αυτοι που εφυγαν απο την τυποεκδοτικη οπως η real τωρα δινουν περισσοτερα λεφτα για την ιδια εκτυπωση στον μπομπολα.Προφανως αυτες οι επιλογες ολων δεν ηταν τυχαιες.
      Ενα αλλο ομως θεμα ειναι το πως το κομμα επιλεγει τις μορφες παλης.Αρνουμαι αυτην την απλουστευτικη λογικη.Με αυτη την λογικη θα επρεπε αφου δεν δεχεται τον κοινοβουλευτισμο να μην κατεβαινει στις εκλογες.Ομως αν δουμε και την ιστορια του μπολσεβικικου κομματος και γιατι και πως καταφερε να φερει σε περας την επανασταση νομιζω οτι βγαζουμε σημαντικα συμπερασματα.Ο Λενιν ελεγε οτι η μορφη παλης δεν ειναι πανακεια, θα πρεπει να υπαρχουν εναλαγες των μορφων.Ακομα και πολλες φορες ,οταν η κατασταση το απαιτει, εναλλαγη μεταξυ νομιμης και παρανομης παλης.Δηλαδη οτι αναλογα με τις συνθηκες να εκμεταλευεται ολες τις δυνατοτητες προς οφελος της εργατικης ταξης.Το ΚΚΕ ως κομμα νεου τυπου δεν μπορει να μην εχει καθημερινη εφημεριδα ή να μην εκδιδει μαρξιστικα βιβλια.
      Τελος μια επιχειρηση χαρακτιριζεται καπιταλιστικη οταν μετα την διαδικασια της παραγωγης καρπωνεται την υπεραξια.Η τυποεκδοτικη ομως οτι εσοδα και αν ειχε τα διοχετευε στην εκδοση του ριζοσπαστη ειτε στις εκδοσεις μαρξιστικων βιβλιων.Με αυτη την εννοια δεν μπορω να την ενταξω στις καπιταλιστικες επειχηρησεις.

      Διαγραφή
  9. Μετα την Tυποεκδοτικη, θα λεμε οτι "ο σοσιαλισμος σε μια μονο επιχειρηση δεν ειναι εφικτος"

    http://aristeroextreme.blogspot.com/2012/01/99.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καπιταλιστική είναι μια επιχείρηση όταν λειτουργεί καπιταλιστικά ως προς την δομή της ,όταν δηλαδή περιλαμβάνει διακριτά διεύθυνση και εργαζόμενους,όταν αναπαράγει την αντίθεση χειρωνακτικής -πνευματικής εργασίας και όταν έχουμε απόσπαση υπεραξίας.Συνεπώς η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ είναι καπιταλιστική επιχείρηση.

    Προσωπικά είμαι αρκετά προσεχτικός με το να υιοθετώ οτιδήποτε ακούγεται εναντίον του κκε σε τέτοια θέματα,μιας και τα διάφορα σενάρια πολλές φορές έχουν ξεκάθαρη ΔΟΛια προέλευση.Από την άλλη απολύσεις,επιχειρηματικά τρικ (άρθρο 99) σαν πολλά μαζεύονται.Αν το κκε είναι ειλικρινές ότι η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ "δεν βγαίνει",αυτό πως αποδεικνύεται?Πως αποδεικνύεται η έλλειψη ειλικρίνειας από κάθε καπιταλιστή που κάνει τα ίδια?Γιατί άπλωσε τις δουλειές της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ τόσο πολύ?Δεν ήξερε ότι θα έρθει η κρίση αργά ή γρήγορα ,και θα έρθει μπροστά σε ζητήματα ηθικής τάξης?

    Ο καιρός της "ελέου ΣΕ" αναγνώρισης ρόλου εκπροσώπου της εργατικής τάξης στο κκε έχει περάσει ανεπιστρεπτί.Ο καπιταλισμός χωρίς ρήξη με τους βαθύτερους όρους αναπαραγωγής του,χωρίς οριστικό διαζύγιο με την ηθική του δημιουργεί ένα πλαίσιο καθορισμών και μονόδρομων.Δεν έχω για παράδειγμα σπουδαίες αμφιβολίες ότι ο Χριστόφιας δεν είναι και στα καλύτερα του όταν ακολουθεί αντεργατικές και φιλοιμπεριαλιστικές πολιτικές.Κάποιο πλαίσιο καθορισμών και καταναγκασμών από την "αντικειμενική πραγματικότητα" τον "οδηγεί" και αυτόν.Έτσι όμως δεν πάμε πουθενά.

    Όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι αντικείμενο σκληρής και τίμιας συντροφικής κριτικής προς το κκε.Όταν βέβαια αυτό δεν αναγνωρίζει καν ότι μπορεί να έχει συνομιλητές τα πράγματα δυσκολεύουν.Όταν οι πλέον σκληροί επικριτές του σε τέτοια θέματα,καταπίνουν αμάσητα άλλα και άλλα(καταψήφιση απεργιών,αποδοχή του μεγαλύτερου αντεργατικού και αντιλαϊκού σφαγείου από την εποχή του ναζισμού,δηλαδή της εε)το να πάρει κανείς θέση γίνεται ακόμα δυσκολότερο.Όχι γιατί αυτά που κάνει το κκε δεν χρήζουν κριτικής,άλλωστε την έκανα ήδη.Γιατί η συνέπεια και ο γενικότερος βίος όσων κάνουν μια κριτική ,αδυνατίζουν ή ενισχύουν το περιεχόμενο της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. γαμω το κκε, το συριζα, το μαα, την ανταρσυα και τα σκ..α που εχετε στο κεφαλι σας ορισμενοι αν ολοι μας στην αριστερα

    Εχουμε ηττηθει και αυτην την φορα, οπως καθε φορα, εχουμε τους πιο καρεκλοκενταυρους ηγετισκους, χομπυστες, μπαρουφολογους και μπλογκερ που εθελοτυφλουν

    http://www.youtube.com/watch?v=NP-8IX-ubXI

    Σςςςςς η αριστερα κοιματε και οταν ξυπναει το κανει για κανα 'συντροφικο' μαχαιρωμα

    Στο ξαναπα ΕΟΣ σε καποιο σχολιο ,δεν τιθεται θεμα συνεργασιας μετακυ αριστερων οργανωσεων, ΔΕΝ γινεται (χωρις να σημαινει οτι φταιει μονο ενας Η' οτι ειναι εφικτο γενικα και επιθυμητο αυτο)τουλαχιστον τερμα με το ξεκατινιασμα

    Και να σου πω γιατι πραγματικα εισαι προβοκατορισκος τωρα(οπως και πολλοι συντακτες του Ριζοσπαστη κατα εποχες , και της Αυγης προσφατως(χαλυβουργια))
    Το αρθρο 99 αφορα τραπεζες(δηλαδη πιστωτες) και ΟΧΙ εργαζομενους
    ΓΙΑΤΙ τοση πρεμουρα να πληρωθουν οι τραπεζες???
    Εχεις απαντηση Η' παλι θα μπαρουφολογησεις για να δικαιολογησεις τα αδικαιολογητα ποστ σου

    Ας εκανες κριτικη για τις εργασιακες συνθηκες ΚΑΙ ΜΟΝΟ, τοτε θα ημουν μαζι σου σιγουρα, αλλα τα ιδια σκ.τα κουβαλας στο κεφαλι σου και εσυ οπως και οι διοικουντες της τυποεκδοτικης,οπως ο μεγας (αποτυχημενος) στρατηλατης αλαβανος, οι χειροτερη απο την αμοιβαδα διασπωμενοι τροτσκιστες, οι εκτος τοπου και χρονου αριστεροι με τα μουσταρδι κασκολ του συριζα, οι τζιβατοι του ΝΑΡ, οι τραμπουκοι της αρασ κλπ.

    υγ. για τους περιεργους το εχω ξαναπει εδω ειμαι ψηφοφορος του κκε, χωρις να σημαινει οτι συμφωνω και με τα παντα μαζι του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναπαράγεις την προπαγάνδα του ΚΚΕ και μην πας να κρυφτείς. Για το άρθρο 99 είναι καθαρά τα πράγματα:

      Πριν την εφαρμογή του Άρθρου 99, τα αιτήματα των εργαζομένων της τελευταίας διετίας ικανοποιούνταν κατά προτεραιότητα. Σήμερα ικανοποιούνται κατά προτεραιότητα τα αιτήματα των εργαζομένων μόλις του τελευταίου εξαμήνου. Εύκολα λοιπόν καταλαβαίνει κανείς το μέγεθος των απωλειών για τους μισθωτούς εργαζόμενους μιας επιχείρησης!

      Επίσης, οι οικονομικές απαιτήσεις των εργαζομένων δε μπορούν να ξεπερνούν το 1/2 των συνολικών απαιτήσεων. Για παράδειγμα, αν ο εργοδότης χρωστάει μισθούς ενός έτους στους εργαζόμενους ύψους 100.000€ και στους υπόλοιπους δανειστές του άλλες 20.000€, σύνολο 120.000€, τότε οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν μέχρι 60.000€, χάνοντας μεγάλο ποσό δεδουλευμένων. Ενώ παράλληλα χάνεται και η προτεραιότητα των τόκων για το χρονικό διάστημα της καθυστέρησης.

      Με παρόμοιο τρόπο, περικόπτονται και τα προνόμια των ασφαλιστικών ταμείων, με σημαντικές συνέπειες για την επιβίωση τους.

      Στην ουσία, ο Πτωχευτικός Κώδικας θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι, τα ασφαλιστικά ταμεία, οι προμηθευτές και οι τράπεζες είναι όλοι το ίδιο, πιστωτές. Εξισώνει την ανάγκη για καταβολή των δεδουλευμένων με την αποπληρωμή των δανείων των τραπεζών! Και έτσι στην ίδια λογική, δε θεωρεί προαπαιτούμενο την εκπροσώπηση των εργαζομένων στη διαδικασία. Μπορούν κάλλιστα να εκπροσωπηθούν από τους εκπρόσωπους των τραπεζών μιας και … είναι όλοι πιστωτές!

      Πρόκειται για μια χοντροκομμένη και ισοπεδωτική λογική, με σαφή προσανατολισμό τη διάσωση της επιχείρησης, ανεξάρτητα με τις κοινωνικές συνέπειες που προκαλεί!

      Διαγραφή
  12. Και να συμπληρωσω το κραξιμο σε ολους μας

    Το ΠΑΜΕ νομιζει οτι θα κολλησει εμπολα αν ερθει σε επαφη με ατομα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ,κκε(μ-λ) κλπ και απο την αλλη το ΜΑΑ και οι ''ανταρτες'' ΔΕΝ ειδαν ουτε ακουσαν ουτε καταλαβαν ακροδεξια,φασιστικα στοιχεια στις πλατειες του καλοκαιριου και τι εγινε τελικα εκει

    Δεν βαριεσαι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ