ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

6 μήνες χωρίς διάσπαση ήταν πολλοί

Του Γιώργου Πρασσά

1. Ότι θες να μάθεις για την διάσπαση στην ΚΟΕ :

2. Το άρθρο της σημερινής "εποχής" δεν εντοπίστηκε ηλεκτρονικά (το 'ριξε στο φαί ο Α.Σ. σε κεντρική ταβέρνα...)

3. Το καφενείο των φιλάθλων στα σχόλια εδώ :

4. Όλα τα mail :

σας έφεξε πάλι...

25 σχόλια :

  1. [Αναδημοσιεύω μέρος του σχολίου στο άσχετο με το εδώ θέμα προηγούμενο θρεντ του ΕΟΣ. Μπαγάσα με πρόλαβες ή σε πρόλαβα;; :)) ]

    Το τσιπρέικο έχει κατουρηθεί από τη χαρά του γιατί η (όποια μείνει) ΚΟΕ με ΡΡ θα συρθεί, αποδυναμωμένη κιόλα, στις όποιες επιλογές κάνει η ομαδάρα Τσίπρα. Αυτό είναι σαφές από Αυγή και από την πριβέ μεν, ολοφάνερη δε χαρά των συνασπιστηριών. Το γράφουμε αφόβως και ανέτως διότι δεν παραβιάζει κανένα μυστικό καμιάς οργάνωσης.
    Η Ενωμένη Αντιπολίτευση Τρότσκυ-Ζηνόβιεφ-Κάμενεφ, αν κατάλαβα καλά, ήθελε, εχτός από απολογισμό, εωκομματική δημοκρατία (τεσπα, ας μην το σχολιάσουμε) κ.ά., βασικά την επιδιώξη Μετώπου με αριστερές οργανώσεις και όχι με λαγούς του ΠΑΣΟΚ, Κοτζάδες και τα ρεβιζιόνια του Τσίπρα. Το Κώμα τώρα, το περιλαμβάναν στην πρώτη ή στη δεύτερη κατηγορία;
    Εδώ μάλλον μπερδεύεται το πράμα, οπότε λες να περιμένουμε τις επίσημες ενημερώσεις;
    Και πριν τρέξουν οι διάφοροι αγανακτισμένοι ρουντικοί να φωνάζουν κουτσομπολιά και τρολλ και δεν ξέρω τι, ας προλάβω να προσθέσω, ηρεμία παληκάρια! Αν θέλετε καθαρά πράματα, βγέστε και πέστε τα εσείς. Αλλοιώς επιβεβαιώνετε περίτρανα, οριστικά και (επιτρέψτε μου) αηδιαστικά ότι τον Τζουγκασβίλι τον έχετε πάντα εικόνισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λιγα ιστορικα
    Λιγες δεακετιες πριν καποια μελη του ΚΚΕ εκριναν οτι η πορεια του κομματος απομακρυνθηκε επικινδυνα απο τον ορθο δρομο(Σταλιν,Λενιν) και αποχωρησαν ιδρυοντας την ΟΜΛΕ. Στηριξαν τον ΜΑΟ και την Κινα.
    Στην πρωτη ιδεολογικη ΄στροφη' η ΟΜΛΕ χωριστηκε σε ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ.Το πρωτο δεν στηριξε την θεωρια των 3κοσμων ενω το 2ο το εκανε.
    Ακολουθουν καποιες μικροδιασπασεις,καποια στιγμη μεριδα ατομων φευγει και μαζι με μεριδα αποχωρησαντων απο ΕΚΚΕ κανουν την ΟΑΚΚΕ(oh yeahhh bithces) .Αρχες 80 ανεβαινει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσια και το ΚΚΕ(μ-λ) χανει την μπαλλα.Πολλα μελη φευγουν αλλα μενουν και καποια ιδρυουν την ασυνεχεια(ετσι εγινε γνωστη δηλαδη).
    Η Ασυνεχεια αποκτα με τον καιρο δυναμη σε ΑΕΙ-ΤΕΙ με οχημα τα αριστερα σχηματα και πριν λιγα χρονια μετονομαστηκε σε ΚΟΕ.

    Η 'σταλινικη' αυτη οργανωση ,αν και μονιμος κριτης του ΚΚΕ, προχωρα σε συνεργασια εκπληξη με τους ευρωλαγνους του ΣΥΝ ,με τροτσκιστικες ομαδες(??),νεοκομμουνιστες και λοιπους συγγενεις και κανει τον ΣΥΡΙΖΑ

    Εξ'αρχης εμφανιζει σημαδια μεγαλοπιασιματος, απαιτει ισο λογο μεσα στο συριζα(ουσιαστικα αιτειται την καταργηση της αρχης 'ενα προσωπο -μια ψηφο')
    Αλλα το 2009(αφου εχει προηγηθει ηδη το μπες -βγες απο το συριζα) δινει τοπο στην οργη μιας και της παραχωρειται εκλογιμη θεση στην ευρωβουλευτικη λιστα(την δευτερη για την ακριβεια)
    Η κατασταση μοιαζει ιδανικη, τα γκαλοπ εδιναν διψξφια ποσοστα και η φαντασιωση της μικρης ΚΟΕ βαραγε κοκκινο...ομως η καλπη ειναι αμειλικτη και ο συριζα λαμβανει ιστορικο χαμηλο ποσοστο σε ευρωεκλογες εκλεγοντας μονο εναν...δεν θελει και πολυ λοιπον και η ΚΟΕ προχωρα στο σχηματισμο του ΜΑΑ μαζι με ΚΕΔΑ-ΔΕΑ και για μοστρα τον γνωστο χομπυστα τηλεαστερα της αριστερας τον Αλαβανο

    Παιζει τα ρεστα της στις περιφερειακες εκλογες πονταροντας σε υπερφαλαγγιση του επισημου υποψηφιου του συριζα(ουσιαστικα δεν δεχοταν πρωην πασοκους οπως μητροπουλος ως επικεφαλη-σωστα κατ'εμενα σε αυτο παντως)
    Το αποτελεσμα παλι ασχημο.Οχι απλα μενει πισω απο τον μητροπουλο ο Αλαβανος αλλα και πισω απο την ΑΝΤΑΡΣΥΑ(??)

    Φυσικα ακολουθει μια αστεια ανακοινωση για το αποτελεσμα,λιγο πολυ εχασε ολη η αριστερα μιας και εχασε η ΚΟΕ
    Τα πραγματα οξυνονται με τον ΣΥΝ αλλα παλι δεν της βγαινει
    Μιας και ανα παση στιγμη ερχονται εκλογες η ΚΟΕ αποφασιζει οτι δεν βαριεσαι, καλα ειναι με ευρωλαγνους(οι αποψεις για ΕΕ,ευρωζωνη κλπ θεωρουνται πλεον δευτερευουσες εως ασημαντες) και πονταρει σε επαναπατρισμο στο συριζα(ανεβασμενος στα γκαλοπ παλι)

    Αυτο βεβαια επρεπε να γινει με τροπο που δεν θα πληγωνε τις μεχρι τοτε αποφασεις της και δεν θα την εθετε και καλα στο περιθωριο..ο μεγαλοιδεατισμος και παραγοντισμος στο μεγαλειο του

    Ε καπου εκει μια μεριδα δεν αντεξε αλλο τις τυχοδιωκτικες προσωποκεντρικες πλεον και μικροπαραγοντιστικες συμπεριφορες και κωλοτουμπες(περασε και τον καρατζαφυρερ πλεον) του Ρουντι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο εδω και περα προβλεψη δικη μου
    Η νυν ΚΟΕ παει συριζα χωρις πολλα πολλα , με το κεφαλι σκυμμενο
    Οι διεγραφεντες παιζουν μπαλλιτσα σε Ανταρσυα, ισως ο πιο πονηρος της παρεας κανει εκπληξη με ΚΚΕ

    Το ΜΑΑ(υπαρχει ακομα???) παει περιπατο και μενει προσωπικο αρμα του αλαβανου(ναι του εκτος τοπου και χρονου χομπυστα οπως ξαναειπα)

    Και ολο αυτο το δραμα αφορα μια μονο οργανωση της εξ.αριστερας, ενος χωρου που ποτε δεν περασε το 1% αθροιζομενος(πρακτικα ασημαντος )

    Α ναι ισως καποιοι προχωρησουν στο κομμα υπ.αριθμ.137 της αριστερας με καλεσμα προς ολο το λαο κλπ κλπ μπουρου μπουρου

    Συμπερασματικα
    ΚΚΕ-δεν μιλαω με κανεναν
    ΣΥΡΙΖΑ-ολοι οι καλοι χωρανε ας ειναι και λιγο ακροδεξιοι και βαθυτατα πασοκοι
    Ανταρσυα-ακομα ψαχνουμε την φορμουλα ισορροπιας συνιστωσων-οργανωσεων και για μια ανακοινωση θελουμε εναμιση μηνα συζητησεων
    Λοιπες οργανωσεις -3 το λαδι, 3 το ξυδι 6 το ξυδολαδο

    Μετα ας μην αναρωτιομαστε γιατι μας φτυνουν,
    Εαν συμφωνω στην παρουσα φαση σε κατι με ΕΟΣ ειναι 'Φωτια στα γενικα επιτελεια'.
    ΑΜΑΝ-ΕΛΕΟΣ πια με τους παραγοντες του χωρου, που νιωθουν παραμερισμενοι και τιναζουν τα παντα μολις χαλασει η προσωπικη τους μοστρα
    Ο χωρος δεν εχει αναγκη απο μεγαλοδικηγορους ηγετισκους(μαντεψε για ποια οργανωση λεω), ουτε απο τραμπουκους αναυτοεπιβεβαιωτους

    ΚΟΕ...ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αντίληψή σου για την ιστορία της Αριστεράς στην Ελλάδα είναι αξιοθαύμαστη:

      "... και αποχώρησαν ιδρύοντας την ΟΜΛΕ. Στήριξαν τον ΜΑΟ και την Κίνα."

      χα! χα! χα! έτσι ακριβώς! Είπαν "ποιον να στηρίξουμε ρε παιδιά;" Χρουστσόφ και Σοβιετική Ένωση ή Μάο και Κίνα, βρέθηκαν σε χοντρό δίλημμα, έριξαν κορώνα-γράμματα και αποφάσισαν Μάο.

      Κ.Π.

      Διαγραφή
  4. Κ. Ζαγαράς και Αυγή: εγγύηση για την αντικειμενική ενημέρωση!!!!!

    :-))))))))))))))))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Monty Python

    1. Τους επαγγελματίες της επανάστασης τους είδαμε! Και πρώτα απ' όλα αυτούς του ΚΚΕ. Μέχρι και καμία 35ρια απολύσεις κάνανε για να εξασφαλίσουν τον "μισθό" αυτών των "επαγγελματικών στελεχών".

    Εντάξει, κατηγορούμε κάποιους στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ - όπως και την ΚΟΕ - ότι πάνε εκεί για την κρατική επιδότηση, αλλά όταν η επιδότηση του ΚΚΕ δεν του φτάνει για να συντηρήσει τον μηχανισμό, και συνοδεύεται με απολύσεις εργαζομένων, τότε το κώμα της εργατικής τάξης, είναι πολύ χειρότερο όχι από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από το ελληνικό κράτος!

    Από κανένα "χομπύστα" μπορούμε να ελπίζουμε περισσότερα. Τουλάχιστον δεν έχει τα "υλικά κίνητρα" των "επαγγελματιών"...

    2. Με τους "παράγοντες" του χώρου μάλλον είναι μονόφθαλμος και βλέπεις τους μισούς! Κάποιους δεν τους ακουμπάς καθόλου. Είναι προφανές ποιούς δεν ακουμπάς, γιαυτό δεν θα επεκταθώ...

    3. Στην πολιτική, η πράξη προηγείται της θεωρίας, ή να το πω, πιο διαφορετικά, πολιτική χωρίς ρίσκο δεν γίνεται. Ρίχνεις ζάρια και έχεις και κινδύνους να χάσεις.

    Και η ΚΟΕ και ο Αλαβάνος και ορισμένοι άλλοι τουλάχιστον πορεύτηκαν και πορεύονται με αυτό τον τρόπο. Και αυτό τους κάνει να ξεχωρίζουν.

    Από αυτούς που ασκούν πολιτική ακολουθώντας τον σίγουρο δρόμο και πορεύονται σύμφωνα με τις ιερές γραφές, δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα απολύτως. Ότι και να λένε, όσες επαναστατικές κορώνες και να βγάζουν, είναι ενσωματωμένοι στο πολιτικό σύστημα και αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του.

    4. Η κατάσταση της ΚΟΕ, του ΜΜΑ και άλλων πολιτικών μορφωμάτων που είναι στο επίκεντρο της κρίσης είναι ελπιδοφόρα! Αν δεν καταστραφεί το παλιό με την μορφή και τους όρους που υπάρχει δεν μπορεί να γεννηθεί το νέο. Η αριστερά του 21ου αιώνα μόνον μέσα από καταστροφικές διαδικασίες μπορεί να προκύψει.

    Από τους μηχανισμούς της αριστεράς που σήμερα κυριαρχούν οι όροι αναπαραγωγής τους δεν πρόκειται ποτέ να μετασχηματιστούν και να αποβάλλουν την σκουριά που κουβουλάνε μαζί τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η καθαίρεση μελών δεν σημαίνει διαγραφή μελών ούτε διάσπαση οργάνωσης.Διάσπαση είναι π.χ.το 43%-42% του συνεδρίου του ΚΚΕ Εσωτερικού του 1986, δηλαδή μοιρασμένες καταστάσεις στη βάση.
    Και αν πράγματι ισχύει ότι η πλειοψηφία των μελών παίρνει το μέρος του ΚΟ, όπως λέει η Αυγή, τότε "ρήγμα" υπήρχε "στην παλιά σύνθεση του ΚΟ", όχι "στο εσωτερικό",δηλαδή όχι και στη βάση.
    Νομίζω πως η Αυγή και η Εποχή "διαβάζουν" όπως θέλουν τα εσωτερικά ζητήματα της ΚΟΕ.Με μια ψύχραιμη ματιά παρατηρεί κανείς ότι γράφουν αλληλοσυγκρουόμενα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν πρόκειται για φράξια της ΚΟΕ, αλλά για φράξια μέσα και έξω από την ΚΟΕ που δρούσε μέσα στο Αριστερό ΒΗΜΑ, Αριστερό Ρεύμα, Χώρος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΜΑΑ, Αριστεροί οικονομολόγοι, κλπ, κλπ.(Μερικά ονόματα διέρρευσαν από τα emails που ανακοινώθηκαν)

    Αυτός είναι ο λόγος που έχει πέσει γενικά σιωπή και όλοι θέλουν να κρυφτεί το θέμα.

    Η πολιτική πλατφόρμα αυτής της φράξιας ήταν η προσπάθεια να ενώσει δυνάμεις από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ το ΜΑΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην κατεύθυνση της γραμμής "έξω από το ευρώ και την ΕΕ" και να κατεβάσει στις εκλογές την παράταξη του ΟΧΙ στο ΕΥΡΩ και την ΕΕ. Μέσα και οι "πατριωτικές" δυνάμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επίσης,

    Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι μόνον για την ΚΟΕ, αλλά και για άλλους. Βέβαια για οργανώσεις που δεν λειτουργούν με τον "δημοκρατικό συγκεντρωτισμό" δεν υπάρχει τυπικό πρόβλημα παραβίασης καταστατικών αρχών.

    Όμως υπάρχει σημαντικό πολιτικό πρόβλημα για το πως αντιλαμβάνονται την πολιτική και πως δρουν αρκετές από τις δυνάμεις της Αριστεράς. Με "μαγαζάκια" από τα πάνω δεν μπορεί να προχωρήσει η ενότητα της Αριστεράς ούτε να χειραγωγηθεί ο κόσμος της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τελειώνοντας,

    αυτό τα φαινόμενα είναι γενικευμένα και κυριαρχούν στους χώρους της Αριστεράς. Για παράδειγμα:

    1. αν αναλύσει κάποιος την σταυροδοσία που έγινε στις πρώτες εκλογές οργάνων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θα διαπιστώσει την λειτουργία οργανωμένης σταυροδοσίας που δεν ανταποκρίνεται στο επίπεδο του διαλόγου και των αντιπαραθέσεων που έγιναν μέσα στις πολιτικές διαδικασίες.

    2. Τον τρόπο συγκρότησης διαφόρων δήθεν πλατιών και μετωπικών σχημάτων και τον τρόπο λειτουργίας τους έχει πολλά να καταλάβει για το πως γίνόνται συνενοήσεις κάτω από το τραπέζι και στήνονται καταστάσεις

    Τι έγινε με την φράξια της ΚΟΕ; Μάλλον πρόκειται για τους πιο αθώους σε αυτές της τεχνικές άσκησης της πολιτικής. Την πάτησαν σαν πρωτάρηδες. Οι επαγγελματίες του είδους είναι άλλοι και επιβιώνουν και κυριαρχούν στους χώρους της αριστεράς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. - Για τις φράξιες στο ΚΚΕ τι γίνεται;

    - Ο Μπογιόπουλος γιατί είναι σε δυσμένεια;

    - Είναι και αυτός σε καμία φράξια για την ενότητα της Αριστεράς ή τον υποψιάζεται ο μηχανισμός στη λογική φύλαγε τα ρούχα του για να έχεις τα μισά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ποίος παράγοντας της αντικαπιταλιστικής αριστεράς συμμετέχει σε 52 κινήσεις, 17 φράξιες, 25 πρωτοβουλίες και μιλάει σήμερα στην Θεσ/νίκη για την ενότητα της αριστεράς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτοί που συμφωνούν στην γραμμή ότι το πρόβλημα για την χώρα είναι το Ευρώ και ότι θα πρέπει να γυρίσουμε στην δραχμή για να δούμε άσπρη μέρα, να φτιάξουν μια παράταξη-πολιτική κίνηση να κατέβουν και στις εκλογές να κάνουν και ένα κόμμα, το κόμμα ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ και να τελειώνουμε και να μην έχουμε αυτή πολυδιάσπαση και να μην πρήζουν και όσους δεν έχουν αυτή την άποψη;

    Μήπως τελικά δεν είναι θέμα άποψης και γραμμής αλλά ποίος θα είναι το αφεντικό και ποίος θα δίνει τα επαναστατικά προστάγματα στις μάζες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ίδια ιστορία παντού και πάντα στο χώρο της αριστεράς.
    Δεν ξέρω τι μπορεί να σηματοδοτήσουν οι διαφωνίες που εκφράστηκαν στο εσωτερικό της ΚΟΕ, αλλά έχω την αίσθηση ότι χάνονται και περιθωριοποιούνται αγωνιστές.
    Και τελικά ο παραγοντισμός σε όλο του το μεγαλείο.
    Διαβάζει κανείς για τις μυστικές συναντήσεις και επαφές με Λαφαζάνη και ΑΡΑΝ, σε κάποια φάση και με Χάγιο, το σχεδιασμό κειμένων υπογραφών και προτάσεων των παραγόντων στην κοινωνία. Όλα αυτά μακριά και έξω από τις οργανώσεις και τις απόψεις των μελών τους, μακριά και έξω από τις διαδικασίες του μαζικού κινήματος, μακριά και έξω από τα μετωπικά σχήματα που συμμετέχουν με τις οργανώσεις τους. Επιτροπές λογιστικού ελέγχου, αριστερό βήμα διαλόγου, συζητήσεις σε παραγοντίστικο στιλ και πάει λέγοντας.
    Τι αφορούν όλα αυτά βέβαια το μαζικό κίνημα?
    Τίποτα, απολύτως τίποτα το θετικό. Μάλλον αρνητικά επιδρούν σε αυτό όταν κάποιοι σαν παράγοντες θέλουν να το υποκαταστήσουν.
    Κρίμα για κάποια παιδιά που μέσα από τέτοιες διαδικασίες απογοητεύονται και πιθανόν να καταλήξουν στα σπίτια τους. Οι μεγαλοπαράγοντες δεν χάνονται. Θα συνεχίσουν την ίδια βρώμικη δουλειά πίσω από τις πλάτες όλων μας.
    Αναρωτήθηκε κανείς αν τελικά όλοι αυτοί μόνο έτσι μπορούν και υπάρχουν πολιτικά?
    Και μια άποψη για το Δ.Μ. που κάπου γράφτηκε ότι τον χτύπησαν στην τελευταία απεργία κάποιοι πρώην σύντροφοί του. Αν πράγματι συνέβη κάτι τέτοιο, το θεωρώ λάθος και ανεπίτρεπτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ως προς τον προπηλακισμό του Δ.Μ. αυτά που γράφονται είναι ψέμματα.

      Διασταυρώσαμε από πολλές και διαφορετικές πηγές τα στοιχεία για την ακρίβεια της πληροφορίας και σας πληροφορούμε ότι τέτοιο περιστατικό δεν συνέβη.

      Διαγραφή
  14. έχω να κάνω συνολικά μια γενική παρατήρηση για συζητήσεις τέτοιου τύπου, όπως λαμβάνονται εδώ. Όλες αυτές οι συζητήσεις βασίζονται σε ένα δεδομένο: οι οργανώσεις και οι άνθρωποι που τις αποτελούν έχουν αποκλειστικά και μόνο έναν σκοπό: την δική τους εξουσία, το μαγαζάκι τους και να αναβαθμιστούν. Η διάχυτη αυτή αντίληψη φουκωικής προέλευσης είναι για παράδειγμα το κύριο επιχείρημα για την κάθε μαμά και μπαμπά που φοβάται μήπως το παιδί της μπλέξει και οργανωθεί σε κάποια αριστερή οργάνωση. Είναι ο ΠΑΣΟΚικός τρόπος θέασης της αριστεράς. Προσωπικά είμαι οργανωμένος σε οργάνωση, μέτωπα, παρατάξεις κλπ από το 1996. Σε όλες τις συζητήσεις που έχω εμπλακεί, ακόμακαι στις πιο παραγοντίστικες, πάντα το κύριο ενδιαφέρον και στόχος ήταν τα πολιτικά ζητήματα και πως η αριστερά θα απαντήσει. Αυτό νομίζω ότι πρέπει να είναι το βασικό κριτήριο προσέγγισης σε όλες τις διαφωνίες μέσα σε κάθε οργάνωση. Όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Αν θέλουμε λοιπόν, να μην καταλήγουμε σε ένα απολίτικο κουτσομπολιό, καλό είναι να βλέπουμε τα πράγματα με πολιτικό τρόπο και χωρίς εμπάθειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να τον έχεις μελετήσει σε βάθος τον Φουκώ! Α ρε καημένε!

      P.M.

      Διαγραφή
  15. Γράφεις:

    κύριο επιχείρημα για την κάθε μαμά και μπαμπά που φοβάται μήπως το παιδί της μπλέξει και οργανωθεί σε κάποια αριστερή οργάνωση

    Λάθος! Αρκετοί γονείς που δεν έχουν καμία σχέση με το ΚΚΕ (από συνασπιστές ως δεξιοί) θα θέλανε να γραφτούν τα παιδιά τους στην ΚΝΕ και να μην πλέξουν με τα ναρκωτικά και την Αναρχία!

    Επίσης γράφεις:

    πάντα το κύριο ενδιαφέρον και στόχος ήταν τα πολιτικά ζητήματα και πως η αριστερά θα απαντήσει.

    Εξαρτάται τι ορίζει κάποιος "πολιτικό ζήτημα". Το τι θα γίνει με το χρέος και οι σχέσεις της χώρας μας με άλλα κράτη είναι εξίσου πολιτικό με τις σχέσεις που διαμορφώνουν οι πολιτικοί χώροι της αριστεράς μεταξύ τους. Και στα δύο κρίνονται ζητήματα ηγεμονίας και εξουσίας και προφανώς αυτά δεν κρίνονται στο επίπεδο του "διαλόγου" και της "συζήτησης". Με αυτή την έννοια πράγματα που τα καταγράφεις ως "απολιτικά κουτσομπολιά" έχουν πολύ μεγάλη πολιτική σημασία.

    Αν σχολιάζονται - για παράδειγμα - κάποια γεγονότα που αφορούν πολιτικές διαφορές οι οποίες επιχειρείται να λυθούν με πολεμικές συρράξεις, δεν είναι απολίτικο κουτσομπολιό, αλλά ένα σημαντικό πολιτικό ζήτημα.

    Η πολιτική δεν είναι ανεξάρτητη από τα πρόσωπα και τους μηχανισμούς που την υπηρετούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Επειδή πάλι κάποιοι είπαν διάφορα υποτιμητικά και υβριστικά για τον Στάλιν, καλά θα κάνετε όλοι σας να πλένετε το στόμα σας πριν μιλήσετε γι'Αυτόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάλε και το Χίτλερ μέσα γιατι μείωσε την ανεργία κι έφτιαξε ωραίους αυτοκινητόδρομους!

      Διαγραφή
  17. Πάντως ο Μάο είχε καλή γνώμη για τους Έλληνες και μάλιστα για τους Πειραιώτες:

    http://www.youtube.com/watch?v=BGI0kqrKrbc&list=UUIEfWoQdJS5qFM80QvhKm8Q&index=11&feature=plcp

    ___________________________

    Τώρα, μεταξύ μας, ο Ουλανχού τρυπημένος, τι δουλειά έχει στην επικεφαλίδα του μπλογκ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν είναι τρυπημένος μόνον ο Ulanfu, αλλά όλη η αντικομματική κλίκα του, που είχε πάρει τον δρόμο για τον καπιταλισμό.

    Βέβαια, Ulanfu σουβλίστηκε - με πένα - μόνον στην αφίσα. Αν ήταν στην ΕΣΔΔ την εποχή του Στάλιν,θα τον είχε φάει το μαύρο σκοτάδι. Το 1973 αποκαταστάθηκε και από το 1983 ως το 1988 ήταν αντιπρόεδρος της Κίνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Παντως ειναι ενδιαφερον το πως σε μια συζητηση για τη διασπαση της ΚΟΕ μπορει να κολησει οτι το ΚΚΕ εκανε απωλησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ο χαρακτηρισμός της καθαίρεσης μελών από υπεύθυνες θέσεις ως "διάσπασης της ΚΟΕ", όπως συντηρεί και ο ΕΟΣ στη στήλη με τα "Θέματα", δείχνει όχι μόνο άγνοια για τα πραγματικά γεγονότα και την έκτασή τους, αλλά και απλή κουτσομπολίστικη διάθεση, που όλα τα μεγαλοποιεί.
    Κάποιος εδώ πέρα ανάφερε ότι το θέμα ήταν μεγάλο, όμως, όχι εντός της ΚΟΕ, αλλά εκτός της ΚΟΕ.Για αυτό και η περίεργη σιωπή..
    Ήταν ο μόνος που "έπιασε" το βασικό ζήτημα του όλου σκηνικού..

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ