ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Ενημέρωση από συνάντηση κομμάτων και οργανώσεων της αριστεράς που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Μετώπου ΑΑ



Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου η συνάντηση κομμάτων και οργανώσεων της αριστεράς που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής. Την συζήτηση που έγινε άνοιξε από την πλευρά του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής ο Α. Αλαβάνος.

Σε ανακοίνωση του ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΑ που εκδόθηκε για αυτή την συνάντηση, μεταξύ άλλων αναφέρονται τα παρακάτω:

Συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ (Π. Λάμπρου), των Ενεργών Πολιτών (Ε. Καρακώστα), της ΔΕΑ (Α. Νταβανέλος), του ΔΗΚΚΙ (Π. Μαντάς), της ΚΟΕ (Ε. Φινάλης), της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ (Α. Δραγανίγος), της ΑΡΑΝ (Χ. Τουλιάτος), της ΑΡΑΣ (Δ. Σαραφιανός), της Κομμουνιστικής Ανανέωσης (Α. Βερναδάκης), της ΑΠΟ (Γ. Σαπουνάς) και ο Χ. Καπάταης περιφερειακός σύμβουλος της Ελεύθερης Αττικής. Παραβρέθηκε επίσης αντιπροσωπεία της ΑΚΕΠ (Μ. Γρηγοριάδης) καθώς και μέλη των αντιπροσωπειών των οργανώσεων, του Μετώπου Αλληλεγγύης και ανένταχτοι αγωνιστές /στριες.

Στην συζήτηση διαπιστώθηκε η κοινή θέση για την ανάγκη μετωπικής συμπαράταξης της αριστεράς και του εργατικού και λαϊκού κινήματος παρότι με διαφορετικές προσεγγίσεις και προϋποθέσεις. Η συζήτηση θα συνεχιστεί σε νέα συνάντηση με θέμα τις προγραμματικές θέσεις για μια μετωπική συμπαράταξη της αριστεράς, την Τρίτη 24 Ιανουαρίου.

Στη συνέχεια παρουσιάζουμε σε video τις τοποθετήσεις των ομιλητών:




































5 σχόλια :

  1. τελικα το ΝΑΡ συμμετειχε Η' οχι?
    Αφου υπηρχε μια σχετικη σπεκουλα τις προηγουμενες μερες και αναρτησεις..
    τη συμμετοχη του δηκκι διπλα στο ΜΑΑ πως την βλεπει ο ΕΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Ανώνυμο των 11:00 ΑΜ

    1. Το ΝΑΡ στην εκδήλωση που έγινε στην ΑΣΟΕΕ δεν συμμετείχε. Η εκδήλωση που αναφέρεται το παραπάνω κείμενο είναι άλλη. Αφορά εκδήλωση στα γραφεία της Περιφέρειας στην οδό Μεσογείων (Απέναντι από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας) που έγινε με πρόσκληση επιστολή που έστειλε το ΜΜΕ προς οργανώσεις και κόμματα της αριστεράς.

    2. Ο Α. Δραγανίγος (που ως γνωστόν είναι μέλος του ΝΑΡ) ήρθε ως εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    3. Η Θέση μας για την συμμετοχή του ΔΗΚΚΙ με μια τέτοια πρωτοβουλία, είναι ακριβώς η ίδια για την συμμετοχή της "Περιεκτικής Δημοκρατίας" στην "Πρωτοβουλία ενάντια στο Ευρώ και την ΕΕ". Η συμμετοχή του ΔΗΚΚΙ σε αυτή την συγκέντρωση είναι παρανυχίδα, μπροστά σε άλλα που έχουν συμβεί και συνεχίζουν να συμβαίνουν στους χώρους της αριστεράς; Για παράδειγμα, πως σου φαίνεται να έχει κάρτα μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο Δελαστίκ; Δεν πρόκειται για στιγμιαίο (συμμετοχή σε μία εκδήλωση) αλλά για διαρκές. Αυτά στα λέω για να λάβεις υπόψη στο λαϊκό δικαστήριο που στήνεις, ως πολιτικός επιτρόπος..

    4. Την θέση μας για την ενότητα της Αριστεράς θα την παρουσιάσουμε αναλυτικά στο δεύτερο μέρος του κειμένου:Δύο αρνήσεις και μια κατάφαση (μέρος Ι). Μην βιάζεσαι λοιπόν να βγάλεις συμπεράσματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν στηνω κανενα λαικο δικαστηριο

    προσωπικα δεν πιστευω στην ενοτητα της αριστερας,εκλογικα και οργανωτικα

    Θα με ικανοποιουσε εαν σταματαγαν οι λασπες, οι στοχοποιησεις,οι μικροπρεπειες και τα ξεκατινιασματα εκατερωθεν.
    Την μια σκοπιμα το κκε αδικει και διαβαλλει θεσεις οργανωσεων της εξ.αριστερας, πιο πριν το κανει η ανταρσυα και φυσικα και το μαα και ο συριζα και ολοι-δεν εξαιρψ κανεναν ουτε επιμεριζω εξισου ομως τις ευθυνες.

    Αντι τουλαχιστον να υπαρχει μια απογοητευτικη και αποκρουστικη διαρκης συγκρουση(ξαναλεω οχι ενοτητα αφου αυτο δεν γινεται για απειρους λογους) ας υπαρχει τουλαχιστον μια σιωπηρη ανοχη.

    Ειμαστε πανω-κατω το 10-14% σχετικα σταθερα.Η απηχηση δειχνει σημαδια ανοδου ισως και σε διπλασια ακομα ποσοστα.
    Και μπεσα το εκλογικο δεν με τρελαινει
    Με τρελαινει ομως οτι καποιοι που κοιτανε αριστερα να βρουν απαντησεις και διεξοδο βλεπουν ενα πρωτοφανες ξεκατινιασμα

    Σε αυτο εχεις συμβαλλει και εσυ και το ξερεις
    Γιαυτο το λογο χρησιμοποιω την λογικη που αναπτυσσεις συχνα και σε ρωταω για το δηκκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΚ!

    στις γενική προσέγγιση συμφωνούμε. Επίσης υπάρχει το ξεκατίνιασμα. Θα διαφωνήσουμε όμως ότι η ανάδειξη των διαφορών και των διαφορετικών απόψεων είναι ξεκατίνιασμα. Τουλάχιστον εμείς αυτό επιχειρούμε να κάνουμε και δεν χαριζόμαστε ούτε στους "φίλους" μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εκδήλωση συζήτηση με θέμα «Υπάρχει διέξοδος: συνεργασία της αριστεράς για την εξουσία» διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα με ομιλητές τους Σ.Σακοράφα, Γ. Δελαστίκ και Π. Σκουρλέτη.

    Περισσότερα εδώ: Συζήτηση "Υπάρχει διέξοδος από την κρίση προς όφελος του λαού και της χώρας;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ