ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Να κρατάς μικρό καλάθι όταν πρώην υπάλληλοι του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ, της CIA και του Πενταγώνου ανησυχούν για την “παραγωγική ανάπτυξη” της χώρας μας και όχι μόνο...

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ένα εφεύρημα της Γερμανίας, η οποία μέσα από τις στάχτες του Β’Π.Π. βρήκε έναν άλλο τρόπο για να αναπτυχθεί οικονομικά η ίδια σε βάρος των των υπολοίπων κρατών μελών.
Η ευρωζώνη εν συνεχεία αποτέλεσε έναν εξαιρετικό μηχανισμό της Γερμανίας για την ανάπτυξη του εμπορίου με τις χώρες-μέλη της ευρωπαϊκής περιφέρειας μέσω του ελευθέρου εμπορίου, το οποίο ασφαλώς ευνοούσε τις γερμανικές εξαγωγές και το εμπορικό ισοζύγιο αφού η Γερμανία πουλούσε φθηνότερα λόγω μεγάλης εσωτερικής αγοράς και παραγωγής.
Ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας, η οικονομική ολοκλήρωση μέσω του ευρώ έδωσε την ευκαιρία εισόδου στην ελληνική αγορά σε όποιον Ευρωπαίο το επιθυμούσε, με αποτέλεσμα σχεδόν όλοι οι παραγωγικοί τομείς της οικονομίας της χώρας να βρεθούν σε εξαιρετικά δυσχερή θέση λόγω χαμηλού κόστους εισαγωγών κάτι που οδήγησε σε μαρασμό και απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 
Στα 20 χρόνια ευημερίας, ωφελήθηκε οικονομικά η ελληνική ελίτ και όχι ο απλός λαός, ο οποίος είναι άκρως αμφιλεγόμενο αν κέρδισε κάτι από τον Ε.Ε. και την ευρωζώνη σε σχέση με αυτό που θα κέρδιζε εκτός ευρωζώνης. Η οικονομική ελίτ κέρδισε από τον υπέρογκο δανεισμό.
Σήμερα, τα οικονομικά «πακέτα» από τη Γερμανία που υποτίθεται θα βοηθήσουν στη σταθεροποίηση του συστήματος αφήνουν άθικτη επί της ουσίας την ελίτ, ενώ το ακριβώς αντίθετο ισχύει για τους απλούς καθημερινούς εργαζόμενους, οι οποίοι υποφέρουν λόγω δραματικών απωλειών σε μισθούς, συντάξεις και καταστροφή της επαγγελματικής τους καριέρας.


Αυτό το απόσπασμα δεν είναι από διακήρυξη της “πρωτοβουλίας ενάντια στο Ευρώ και την ΕΕ”, ούτε από πολιτικό κείμενο του Π. Λαβαζάνη στην Ίσκρα που αναλύσει την πολιτική κατάσταση με βάση της οικονομικές αναλύσεις του Λαπαβίτσα – Μαριόλη. Είναι από ανάλυση του STRATFOR, γνωστού ινστιτούτου που στελεχώνεται με αναλυτές πρώην υπαλλήλους του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ, της CIA και του Πενταγώνου και έχει μεγάλη επιρροή στο πολιτικό κατεστημένο στης Ουάσιγκτον, όπως μας πληροφορεί το defencenet.gr, το οποίο είναι επίσης γνωστό για την πολιτική γραμμή που εκφράζει...
Στην ίδια ιστοσελίδα, αναδημοσιεύεται και η παρακάτω είδηση:
Σημαντικά έγγραφα που διέρρευσαν και βρέθηκαν στην κατοχή της εφημερίδας "The Daily Telegraph" αποκαλύπτουν ότι η Γερμανία έχει καταστρώσει μυστικά σχέδια για να αποτρέψει τη διεξαγωγή ενός βρετανικού δημοψηφίσματος για την αναδιάρθρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εν μέσω ανησυχιών ότι μπορεί να βγάλει εκτός τροχιάς το πακέτο διάσωσης της ευρωζώνης.
Συγκεκριμένα, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αναμένεται να πει στον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον ότι η Βρετανία δεν χρειάζεται δημοψήφισμα για τις αλλαγές στη συνθήκη της ΕΕ, παρά το αίτημα υψηλόβαθμων Βρετανών Συντηρητικών να επαναπατριστούν περισσότερες εξουσίες στη Βρετανία, αναφέρει το δημοσίευμα.
Το memo που διέρρευσε και το οποίο έχει εκπονηθεί από το γερμανικό Foreign Office, παρουσιάζει ριζοσπαστικά σχέδια για ένα παρεμβατικό, νέο ευρωπαϊκό σώμα, που θα είναι ικανό να αναλάβει τις οικονομίες των προβληματικών χωρών, τονίζει η Telegraph, αποκαλύπτοντας ότι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία προετοιμάζεται ακόμη και για το ενδεχόμενο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που είναι πολύ μεγάλες για να διασωθούν, να κηρύξουν στάση πληρωμών, ουσιαστικά χρεοκοπώντας.
Ως εκ τούτου, εγείρονται ανησυχίες ότι τα γερμανικά σχέδια για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη, περιλαμβάνουν και μια απώλεια εθνικής κυριαρχίας που θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για ένα ευρωπαϊκό «υπέρ-κράτος», του οποίου οι φόροι και οι δαπάνες θα καθορίζονται στις Βρυξέλλες, καταλήγει η Telegraph.

5 σχόλια :

  1. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΚΑΛΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ,
    "ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ"...
    ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΧΟΥΝΤΑ ??
    Η ΜΕΡΚΕΛ, Η Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ???
    ΤΕΛΙΚΑ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ?????????
    ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ ΦΤΑΙΕΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ Ή Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ???
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ :
    "ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΗΛΙΘΙΕ"
    ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΟΥ :
    http://tasosnastos.blogspot.com/2011/11/blog-post_6009.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΕΤΕ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ :

    Εδρασαν πάλι οι προβοκάτορες... κουκουλοφόροι του συστήματος.
    http://tasosnastos.blogspot.com/2011/11/blog-post_5579.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Απ’ ό,τι μπόρεσα να διαπιστώσω, η κυβέρνηση δεν έχει καμίαν άλλη πρακτική από το να ζητάει, συνέχεια, ξένη βοήθεια για να διατηρεί την εξουσία της και να διασώζει συνέχεια τα προνόμια μιας μικρής κλίκας εμπόρων και τραπεζιτών, οι οποίοι αποτελούν την αόρατη εξουσία στην Ελλάδα. Η κλίκα αυτή είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί με κάθε μέσο τα οικονομικά της συμφέροντα και δεν ενδιαφέρεται διόλου για το τι μπορεί να στοιχίσει αυτό στην οικονομία της χώρας. Τα μέλη αυτής της κλίκας επιθυμούν να διατηρήσουν άθικτο το φορολογικό σύστημα που τους ευνοεί, με αληθινά σκανδαλώδη τρόπο. Αντιτίθενται στον έλεγχο του συναλλάγματος, γιατί αυτό θα τους εμπόδιζε να εξάγουν τα κέρδη τους σε ξένες τράπεζες. Δεν διανοήθηκαν ποτέ να επενδύσουν τα κέρδη τους στη δική τους χώρα και να βοηθήσουν στην αναστήλωση της εθνικής οικονομίας. [...]
    Οι μορφές των παγιωμένων συμφερόντων είναι αναρίθμητες, καινούργιες δημιουργούνται συνεχώς και οι παλιές επιβιώνουν. Εως ότου βρεθεί ικανή ηγεσία η ξένη βοήθεια θα είναι δύσκολο να εξυπηρετήσει οτιδήποτε άλλο εκτός από τη διαιώνιση αυτού του θλιβερού status quo".
    Πολ Πόρτερ, αμερικανός δικηγόρος, τοποτηρητής Αποστολής Οικονομικής Έρευνας στην Ελλάδα (σχέδιο Μαρσαλ), Μάρτιος 1947.
    Όπως βλέπεις ΕΟΣ οι Αμερικανοί τα έλεγαν και τότε που έδιναν οι ίδιοι το χρήμα! Το ίδιο έγινε και τώρα, απλά λένε την αλήθεια που σε πειράζει γιατί βγαίνεις οσονούπω από το ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον σημείο από τον ίδιο:
    " Υπάρχει μεγάλη ανομοιομορφία στο βιοτικό επίπεδο και το εισόδημα ανά την Ελλάδα. Οι κερδίζοντες, δηλαδή οι βιομήχανοι, οι έμποροι, οι κερδοσκόποι και οι μαυραγορίτες διάγουν εν πλούτω και χλιδή, το πρόβλημα δε αυτό ουδεμία κυβέρνηση το αντιμετώπισε αποτελεσματικά. Στο μεταξύ, οι λαϊκές μάζες περνούν άθλια ζωή. Οι κερδίζοντες είναι σχετικά λίγοι τον αριθμό και ο συνολικός πλούτος τους, περιερχόμενος εις το σύνολο του πληθυσμού, ελάχιστη βελτίωση των γενικών συνθηκών θα επέτρεπε. Αλλά ο πολυτελής τρόπος ζωής τους εν μέσω της πτώχειας συντείνει στο να εξοργίζει τις μάζες και να υπογραμμίζει τη δυστυχία των φτωχών [...] Ουδέν μέτρον ελήφθη από της απελευθερώσεως για να δοθεί κρίσιμη εργασία εις τους δυνάμενους να εργαστούν από το ευρύ στρώμα του πληθυσμού".
    Απ' ότι βλέπεις οι Αμερικανοί καπιταλιστές δεν κρύβουν λόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Οι βιομήχανοι, οι έμποροι, οι κερδοσκόποι και οι μαυραγορίτες ( σήμερα και οι κυβερνώντες )διάγουν εν πλούτω και χλιδή" και "Οι λαϊκές μάζες ( και σήμερα ) περνούν άθλια ζωή".
    Ετσι γίνονταν ΚΑΙ έτσι συνεχίζεται.
    Διδάχτηκε κάποιος? Αριστερά (πολυδιασπασμένη και αμήχανη)+Πολίτες (οι περισσότεροι νομίζουν ότι θα τη γλυτώσουν)? Δεν νομίζω.
    Αρα το "Εξέγερση Τώρα" είναι (και θα μείνει) κενό γράμμα.
    Χωρίς ενότητα και ξεκάθαρα λόγια δε γίνεται ΤΙΠΟΤΕ.
    Πως το λέει ο Γκάτσος στον ΚΕΜΑΛ, του Χατζηδάκη?
    "Με φωτιά και με τσεκούρι πάντα ο κόσμος προχωρά"
    Αλλιώς: Αυτός ο κόσμος δεν αλλάζει με τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ