ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Εισβολή στην βουλή!



Χθες, οι δυνάμεις καταστολής είχαν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της Βουλής επειδή η Κυβέρνηση μετά τον εξεγερσιακό χαρακτήρα που έλαβαν οι παρελάσεις της 28ης Οκτώβρη έχει φοβηθεί ότι το επόμενο βήμα θα είναι η εισβολή του αγανακτισμένου πλήθους στην βουλή. Πράγματι χθες αυτοί οι φόβοι πραγματοποιήθηκαν, όχι όμως στην Αθήνα, αλλά στο Κουβέιτ!

Διαδηλωτές εισέβαλαν στο κοινοβούλιο, έπειτα από τη διάλυση διαδήλωσης από την αστυνομία. Η διαδήλωση απαιτούσε την παραίτηση του πρωθυπουργού, όταν βίαια η αστυνομία την διέλυσε. Όπως στην χώρα μας, έτσι και εκεί γίνονται ξεχωριστές διαδηλώσεις ενάντια στο καθεστώς. Ο βουλευτής Μουσάλαμ αλ Μπάρακ, ο οποίος ήταν στην κεφαλή μιας άλλης διαδήλωσης με άλλους βουλευτές και ακτιβιστές που επίσης ζητούσαν τη διάλυση του Κοινοβουλίου, δήλωσε ότι «Τώρα έχουμε μπει στο Κοινοβούλιο».
Οι διαδηλωτές αφού πέρασαν τις πύλες, μπήκαν στο κτίριο και την κύρια αίθουσα όπου τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο για να αποχωρήσουν μετά από λίγη ώρα. Μερικοί δηλώνουν ότι θα κατασκηνώσουν έξω από το κτίριο μέχρι να αποχωρήσει ο πρωθυπουργός. Ορισμένοι προσπάθησαν να φτάσουν στην κατοικία του πρωθυπουργού σεΐχη αλ Σαμπάχ αλλά η αστυνομία τους εμπόδισε. Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για τουλάχιστον πέντε τραυματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ