ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

«Παράτα τα όνειρα σου και προχώρα τρεκλίζοντας»


"Το ΚΚΕ, μπροστά σε κάθε κρίσιμο ιστορικό δίλημμα, κατάφερε να κάνει πάντα την «λάθος» επιλογή.Δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικά για τις αμέτρητες χιλιάδες αγνών αγωνιστών που πέρασαν απ’ αυτό, που πολέμησαν και βασανίστηκαν γι’ αυτό, «προδίδοντας» σε κάθε ευκαιρία τις προσδοκίες και τα όνειρα χιλιάδων υποστηρικτών του.
Είναι δυνατόν να κάνει κανείς πάντα λάθος; Ή μήπως η επανάληψη των ίδιων πρακτικών δεν μπορεί να είναι τυχαία; "
(από το κείμενο: ΚΚΕ, Οι αλάνθαστοι της “Αριστεράς” [μέρος 2ο])

Όμως δεν είναι μόνον το ΚΚΕ που σχεδόν πάντα κάνει λάθος. Είναι όλη η Αριστερά. Και γιαυτό σήμερα η Αριστερά δεν ειναι η λύση, είναι μέρος του προβλήματος. Η κρίση του πολιτικού συστήματος είναι και κρίση των πολιτικών μηχανισμών της Αριστεράς. Δεν κάνουμε διακρίσεις ανάμεσα στους κομματικούς μηχανισμούς της Αριστεράς, γιατί είναι πιο πολλά και πιο σημαντικά τα κοινά σημεία τους παρά οι διαφορές που τους χωρίζουν.

Η κρίση αυτή καταγράφεται ανάγλυφα τα τελευταία χρόνια στις σχέσεις της Αριστεράς με το μαζικό κίνημα και τις κοινωνικές αντιστάσεις. Ο “Δεκέμβρης”, η “Κερατέα” και το “κίνημα της 25ης Μάη” ήταν και παραμένουν έξω από τις ιδεολογικές και πολιτικές συντεταγμένες της Αριστεράς. Επίσης, η επιροή της Αριστεράς στους εργαζόμενους και στα συνδικά τους είναι περιθωριακή και καταγράφεται στην αδυναμία της να πραγματοποιήσει έστω και μια πανελλαδική απεργιακή κινητοποιήση πέρα από την αιγίδα της πουλημένης ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Αλλά και οι όποιοι σκληροί ταξικοί απεργιακοί αγώνες που έγιναν τα τελευταία χρόνια δεν είχαν ούτε το άρωμα των “ταξικών” συνδικάτων του ΠΑΜΕ, ούτε της “πρωτοβουλίας των πρωτοβάθμιων σωματείων”.Οι μόνες απεργίες που έγιναν έξω απο την ομπρέλλα της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και πράγματι σηματοδότηταν την σύγκρουση με την κυβερνητική πολιτική με άλλους όρους ήταν οι αγώνες των φορτηγατζήδων και των ταξιτζήδων...

Μπροστά στην κρίση, η κατάσταση που επικρατεί στα πολιτικά επιτελεία της Αριστεράς δεν μπορεί να σχολιαστεί με πιο συνεκτικό τρόπο απ' ότι έδω: "η πρώτη αίσθηση της “Μελαγχολίας” τουΤρίαρ"

Τα κομματικά επιτελεία
της σύγχρονης ελληνικής αριστεράς...
Μια ριζική λύση για την Αριστερά είναι ο “ευνουχισμός” των κομματικών της επιτελείων.  Και αυτή την λύση προτείνουμε πρώτα και κύρια στον ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο με αυτή την μέθοδο αλλάζοντας “φύλο” θα αλλάξει και σελίδα στην ιστορία του και θα μπορέσει να μετεξελιχθεί στην ...ΣΥΡΙΖΑ. Το κακό με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι μοιάζει με την Λερναία Ύδρα. Εκεί που κόβεις ένα, φυτρώνουν δύο. Γιαυτό είναι αναγκαία η “φωτιά στα γενικά επιτελεία..”

7 σχόλια :

  1. Με ποιό τρόπο μπορούν να ευνουχιστούν αυτά τα κομματικά επιτελεία, που η μεγαλύτερη ικανότητα που έχουν είναι να ευνουχίζουν με τεράστια επιτυχία ότι κινήται προς τ΄αριστερά;
    Για τα περιφερόμενα σε επιτελεία κεφάλια δεν λες τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα σημαντικό στοιχείο είναι η αμεσοδημοκρατική συγκρότηση των πολιτικών μορφωμάτων της Αριστεράς. Όμως αυτή η προσπάθεια απέτυχε τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην ανησυχείτε!

    Η Αριστερά είναι κατά βάση κοινοβουλευτική, πέρα απ' τις όποιες αντικοινοβουλευτικές κορώνες και αν βγάζουν ορισμένες ομάδες της. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για παράδειγμα - Ας αφήσουμε το ΚΚΕ και τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στην άκρη - συγκροτείται κυρίως από το ποσοστό που παίρνει στις εκλογικές αναμετρήσεις και το μέλλον της απ' αυτό εξαρτάται.

    Ε λοιπόν αν κατέβη η ΣΠΙΘΑ στις εκλογές όλα αυτά τα επιτελεία θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν γιατί θα τους πάρει και τα σώβρακα!..

    Ένας άλλος τρόπος - ο πιο σίγουρος - για την συντριβή των κομματικών επιτελείων είναι η εκλογική τους καταβαράθρωση. Αν πιάσουν πάτο, τότε κάποιοι απ' αυτούς πιθανόν να βάλουν μυαλό. Όμως θα είναι πολύ αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Ανώνυμο 11:28

    Όμως τα κομματικά επιτελεία της αριστεράς γνωρίζουν πολύ καλά την σημασία που έχει το εκλογικό αποτέλεσμα γιαυτό και λαμβάνουν τα μέτρα τους:

    - Όχι μόνον δεν εναντιώνονται αλλά ακόμα και εκθειάζουν και γλύφουν εκεί που θα έφτυναν και θα ποδοπατούσαν αν είχαν το πάνω χέρι. Είναι χαρακτηριστική η στάση τους σε δύο πραγματικούς κινδύνους που έχουν μπροστά σε μια εκλογική αναμέτρηση:

    1. Πρώτος κίνδυνος: Το κίνημα της 25ης Μάη και ο τρόπος που προσπαθούν να το χειραγωγήσουν. Είναι για παράδειγμα πως τουλάχιστον για τα ζητήματα άμεσης δημοκρατίας είναι στην απέναντι μεριά. Και αυτό αποδεικνύεται με το πως ακριβώς "λειτουργούν" στα δικά τους μαγαζιά. Εκεί λένε άλλα "ευαγγέλια"...

    2. Δεύτερος κίνδυνος πολιτικά μορφώματα όπως η ΣΠΙΘΑ: Όλοι αφήνουν ανοιχτά παράθυρα και εύχονται να μην κατέβει στις εκλογές ένα πολιτικό μόρφωμα με τα δικά της χαρακτηριστικά, ειδικά οι δυνάμεις της "πατριωτικής" αριστεράς για γνωρίζουν πολύ καλά τι θα συμβεί αν πραγματοποιηθεί μια τέτοια προσπάθεια. Βέβαια μια τέτοια κίνηση επειδή υπερβαίνει σε εμβέλεια τον χώρο της αριστεράς, αφορά άμεσα και όλες τις πολιτικές δυνάμεις του αστισμού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΟΣ,

    εύστοχη η παραπομπή στο κείμενο του Gatoulea, όμως ο Gatouleas έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στο πως θα τα βρούνε τα μαγαζάκια (κυρίως αυτά που συμμετέχουν στο ΑΝΤΑΡΥΑ) και αγωνίζεται να τους βάλει μυαλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με τον χαμό που γίνεται σήμερα μέσα σε όλες τις οργανώσεις τα "επιτελεία" έχουν πολλαπλασιαστεί.

    Οι επιτελάρχες στην Αριστερά αυξάνονται και πληθύνονται. Οι απλοί στρατιώτες λείπουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΚΕ ΚΚΕ ΚΚΕ ΚΚΕ ΚΚΕ και ΚΚΕ ΚΚΕ ΚΚΕ και ξανα μανα ΚΚΕ ΚΚΕ....δεν βαρεθηκατε πια?
    Ποση λασπη πια, ποση?
    Αφου τα ξερετε ολα καλυτερα γιατι τοσα χρονια ειστε στο περιθωριο της κοινωνιας??

    Σε αυτο φυσικα απαντηση δεν θα δωσετε.
    Οπως φυσικα το ΚΚΕ ειναι το καυσιμο για ολους σας.Μονο ετσι εχετε ''πολιτικη θεση΄΄..την αντι-ΚΚΕ φυσικα

    Τραβατε το δρομο σας αφου τα ξερετε ολα και αφηστε το ΚΚΕ στα λαθη του, αφου παντα λαθη εκανε ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ