ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Ανακοίνωση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής σχετικά με τις εξαγγελίες του υπουργού Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου

 
Ανακοίνωση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής σχετικά με τις εξαγγελίες του υπουργού Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου

Ο υπ. Δικαιοσύνης εξήγγειλε χθες μια σειρά μέτρων σχετικά με τους νόμους περί ναρκωτικών, το ίντερνετ καθώς και την αντιμετώπιση των κοινωνικών εκδηλώσεων και διαμαρτυριών με την ενίσχυση των κατασταλτικών μέσων.

Η αποποινικοποίηση της χρήσης και του χρήστη καθώς και η ανάληψη της ευθύνης από το δημόσιο σύστημα υγείας της παροχής των θεραπευτικών μεθόδων απεξάρτησης είναι στοιχειώδη μέτρα κατακτημένα στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης εδώ και δεκαετίες, κατακτήσεις των κοινωνιών και των κινημάτων και έπρεπε να είχαν παρθεί προ καιρού. Η δίωξη και η φυλάκιση του χρήστη ουσιών δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα των ναρκωτικών και οδηγεί στον άδικο εγκλεισμό στις φυλακές εξαρτημένους ανθρώπους ως κοινούς εγκληματίες.

Ωστόσο αποτελεί προφανή αντίφαση και υποκρισία η εξαγγελία ενός τέτοιου μέτρου την ίδια ώρα που η κυβερνητική πολιτική κατεδαφίζει το κράτος πρόνοιας και συστηματοποιεί την περιστολή της δημοκρατίας και των λαϊκών και εργατικών κατακτήσεων. Σκληραίνει δηλαδή τους κοινωνικούς όρους που οδηγούν τον κόσμο και κυρίως την νεολαία στα αδιέξοδα και την απελπισία και αποτελούν υπόβαθρο της εξάπλωσης των ναρκωτικών.


Ταυτόχρονα με την εξαγγελία περί ναρκωτικών ο υπουργός εξήγγειλε μέτρα λογοκρισίας και ελέγχου της διακίνησης ιδεών και απόψεων στο ίντερνετ με σαφή υπαινιγμό περί «κουκουλοφόρων».
Τέλος δίχως ν΄αφήνει περιθώρια παρεξηγήσεων αναφέρθηκε στην στόχευση περιορισμού της δυνατότητας δημόσιων συγκεντρώσεων και την ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών με την εκτεταμένη χρήση καμερών αλλά και πλαστικών σφαιρών και την χρήση νερού κατά των διαδηλωτών.

Η κυβέρνηση των πιο σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, σύμμαχος και συνεργάτης των πιο άγριων καπιταλιστικών κέντρων της Ευρώπης και διεθνώς, η κυβέρνηση που είναι αποφασισμένη να συγκρουστεί με την κοινωνική πλειοψηφία και να καταστείλει τις κοινωνικές αντιδράσεις προετοιμάζεται για τους επόμενους μήνες εκτιμώντας σωστά πως θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει την μαζική κοινωνική οργή και διαμαρτυρία.

Απέναντι στις κυβερνητικές εκτιμήσεις και σχεδιασμούς μόνος δρόμος για την νεολαία, τους εργαζόμενους και τον λαό είναι η επιβεβαίωση των φόβων της κυβέρνησης.
Το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας και ιδιαίτερα της νεολαίας δεν πρέπει και δεν θα είναι η διαχείριση της απελπισίας της αλλά η κατάκτηση της ζωής με όρους δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Οι εικόνες απ’ το μέλλον έρχονται και πάλι από την Αίγυπτο όπου η εξέγερση της πλατείας Ταχρίρ, μια ανοιχτή κοινωνική διαδικασία οδήγησε τον Μουμπάρακ σιδεροδέσμιο στο κλουβί του κατηγορούμενου.

Όλες και όλοι στο φθινοπωρινό ραντεβού στην πλατεία Συντάγματος και τις «πλατείες» σε κάθε πόλη, σχολή και εργασιακό χώρο.

Αθήνα, Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ