ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Ο τακτικός ελιγμός του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ την ημέρα της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ


Το βράδυ της Τρίτης 22 του Φλεβάρη, όταν άκουσαν στην Κουμουνδούρου τον Α. Αλαβάνο στο δελτίο ειδήσεων του ALTER πανικοβλήθηκαν. Είχαν ενημερωθεί προηγούμενα από την ηλεκτρονική τους αλληλογραφία για τις δηλώσεις του: “Πλησιάζει η στιγμή. Το Κάιρο έχει την πλατεία Ταχρίρ. Η Αθήνα έχει την πλατεία Συντάγματος. Διαδηλώνουμε στο Σύνταγμα. Μένουμε στο Σύνταγμα. Να φύγει αμέσως η κυβέρνηση Παπανδρέου.”, αλλά δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία. Θεώρησαν το ζήτημα ως άλλη μια λεκτική υπερβολή του Αλέκου. Τώρα όμως που ξανάκουσαν αυτές τις φράσεις σε ζωντανή μετάδοση από το δελτίο ειδήσεων, τους έζωσαν μαύρα φίδια. Για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση ο Γραμματέας του κόμματος συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Πολίτμπυρο, στην οποία μεταξύ άλλων λήφθηκαν και δύο σοβαρές αποφάσεις:

1. Την μάχη στις επάλξεις του αγώνα την 23/2, θα δώσει η νεολαία με την άμεση καθοδήγηση του μπαρουτοκαπνισμένου και άξιου μαχητή Ν. Βούτση. Έμπειρα στελέχη της καθοδήγησης θα αναλάβουν την περιμετρική περιφρούρηση, ώστε να δημιουργηθεί ένας κλοιός αυτοπροστασίας από πιθανές λιποταξίες μελών, τα οποία θα επιχειρήσουν να δραπετεύσουν προς τον χώρο των συγκεντρωμένων στην πλατεία του Συντάγματος:

2. Το δεύτερο μέτρο αφορούσε την αυτοπροστασία του Αλέξη Μητρόπουλου. Η Κουμουνδούρου φοβούμενη ότι ο εκλεκτός της αρχηγός για το ευρύτερο λαϊκό μέτωπο που επιχειρεί να οικοδομήσει, πιθανόν να αυτομολήσει και αυτός προς την μεριά του Αλέκου Αλαβάνου, αποφάσισε να τον απομακρύνει πάραυτα από την επικίνδυνη ζώνη και να τον στείλει όσο πιο μακριά μπορεί από την πλατεία Συντάγματος. Ο Π. Λαφαζάνης διαφώνησε ισχυριζόμενος ότι αν χάσουν τον Αλέξη Μητρόπουλο, τότε μπορεί κάλλιστα να τον αντικαταστήσουν με τον Μίκη Θεοδωράκη, οποίος ήδη έχει ξεκινήσει και αυτός ανάλογο μετωπικό εγχείρημα. Το Πολίτμπυρο όμως είχε άλλη άποψη για το ζήτημα και προχώρησε στην εφαρμογή των σχεδίων του. Χρησιμοποιώντας μάλιστα τις τελευταίες μεθόδους παραλλαγής που δίδαξε πρόσφατα στην κομματική σχολή ο διευθυντής της Α. Μπαλτάς, μετέφερε τον Α. Μητρόπουλο μεταμφιεσμένο σε φιλελεύθερο στέλεχος της κυβέρνησης και τον παρέδωσε στην προστασία των τοπικών εκκλησιαστικών αρχών της Χαλκίδας. Με τέτοια μέτρα προστασίας είναι δύσκολο να τον εντοπίσουν, να τον προσεγγίσουν και να τον προσεταιρισθούν οι οπαδοί του Αλαβάνου:

18 σχόλια :

  1. Τι ξεφτίλες είναι οι συνασπισμένοι! Τον Μητρόπουλο τον ήθελαν μόνον ως μια λύση για να μην είναι ο Αλαβάνος υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές.

    Μετά τις περιφερειακές εκλογές, όλα αυτά που έλεγαν πριν να ξέχασαν μέσα σε μια νύχτα.

    Οι μεγαλύτεροι ξεφτίλες όμως είναι οι άλλοι, οι πρόθυμοι που θέλουν να ξαναξεκινήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί τους. Κάνουν μάλιστα τους "σοβαρούς" και δηλώνουν πως κάνουν "πολιτική αρχών"! Στοιχειώδη αξιοπρέπεια αν είχαν, θα είχαν ρίξει μαύρη πέτρα πίσω τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα είσαι στην χώρα του Πουθενά και θα σου φταίνε οι άλλοι πάντα, αν δεν αρχίζεις με αυτοκριτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. προς Ανώνυμο 12:58

    Ωραία! αν θέλεις να αρχίσω το αυτομαστίγωμα γιατί στήριζα τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα το κάνω. Το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι από τα πιο αξιόλογα και πιο ελπιδοφόρα εγχειρήματα για την ανασύνθεση της αριστεράς. Και αυτές οι προσπάθειες είναι στοιχήματα, τίποτα δεν είναι δεδομένο εκ των προτέρων. Και υπάρχουν κάποιες στιγμές που κρίνεται αν θα προχωρήσουν μπροστά ή θα πάνε πίσω. Η κρίσιμη στιγμή για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν η εποχή της 1ης πανελλαδικής συνδιάσκεψης. Πήρε και μια περίοδο χάριτος η οποία έληξε με την επιλογή του Α. Μητρόπουλου ως υποψήφιου για τις περιφερειακές εκλογές.

    Αν έχεις να προτείνεις κάτι καλύτερο, γιατί δεν το κάνεις; Γιατί ντρέπεσαι και δεν λες και την δική σου εκδοχή για το τι συμβαίνει στην αριστερά και που πάει το πράμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά έκανες και υποστήριξες τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα το Μέτωπο, αλλά η αυτοκριτική είναι αυτή που μας πάει μπροστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν είναι χαζοί οι της νεολαίας ΣΥΝ. Όλοι ξέρουμε ότι ζούμε στιγμές μιας νέας "β' Πανελλαδικής". Δεν θα αντέξουν τη δεξιά στροφή οι νέοι του ΣΥΝ, ακριβώς επειδή μπήκαν στο ΣΥΡΙΖΑ,κατά βάση, κι όχι στο ΣΥΝ.Μπήκαν,δηλαδή,όταν ο ΣΥΝ έκανε την "αριστερή"του στροφή. Όλοι ξέρουμε ότι τα παιδιά αντιλαμβάνονται τα μαντρώματα που επιχειρήθηκαν,τόσο στις 17 Νοέμβρη, όσο και την Τετάρτη,και που συνοδεύτηκαν με προκλήσεις απέναντι στην ΑΡΑΣ (το Νοέμβρη) και μερικώς στην ΚΟΕ (προχτές). Όσοι είναι πιο νέοι, μαρτυρούν το πάγωμα της δράσης της ν.ΣΥΝ, που αρνείται να γίνει γλάστρα στην αναβίωση πολιτικών πτωμάτων όπως το ΚΕΑ και ιδεολογικών όπως η θεωρία της "περισσότερης ΕΕ".
    Τέλος,και με βάση το σχόλιο του πρώτου συντρόφου: ο ΕΟΣ πρέπει να ψάξει καλύτερα το φαινόμενο δημοσίου τραμπουκισμού γνωστού ανένταχτου του ΣΥΡΙΖΑ και Μετωπικού, από "μετωπικούς" που παίζουν, ως φαίνεται,σε διπλό ταμπλώ, την Τετάρτη, και με αφορμή το ότι ο ανένταχτος αυτός φώναζε,περνώντας παράλληλα από τα μπλοκ του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ "Μένουμε Σύνταγμα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλα αυτά κάνουν χιλιάδες πολιτών να μην ψηφίζουν στις εκλογές το Συριζα και γι'αυτό η συρρίκνωση είναι μοιραία εάν δε δημιουργηθεί ισχυρό ενιαίο και ξεκάθαρο κίνημα αποφασισμένο και έτοιμο. Όταν θέλουμε να φύγει η κυβέρνηση και το μνημόνιο καθόμαστε διαμαρτυρόμενοι στη Βουλή έστω και λίγες ώρες όπως κάναμε πολλοί ανεξάρτητοι και άλλα κινήματα όπως το "Δεν πληρώνω" ή η "Σπίθα" ακόμα και από την Κερατέα ήρθαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @EΟΣ

    Φασιστικη εξορμηση ενανατια στο ΠΑΜΕ:
    http://www.ediktyo.gr/2011/02/blog-post_5255.html(Για το βιντεο με το βουτση.)

    Προς προβληματισμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θελω να πω οτι εκεμταλλευονται τις αριστεριστικες κοντρουλες μας οπαδοι του Πλευρη κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κοτζαμανιδες δε θα σας περασει!!!

    Eιμαστε πιο αποτελεσματικοι σημερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Βουτσης προσεχει!!Και πολυ καλα κανει!!!Και μπραβο στο συν. Μεχρι και η Α.Κ. πρεπει να προσεχει σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @RedBoy

    Πράγματι το video που παραπέμπεις δείχνει ότι τις αδυναμίες της πολιτικής του ΚΚΕ μπορεί να τις εκμεταλλεύεται οποιοσδήποτε!

    1. Το γεγονός ότι το ΠΑΜΕ κάνει παρελάσεις, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί επειδή το λένε ακροδεξιοί, αναρχικοί ή οποιοσδήποτε άλλος.

    2. Επίσης το γεγονός ότι υπάρχουν προβοκάτορες δεν σημαίνει ότι αυτό είναι επιχείρημα για να κάνει το ΠΑΜΕ παρελάσεις.

    3. Το σίγουρο είναι ότι το ΠΑΜΕ δεν περιφρουρεί τις διαδηλώσεις του από τους προβοκάτορες μόνον, πράγμα που δεν είναι πάντα εύκολο να τους ανακαλύψεις. Το ΠΑΜΕ περιφρουρεί τις διαδηλώσεις του από οποιονδήποτε άλλο που δεν είναι οπαδός ή μέλος του ΚΚΕ. Γι αυτό εξάλλου κάνει ξεχωριστές συγκεντρώσεις και ξεχωριστές πορείες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ συναπαντημα

    Αδυναμιες υπαρχουν τοσο στο ΚΚΕ οσο και στην αριστερα εκτος ΚΚ. Αυτο δε σημαινει οτι δε θα καταδικαζουμε φασιστικες προβοκατσιες. Και το ΚΚΕ το Δεκεβρη του 8 μιλουσε για προβοκατσιες, αλλα τις εκανε τις πορειες του με τους εξεγερμενους και στηριξε και τη γενικη απεργεια. Η θεση της αριστερας σημερα για τις φασιστικες προβοκατσιες ποια ειναι? "Ας προσεχες?"

    Επι της ουσιας

    1. Το να λες οτι το ΠΑΜΕ κανει παρελασεις ειναι απλα λαθος. Το ΠΑΜΕ ειναι ενας θεσμος που οργανενεται ανα την Ελλαδα σε πολλα μετωπα π.χ. εργοστασια, ΓΣΕΕ, λαικες επτιτροπες κλπ. Οι πορειες ειναι ενα κομματι της δρασης του. Αυτο σημαινει οτι χτυπαει ολοπλευρα και δε θα κριθει μονο απ'το αν πρεπει να κατσει στη βουλη. Οταν γινει αυτο θα γινει με οργανωση κι οχι με προβοκατορικα "καλεσματα" φασιστοειδων τραμπουκων την ωρα που περναει απ'το συνταγμα.

    2. Το οτι υπαρχουν προβοκατορες ειναι ενας λογος για να προσεχεις. Και ξαναλεω. Μπραβο στο συν και στην εξ. αρ. για τη σταση τους. Οσο πιο πολυ οργανωνεται η αριστερα τοσο πιο πολυ κοσμο θα εχει και αυτη και το ΠΑΜΕ και μετα το ξανασυζηταμε για το αν πρεπει να κατσουμε η οχι.

    3. Αυτο που λες ειναι και σωστο και λαθος. Οι πορειες του ΠΑΜΕ ειναι ανοιχτες σε καθε ατομο, που θελει να κανει πορεια. Τωρα αν θελει να μπει καποιο μπλοκ-ετσι ξαφνικα δε θα μπει. Εγω καλω την αριστερα-εκτος ΚΚΕ- στην επομενη πορεια να ερθει να κατσει πισω απ'την πορεια του ΠΑΜΕ αντι για εκεινη της ΓΣΕΕ -για μια φορα, εστω για δοκιμη βρε αδερφε- και μετα εγω θα ερθω να κανω περιφρουρηση στο Σεκ η τη ΔΕΑ (που τους εχω και συμπαθεια!!). Ο σεχταρισμος ειναι η ασθενεια ολου του κινηματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλά, σιγά σιγά μη βιάζεστε. Τα πρώτα 30 χρόνια του μνημονίου είναι τα δύσκολα. Μετά η κατάσταση θα στρώσει. Ποια πλατεία Συντάγματος και παπαριές! Σε τριάντα τέρμινα θα έχει μαζέψει το ΠΑΜΕ την κρίσιμη μάζα και μετά ποιος τους πιάνει!!!

    Το γεγονός ότι εμείς θα είμαστε στα θυμαράκια και τα παιδιά μας θα είναι πρακτικά αγράμματα και εργαζόμενα των 300 ευρώ (αν δεν έχουν ήδη μεταναστεύσει) μικρή σημασία έχει.

    ΥΓ 1. Ταχρείους έχουμε ακούσει, προβοκάτορες έχουμε ακούσει, τώρα ακούσαμε και για προβοκατόρικα "καλέσματα" φασιστοειδών τραμπούκων. Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε.
    ΥΓ 2. Ναι, το ΠΑΜΕ έκανε τις πορείες του τον Δεκέμβρη του 08. Προς τον Βοτανικό, το Μεταξουργείο, την Ακαδημία Πλάτωνος και ακόμα παραπέρα... Έλα τώρα, έλα τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ανωνυμε
    λεσ:
    "αχρείους έχουμε ακούσει, προβοκάτορες έχουμε ακούσει, τώρα ακούσαμε και για προβοκατόρικα "καλέσματα" φασιστοειδών τραμπούκων.."
    ---

    Μιλησα για τους "αγωνιστες" στο βιντεο κι οχι "μενουμε συνταγμα". Εκτος αν γουσταρεις τα τυπακια που ακουγονται στο βιντεο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Oσο γι΄αυτο
    "Προς τον Βοτανικό, το Μεταξουργείο, την Ακαδημία Πλάτωνος και ακόμα παραπέρα... Έλα τώρα, έλα τώρα..."

    Πολυ θα 'θελες να ηταν ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όσον αφορά το τελευταίο οι αναγνώστες του συγκεκριμένου μπλογκ θυμούνται πολύ καλά. Παρ' όλα αυτά έκανα μια πολύ πρόχειρη έρευνα στο γκουγκλ για να μη λέμε ότι θέλουμε:

    http://www.koel.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2705:------12122008&catid=152:-2008&Itemid=130
    http://koecreta.blogspot.com/2008/12/blog-post_1577.html
    http://www.narnet.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=272&Itemid=31
    http://www.epohi.gr/portal/arxeio/4122
    http://antigeitonies.blog.com/2008/12/14/οι-πρωτοτυπιεσ-του-κκε/

    Αυτά κατ' αρχάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Kαλα τωρα με βουλωσες.

    Η ομονοια μια χαρα μερος ειναι να κανεις πορεια. Ο Δεκεβρης στηριχτηκε και μεσω της απεργιας. Θες να καθομαστε τωρα να γραφουμε ο ενας πανω στον αλλο για το μεταξουργιο?

    Η ουσια ειναι εξης: Οτι εγιναν πορειες και οτι εγινε κατανοητο οτι η το προβλημα ειναι η κυβερνηση. Το οτι δεν θεωρησε το ΚΚΕ οτι ειναι και καμια επανασταση και οτι δεν στηριξε τα μπαχαλα-κατα τη γνωμη μου-ορθως επραξε.

    Θες να δεχτω οτι σε σημεια εγιναν λαθη απ'ολους? Κανενα προβλημα.

    Αλλα μη ξεκινησουμε συζητηση για τις λεπτομεριες που αφορουν τον Δεκεβρη. Χιλιοειπωμενες ειναι και ο καθενας εχει βγαλει τα συμπερασματα του. Αυτο που εχει σημασια η σταση απεναντι στην οργανωση που θα συσπειρωσει τον σοβαρο κοσμο που εβαλε την ουρα στα σκελια μετα τη μαρφιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φωναζετε,γκρινιαζετε.... αλλα ο Τσιπρακος κρατα το τιτλο ΣΥΡΙΖΑ και κανει τον ενωτικο......
    Οσο για τις συνιστωσες τρωνε το καπελο συννεφο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ