ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 300 απεργούς πείνας και ενάντια σε όποια απόπειρα εκκένωσης της Νομικής. 
Την Παρασκευή, 28/01, 6μ.μ. όλοι στη Μασσαλίας στο ύψος της Νομικής.

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Στις 25 Ιανουαρίου, 300 μετανάστες ξεκίνησαν απεργία πείνας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Ζητούν νομιμοποίηση για τους μετανάστες εργάτες που ζουν και δουλεύουν σ’αυτή τη χώρα και είναι χωρίς χαρτιά . Δεν είναι «λαθρομετανάστες» αλλά μετανάστες χωρίς χαρτιά. Ζητούν το αυτονόητο: να μην είναι σκλάβοι εργάτες χωρίς δικαιώματα και να μην ζουν σαν κυνηγημένα ζώα.

Η γενική συνέλευση των φοιτητών της Νομικής αποφάσισε να φιλοξενήσει τον αγώνα τους σ’ ένα κτίριο που είναι υπό ανακατασκευή και δεν εμποδίζει καμιά εκπαιδευτική διαδικασία. Με αυτό τον τρόπο οι φοιτητές της Νομικής συνέχισαν τη δημοκρατική παράδοση της σχολής τους που ακόμη και στην περίοδο της χούντας ήταν ένα προπύργιο δημοκρατικής αντίστασης.

Ποιοι είναι όμως όλοι αυτοί που ουρλιάζουν και απειλούν στα κανάλια σε στημένες εκπομπές; Είναι οι κυβερνητικοί παράγοντες και η Δεξιά που λίγες μέρες πριν συγχωρούσαν οι μεν τους δε για τα σκάνδαλα του Βατοπεδίου και της Ζήμενς και προσπαθούν τώρα να γλιτώσουν από τη χλεύη όλης της κοινωνίας. Είναι οι κύριοι και κυρίες της καλής κοινωνίας, που έχουν υπηρέτριες στα σπίτια και τις βίλες τους από τις Φιλιππίνες, την Βουλγαρία κλπ., που έμαθαν τώρα να μιλούν για το ψωμί του έλληνα εργάτη. Είναι οι επαγγελματίες ρατσιστές και οι
φασίστες που θέλουν τώρα να αρπάξουν την ευκαιρία για να εξαπλώσουν τη συμμορίτικη βία τους στις γειτονιές.


Μας λένε: «κάνετε τζάμπα φιλανθρωπία…, γιατί δεν τους παίρνετε σπίτια σας…;» Τους απαντούμε: « Αν παίρναμε… κάποιους σπίτια μας σίγουρα θα θέλαμε να ήταν τα γυναικόπαιδα που πνίγηκαν ανοικτά της Κέρκυρας και κάθε μετανάστη». Αλλά με τίποτα δεν θα περνούσαν από τις πόρτες των σπιτιών μας οι μαφίες του χρηματιστηρίου και των τραπεζών, οι βαρόνοι των καναλιών, οι πολιτικοί υπηρέτες της ολιγαρχίας, οι «εκπρόσωποι του θεού» επί της γης.

Μας λένε: «Πάλι θα πληρώσει ο ελληνικός λαός και οι φορολογούμενοι…». Τους απαντούμε: Ο λαός πληρώνει τους πλουσίους που δεν πληρώνουν φόρους και μας κοροϊδεύουν όλους. Πληρώνει αυτούς που αυξάνουν συνέχεια τα κέρδη τους ενώ η όλη κοινωνία βουλιάζει στη φτώχεια και την ανεργία. Και φυσικά δεν πληρώνει τους 300 απεργούς πείνας.

Μας λένε : «Το άσυλο είναι μια ξεπερασμένη ιδέα που βοηθάει τους εξτρεμιστές…». Τους απαντούμε: Καταλαβαίνουμε το μίσος όλων των αντιδραστικών για το άσυλο. Είναι κατάκτηση των δημοκρατικών αγώνων ενάντια στη χούντα και ανήκει σ’ όλους όσους αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή ενάντια στον πλούτο και την εξουσία.. Το άσυλο είναι τόσο καθαρό όσο βρώμικη είναι η ασυλία των βουλευτών για τα σκάνδαλα, όσο χυδαία είναι η ασυλία των κερδοσκόπων , όσο προκλητική είναι η βαναυσότητα της αστυνομίας. Γι’αυτό το υπερασπίζουμε.

Μας λένε : «Δεν χωράμε άλλους…». Τους απαντάμε : Σ’αυτό το κομμάτι της γης και σε κάθε γωνιά του πλανήτη χωρούν όλοι οι άνθρωποι που δουλεύουν και ζουν από τον ιδρώτα του προσώπου τους αλλά κανένα παράσιτο όπως όλοι αυτοί που μας κάνουν κηρύγματα για την φτώχεια … και ζουν ρουφώντας το αίμα των άλλων.

Η νομιμοποίηση των μεταναστών εργατών χωρίς χαρτιά δεν ωφελεί μόνο τους ίδιους. Αλλά κάθε εργαζόμενο που πλήττεται από την επίθεση της κυβέρνησης του Μνημονίου και της τρόϊκας. Θα μειώσει την πίεση πάνω στο μεροκάματο κάθε έλληνα εργαζόμενου σε παρεμφερείς δουλειές με τους μετανάστες. Θα αυξήσει τα έσοδα των ασφαλιστικών και των δημόσιων ταμείων. Θα ισχυροποιήσει τα συνδικάτα. Θα χτυπήσει τα παράνομα κυκλώματα εκμετάλλευσης μεταναστών χωρίς χαρτιά. Θα δώσει ελευθερία μετακίνησης σε όποιον άνεργο μετανάστη θέλει να διεκδικήσει μια θέση εργασίας σε κάποια άλλη χώρα. Θα απονομιμοποιήσει την καταστολή στο όνομα του ελέγχου της «παράνομης μετανάστευσης».

Ο αγώνας για νομιμοποίηση των μεταναστών είναι αγώνας όλων μας.

Όλοι μαζί, εμείς οι απλοί άνθρωποι , οι «απ’ τα κάτω» ακολουθώντας το παράδειγμα των φοιτητών της Νομικής και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, πρέπει να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους μετανάστες απεργούς πείνας. Η νίκη τους θα είναι και δική μας νίκη.

Κίνηση «ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ»

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 300 απεργούς πείνας και ενάντια σε όποια απόπειρα εκκένωσης της Νομικής. 
Την Παρασκευή, 28/01, 6μ.μ. όλοι στη Μασσαλίας στο ύψος της Νομικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ